FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12578)

Posted by piciu on 12-04-2004 22:26:

Exclamation Uwaga Wszyscy Gracze !!!

Grając dzisiaj tj. 12.04.2004 na serwerze mostu widziałem gościa o nicku dr.smierc który używał kodów, po prostu przechodził przez ściany. Mało tego puźniej zmienił sobie nicka i mordował innych graczy ze swojej drużyny. Po krótkim namyśle postanowiłem pogrzebać internecie (zajeło mi to 2 godziny) i znalazłem kody do gry w df bhd. Żeby się upewnić czy kody żeczywiście działają wszedłem na pierszy lepszy serwer i jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że kody działają!!! Chciałem również wyprubować te kody na moście żeby mieć 100 % pewność że działają a tu ..... mam bana! Dzięki pomocy znajomego dowiedziałem się żę ten koleś który wcześniej używał kodów jest z tego samego osiedla, a że wszyscy mają to samo I.P. więc zostałem zablokowany i ja. Dokładam wszelkich starań żeby dorwaćtego skó.....na dowiedziałem się również że ten kut.s wchodził pod różnymi nickami do gry. Przepraszam za to wszystkich i obiecuje jak tylko dorwe go w swoje ręce to odechce mu się głupich żartów.
Z poważaniem
~SFORA~ Piciu
P.S. w razie jakichkolwiek pytań prosze pisać na gg 4416059
P.S.II Aktualnie staram sięo przydzielenie zewnętrznego I.P. co jak sądze uchroni mnie przed tego typu skutkami

Posted by legolas on 12-04-2004 23:06:

Hmmmmmmmmmmmmmmm
a może to jednak Ty byłeś, po co się tam pchałeś z kodami? Dobrze Ci tak.

Osobiście od dawna wiem, że są kody, ale nigdy ich nie używałem. Owszem demonstrowali mi inni i sam widziałem cheaterów, ale mnie nie kusiło, żeby to sprawdzić. Nie ma takiej potrzeby.

Ciekawość kolego to pierwszy stopień do piekła

Posted by piciu on 12-04-2004 23:13:

Jakbyś przeczytał uważnie cały ten post to byś się dowiedział że dostałem bana na serewr mostu i nie zdążyłem sprawdzić ale co tam, jasna sprawa j...ć wszystkich którzy są szczerzy i próbują coś zdziałać w tej sprawie. Oby tak dalej

Posted by dżery on 13-04-2004 06:20:

Nikogo nie oskarzam, ale to juz druga osoba, ktorej paskudny cziter z sieci o tym samym IP zafundowal bana. Wersja obrony sie dubluje, popularna sytuacja a moze popularne wyjasnienie? Tak samo jak z revenantem poszkodowany juz wie o kogo chodzi i zarzeka sie, ze jak go dorwie to zbije. Jesli to prawda co pisze poszkodowany to szkoda, ale wiedz kolego, ze sam nie jestes w takim razie lepszy od tego czitera; wiedzac ze masz wspolne IP z innymi graczami osmielasz sie wchodzic na popularny polski serwer MOST i ryzykujesz zabanowanie calego IP - BARDZO GLUPIO Z TWOJEJ STRONY. Ja takze mam wspolne IP z kilkoma MOSTowiczami i kazdy z nas wie doskonale, ze ma dbac aby inni nie musieli cierpiec z powodu bana przez niego spowodowanego. Mysle,ze to IP juz nie bedzie odblokowane, sam twierdzisz, ze kryja sie za nim 2 osoby z czitami.

Posted by piciu on 13-04-2004 07:18:

Więc może się myle ale sądze że przydzielenie mi zew. I.P. przez dostawce sygnału powinno rozwiązaćten problem

Posted by on 13-04-2004 07:37:

Pomijając niejasności w Twoich wypowiedziach odpowiedź brzmi: tak. Własne zewnętrzne IP uchroni Cię przed takimi problemami.

Posted by Artone on 13-04-2004 12:28:

ehhhh jak gralem w Tactical Ops wymowka: to nie ja to ktos z sieci byla bardzo czesto uzywana

albo wymowki typu : to nie ja tylko brat, ja tylko testowalem, gralem z cafe i ktos mi podlozyl itp

moim zdaniem bezsens tylko banowac ...

pozdrawiam

Posted by Jaro(PL) on 13-04-2004 13:32:

dobry sposób na aktywne spędzanie czasu i możliwość poznania nowych ciekawych osób= grać na cheatcie z wspólnego IP

Posted by -=M=-Mily on 13-04-2004 13:34:

Re: Uwaga Wszyscy Gracze !!!

Witam czytam czytam i tak sobie mysle ...... a ze mam wysoki poziom IQ zajelo mi to ok 4,3 sek .... (wiem wiem tj wolno .. ale coz czlowiek po swietach jest rozleniwiony )

quote:
Napisane oryginalnie przez piciu
Grając dzisiaj tj. 12.04.2004 na serwerze mostu widziałem gościa o nicku dr.smierc który używał kodów, po prostu przechodził przez ściany.

@@@@@@@@@@@@@@@

Pieknie to opisales i na postawie Twoje postu popatrzylem w logi MOSTa i zobaczyle ze to co piszesz jest poprostu KLAMSTWEM i to bardzo brzydkim.
Poniewaz kiedy grales jako "dr. smierc" nie bylo i nie innego gracza o IP 195.214.220.1 .. czyli Ty niemogles go widziec mogles grac tez ... z innego IP np z kafejki prawda? prawda tylko ze pierwszy raz kiedy byles na MOSTcie tj "~SFORA~ Piciu" o godzinie 2004-04-12 15:50:56 .... dr smierc .... gral ok 10-11 - Ciekawe.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Mało tego puźniej zmienił sobie nicka i mordował innych graczy ze swojej drużyny. Po krótkim namyśle postanowiłem pogrzebać internecie (zajeło mi to 2 godziny) i znalazłem kody do gry w df bhd. Żeby się upewnić czy kody żeczywiście działają wszedłem na pierszy lepszy serwer i jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że kody działają!!! Chciałem również wyprubować te kody na moście żeby mieć 100 % pewność że działają a tu ..... mam bana! Dzięki pomocy znajomego dowiedziałem się żę ten koleś który wcześniej używał kodów jest z tego samego osiedla, a że wszyscy mają to samo I.P. więc zostałem zablokowany i ja. Dokładam wszelkich starań żeby dorwaćtego skó.....na dowiedziałem się również że ten kut.s wchodził pod różnymi nickami do gry. Przepraszam za to wszystkich i obiecuje jak tylko dorwe go w swoje ręce to odechce mu się głupich żartów.
Z poważaniem
~SFORA~ Piciu
P.S. w razie jakichkolwiek pytań prosze pisać na gg 4416059
P.S.II Aktualnie staram sięo przydzielenie zewnętrznego I.P. co jak sądze uchroni mnie przed tego typu skutkami

Tak tak zmieniaj IP zmieniaj .... ale teraz to zmien provajdera gdyz caly zakres IP bede banowal - przykro mi ze czesc Krakowa ucierpi a to takie piekne miasto z "klasa" i tradycjami

Pozdrawiam - czekajac kiedy bedzie ktos kodowal z neostrady wtedy cala neostada poleci .. bye bye

Posted by on 13-04-2004 13:41:

Taaaaa......

Posted by on 13-04-2004 13:44:

Re: Re: Uwaga Wszyscy Gracze !!!

quote:
Napisane oryginalnie przez -=M=-Mily
Witam czytam czytam i tak sobie mysle ...... a ze mam wysoki poziom IQ zajelo mi to ok 4,3 sek .... (wiem wiem tj wolno .. ale coz czlowiek po swietach jest rozleniwiony )

Tak tak zmieniaj IP zmieniaj .... ale teraz to zmien provajdera gdyz caly zakres IP bede banowal - przykro mi ze czesc Krakowa ucierpi a to takie piekne miasto z "klasa" i tradycjami

Pozdrawiam - czekajac kiedy bedzie ktos kodowal z neostrady wtedy cala neostada poleci .. bye bye

Nie możesz banować całego zakresu IP chyba że jesteś pewny że cały należy do jednego providera czy firmy. Wiele firm ma np 16 czy 32 adresy IP i jak polecisz po jakimś pełnym zakresie to będzie lipa. A jak zablokujesz neo to MOST będzie świecił pustkami.
No może zostaną tylko pewni gracze z Pruszkowa bo dla nich użytkownicy neo to zwykli "modemowcy"

Posted by -=M=-Mily on 13-04-2004 13:52:

Re: Re: Re: Uwaga Wszyscy Gracze !!!

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Nie możesz banować całego zakresu IP chyba że jesteś pewny że cały należy do jednego providera czy firmy. Wiele firm ma np 16 czy 32 adresy IP i jak polecisz po jakimś pełnym zakresie to będzie lipa. A jak zablokujesz neo to MOST będzie świecił pustkami.
No może zostaną tylko pewni gracze z Pruszkowa bo dla nich użytkownicy neo to zwykli "modemowcy"

Z chodzisz z tematu Radzioo

Posted by rodrigez on 13-04-2004 14:11:

quote:

czekam kiedy krystyna czubowna zlozy stanowczy protest na lamach tvp przeciw jawnej dyskryminacji tpsa

Posted by dżery on 13-04-2004 14:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez rodrigez
czekam kiedy krystyna czubowna zlozy stanowczy protest na lamach tvp przeciw jawnej dyskryminacji tpsa

A ja czekam na reakcję naszego oskarżonego, już dość długo milczy, czyżby prawda zakłuła w oczy?

Posted by on 13-04-2004 14:43:

Re: Re: Re: Re: Uwaga Wszyscy Gracze !!!

quote:
Z chodzisz z tematu Radzioo

Ja to jak już się rozpędzę mocium Panie to o mój boshe .....

Posted by Yogas on 13-04-2004 16:53:

Talking

Większość osób zna moje podejście do cheaterów i jestem za tym, żeby banować dożywotnio każdego złamasa Może niedługo zakończy sie nasza walka z tymi ścierwami (choćby na jakiś czas), dzięki programowi Argus, o którym to napisał Jerry w jednym z postów. Mam nadzieje, że Miły zaopatrzy się w/w program i będzie po sprawie

Pozdrawiam

Yogas

Posted by Rekin on 13-04-2004 17:41:

quote:

Chwilka moment, ale z tego co sam mi napisales Mily to chiter gral z tego ip:195 214 220 1 a ip Pici jest 195 214 216 29 o godzinie 11:22 napisales mi sam ze ip Picia jest czyste - o co chodzi ??

Posted by Artone on 13-04-2004 18:01:

quote:
No może zostaną tylko pewni gracze z Pruszkowa bo dla nich użytkownicy neo to zwykli "modemowcy

nie mozesz Milemu powiedziec ze nie moze zbanowac poniewaz MOST-PL to jego piaskownica i jego zabawki i kazdy bedzie sie tam bawil jak on bedzie chciał

btw. jak to powiedzial pewien admin innej gry

"... bany sa po to zeby były a nie po to zeby je zdejmowac..."

quote:
jestem za tym, żeby banować dożywotnio każdego złamasa

masz moje poparcie w 100%

pozdrawiam Artone

Posted by on 13-04-2004 18:09:

A czy ja napisałem że Miły nie może banować ?

Posted by piciu on 13-04-2004 19:38:

Przepraszam że nie brałem udziału w dyskusji ale szukałem winnego całego tego zajścia. I znalazłem !!!
Okazał się nim niestety mój kolego który mieszka blok niżej ode mnie. Miał straszny ubaw z tego że mnie wpier.......... w takie gó.... Jest mi przykro że do tego doszło. Myślałem że wprowadzając go do tej gry będziemy mogli w przyszłości grać razem, lecz okazało się że jemu potrzebne było to w innym celu.
W końcu po 2 tygodniach dostałem zew. I.P. więc admin (miły) niech zablokuje całą reszte naszej sieci ale niech nie robi chamstwa mi. A jeszcze jedno jak możliwe jest że (sprawdzałem u 3 osób) że mamy takie same ustawienia połączenia sieciowego, a różnią sie tylko adresem fizycznym ?!?
Pozdrawiam

Posted by dżery on 13-04-2004 20:03:

quote:
... więc admin (miły) niech zablokuje całą reszte naszej sieci ale niech nie robi chamstwa mi...

Rzeczywiście, bardzo to pozytywne: "zablokujcie wszystkich w mojej byłej sieci, bo ja już mam nowe IP" !!! Boże chroń od takich kolegów.

Posted by piciu on 13-04-2004 20:10:

Sęk w tym że tylko ten jeden ku...był zainteresowany tą grą a reszta uwala to z py..

Posted by Longbow on 13-04-2004 21:08:

quote:
a różnią sie tylko adresem fizycznym ?!?

no po prostu każdy komp w LANie ma inny adres IP... trudno, żeby wszystkie miały ten sam... chyba proste...? chyba że nie o to chodzi to sorki

quote:
Napisane oryginalnie przez Miłego
...wtedy cala neostada poleci .. bye bye

aaaa...... Miły... NIE !!!!

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Posted by tmat on 13-04-2004 22:23:

Miły napisał:
"Pieknie to opisales i na postawie Twoje postu popatrzylem w logi MOSTa i zobaczyle ze to co piszesz jest poprostu KLAMSTWEM i to bardzo brzydkim.
Poniewaz kiedy grales jako "dr. smierc" nie bylo i nie innego gracza o IP 195.214.220.1 .. czyli Ty niemogles go widziec mogles grac tez ... z innego IP np z kafejki prawda? prawda tylko ze pierwszy raz kiedy byles na MOSTcie tj "~SFORA~ Piciu" o godzinie 2004-04-12 15:50:56 .... dr smierc .... gral ok 10-11 - Ciekawe."

Piciu wyjaśnij to, bo w świetle faktów przedstawionych przez Miłego, wszystko co piszesz to jedna wielka bzdura !!!

Posted by lame on 15-04-2004 03:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez rodrigez
czekam kiedy krystyna czubowna zlozy stanowczy protest na lamach (...)

rotfl czekamy

Posted by Marko on 17-04-2004 14:35:

Talking

Chyba sie nie doczekamy...................
A lame, wczoraj za uzycie twego nicka w rozmowie o nozownikach za jedno zdanie dostalem langue warning na moscie...............chyba cie tam nie lubia i za samo wspomnienie o tobie leca langue warning ehhe

Posted by lame on 18-04-2004 15:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez Marko
Chyba sie nie doczekamy...................
A lame, wczoraj za uzycie twego nicka w rozmowie o nozownikach za jedno zdanie dostalem langue warning na moscie...............chyba cie tam nie lubia i za samo wspomnienie o tobie leca langue warning ehhe

grunt to mieć ustaloną opinię

zdaje się że ten warning jest po to, żeby nie wrzucać innym od lamerów

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:13.