FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12607)
Arghhhhh... us :(
Po zainstalowaniu tego softu który ma mnie powstrzymać od oszukiwania zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy. zwiechy gry ale takie na przykład, że broń się zacinała i przeładowywała raz za razem aż mi serw nie zrobił papa, albo leżenie trupem zimnym i niedziałająca spacja... i to samo. w ciągu 4 map wywaliło mnie z gry 10 razy, co skutecznie ostudziło mój cziterski zapał.
Na jednym z forów zagramanicznych czytałem, że może to być kwestia dwóch ajpi, proxy i huk wie co jeszcze, ale to było mało wiarygodnie sformułowane.
Jeśli ktoś ma jakiś innowacyjny pomysł albo spotkał się u siebe z tym problemem to zapraszam.
Z góry dziękuję za info.
quote:
Napisane oryginalnie przez lame
Po zainstalowaniu tego softu który ma mnie powstrzymać od oszukiwania zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy. zwiechy gry ale takie na przykład, że broń się zacinała i przeładowywała raz za razem aż mi serw nie zrobił papa, albo leżenie trupem zimnym i niedziałająca spacja... i to samo. w ciągu 4 map wywaliło mnie z gry 10 razy, co skutecznie ostudziło mój cziterski zapał.![]()
![]()
Na jednym z forów zagramanicznych czytałem, że może to być kwestia dwóch ajpi, proxy i huk wie co jeszcze, ale to było mało wiarygodnie sformułowane.
Jeśli ktoś ma jakiś innowacyjny pomysł albo spotkał się u siebe z tym problemem to zapraszam.
Z góry dziękuję za info.
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Spróbuj lamo jeszcze na innych serwerach, może akurat ten Ci nie służył. Jeśli dalej nie bedzie poprawy to wywal argusa i sprawdź jeszcze raz.
To co opisujesz, z tym ciągłym reloadem i niemożnością powstania z gleby, to według mnie typowe objawy otrzymania komunikatu "connection interrupted", a z tego co wiem to ci otrzymują właśnie ci ze źle skonfigurowanym klientem. Napisz lamo czy takie objawy masz na każdym serwerze czy tylko na takim, który jest "argus only". Autorzy postawili serwer wzorcowy "argus only" i tam radzą sprawdzić czy problemy występują.
To co pisali o tych 2 różnych ip może mieć związek z tzw. "globalnym banem" i numerem id, który każdy ma przyporządkowany. Dokładnie nie wiem, to było dla mnie trochę za mądre (lub za bardzo zakręcone).
To co opisujesz, z tym ciągłym reloadem i niemożnością powstania z gleby, to według mnie typowe objawy otrzymania komunikatu "connection interrupted", a z tego co wiem to ci otrzymują właśnie ci ze źle skonfigurowanym klientem. Napisz lamo czy takie objawy masz na każdym serwerze czy tylko na takim, który jest "argus only". Autorzy postawili serwer wzorcowy "argus only" i tam radzą sprawdzić czy problemy występują.
To co pisali o tych 2 różnych ip może mieć związek z tzw. "globalnym banem" i numerem id, który każdy ma przyporządkowany. Dokładnie nie wiem, to było dla mnie trochę za mądre (lub za bardzo zakręcone).
miałem te objawy bez komunikatu CI a CI wynikło mi raz ze zwieszonej sieciówki... ale ten problem łatwo się usuwa... Chociaż przyznam, było podobnie.
Jak to źle skonfigurowany klient ??
pozdrówka
quote:
Napisane oryginalnie przez Premier
Czesc
Wpadlem na chwile na serwer GAL`ów(dedykowany) i wszystko chodzi normalnie. Nie widze absolutnie zadnej róznicy z Argusem czy bez niego. Dodam do tego, ze mam orginala...
pozdrówka
quote:
To dobrze bo Argus pirata usuwa z dysku![]()
np wczoraj wygraliśmy dwie mapy które zwyczajowo , jak to u nas, 4 fun przegrywaliśmy. Nastepnie dwie inne ale te same mapy , które zwylke 4 fun wygrywaliśmy, przegraliśmy. Doprawdy brak mi logicznego wytłumaczenia?!
quote:
Napisane oryginalnie przez Premier
Czesc
Wpadlem na chwile na serwer GAL`ów(dedykowany) i wszystko chodzi normalnie. Nie widze absolutnie zadnej róznicy z Argusem czy bez niego. Dodam do tego, ze mam orginala...
pozdrówka
(...)(Lepiej wcześniej, niż później)
Pozdrawiam
Mam problem z argusem. Wchodze na server, który ma zainstalowanego argusa i wymaga go żeby wejść , gram minute i connection.... CI mam na każdym takim serverze. Jednak jak wchodze na server gdzie jest argus, ale nie jest wymagany żeby na niego wejsc, wszystko jest dobrze . Probowałem przeinstalować grę i nic. Podobny problem ma Golem od nas. Na oficjalnym forum argusa o podobnym problemie wypowiada się gość z 3n i z OAP.
A miało być tak pięknie......
quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|*K@pitano
Mam problem z argusem. Wchodze na server, który ma zainstalowanego argusa i wymaga go żeby wejść , gram minute i connection.... CI mam na każdym takim serverze. Jednak jak wchodze na server gdzie jest argus, ale nie jest wymagany żeby na niego wejsc, wszystko jest dobrze . Probowałem przeinstalować grę i nic. Podobny problem ma Golem od nas. Na oficjalnym forum argusa o podobnym problemie wypowiada się gość z 3n i z OAP.
A miało być tak pięknie......
Napisane oryginalnie przez lame
To jest właśnie i mój problem.. Tam jest coś nie tak z lobby i IP a gość napisał że on to się nie spodziewał tak bo u nich w kraju tak nie ma... no comments...
![]()
Tak, ale napisali też że już nad tym pracują i może już jutro będzie to naprawione.
Inny koleś napisał też, że w IE>opcje internetowe>połączenia>ustawienia sieci lan ODZNACZYŁ używanie serwera proxy to pomogło-spróbujcie.
Czesc
pozdrówka
Podsumowanie znanych dotychczas lekarstw na problemy z argusem, sprawdźta to baby i chłopy i mówta jak co Wam zadziała:
1) niekompatybilny no-cd, spróbujcie skopiować go od znajomych z bezproblemowym argusem (albo spróbujcie wogóle bez no-cd); czytałem też że problem tyczy się głównie no-cd do team sabre - ja nie wiem bo TS nie używam;
2) skopiujcie od znajomych z prawidłowym argusem 2 pliki z katalogu z grą (to są pliki instalacyjne argusa i można je śmiało wymieniać między komputerami). Ich nazwy: APIClient.dll oraz nlAPIClient.dll Musicie usunąć swoje dotychczasowe pliki o tych nazwach i w to miejsce wgrać pliki od znajomych z działającym argusem;
3) zajrzyjcie do IE>opcje internetowe>połączenia>ustawienia sieci lan>ODZNACZCIE używanie serwera proxy (chodzi o to co by go NIE używać);
4) spróbujcie załadować się na serwer wzorcowy argus-only postawiony przez autorów argusa, tam nie powinno być winy serwera (jeśli coś nie gra to problem jest u Was). IP: 62.75.136.73:17479 ck=0 ([alk] StatsServer #1 ARGUS);
Jak to nie pomaga to trza poczekać, autorzy obiecują że cały czas pracują nad poprawioną wersją.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:36.