FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12353)

Posted by H2HSnake on 21-02-2004 16:06:

problemy z BHD i TSabre

Zainstalowałem obydwie.najpierw BHD i najnowszego patcha do niej.Potem Team Sabre i też patcha.Teraz jak włączam misję np w BHD, ładuje się do połowy,w tle widać opis misji i nagle tło robi sie szare, ładuje się do końca i wyskakuje error: sysdump txt.Co jest grane do cholery.mam radeona 8500 i najnowsze sterowniki kurde.512DDR ,PIV 1,8.Kilka miesięcy temu jak grałem w BHD wszystko było już ok.A teraz jak włączyłem multiplayer w TS to kurde skakało jak dzika świnia.Wogóle przy próbie zagrania w sam BHD bez patcha textury były białe i ogólnie zwalone(kiedys miałem z BHD to samo ale sie poprawiło tylko nie wiem po czym,czy po nowych sterownikach do radeona czy po nowym patchu do BHD.mam Windows XP.Z góry dziękuję za pomoc i rady.

Posted by asterix[GAL] on 21-02-2004 16:32:

piraciki?
a tak poważnie to tesh miałem taki problem. bawiłem sie edytorem i nagle coś sie zesrało.
przeinstalowałem gre i jak ręką....
na mój gust to wegraj patcha !jush! po instalacji TS.
pozrdówka

Posted by on 22-02-2004 16:44:

Re: problemy z BHD i TSabre

quote:
Napisane oryginalnie przez H2HSnake
Zainstalowałem obydwie.najpierw BHD i najnowszego patcha do niej.Potem Team Sabre i też patcha.Teraz jak włączam misję np w BHD, ładuje się do połowy,w tle widać opis misji i nagle tło robi sie szare, ładuje się do końca i wyskakuje error: sysdump txt.Co jest grane do cholery.mam radeona 8500 i najnowsze sterowniki kurde.

Jestes kolejna osoba z ATI, ktora ma problemy. Mam Radeona 7500 i mam to samo. Co prawda od instalacji TS nie mialem resetow kompa czy opisu bledu w pliku SYSDUMP.TXT, ale wczesniej mialem to srednio raz na tydzien. Poszukaj na google zwracajac szczegola uwage na grupy dyskusyjne. Ja troszke w sieci poszperalem i doszedlem do wniosku, ze to wina grafy, ale problem wystepowal u mnie rzadko, wiec olalem sprawe :>

Posted by boski *PL* on 22-02-2004 17:53:

Re: Re: problemy z BHD i TSabre

mialem tak tylko raz na Catalyst 3.8, proponuje zainstalowac najnowsze Catalyst 4.2 (chyba, ze juz je masz)... jesli plyta na chipsecie VIA proponuje rowniez zainstalowac najnowsze VIA4in1...

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by H2HSnake on 22-02-2004 21:02:

dzięki za rady póki co odinstalowałem te gry w cholere.poczekam na nowsze sterowniki do mojego Radeonka.wiem że to musi byc ich wina bo np w grze Vietcongw momencie gdy na Mp wybiera się klase postaci, wszystkie textury i modele postaci sa zwalone.Jak się juz wybierze wszystko wraca do normy.W poprzednich catalystach tego nie było.A już wogóle smiesznym problemem jest to że w grze Jurassic park Operation Genesis .Prawie od roku czasu nie moge włączyc pixel shadera bo sie inne textury walą.I też tego nikt nie poprawił kurde.trza karte zmienić.

Posted by dżery on 22-02-2004 23:22:

Ja mam R9100 od herculesa na herculesowych cat 4,10 i wszystko bryka az milo. na poprzednich wersjach tez bylo ok ale catalysty zawsze od herca wrzucalem.

Posted by RCM Projekt PL on 26-03-2004 08:06:

Odświeżam wątek bo mam mały problem - nie mogę wejść z wyszukiwarki Novy na ŻADEN server postawiony pod BHD:TS. Dostaję za to komunikat, że mam uaktualnić do TeamSabre. Dziwne - jak niby mam to zrobić? Najpierw zainstalowałem oryginał BHD, po tem patcha 1.5.., później oryginał BHD:TS z patchem 1.5.. i doopa... Szukam update'ów- nie ma nic nowego. Co jest grane? Pomocy, pls...
Acha, przez pinger no problem (poza oficjalnymi Novy)
pozdro

Posted by dżery on 26-03-2004 09:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez RCM Projekt PL
Odświeżam wątek bo mam mały problem - nie mogę wejść z wyszukiwarki Novy na ŻADEN server postawiony pod BHD:TS. Dostaję za to komunikat, że mam uaktualnić do TeamSabre. Dziwne - jak niby mam to zrobić? Najpierw zainstalowałem oryginał BHD, po tem patcha 1.5.., później oryginał BHD:TS z patchem 1.5.. i doopa... Szukam update'ów- nie ma nic nowego. Co jest grane? Pomocy, pls...
Acha, przez pinger no problem (poza oficjalnymi Novy)
pozdro

Moze serwer stoi na "piracie" a Ty masz oryginal i nie wpuszcza
A tak powaznie to nie wiem co nie gra ale wiem, ze identyczny monit (o potrzebie upgrade'u do bhd:ts) wystepuje jak wchodzisz przez nove na serwer TS, nie majac TS zainstalowanego (logiczne). Moze reinstall, albo wywal kody

Posted by Premier on 26-03-2004 09:47:

Re: problemy z BHD i TSabre

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez H2HSnake
[B]Zainstalowałem obydwie.najpierw BHD i najnowszego patcha do niej...
Cześć
Do wcześniejszych rad mogę dołączyć swoją. Nie zaszkodzi zmniejszyć o jedno oczko przyspieszenie sprzętowe i wyłącz funkcje " Włącz łączenie zapisu". Funkcja ta, której brak nie zauważysz może doprowadzać do zawieszenia systemu i tym podobnych problemów.
pozdrawiam
Marek

Posted by RCM Projekt PL on 26-03-2004 09:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Moze serwer stoi na "piracie" a Ty masz oryginal i nie wpuszcza
A tak powaznie to nie wiem co nie gra ale wiem, ze identyczny monit (o potrzebie upgrade'u do bhd:ts) wystepuje jak wchodzisz przez nove na serwer TS, nie majac TS zainstalowanego (logiczne). Moze reinstall, albo wywal kody

reinstal - klapa, kodów brak chyba że pocztowy
więc dalej stoję w miejscu :/

Posted by boski *PL* on 26-03-2004 11:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez RCM Projekt PL
więc dalej stoję w miejscu :/

masz czerwone światło

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by RCM Projekt PL on 26-03-2004 12:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
masz czerwone światło

hmmm czerwone owszem czasami mruga(ją) ale to już inny problem

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:05.