FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12677)
Problem z PINGIEM....POMOCY!!!!
Mam taki problemik:
w DFBHD przez Neta grałem już kilka miesięcy temu. Zrobiłem sobie przerwe i od paru dni znów chciałem zacząć pograć, a tu d***. Na serwer Most'a wpuszcza mnie fuksem bo mam niby za duży PING. Tylko, że nigdy mi się tak nie działo. Wcześniej mogłem wchodzić kiedy tylko chciałem, a teraz jak się dostane to jest naprawde wielki fuks. Wiem, że jak miałem włączony jakiś program do wymiany plików to mnie nie wpuszczało ale teraz nic nie mam włączonego i mnie to bardzo wkurza.
Co powinienem zrobić??
POMÓŻCIE!!!!!
Prawdopodobnie masz słabe łącze i most Cię nie wpuszcza. Kiedyś ustawienia MOSTu były bardziej liberalne ale przez to psuło to wszystkim gre, teraz max ping to 400ms i jeśli masz większy to faktycznie nie masz co szukac na tym serwerze.
--edit--
Sprawdź na innych serwerach jak sprawuje Ci się łącze.
Mam NEO i czasami mnie wpuszcza. Jak mnie wpuści to wyświetla mi najczęściej od 70 do 210 ms. Na innych serwerach to samo.
Kurde co tu zrobić.....???
quote:
Napisane oryginalnie przez misiek153
Mam NEO i czasami mnie wpuszcza. Jak mnie wpuści to wyświetla mi najczęściej od 70 do 210 ms. Na innych serwerach to samo.
Kurde co tu zrobić.....???![]()
![]()
Masz NEO i masz problem z pingiem! ! ! ! !? ? ? ? ?
To jakaś opowieść z mchu i paproci, albo drzewa sandałowego. A co z innymi serwerami? Tam też nie mozesz wejść?
Znam ludzi co mają NEO na trzech i wszyscy jednocześnie grają. Wydaje mi się, że problem leży gdzieś indziej. Tylko gdzie???
Bo kiedy długo patrzysz w otchłań
Otchłań zaczyna patrzeć na ciebie...
quote:
Napisane oryginalnie przez DarkForce
A nie przeszedłeś ostatnio na Neo za 99 PLN?
Ona ma ograniczenie: transfer do 5 Gb danych/miesiąc poczym prędkość spada do 32 kb/s.
(...)
quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
Masz NEO i masz problem z pingiem! ! ! ! !? ? ? ? ?
To jakaś opowieść z mchu i paproci, albo drzewa sandałowego. A co z innymi serwerami? Tam też nie mozesz wejść?
Znam ludzi co mają NEO na trzech i wszyscy jednocześnie grają. Wydaje mi się, że problem leży gdzieś indziej. Tylko gdzie???
Napisane oryginalnie przez lame
Komisja Śledcza bhd.board.fpp.pl niebawem powoła świadków przed szacowny trybunał w celu wymiany uwag i obelg i być może zlokalizowania źródła problemu![]()
![]()
pingi od 70 do 210 to jest bardzo dobry wynik...
jak gram na serwerze M.to czasem przez 3, 4 sekundy mam pingi po 1726, albo 1584 - nie ma zasady ale te dwa najczęściej. jak w tym czasie serw sprawdzi mi ping to robi papa, jak nie - to po 4 sekundzie robi sie 50-300 i jest luz.
sprawdź M. o różnych porach dnia i nocy i inne serwy też (np. BHD.PL![]()
![]()
) i wtedy jak będziesz miał obraz sprawy to będzie Ci mozna coś podpowiedzieć.
a masz destabilizator systemu Argus zainstalowany?
![]()
![]()
![]()
A co do poprzednich uwag to sam jestem zdziwiony, że na NEO mnie nie wpuszcza bo zawsze mnie wpuszczało. Ale miałem kilka miesięcy przerwy i nie wiem co się porąbało. Aha i mam NEO 512 a nie tą tańszą.....
Co do innych serwerów to na BHD mam taką samą sytuację jak na MOST.....
I najbardziej wkurz mnie to, że nie mam włączonego żadnego programu P2P i d*** z tego.
Nie wiem czy to ważne ale dodam, że kontrolka, która jest w Pinger'ze przy serwerze mryga mi raz na zielono, raz na czerwono......
quote:
LAME nie mam tego programu.... A do czego on jest i gdzie go znajde.....??
A co do poprzednich uwag to sam jestem zdziwiony, że na NEO mnie nie wpuszcza bo zawsze mnie wpuszczało. Ale miałem kilka miesięcy przerwy i nie wiem co się porąbało. Aha i mam NEO 512 a nie tą tańszą.....
Co do innych serwerów to na BHD mam taką samą sytuację jak na MOST.....
I najbardziej wkurz mnie to, że nie mam włączonego żadnego programu P2P i d*** z tego.
Nie wiem czy to ważne ale dodam, że kontrolka, która jest w Pinger'ze przy serwerze mryga mi raz na zielono, raz na czerwono......
Zrobiłem ten test prędkości i wyszło mi 337 kbps.
Ale nie wiem czy to dobrze czy źle jak na NEO. Zastanawiam się czy by tam nie zadzwonić do tej pomocy technicznej bo zaczyna mnie to porządnie wkurzać.
quote:
Ale nie wiem czy to dobrze czy źle jak na NEO. Zastanawiam się czy by tam nie zadzwonić do tej pomocy technicznej bo zaczyna mnie to porządnie wkurzać.
quote:
Ja też nie mam pojęcia co się może dziać. Transfery wporządku, wszystko działa jak powinno...... a tu takie badziewie..
Mnie też już brakuje pomysłów od czego to...
Przeinstalowywałem i nic..... Może napisze do adminów MOST'a to coś poradzą....
Inforamcja dla tych, którzy chcieliby mi pomóc.....
Sytuacja opisana przeze mnie w poprzednich postach nie tyczy się jedynie serwera MOST-PL. Taką sytuacje mam na każdym serwerze, który chce odwiedzić......
Jest na to jakaś rada......
Jak wchodzisz na serwery to zobacz w górnym lewym rogu jaki masz ping. Są przypadki że BHD sama się wysypuje z niewiadomych przyczyn. No chyba że dostajesz komunikat po wyrzuceniu że miałeś za duży ping. Jeśli tak to zgłoś to tepsy żeby zrobili pomiary
PING w grze mam nawet do 12000 ms. Właśnie dostaje komunikat, że miałem za duży PING. Myślisz, że to może być wina TPSA????
quote:
PING w grze mam nawet do 12000 ms. Właśnie dostaje komunikat, że miałem za duży PING. Myślisz, że to może być wina TPSA????
12000 ??? masz zwalone łącze albo jesli modem przez sieciówke to albo coś z sterami albo z kartą
quote:
Nie wiem może przeinstalować Wina bo już mi się skończyły pomysły od czego to jest......
siemka.
ile mash ikonek otwartych przy zegarze?
walnij ctrl+alt+del - obadaj ile tego masz tam otwarte i co to jest?
jak ogólnie z netem u ciebie?
łazi sie po sajdach xxx itd itp?
antyvirus jest?
rozpatrz wszystkie opcje, nawet te banalne
pozdrawiam
No bo co mogę mieć źle skonfigurowane na kompie?? Już jestem tą sprawą tak zakręcony, że maskara i najgorsze jest to, że coraz bardziej chce mi się grać.
Nie wiem może przeinstalować Wina bo już mi się skończyły pomysły od czego to jest......
Firewall w XP wyłączony i to też nic nie dało.
Dzwonie do obsługi technicznej NEO. Jak to nic nie pomoże to przeinstalowuje system.
OK.
Zadzwoniłem do TPSA i wszystko śmiga.
Dzieki!!!
quote:
quote:Tak już OT: internetowe testy prędkości nie dają prawdziwego wyniku... Mam Neo+, na testach wychodzi 300-400 kb, w rzeczywistości jest to od 600-640. I to nie tylko moje spostrzeżenie
$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}
quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
Tak już OT: internetowe testy prędkości nie dają prawdziwego wyniku... Mam Neo+, na testach wychodzi 300-400 kb, w rzeczywistości jest to od 600-640. I to nie tylko moje spostrzeżenie
Pozdr.
Zgadzam się, że nie zawsze TPsa utrzymuje tą prędkość, chociaż u mnie naprawdę rzadko spada mi poniżej 60 kB. eMule po pewnym czasie potrafi zapchać mi całe łącze (70-80 kB). Mozilla też pokazuje, z jaką prędkością ściągam. Jej akurat wierzę
Wszystko oczywiście zależy od zapchanych łącz, szybkości serwera itp...
Pod względekm szybkości na TPsę nie narzekam - tu spełniają swoje obietnice (przynajmniej u mnie).
$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:31.