FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12380)

Posted by on 28-02-2004 12:53:

Rozwiazanie problemu z komentarzami

Jak wiadomo ostatnio mamy problem z kilkoma osobami w komentarzach, wpadlem na pewien pomysl jak go rozwiazac - ale zanim go wprowadze MUSZE zapytac Was o zdanie, jak wiecie tworze ten serwis dla Was wiec zalezy mi na Waszej opinii w tej kwestii akurat...

Otoz wpadlem na pomysl, aby komentarz mogly pisac tylko osoby ze statusem VIP (status taki wprowadzilbym do systemu), jak otrzymac status VIP? Wystarczy wyslac sms'a pod podany numer, koszt? 3zl - od tego momentu jestes VIP'em na miesiac... VIP mialby rowniez inne mozliwosci niz pisanie komentarzy, niedostepne dla zwyklego uzytkownika.

3zl per month to nieduzo, a da mozliwosc napisania czegos osobie ktora naprawde ma cos do powiedzenia - zaden kolejny idiota chyba nie posunie sie do tego zeby tracic kase tylko po to zeby znow zrobic z siebie durnia

Komentarzy byloby duzo mniej i moznaby nad nimi zapanowac - co wy na to? Czekam na opinie...

Posted by capone on 28-02-2004 13:30:

Talking jebac

ja to mam w dupie i tak tam nic nie pisze.
taki oto madry komentarz dalem jakas oplata sie nalezy ?
hahaha

Posted by Morfi on 28-02-2004 13:40:

Poroniony pomysl ... spadnie zainteresowanie strona...

ja podam lepszy ... jak ktos sie nie nadaje do komentowania to dac mu bana na IP i bedze spokoj ...

"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i w��czniami, zabijajcie ich be�tami waszych kusz. Zabijcie ich wojownik�w, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, byd�o i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemno�ci�."

Posted by LaM4 on 28-02-2004 13:50:

z blokada ip to tez kiszka :/
ale mozna dodac jeszcze jedno pole dla kazdego usera, cos w stylu vip, ale na innej zasadzie i zapodac tak ze jak to pole jest ustawione na jakas wartosc to ta osoba nie moze dodawac komentazy.

Kto mialby decydowac o tym kto nie dodaje - ano imho to ekipa moderujaca ten sajt, jakias tajemna podstrone se zrobcie i tam decydujcie.

Bezplatne rozwiazanie

Posted by on 28-02-2004 15:06:

to nie jest rozwiazanie - do tej pory tak robilismy, ktos zakladal konto i przeszkadzal - to mu to konto blokowalismy i malo ze nie mogl juz pisac komentarzy to w ogole nie mogl sie zalogowac, i co? delikwent zakladal sobie nowe konto i psul dalej - teraz bedzie tak samo...

zainteresowanie strona nie spadnie, spadnie zainteresowanie komentarzami a to juz cos

Posted by Rombi on 28-02-2004 15:30:

Mi ten pomys� za bardzo nie przypad� do gustu.... Chod�by dlatego, �e nie zawsze mam co� do powiedzenia. Np. Chce jakiego� niusa skomentowa� - p�ace - przez nast�pny tydzien nie wydarzy�o sie nic - brak nius�w, przez nast�pne 3 tyg ktos cos dodal ale mnie to nie obchodzi - i �e tak powiem - 3 zeta w d***.
No chyba �e to by by�a jednorazowa p�atno�� - tylko nie m�wcie �e to prawie nic nie da, bo nie jest to duzy problem dac tyle jednorazowo - ale popatrzmy troche dalej w przysz�o�� - kto� ze zbanowanym kontem nie bedzie 5ty raz wysylal esa, aby m�gl dalej "robi� z siebie durnia"

A jakby tak zrobi� co� odwrotnego ni� moofi� LaM4 - nie �eby ekipa decydowa�a o tym kto nie mo�e da�, ale kto mo�e...

W�a�nie s�ucham:

Posted by Makrel on 28-02-2004 18:25:

boze , 3 z� to normlanie perelka mocna + paczka zapalek ; P
a tak powaznie ... "poroniony" pomysl ... i nie kazdy musi miec komorke w domu ; P poczekamy zobaczymy i towarzystwo sie rozjedzie ... tylko ze jak kazdy bedzie pieprzyl o tym ze jest syf itd. to tak bedzie ...

ale wiecie co ... jest jedno rozwiazanie ... wywalil mozliwosc komentowania newsow ... prawda ze proste ? : )) i tak za kazdym razem komentarze nie sa zgodne z tematem ... dochodzi do klutni itd ... nikt nie ebdzie nazekal ... a jak tak to zapraszamy na boarda urt : ))

Posted by AnImAtE on 28-02-2004 18:28:

...no wlasnie - wystarczy ustawic defaultowo ze nie da sie pisac komentarzy, a mozliwosc taka bylaby przyznawana na przyklad przez wyslanie takiego smsa za 3 zlote (jednorazowo, bo na pewno nikt nie bedzie placil miesiecznie 3 zlotych za mozliwosc napisania 4 komentarzy na krzyz).
Nie biore udzialu w ankiecie bo moje rozwiazanie jest posrodku.

Posted by AnImAtE on 28-02-2004 18:29:

wlasnie makrel - drugie rozwiazanie to wywalic komentarze.

Posted by Sh4tter on 28-02-2004 19:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez AnImAtE
wlasnie makrel - drugie rozwiazanie to wywalic komentarze.

u MajeS to byl cios ponizej pasa. Proponuje wprowadzi� vipa dla ludzi tylko zaufanych. Takich jak ja :>.

Posted by Krzysiek1 on 28-02-2004 19:36:

Cholernie durny pomys�, dlatego ludzie pisz� tyle bzdur w komentarzach bo nie ma normalnego polskiego forum. Chyba komentarze s� bardziej popularne niz to forum a to jest z�e.

Posted by Klakiers on 28-02-2004 20:45:

�stendapendonciuran�

!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i
!i!i!i � "Kto pizse m�ao kmonetazry - ten jset ql etxra i speur"
!i!i!i � btw. dopry pomys� 4efera [patrz.commentashe newsa]
!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i

Posted by GrEaTEyE on 28-02-2004 21:45:

Smile Hehe, czemu nie

Ja bym zgodzi� si� na ten pomys�, ale jesli to by by�a jedno-razowa op�ata. Nie m�w MajeS, �e ta kasa idzie na serwis;> Proponuje 5 z� za rok.

GrEaTEyE

Posted by Makrel on 28-02-2004 21:50:

w miare jedzenia apetyt rosnie --- na poczatku 3 z� pozniej 5 z� , az dojdzie do wykupywania rocznego karnetu za 50 z� ... : ))

wyjebac mozliwosc komentarzy i bedzie spokoj ... nikt nie ebdzie jechal ze urt.pl schodzi na psy ... ci co chca sie wypowiedziec zrobia to tutaj na boardzie a nie smietnik robia z urt.pl ... koniec przekazu ...

ps. cOol ... : )))

Posted by Silverdevil on 28-02-2004 22:24:

Arrow haha

hahaha ***** majes ty gruba cioto ,idioto i skejcie obsrancu jakby mi zalezalo na ut.pl to bym zaplacil 3zl zeby powiedziec prawde takim idiotom jak wy ale mam to w dupie
zakoncze wypowiedz takimy slowami
KTO SIE SPRZEDAL RAZ , SZYBKO PLYNIE HAJC
koszulki dla zjebow , teraz smsy, co dalej ? prenumerata snajpera ?

Posted by 5te on 29-02-2004 00:05:

re

Audiotele sucks

Ja bym to widzia� tak : p autoryzacja nick�w wg np klan�w. To nie jest g�upi pomys� Nasza Scena ash taka wielka nie jest da sie zrobi� cl danego klanu z�o�y donos kto gra.
Wolnych strzelc�w na scenie te� nam nie brak ale my�le ze to nie problem. Co z ludzmi z klan�w lokalnych ? nie mo�liwe by kto� kogo� nie zna�... =)

w skr�cie : Ci kt�rzy maj� potwierdzon� to�samo�� istnienia maj� mo�liwo�� wypowiadania si�....

----
Nie powiedzia�e� tego prosto w ryj wiec nie powiedzia�e� nic by V1n5

Posted by MegaB on 29-02-2004 07:05:

A do czyjej kieszeni trafi� owe 3 z�?
I od kiedy mamy placic kase za to zeby wypowiedziec publicznie swoje zdanie?

BTW: Zna ktos sie na stawianiu serverow ?
Potrzebuje komende dzieki ktorej podczasz
konektowania sie klienta nie bedzie sprawdzany
jego CD KEY.

PS.
Nie chodzi mi oguidrelax

Posted by MegaB on 29-02-2004 07:17:

Zreszta Majes ja Ciebie prosilem o usuniecie konta.
A ty tego nie zrobiles, nie martw sie nie zaloze nastepnego.
Bo ja na URT.pl przychodze tylko zeby wam nabic 1 osobe
na liczniku odwiedzin i czasen przeczytac w miare sensownego newsa.

Posted by Morfi on 29-02-2004 10:53:

Majes je�li w sprawie banowania chodzi tylko o to ze lamy non stop zak�adaj� nowe konta i nic ono nie pomaga .. to zlikwiduj opcje zak�adania kont przez u�ytkownik�w � nie zak�ada� konta mog� tylko ADMINI\REDAKTORZY � wtedy �adna lama nie zrobi se konta a zbanowana lama go nie odzyska �.

"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i w��czniami, zabijajcie ich be�tami waszych kusz. Zabijcie ich wojownik�w, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, byd�o i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemno�ci�."

Posted by on 29-02-2004 12:04:

quote:
Napisane oryginalnie przez MegaB
Zreszta Majes ja Ciebie prosilem o usuniecie konta.
A ty tego nie zrobiles, nie martw sie nie zaloze nastepnego.
Bo ja na URT.pl przychodze tylko zeby wam nabic 1 osobe
na liczniku odwiedzin...

i jeszcze zeby za*******ic 15 komentarzy kto zna jakas komende - wez idz sobie i nie udawaj madrale

co do placenia, czy naprawde nie potraficie czytac? przeciez nie napisalem ze tak zrobie napisalem ze chce was tylko zapytac o zdanie ale wy nie mozecie sie po ludzku wypowiedziec tylko jak banda debili? (silvera juz nie licze bo to gimnazjalista ale inni mnie tez zadziwiaja)

moze rzeczywiscie lepszym pomyslem bedzie wyslanie sms'a ktorym oplaci sie dozywotnio

Posted by MegaB on 29-02-2004 12:21:

Eee tam 15 komentarzy
Przesadzasz...moze 10 gora 11 ...
Jak nikt nie chce udzielic pomocy to trzeba pisac az do skutku.
Kiedys znajdzie sie ten 1 co zna odp.
TY pewnie sam znasz ta komende ale Ci sie nie chce pisac bo wolisz sie klucic z jakimis...

Posted by Makrel on 29-02-2004 12:31:

majes ja juz znam rozwiazanie ... ty tez ... wiec zrob to ,albo nie rob nic ... proste

czy na urbanterror.net mozna komentowac newsy ? NIE ... a dlaczego nie ? pewnie wszyscy wiedza ...

ps. jesli zakladanie konta odbywaloby sie tak jak na fpp.pl to watpie zeby chcialo sie komus zakladac 15 000 kont emailowych ... chodzi mi o przysylanie hasla na emaila ... jeden email = jedno konto ... banowanie IP to zadne rozwiazanie ... co to za problem polaczyc sie przez inny server .... ?

Posted by on 29-02-2004 12:46:

btw kto wam powiedzial ze sms'a bedzie musial wyslac kazdy? nie chce wysylac nie wysylasz, proste... przeciez dostep do strony bedzie mial kazdy, do komentarzy tylko nieliczni i to jest rozwiazanie wedlug mnie...

ale nic, poczekam jeszcze na jakies inne opinie jakis innych osob ktore poza "spierdalaj" i "***** **** *****" potrafia powiedziec cos innego

Posted by AnImAtE on 29-02-2004 13:13:

Z kazdych 3 zlotych ktore zaplacimy, operator sieci dostanie okolo 2. Reszta - czyli okolo zlotowki - trafi do Ciebie. Sa lepsze sposoby zalatwienia sprawy, niz oplacanie firm typu era, idea czy plus. Chocby te proponowane przeze mnie i Makrela. Ale zrobisz co zechcesz, tylko jesli faktycznie chcesz zarobic na utrzymanie serwerow, to w ten sposob to nie bardzo wyjdzie.

Posted by on 29-02-2004 14:16:

uwierz mi ze wyjdzie
nie do konca wiecie jeszcze na jakiej zasadzie ja bym sie rozliczal z tych pieniedzy - szczerze mowiac ja na reke nie dostawalbym praktycznie nic, kasa schodzi na konto sponsora ktory utrzymuje urt.pl

Posted by FrD on 29-02-2004 14:49:

hmm....

mi by sie podobal pomysl taki ze sie za rejestracje placi te 3 zyle.. albo zrobic tak ze jak sie ktos zarejestruje , to dopiero po dniu/ dwoch moglby odpowiadac na komentarze, albo jakis mini programik na kompa sciagac ktory jakby sie wlaczalo to by mozna bylo pisac... i jakos to tam wykombinowac zeby te gupki nie mogly pisac

Posted by Duke on 29-02-2004 15:23:

lolololol

zalosny pomysl... co za idiota wysle smsa za 3 zl zeby napisac pare komentarzy?? bedziesz mial 3 komentatorow na cala strone heh...

Posted by GrEaTEyE on 29-02-2004 17:56:

Tak

My�le, �e do�ywotni sms, kt�ry kosztowa�by 5 z� jest dobrym rozwi�zaniem, ale jest jeszcze jeden spos�b. MajeS, mo�esz zatrudni� (oczywi�cie, bez wynagrodzenia) kilka os�b, kt�re by administrowa�y serwis i nukowa�y g�upie komentarze, tak jak jest na www.eSports.pl. Oczywi�cie nie zg�aszam si�, bo nie jestem zaufany i jestem gimnazjalist�, tyle.

GrEaTEyE

Posted by on 29-02-2004 18:48:

oki postanowilem ze oplata za komentarze na pewno nie wejdzie, mozecie byc spokojni

Posted by Silverdevil on 29-02-2004 18:59:

Arrow gr8

gr8 kofam cie ***** LIZ DUPE

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:39.