FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12586)

Posted by Yogas on 15-04-2004 15:13:

Angry Zaś frajerstwo na Moście:(

No niestety, jak długo nie będzie programu uniemożliwiającego wejście na Most cheaterom, tak długo gra na serwerze nie ma sensu. Dziś około godz 16-tej mieliśmy pokaz chyba wszystkich dostępnych cheatów. Pech chciał, że nie było admina(ale trudno wymagać, aby siedział non-stop przy kompie) i szmaty robiły co chciały.

Doszły mnie suchy, że program ARGUS jest udostępniany odpłatnie dla serwerów. Jeśli to prawda, to niestety trzeba zrobić ściepe i go zakupić.

Drugie wyjście, to zbanować całe zakresy krajów z których te chamy przyłażą(bo najczęściej są to Holendrzy i Amerykanie).

Trzecim wyjściem, już parokrotnie sugerowanym, jest udostępnienie paru osobom adminów, którzy to podczas nieobecności Miłego, wypieprzą frajera z gry. Ale cóż, program który w/w rzecz umożliwia, jest delikatnie mówiąc niedoskonały.

Może ktoś z Was będzie mógł coś zaradzić lub podać jakiś nowy, dobry pomysł????

Pozdrawiam Brać BHD

Yogas

Posted by Rufus on 15-04-2004 15:30:

Unhappy

Przykro mowic ,ale to walka z wiatrakami.

Posted by *|SLS|* gt on 15-04-2004 15:35:

Też bylem swiadkiem dzisiejszego chetowania na Mościku i jestem za tym zeby banowac cale kraje z ktorych te chamstwo przychodzi (aby tym frajerom do konca zycia kuźka nie stanela)
Pozdrawiam
gt

Posted by Rufus on 15-04-2004 15:55:

A co zrobic jak ktos z Polski bedzie cyrkowal, co juz mialo pare razy miejsce, banowac Polske, banowac neostradowcow,banowac ..... itp, itd. Nic sie nie zrobi tak juz bylo,jest i bedzie. Jedyny polsrodek, to tylko wywalanie kolesa zaraz jak sie pojawi ,czyli to o czym pisal Yogas (staly nadzor ADMINOW!!!! ,a nie admina , bo ten jak by sie nie staral sam nie da rady )

Posted by on 15-04-2004 15:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|* gt
Też bylem swiadkiem dzisiejszego chetowania na Mościku i jestem za tym zeby banowac cale kraje z ktorych te chamstwo przychodzi (aby tym frajerom do konca zycia kuźka nie stanela)
Pozdrawiam
gt

No to będzie problem bo Polacy też cheatują. Najlepsze wyjście to solidny antyczit

Posted by dżery on 15-04-2004 16:00:

Ja myślę, że zabanowanie całego kraju to trochę "terrorystyczne" rozwiązanie, z Polandu też są czitery więc to nie pomoże. Jeśli chodzi o Argusa to, jak ostatnio czytałem, autor wyraźnie stwierdza, że program jest całkowicie darmowy i może być używany bez pozwolenia. Wyjątek to instalowanie Argusa na serwerach używanych do rozgrywek ligowych, wtedy należy uzyskać pisemne zezwolenie, które wcale nie musi być płatne. Autor pisał, że grupa "koderów" poniosła pewne koszty w związku z produkcją argusa ale wcale nie wymagają od nikogo zapłaty. Mają tylko nadzieję, żę znajdą się osoby, które zechcą dokonać dobrowolnych datków, aby ich wesprzeć. Myślę, że przy okazji udzielania wspomnianego pisemnego pozwolenia autor proponuje adminowi ligi uczynienie darowizny. Dotyczy to raczej dużych, międzynarodowych lig, gdzie gra dużo zamożnych ekip. PLK raczej do takich nie należy, tutaj przecież połowa graczy pewnie nawet nie zarabia a jeszcze polskie zarobki są takie, że autor argusa jeszcze nas by dofinansował

Posted by Tomcat27 on 15-04-2004 16:01:

Niektórzy na Moście poprostu zaczeli mordować tych cheaterów ( śladowa ilość graczy w tym czasie) reszta najwidoczniej przygladała sie działaniu tych cheatów, lub wykorzystywała to do nabijania statów.

Posted by Rufus on 15-04-2004 16:03:

Angry

A tak wogole, to juz dawno Novalogic powinna wydac jakiegos patcha ,ktory by poblokowal troche tego g**** , ale nie oni maja teraz swoje JO i reszta ich nie obchodzi !!!

Posted by *|SLS|* lm on 15-04-2004 17:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
A tak wogole, to juz dawno Novalogic powinna wydac jakiegos patcha ,ktory by poblokowal troche tego g**** , ale nie oni maja teraz swoje JO i reszta ich nie obchodzi !!!

amen.

Posted by *BSP*Sigano on 15-04-2004 17:12:

Jaki miał nick ten cheater?

Posted by Tomcat27 on 15-04-2004 18:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus

Może zacznie ich obchodzić jak w JO bedą cheaty

Posted by *|SLS|* gt on 15-04-2004 18:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez *BSP*Sigano
Jaki miał nick ten cheater?

A czy to takie ważne??
Ale jak tak bardzo chcesz to masz:
1. Guirismmones
2. Anti-Guiris
3. Snuppy boy >>BB<< -------tylko pisany jakas dziwna czcionka

Posted by amok on 15-04-2004 19:34:

jak juz dżery wspomniał...blokada całych krajów jest bez sensu bynajmniej z tego powodu ,ze odetniemy sie wtedy od szansy grania z naprawde dobrymi graczami...a jest na swiecie sie od kogo uczyć...
Ide o zakład ze gdyby na mosta wbilo sie np. uT albo KIA w sile 5-10 osób to spora częsc mostowiczów by zwątpiła...

pozdrawiam

Posted by *|SLS|* lm on 15-04-2004 21:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez amok
jak juz dżery wspomniał...blokada całych krajów jest bez sensu bynajmniej z tego powodu ,ze odetniemy sie wtedy od szansy grania z naprawde dobrymi graczami...a jest na swiecie sie od kogo uczyć...
Ide o zakład ze gdyby na mosta wbilo sie np. uT albo KIA w sile 5-10 osób to spora częsc mostowiczów by zwątpiła...

pozdrawiam

gralem z uT i sie pod ziemie schowalem ze wstydu ze tak gram. caly czas wynik do tylu

Posted by Sulo on 17-04-2004 01:23:

Powinno być tak że nie da się wejśc na serwer bez uruchomionego programu antycheat-owego. Podobnie jest z grą CS, tam bez włączonego takiego programu nie pograsz

Posted by Yogas on 17-04-2004 08:30:

Wg. nowych informacji które do mnie dotarły, wychodzi na to, że program anti-cheaterski Argeus, jest swojego rodzaju koniem trojańskim. Otwiera "furtke" dzięki której można dostać sie na dany komputer twórcom w/w programu. Osobiście nie jestem informatykiem i dlatego liczę na opinie naszych ekspertów(np. Miłego)

Pozdrawiam

Yogas

Posted by on 17-04-2004 09:26:

Może to tylko plotka cziterów ? Ale się zobaczy ....

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:19.