FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12591)
O co chodzi z polskim TKOTH ?
Gdy wchodzę na multiplayer żeby pograć, to jeszcze nigdy nie widziałem kogoś, kto by grał na poskich serwerach w TKOTH. Nie wiem czym to jest spowodowane. A przecierz grając na zagranicznych serwerach spotykam wielu Polaków. Widze natomiast że wszyscy grają w TDM na MOST-PL. Powiedzcie mi dlaczego granie w TKOTH na polskich serwerach nie cieszy się zbyt wielkim powodzeniem.
Re: O co chodzi z polskim TKOTH ?
quote:
Napisane oryginalnie przez Sulo
Gdy wchodzę na multiplayer żeby pograć, to jeszcze nigdy nie widziałem kogoś, kto by grał na poskich serwerach w TKOTH. Nie wiem czym to jest spowodowane. A przecierz grając na zagranicznych serwerach spotykam wielu Polaków. Widze natomiast że wszyscy grają w TDM na MOST-PL. Powiedzcie mi dlaczego granie w TKOTH na polskich serwerach nie cieszy się zbyt wielkim powodzeniem.
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Ewentualnie BHD.PL ale ten serwer jest ostatnio okupowany przez jakiś zwariowany klan który nonstop rozgrywa na nim mecze![]()
![]()
nazwa servera - [GAL] Clan Server. Serdecznie zapraszam![]()
A na co chcecie zmienic? Może coś niestandardowego, tzn. wszystko oprócz TDM i TKOTH. Byłoby ciekawie.
Asterix jak wiesz zapewne nie wszyscy graja dla statow, ja gram 4fun od zawsze
A tak w ogóle, jak już o tym mowa, to czym się różni gra "4fun" od gry "dla statów". Wiele osób rzuca tymi określeniami ale ciekawe czy każdy ma to samo na myśli. Ja też nie wiem do którego obozu należę i której opcji mam bronić Czekam na Wasze definicje...
Oprócz tego chciałbym pochwalić graczy SLS za ładną wczorajszą postawę anty-bejsrejp; narzeka się na nich ale np. na pannic attack to wiele innych osób siedziało w środku bazy wroga strzelając do odradzających się.
A tak w ogóle, jak już o tym mowa, to czym się różni gra "4fun" od gry "dla statów". Wiele osób rzuca tymi określeniami ale ciekawe czy każdy ma to samo na myśli. Ja też nie wiem do którego obozu należę i której opcji mam bronićCzekam na Wasze definicje...
quote:
Napisane oryginalnie przez asterix[GAL]
wystarczy, że sobie odpowiesz na pytania:
a- czy usilnie chcesz dostać sie do drużyny wygrywającej?
b- czy wychodzisz z gry kiedy zaczynasz dostawać po dupie?
c- czy nadrabiasz gre głupimi tekstami pod tytułem " ale z ciebie lag", "no 5 naboi a ty nic" itp, itd.
jeżeli odpowiesz na nie "TAK" to znaczy, że zależy ci na dobrych statach przy nie koniecznie grze 4fun.
i jeszcze jedno (naprawde bez obrazy) nie wal głupa, że nie kumasz róznicy pomiędzy pojęciami
serdecznie pozdrawiam![]()
nie bardzo wiem co to ma do statów. ustawa przewiduje ze koleś który dostaje granatnikiem powinien odbyć piekny lot i zakończyć go śmiercią . nie denerwuje ciebie cos takiego jak taki typ podskoczy i pobiegnie dalej. Lub siedzisz w fajnym miejscu, postawisz miny a ktos przejdzie po nich jak by ich nie było. Przyjdzie i w plecy nożykiem ciachnie. Chyba teksty tego typu nie maja nic wspólnego ze statami. [/QUOTE
zależy to jeszcze od tego kto te teksty pisze.
poza tym nie rozumiem takiego podejścia - przecież to jest multi i trzeba sie z tym liczyć, że będą takie motywy. a to, że pan X wyzywa od moedemowców to znaczy (przeważnie), że modemowcy psują jemu staty.
drugi to "snip to to i tamto"?? jak usprawiedliwisz takie teksty?
dla mnie takie zdanie to nerwy, że koleś ma następne "życie" w plecy a już nie daj Boże jak nie wie jeszcze skąd.
poza tym nie rozumiem takiego podejścia - przecież to jest multi i trzeba sie z tym liczyć, że będą takie motywy. a to, że pan X wyzywa od moedemowców to znaczy (przeważnie), że modemowcy psują jemu staty.
drugi to "snip to to i tamto"?? jak usprawiedliwisz takie teksty?
dla mnie takie zdanie to nerwy, że koleś ma następne "życie" w plecy a już nie daj Boże jak nie wie jeszcze skąd. [/B]
quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|* lm
1. czyli mam rozumieć ze jesli gonie typa i mu strzelam centralnie w plecy i on się odwraca i mnie zabija to mam to traktować jako cos normalnego. z uśmiechem na twarzy. gra ma odzwierciedlać w pewnym stopniu chyba rzeczywistość.
2. co do snipów to niektórzy wola otwarta walkę twarzą w twarz a nie z typem (tchórzem który się chowa po górach, bo nie chce zginąć i sobie statów popsuć) który jest 500 metrów dalej.
3. nie wszyscy lubią padać jak muchy i od nowa zaczynać wędrówkę po mapie.
po za tym widzę ze wszyscy dla ciebie grają dla statów. Koleś który siedzi w dobrej miejscówce ,widać mu tylko głowę i czeka na przeciwnika. (on gra dla statów bo boi się wyjść i zginąć) snajper siedzący w górach który się czai z odległości 1000 metrów. (on także gra tylko dla statow bo jak będzie biegał i giną ratio mu spadnie).
Hm.. most bez statów będzie pusty.
•domek•
quote:
Napisane oryginalnie przez asterix[GAL]
patrze, że sie strasznie tym przejołeś.
bardzo pana przepraszam za urażoną dume
jeżeli gra ma odzwierciedlać rzeczywistość to nie wal testów po śmierci bo zginołeś chłopie i nie możesz już mówić
jeżeli snajp jest dostępny w grze to "nie snajpować" psuje ten realizm. więcej nie ruszam tematu bo patrze, że jest bardzo drażniący. urażonym chyle czoło
co do "statow" i ich analizy to ktos sie tu chyba wypowie niedlugo... moze tu jest lepsze miejsce niz na chacie w grze
bedzie dociekanie... drazenie... i opowiesci niezwyklej tresci
"...jakim cudem ratio w 2 tygodnie z 0.90 na 1.50..."
ROTFL
quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
co do "statow" i ich analizy to ktos sie tu chyba wypowie niedlugo... moze tu jest lepsze miejsce niz na chacie w grze
bedzie dociekanie... drazenie... i opowiesci niezwyklej tresci
"...jakim cudem ratio w 2 tygodnie z 0.90 na 1.50..."
ROTFL
quote:
i bedzie powolana komisja sledcza, jak on to zrobil![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
"Komisje śledczą" w tej sprawie powołał jeden z Waszych najlepszych graczy...
"![]()
![]()
"
quote:
i z tego co sie orientuje po rozmowie z toba i yogasem nic ta komisja nie znalazla. to po co dzisiaj byla ta rozmowa na czacie podczas gry?
mozna troche jasniej. niestety jeszcze nie doszedlem do siebie po wczorajszym dniu. i moje myslenie jest troche ograniczone
Widzę że dalsza część tematu wiele mi wyjaśnia na temat małego grania na polskich serwerach w TKOTH. Jeśli chodzi o te staty ze snajperem to piszecie stos bzdur. Dzieki dobrze ukrytemu snajperowi na odpowiedniej pozycji przeciwnicy nie mogą podejść do was na tyle blisko by wam zepsyć staty
quote:
Napisane oryginalnie przez Sulo
Widzę że dalsza część tematu wiele mi wyjaśnia na temat małego grania na polskich serwerach w TKOTH. Jeśli chodzi o te staty ze snajperem to piszecie stos bzdur. Dzieki dobrze ukrytemu snajperowi na odpowiedniej pozycji przeciwnicy nie mogą podejść do was na tyle blisko by wam zepsyć staty
a ja widzę, że nie masz najmniejszego pojęcia dlaczego o tym pisałemi i wogule co pisałem
Jasnym jest, że obrywając serią z M 60 w czoło, człowieka krew zalewa, ale uważam, że po to gramy w BHD, a nie np. SIMS 5000, by spróbować trochę tej adrenaliny pola walki. Jedni z powodu wybujałego ego grają dla statów, jedni dlatego, że lubią po prostu grę wojenną, ale i dla jednych i dla drugich należy się szacunek. Natomiast co do nazywania snajperów tchórzami to kolego IM, widzę, że zaczyna mieszać Ci się gra z rzeczywistością, może trochę odpocznij, pójdź do parku, albo zacznij kurs Origami? Jeśli ktoś gra dla przyjemności, to gra tak jak lubi i nikt nie ma prawa Go obrażać (chyba,że jest przegrzany- to powinien jednak odpoczać przy SIMSach). Ja osobiście mam w nosie staty i gram, bo lubię współdziałać z ekipą, dlatego każdego gorąco namawiam do trybu TKOTH. Przecierz nic nie jest przyjemnego, kiedy wejdzie się na MOST, przy ilości graczy 40, łapie sie za M 60 lub G3 i grzeje do każdego kto sie nawinie (sprawia to frajdę temu kto ma akurat dół psychiczny^, lub też nabija staty^)Frajda to działanie zespołowe, by osiągnąć cel i o to chodzi w grze wojennej.
IM
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:05.