FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12438)

Posted by sYs|yavor on 10-03-2004 21:15:

O glupocie, zawzietosci, zacieklosci i prymitywnym uporze

<Counterman> hi
<Counterman> Im from Tower clan
<Ehecatl> and ?
<Counterman> do u want to play some scrimm?
<Ehecatl> what sort ?
<Counterman> wensday 20.00
<Ehecatl> arena ?
<Counterman> oh sorry yes 10 vs 10
<Ehecatl> oh right ;p
<Counterman> 3 maps?
<Ehecatl> idk at the moment can I speak to u Friday ?
<Counterman> yes i think
<Ehecatl> whats ur irc channel ?
<Counterman> #Tower
<Ehecatl> ill speak to u friday night then ?
<Counterman> yep
<Counterman> ok
<Ehecatl> thx
<Counterman> u can speak too with homic
<Counterman> np
<Ehecatl> k
<Counterman> sorry can u play wihouth sYs|yavor?
<Ehecatl> ?
<Counterman> we have some hmmm problems with him
<Ehecatl> why
<Counterman> some person of our clan dont like yavor, and I didnt see u have him in 14 vs 14
<Ehecatl> well why dont u not play them then ?
<Counterman> because
<Counterman> (i dont know word in english one moment)
<Counterman> we dont like him, and if he will play we will have problems with game. Players wouldnt like to play with him.
<Counterman> Sorry for that
<Counterman> he is killing fun some players
<Counterman> fun for some players
<Counterman> is it ok?
<Counterman> I must go, can u answer me?
<Ehecatl> he plays for sys on the 10v10 ladder but he is still part of bdx so we will forget about scrimming thx ;/
<Counterman> thx

Log opublikowany za zgoda Ehecatla. Z litosci dla kolegi Countermana nie cytuje pozostalych komentarzy z forum BDX.

Natomiast z przyjemnoscia poczytam komentarze polskich graczy.

Do komentarza prosze dolaczyc odpowiedz na nastepujace pytanie: "czy prymitywna zacieklosc mozna leczyc i dlaczego tak duzo jej w klanie Tower?"

Posted by OxUlsen on 10-03-2004 21:45:

Ciekawy log ... dobrze sie czasami dowiedziec, ze klan tower nie moze grac z yavorem w jednym meczu, bo o tym, to nie wiedzialem. Szkoda, ze takich rzeczy sie mozna dowiedziec dopiero z log-ow irc-a ... No ... ale czlowiek sie uczy przez cale zycie :-|

A co do odpowiedzi, na pytania .. obiecuje, ze jak cos sie wiecej dowiem, to dam znac ...

Posted by sYs|yavor on 10-03-2004 22:12:

Dzieki Ox. Wierz mi, nie publikuje tego, by cos zaczac, ale aby wreszcie skonczyc. To troche meczy, i chyba nie tylko mnie...

Posted by sYs|StEELhEArT on 10-03-2004 22:14:

Dendroid : " 'Hi can you scrim us please dont let him him him and him oh him aswell play, we have problems also with him and maybe him.'
that guy has skillz....

play them 1 man down and i predict capout in 10 mins. They will need to ask you to not use more than a few players before they have the chance of winnen "

[18:32:15] <+Dendroid> STEELHEART! DONT LAUGH!! DARK TIMES ARE UPON US!!!
[18:32:47] <+Dendroid> THOSE CRAZY MOTHER VPAD SNIPERS HAVE LEAKED ONTO THE LADDER!!! THEY WILL BE ON 10V SOON!!! PHEEEEEER!!!!!!!!1
[18:34:08] <@steelheart> :o
[18:34:53] <@steelheart> who ??!!!
[18:35:06] <+Dendroid> TOWER!!!
(...)
[18:45:48] <+Dendroid> il join tower
[18:45:51] <+Dendroid> slap them about a bit
[18:45:56] <+Dendroid> and take you all on :o
[18:46:43] <+Dendroid> tactcis would be: Tm/LD/MF/LO/HO/GD: Dendroid - VpadSniper: Steve . Sorccerer . Mapper . Ruggy . Pete etc etc

Posted by sYs|yavor on 10-03-2004 22:17:

Dodam jeszcze, ze w przeciwienstwie do poprzednich miesiecy, nie bede przymykal oczu na podobne zachowania, gdyz potem, gdy miarka sie przebierze, moje reakcje sa odczytywane jako agresywne badz napastliwe. Stad podobne sytuacje bede staral sie upubliczniac jak najszybciej. Niestety, nie widze innej sensownej metody obnazania durnoty zachowan rodem z powyzszego loga, a kubel zimnej wody moze paru osobom pomoze.

Posted by wayha on 10-03-2004 22:24:

mozna probowac .. miec z tego co najwyzej troche radochy, odkrywac ze glupota jest zarazliwa i co jakis czas zastanawiac sie po co

a dlaczego jej tak duzo ?
jest takie powiedzonko ze jak jeden glupi wrzuci kamien do rzeki to nawet dziesieciu madrych go nie wyciagnie

klan tworza gracze .. ktorzy do Tower trafili przypadkowo .. tylko z powodu zlikwidowania sekcji n00bow w ktorej nie zdazyli sie jak widac wiele nauczyc lub bezmyslego naboru - mam nadzieje ze odejda rownie szybko .. chodz watpie by ktorykolwiek z nich byl w stanie zrobic cokolwiek oprocz tego typu akcji (a i tak jak widac po znajomosci angielskiego i to wychodzi ledwie, ledwie) badz podpinania sie do klanow ladderowych "pomagajac" w ten sposob "kolegom" z klanu do gry w ladderze .. pokazcie ze macie jaja, nie podpierajcie sie tym co bylo budowane nie przez was od prawie dwoch lat, do czego nie dorastacie

"dont like" tez trzeba umiec robic i to z podniesiona glowa a nie za plecami jak szczyl (pozdro Count)

Posted by sYs|yavor on 10-03-2004 22:35:

Steel, tez mialbym prosbe: ja wiem, ze z tego nalezy kpic, ale takie komentarze sa chyba nieco na wyrost. Ja wiem, ze w Tower jest paru fajnych i dojrzalych graczy i sadze, ze taki komentarz ich krzywdzi bardziej niz moj, a juz on mily nie jest.

Posted by OxUlsen on 10-03-2004 22:41:

To ja mam taka propozycje:

Umawiajmy sie co tydzien na meczyki na "sys"-ie a potem juz na serverwku scenowym. Bedzie mozna tyle zlosci wyladowac na spinofuzolach. Pamietam taki ostani chem chem .. "scrim" co sie 8-miu towerowcow zmierzylo z 8-mioma sys-owcami, skrzyknietymi z kanalu, mecz bardzo ciekawy nie byl ... chem chem .... , ale ile spokoju bylo przez 2 nastepne tygodnie....

Licze na zgloszenia po OBU stronach.

Posted by sYs|yavor on 10-03-2004 22:48:

Yes....

...a bede mogl grac? ;-))))

Posted by sYs|StEELhEArT on 10-03-2004 23:19:

bleb.
nie poczuwam sie do bycia milutkim, zwlaszcza po ostatnich akcjach

a ci z towerka ktorych uwazam za 'w porzadku' gosci chyba o tym wiedza...

zauwaz ze nie zacytowalem komentarza Ehecatla bo ten dopiero mily nie byl...

a to ?
slowko od sceny... bo widac niektorzy wyobrazaja sobie B�g_wie_co

ad granie:
jak juz wspominalem, ostanio prawie wcale nie gram w T2
ale w AA chetnie znow zkrzyzuje m16 z oxem, trollem i reszta

Posted by wayha on 10-03-2004 23:24:

stella musi swoje 3 grosze wrzucic .. przeciez by nie zasnal

Posted by Homic on 10-03-2004 23:36:

Przepraszam ale to moja wina, Couterman w dobrej wierze chcial umowic scrimm z jakas druzyna, i padlo na BDX. zapytalem czy BDX grajace 14 v 14, czy 10 v 10 z nadzieja ze bez Yavora, by nie stwarzac ponownie sytuacji ktora spowoduje poglebienie klotni(tak jak wayha pisal, to zbieranina ludzi i nie jestesmy niekiedy w stanie zapanowac nad nimi). Takze wybacz Yavor chcialem oszczedzic tego i Tobie i nam, a jak wyszlo? Niedobrze.
Jest pare osob ktore nie przepadaja za soba, i to jest problem, czy uda sie stworzyc sytuacje by chociaz sie tolerowaly?
Jeszcze raz przepraszam Cie.
Probowalem poroznawiac z Toba, lecz nie wchodze na Wasz kanal, by oszczedzic sobie slosliwosci niektorych z Was (ktorzy niekiedy maja duzo racji i to moze bardziej boli)

Posted by sYs|StEELhEArT on 10-03-2004 23:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez wayha
stella musi swoje 3 grosze wrzucic .. przeciez by nie zasnal

a korbka skrzypi
taaak, musze sobie co wieczor przywalic ktoremus z moich ulubionych gryzoni zeby sobie humor poprawic.
Teraz obiecuje sie poprawic bo mam zastepczo demo reksia na ktorym placze ze smiechu

Posted by Lathspell on 10-03-2004 23:51:

Zima sie troche przeciaga, zimno, brak slonca to zle wplywa na ludzi. Polecam fototerapie (swiatloterapie) + witaminki czy cos w tym stylu, ogolnie dla poprawy samopoczucia.
Wlasciwie ze wzgledu na to ze jestem poza "scena klanowa" do tej chwili podchodzilem do wszelkich "teorii spiskowych" pomiedzy sys i tower dosc sceptycznie i z dystansem. A jednak sa ludzie uczuleni na yavora: na serwerze zly yavor, na forum zly yavor, na ircu zly yavor, za niedlugo co poniektorzy beda sie bali otworzyc lodowke bo, a noz...

Komentarz o tym logu: zenada, ale czlowiek nie takie rzeczy juz ogladal wiec mnie to ryba

Odpowiedz na pytanie: czy zacieklosc mozna leczyc:
Po wojskowemu jak najbardziej. Dla nie zorientowanych "pierdyknac" sobie baranka, najlepiej z podwojnym przytupem.
Dlaczego tak duzo tej zacieklosci: niciula nie mam pojecia, moze to zarazliwe?

pffff chyba mi tez zaczyna cisnienie skakac.

Jak sie ktos obrazi na powyzsze slowa to jego sprawa, zygac sie juz chce, ze codziennie jakies g... na forum wyskakuje, zazwyczaj monotematyczne. A moglo byc tak pieknie

Aha jeszcze jedno szacuneczek dla tego pana --> Ehecatl (mial byc "respect" ale ostatnio zle sie to kojarzy )

Posted by Homic on 11-03-2004 00:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez OxUlsen
To ja mam taka propozycje:

Umawiajmy sie co tydzien na meczyki na "sys"-ie a potem juz na serverwku scenowym. Bedzie mozna tyle zlosci wyladowac na spinofuzolach. Pamietam taki ostani chem chem .. "scrim" co sie 8-miu towerowcow zmierzylo z 8-mioma sys-owcami, skrzyknietymi z kanalu, mecz bardzo ciekawy nie byl ... chem chem .... , ale ile spokoju bylo przez 2 nastepne tygodnie....

Licze na zgloszenia po OBU stronach.

Moze cos by pomoglo

Pytanie: Admin moze wyciszyc global chat ?

Posted by sYs|StEELhEArT on 11-03-2004 00:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez Homic
Moze cos by pomoglo

Pytanie: Admin moze wyciszyc global chat ?

w Evolution/pizza jest chyba opcja ktora tylko adminom pozwala na gadanie na globalu w trybie tournament. ( wymaga chyba restartu serwera i dlubania w konfigu )
musialbym popatrzec.

pozatym kazdy gracz moze kazdego innego 'mutenac' i niewidziec co pisze...

Posted by Homic on 11-03-2004 00:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|StEELhEArT
w Evolution/pizza jest chyba opcja ktora tylko adminom pozwala na gadanie na globalu w trybie tournament. ( wymaga chyba restartu serwera i dlubania w konfigu )
musialbym popatrzec.

pozatym kazdy gracz moze kazdego innego 'mutenac' i niewidziec co pisze...

Na pierwszym (oby) takim spotkaniu lepiej byloby gdyby nie pojawial sie "global", admni (obu stron) moga ustalic czas startu ew. meczu
"Mutowac" wszystkich? lepiej zalatwic to odgornie

Posted by sYs|yavor on 11-03-2004 01:13:

Rozumiem sposob podejscia do sprawy, Homic, jaki zaprezentowales wyzej, sadze jednak, ze rozumiesz, ze efekt jest naprawde nieciekawy. W kazdym razie mam nadzieje, ze nalezycie do takiej kategorii osob, ktora z bledow wyciaga wnioski.

Jestem przeciwny blokowaniu global chata. Jesli nie potrafimy nawet gadac, to chyba nie ma sensu robic meczu. Jesli robimy mecz, gadajmy. Nie mam nic przeciwko. Uwazam jednak, ze miedzy graczami sYs a Tower jest wyrazna dysproporcja umiejetnosci i mecz, gdyby byl rozgrywany z jednakowa liczba zawodnikow po obu stronach, jedynie by zaostrzyl konflikt (nad emocjami trudno zapanowac). Jesli to ma byc fun dla obu stron, trzeba te roznice uwzglednic. 14v10 sadze, ze byloby w miare sensowne. Gralismy zreszta tak kiedys i byl to fajny mecz dla obu stron (imo), Mozna byloby to powtorzyc. Radocha dla jednych i dla drugich, a - mam nadzieje - nikt nie bedzie wykorzystywal takiego meczu do dowartosciowania sie.

Flaki w serwerze scenowym powinny byc wymienione w tym tygodniu. Mam nadzieje, ze nie bedzie opoznienia, ale licze sie z tym, ze w poniedzialek serwera moze jeszcze nie byc. W kazdym razie proponowalbym rozegrac taki meczyk na inauguracje serwera, w kilka dni po przeksztalceniu syskiego w serwer sceny.

Posted by Homic on 11-03-2004 01:19:

Sprobujmy mimo wszystko, zagrac 10 v 10 i moze po meczu jakies uwagi lecz plz juz bez zlosliwosci.
Jesli juz to zagramy mapy wybrane przez nas (Mino na 100% )
Co do serka: chce by stanal, na tamto konto wysle osobna.

Posted by sYs|yavor on 11-03-2004 01:40:

Dacie rade zebrac 14 luda?

No i zasady proste: gramy for fun, niezaleznie od wynikow, a po meczu nie wypieprzamy z serwera, tylko zostajemy (ci ktorzy moga) pograc pare mapek mixed. K?

Jesli tak, wstepnie proponuje ustalic termin na piatek lub sobote (przyszla). Mam troche deadline'ow teraz i nie wyrobie sie pewnie wczesniej... Zreszta i tak nie wiem, czy sie wyrobie... Dosc powiedziec, ze T2 nie mam na dysku...

Posted by Homic on 11-03-2004 08:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Dacie rade zebrac 14 luda?

Ustalmy po 10, niech to beda "w miare" normalne warunki meczowe. Kazda przegrana uczy

Co do terminu, bedzie poddany dyskusji .. (srodek tygodnia odpada?)

Posted by Counterman on 11-03-2004 09:21:

Przepraszam Cie yavor za moje zachowanie. Prosze tylko abys mnie zrozumia�. S�dzi�em, �e taki mecz tylko pogorszy relacje mi�dzy naszymi klanami. Chcia�em dobrze, ale jak wysz�o? No �le za co przepraszam. Cz�owiek uczy si� przez ca�e �ycie, a ja jeszcze nawet szko�y nie sko�czy�em. ( ) Jeszcze raz przepraszam.

Jak chcecie mnie wbi� na pal, to zr�bcie to po cichu dobra?

Skoro tak si� ma sytuacja jestem za meczem, ale chcieliby�my zagra� 10 vs 10.

Posted by sYs|StEELhEArT on 11-03-2004 09:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez Counterman
Jak chcecie mnie wbi� na pal, to zr�bcie to po cichu dobra?

po cichu to zadna frajda

Posted by Homic on 11-03-2004 09:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|StEELhEArT
po cichu to zadna frajda

Nie slyszales glosu Coutermana, ja sie nie dziwie ze "po cichu"

Posted by Counterman on 11-03-2004 09:31:

hej nie mieszaj do tego mikrofonu

Posted by Homic on 11-03-2004 09:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez Counterman
hej nie mieszaj do tego mikrofonu

kiedys myslalem ze spiewanie Piotruska jest nie do zniesienia, ale mylilem sie, Sorrka Couter

Posted by Counterman on 11-03-2004 09:34:

oj uwa�aj bo Ci futrzanych �wiec nie zapale

albo zapuszcze Ci na TSesie Iron Maiden

Posted by OxUlsen on 11-03-2004 09:35:

Ja tez jestem za 10 vs 10, bo to po prostu zdrowa gra.
Zawsze przeciez czesc meczyku mozna zagrac w mieszanych skladach dla wyrownania, a czesc w klanowych - liczy sie przeciez dobra zabawa.

A steel, jak bedzie dorzucac na klanowych kociolkow, to "za kare" zagra z 9-cioma wierzowcami w jednym temie :-) :-)

Posted by Counterman on 11-03-2004 09:40:

i nie b�dzie m�g� patrze� jak mnie katuj� na palu

Posted by sYs|StEELhEArT on 11-03-2004 10:29:

quote:
Napisane oryginalnie przez OxUlsen
A steel, jak bedzie dorzucac na klanowych kociolkow, to "za kare" zagra z 9-cioma wierzowcami w jednym temie :-) :-)

nnnnniiiiiiiiieeeeeeee

protestuje !!
kara jest irracjonalnie wysoka ! zdecydowanie nie adekwatna do rozmiarow przewinien i moze doprowadzic do trwalego uszczerbku(kolejnego ) na zdrowiu psychicznym podsadnego !!

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:33.