FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12263)

Posted by Hakan on 01-02-2004 13:25:

CDRW Problem

Mam problemo z CDRW (Liteon 52x24x52x) Otorz nie chce ona (albo szalenie sie meczy) odczytywac mi plytek CD-R, podobnie z nagrywaniem :/ dziwi mnie tylko to ze z CD-RW nie mam zadnych problemow.
Mam wiec pytanie: probowac cos robic we wlasnym zkresie (o ile to jes mozliwe) czy tez od razu oddac do serwisu?

PS. Takie pytanko jeszcze: czy w nagrywarkach mozna czysciec soczewke tak jak ma to miejsce w normalnych CD za pomoca plytek czyszczacych? Ktos mi kiedys mowil, ze nie mozna.

Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.

Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�

Posted by LoveBeer on 01-02-2004 13:56:

z kazdym cdr ma problem czy tylko probowales z cdrem jednej fimry ?

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by Hakan on 01-02-2004 14:00:

Probowalem kilka rodzajow :/ ostatnio ******a mi plyte ktora wczesniej nagrywalem a teraz chcialem cos dograc.

Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!

Posted by LoveBeer on 01-02-2004 14:06:

aha to ja nie wiem ale ja bym go po prostu oddal na gwarancji bo najwyrazniej cos jest z nim sfaczone...

ps: a probowales roznych progsow do nagrywania ? (edit - w zasadzie pytanie nieaktualne skoro z odczytem tez ma problemy...)
ps2: i juz wiecie czemu unikam 'zajebistych' lajtonow ?

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by [FPP]Shooler on 01-02-2004 23:42:

Ja mam CD Liteon 52x (gdzies na polce sie wala) i on tez nie chcial czytac CD-RW siakis defekt

Posted by Hakan on 02-02-2004 12:17:

Nie, ona sobie doskonale radzi z CD-RW. Problem jest ze zwyklymi CD-R :/

Posted by bizonek on 03-02-2004 23:44:

na gware odda�
pS. m�j cd-rw te� si� kaszani ostanio
kumpel m�wize mu p�ytek moich nie czyta :/

Posted by [FPP]glan on 03-02-2004 23:52:

daa.. a wszyscy jada na nagrywary lg z ktorymi jakos problemu jeszcze nie mialem, ani o takowych od znajomych z nagrywarmi lg tez nie slyszalem.. daa.. same tdk'i lite-ony i potem to sie wsio sypie

Posted by bizonek on 04-02-2004 17:21:

Ja mam Teac'a

Posted by Jarek on 05-02-2004 22:54:

A ja mam yamahe, ktorej braqje korbki do przy�pieszenia nagrywania

Posted by LoveBeer on 06-02-2004 01:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
same tdk'i lite-ony i potem to sie wsio sypie

nie stawialbys tej lipy liteona w jednym zdaniu z tdk bo to bluznierstwo !

btw - ja tez ma teaca - w sumie juz mialem 3 i nigdy nie mialem/nie slyszalem o jakimkolwiek problemie z nim. takze cd teaca.

sxn | blog

Posted by [FPP]glan on 06-02-2004 09:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
nie stawialbys tej lipy liteona w jednym zdaniu z tdk bo to bluznierstwo !

nie wiem nie korzystalem z zadnej, a kumpel mial juz 3 tdki i kazdy wymieniany na gwarancji jeszcze bo co chwila cos padalo... oczywiscie za kazdym razem chodzil z nosem zadartym do gory ze tdk najlepszy i wogole nigdy nic i lg to syf smialem sie jak tylko moglem gdy po raz n-ty uslyszalem ze ma cos nie tak z tym "cydownym" tdkiem wiec poprostu pisze jak pisze

Posted by G.mbit on 18-02-2004 11:06:

Talking Re Re Kum Kum :P

Ja mam LG i nie marudz�
Mia�em okazj� pos�ucha� jak wyje Lite-on i por�wnuj�c to moja to chodzi do�c cicho jak na swoj� pr�dko��.
Problem jest tylko jak p�yta jest ju� b. mocno porysowana (szczeg�lnie RW).
Szkoda tylko, �e ma 2 MB bufforu

Posted by MaslaV on 20-02-2004 20:47:

Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez G.mbit
Ja mam LG i nie marudz�

Ja w�a�nie te� niestety mam LG i marudz� bo to syf....

Posted by [FPP]glan on 20-02-2004 20:52:

Re: Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
Ja w�a�nie te� niestety mam LG i marudz� bo to syf....

bluznisz!

Posted by MaslaV on 20-02-2004 21:13:

agh, jak to tragicznie czyta p�yty
to niesamowite, u mnie kazdy nap�d w pc'cie po jakim� czasie coraz gozej czyta p�yty, natomiast nap�d 8x w moim Macu od kilku lat niestrudzenie czyta wszystko, nawet te przer�ni�te przez band� muzyn�w pyty...

Posted by [FPP]glan on 20-02-2004 22:57:

to masz dziwnego kompa bo u mnie napedy mimo wieku swego sedziwego dalej niezle czytaja plyty lg ma juz jakies 4-5 lat i dalej ladnie pali plytki

Posted by G.mbit on 25-02-2004 12:04:

Talking Re Re Kum Kum :P

Mi pad� CD-ROM te� LG (nawet chyba za�o�y�em topik na temat jak to wyczy�ci� ). Mam znajomego co mi go przeczy�ci� i teraz czyta jak nowy
Jak zacznie mi nawala� nagrywarka to �adnie poprosz� i za pifo b�dzie dzia�a� jak nowa (no chyba �e co� naprawd� nawali ).

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:04.