FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12616)
*|SEALS|* vs Nevy Seals ?????
Dawno nie zaglądałem na stronke ffp, a jakie zdziwko mnie chapło, jak zobaczyłem w jednym z artykułów, że na polskiej scenie BHD, pojawił sie nowy klan Nevy Seals... Co więcej, został"owacyjnie" przyjęty.
Dziwi mnie, że moderator nie zwrócił uwagi na fakt, że jeden klan o takiej nazwie już istnieje i ma sie dobrze (oszczędzcie sobie głupich komentarzy, że SealS i Nevy Seals to dwie różne rzeczy, bo oczekuje, że parę głupków sie tutaj znajdzie) i nic w tym temacie nie zrobił...
No tak, ale co miał zrobić..., przecież dotyczy to tylko klanu SealS...
No sam jestem ciekaw, jaką inicjatywe wykazałby, jak nowy klan nazywałby się np. << Polski Fighter's Team >>, lub coś w tym rodzaju????
Przykre jest to, że podobne rzeczy maja miejsce. Ale cóż..., zaczynam sie do tego przyzwyczajać...
Pozdrawiam
eL eM
nietoperek
no ale czemu moderator ma zabraniac nazwy klanu, jesli chcecie rozwiazac ten problem to zagrajcie mecz, a przegrany zobowiazuje sie zmienic nazwe swojej druzyny...
Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37
quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|* lm
z tego co od niedawna widze, ktos bardzo nie lubi SLS
no ale czemu moderator ma zabraniac nazwy klanu, jesli chcecie rozwiazac ten problem to zagrajcie mecz, a przegrany zobowiazuje sie zmienic nazwe swojej druzyny...
ehhhh nie pije juz ide spac cya
no coz klonowanie nazw to nic dobrego, tymbardziej ze nie uzgodnili tego ze "starym" SLS, moderator zas nie ma tu zawiele do powiedzenia, mogl tylko w czasie rejestracji nowegto klqnu zwrocic na to uwage.
quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|* lm
z tego co od niedawna widze, ktos bardzo nie lubi SLS
Napisane oryginalnie przez Marko
no coz klonowanie nazw to nic dobrego, tymbardziej ze nie uzgodnili tego ze "starym" SLS, moderator zas nie ma tu zawiele do powiedzenia, mogl tylko w czasie rejestracji nowegto klqnu zwrocic na to uwage.
No cóż, ja moge powiedzieć tylko tyle że jak powstawał klan *SAS* ( nazwa równie bardzo powszechna) to na polskiej scenie klanu o takim tagu nie było. Nawet na międzynarodowej scenie nie ma klanu *Secret Assasin Service* poza tym polskim z tego co wiem.
Poprostu trzeba ruszyć głową, zrobić "rozeznanie" zanim sie ogłosi nazwe klanu by nie kolidowała ona z innym klanem z rodzimego podwórka-to uwaga do Navy Seals.
P.S. Pełna nazwa klanu *SAS* została umieszczona za zgodą autora
Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
eh Yogas to napisz majla do lidera tego klanu i popros ich o zmiane nazwy
(...) Z klanem tym osobiście nawiąże kontakt i poproszę o zmianę nazwy. (...)
Wlasciwie dla mnie SLS to SLS ,a clan NAVY SEALS no to ... mlodziutki klan ,ktory musi sie duzo uczyc i niewiadomo jak dlugo "pozyje".
A tak ogolnie co do nazw to PFT moze sie pomylic z PWT , SAS-a tez jakiegos gdzies widzialem (oczywiscie zagraniczny) ,a bardzo dawno temu gralem na serwerze amerykanow DFS i on tez jest "SEALS" http://www.dfseals.net.
Konczac powiem tylko tyle, ze my kiedys bylismy klanem DELTA ale nazwe zmienilismy na bardziej uniwersalna , zeby pasowala tez do innych gier. np BF 1942 nazwa DELTA glupio by brzmiala.Rada jest tylko jedna musicie sie sami dogadac co do nazwy ,tu nikt na to nie ma wplywu.
A propos BF 1942 to wersja Vietnam jest świetna.
Co do SAS to na "rynku" jest ich jeszcze przynajmniej ze 4.
Zgadzam sie z toba ,tylko nie moge do batka przekonac klanowiczow
quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
Wlasciwie dla mnie SLS to SLS ,a clan NAVY SEALS no to ... mlodziutki klan ,ktory musi sie duzo uczyc i niewiadomo jak dlugo "pozyje".
quote:
A tak ogolnie co do nazw to PFT moze sie pomylic z PWT , SAS-a tez jakiegos gdzies widzialem (oczywiscie zagraniczny) ,a bardzo dawno temu gralem na serwerze amerykanow DFS i on tez jest "SEALS" http://www.dfseals.net.
quote:
Konczac powiem tylko tyle, ze my kiedys bylismy klanem DELTA ale nazwe zmienilismy na bardziej uniwersalna , zeby pasowala tez do innych gier. np BF 1942 nazwa DELTA glupio by brzmiala.Rada jest tylko jedna musicie sie sami dogadac co do nazwy ,tu nikt na to nie ma wplywu.
Co do SAS to na "rynku" jest ich jeszcze przynajmniej ze 4.
Mysle, ze Yogi tutaj niepotrzebnie sie czepiasz. Nie wiem czy wpisywales na stronie Clan Base w wyszukiwaniu klanow nazwe Seals. Na polskiej scenie fpp jest ich pare. Na arenie miedzynarodowej kilkadziesiat.
Rozumiem, nie graja oni w bhd, ale pomysl, co by bylo jakbyscie zmienili gre na inna. Pewnie nazwe byscie chcieli zachowac.
Poza tym, to Wy jestescie SLS. Stary poczciwy SLS ( ktorego nikt nie lubi ). I mniie osobiscie nie przeszkadza, ze powstal nowy klan Navy Seals, ktory nazwe wzial od jednostki specjalnej, co i Wyscie tak samo poczynili mysle. Bo co za idiota by sie tak odrazu foczka nazywal.
Na pozegnanie dodam, ze jest juz jeden klan PFT, a w zasadzie to nie wiem czy jeszcze jest. Ale chlopaki czym innym sie zajmowali bo latali jakimis gruchotami z 2 wojny swiatowej o ile dobrze pamietam
Pozdrawiam
Czesiu...
A... i jeszcze dodam, ze Tomek nie jest moderatorem sceny bhd. To ze aktywnie dziala, od razu nie swiadczy o tym, ze kims takim jest.
Ponownie pozdrawiam
Czesiu
Jezeli mozna sie wtracic to wedlug mnie sprawa mogla wygladac tak:
chlopcy z nowego Navy Seals zobaczyli na stronie bhd.fpp.pl w spisie klanow ze nie ma nazwy Navy Seals, bo wasz klan jest ujety pod nazwa *|SealS|* ( *|SLS| ) i moze nie zauwazyli podobienstwa, moze jak by weszli na wasza stronke to odrazu by wiedzieli co jest grane, ale widocznie nie czuli takiej potrzeby wchodzic na wszystkie strony. Faktycznie moze sa to nowi gracze i nie wiedzaczy co sie dzieje na scenie DF BHD i moze nawet nie wiedza ze jest cos takiego jak staty na most-pl, dlatego faktycznie moderatorzy strony bhd.fpp powinni jako znawcy tematu zwrucic uwage nowicjuszom.
POZDRAWIAM prezesie
Na pozegnanie dodam, ze jest juz jeden klan PFT, a w zasadzie to nie wiem czy jeszcze jest. Ale chlopaki czym innym sie zajmowali bo latali jakimis gruchotami z 2 wojny swiatowej o ile dobrze pamietam
Pozdrawiam
Czesiu...
Chester, te "gruchoty" z drugiej wojny światowej to jest niesamowita zabawa i relax. Polecam Tobie gry tego rodzaju.
Wspomnie przy okazji że na jednym z takich :"gruchotów"
Me-109 (od wersji G6 do G10) latał niemiecki pilot Erich Hartmman, który zestrzelił 352 samoltów wroga ( głownie radzieckich), na drugim miejscu był rówież niemiecki pilot także latający na ME-109 (od wersji G6 do G10) Gerhard Barholm-301 zestrzeleń....rekordy nie pobite do dziś
Pozostałe miejsca do piatego także zajmują niemieccy piloci
Pozdrawiam
Wlasciwie to nie ma o co sie spierac ,bo po zastanowieniu mamy stary podczciwy "SLS" ,a z drugiej młodych pionierów BHD "NS".
skoro sprawa klnowych nazw sie wyjasnila to powiedzcie mi gdzie moge dopasc takiego gruchota z 2 wojny swiatowej, nie mam pojecia co to za gra a chetnie polatalbym mesersmitem lub spitfirem
quote:
Napisane oryginalnie przez Marko
skoro sprawa klnowych nazw sie wyjasnila to powiedzcie mi gdzie moge dopasc takiego gruchota z 2 wojny swiatowej, nie mam pojecia co to za gra a chetnie polatalbym mesersmitem lub spitfirem
Chester, te "gruchoty" z drugiej wojny światowej to jest niesamowita zabawa i relax. Polecam Tobie gry tego rodzaju.
Wspomnie przy okazji że na jednym z takich :"gruchotów"
Me-109 (od wersji G6 do G10) latał niemiecki pilot Erich Hartmman, który zestrzelił 352 samoltów wroga ( głownie radzieckich), na drugim miejscu był rówież niemiecki pilot także latający na ME-109 (od wersji G6 do G10) Gerhard Barholm-301 zestrzeleń....rekordy nie pobite do dziś
Pozostałe miejsca do piatego także zajmują niemieccy piloci
Pozdrawiam
Parafrazując wypowiedz kolegi Yogasa moge powiedzieć tak: Kilka dni opijałem urodziny i jakie zdziwko mnie chapło jak juz wytrzeżwiałem i spojrzałem na forum.
Ludzie. Zarzucacie mi że umieściłem w spisie klanów drużyne która w swoim członie ma wyraz "seals" a nie grzmicie że jest kilka klanów które mają w swojej nazeie np "team" czy "polish"
Seals z tagiem SLS nijak sie ma do Navy Seals z tagiem NS. Juz więcej podobieństw widze w przypadku klanu PFT i PWT bo tu tak naprawde róznica jest tylko jedna literka. Przypomne tylko że klan PWT również ja rejestrowałem więc teoria o tym że niby jednych lubie bardziej a drugich jakby mniej jest dalece niesprawiediwa. Co do Twojej Yogas wypowiedzi dotyczącej loga Waszego klanu, to raczej powinieneś umiescic linka do strony angielskiego klanu z którego to logo zapożyczyliście...
Wnioskujecie (tu mowa do kolegów z SLS) że nie powinienem rejestrowac tego klanu i pytam dlaczego. Podobne pytanie pewnie zadliby mi inni stali "krytycy" tylko z zastrzezeniem dlaczego ich NIE zarejestrowałem i pojawiłyby sie opinie że SLS lubie bardziej niz innych.
Pragne powiedziec tylko jedno. Choćbyscie bardzo, bardzo chcieli nigdy nie przyłapiecie mnie na stronniczoiści. Tak juz jest że staram sie byc obiektywny i nie ma dla mnie ŻADNYCH ŚWIĘTYCH KRÓW.
Śmieszy mnie natomiast fakt, że jak już "świete krowy" zostaną dotkniete to strasznie chcą wytworzyć wrażenie jakby to jakiś "ktoś" uwziął sie na nich i niemiłosiernie ich nielubił(juz trzykrotnie spotkałem sie z takimi reakcjami). Czyli dochodze do wniosku że wychodzicie panowie z założenie że mozna pisac o wszystkim i o wszystkich byle by nie o "nas". Panowie doskonale wiemy że wszystko zaczęło sie od tego ze powstał news w sprawie kolegów którzy jak to powiedział jeden z SLS-ów "żle pojmowali słowo solidarnośc klanowa". Potem doszła sprawa innego kolegi który jak był w innym klanie to był zły i to ja go musiałem bronić, a jak jest juz w innym to jest dobry a ci co myśla że jednak taki dobry nie jest są zazdrośnikami itp.
Panowie opamiętajcie sie bo zamiast szukać winnych naokoło i forować spiskowe teorie zagłady świata, pomyślcie troche i popatrzcie co dzieje sie pod "własnym dachem"
Ej panowie troche odbiegliście od tematu postu .
Pewnie że komuś z poza *|SLS|* może nie przeszkadzać taka sytuacja ale ciekawe jakby sie zachowali członkowie innych klanów widząc nazwe innego nowo powstałego z podobną nazwą?Niech sobie co poniektórzy zadadzą takie pytanie.
Sprawa druga nie dla wszystkich może do końca jasna i przysfajalna ale tak już jest że jeżeli Yogas czegoś sie "czepia" to należy przyjąć że ma racje!
Amen.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:39.