FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12694)
Prośba o opinie
Zwracam się do Was wszystkich o wyrażenie opinii w pewnej sprawie.
Wyobrazcie sobie taką oto sytuację. Ktoś tam gra mecz, ktoś tam wygrywa, ktoś inny przegrywa. Po pewnym czasie ktoś tam pisze o kimś oskarżając go o kodowanie(osoba oskarżona była dla niektórych graczy ciężka do zabicia), ktoś inny piszę jeszcze cos innego a jeszcze inna osoba pisze zupełnie inaczej. W tej całej dyskusji są 2 bardzo ciekawe wypowiedzi dotyczące oskarżonej osoby.
Wypowiedz X ( jest to wypowiedz chwile po wypowiedzi innej osoby piszącej o tym że ktoś w niewyjaśniony sposób unikał kul podczas gry):
„Hmm… Od czego by tu zacząć... aaa no jasne.. już wiem... bajka już została rozpoczęta w pierwszym poście. Ja dopisze tylko kilka „Szatańskich Wersetów”…
... co do sprawności i sprytu jaki nam dzisiaj zaprezentował wyżej wymieniony - myślę że... nic tylko nagrywać filmiki czy to frapsem czy to na wideo by przyszłe pokolenia miały materiały edukacyjne.
To tak pół żartem pół serio... tak na marginesie innymi słowy ujmując
A tak na poważnie... nie miałem intencji broń bosze by kogokolwiek w tym momencie oczerniać czy o coś kogokolwiek posądzać... po prostu stwierdziłem że był to godny odnotowania w „kronikach” fakt a być może ciekawostka - osądźcie sami.
I tak już zupełnie na marginesie... to też bym tak chciał umieć czy też mieć podobne chociaż do zaprezentowanych dzisiaj zdolności „
Wypowiedz Y (jedna z końcowych wypowiedzi w dyskusji):
„Niniejszym postem zakończona zostanie ta dyskusja czy też polemika - nazywajcie to jak chcecie...
Po drugie primo... dlaczego od razu ktoś myśli o "czitowaniu" jeśli się mówi o tym że ktoś robił dziwne rzeczy... to wcale nie musi oznaczać że "czitował", bo równie dobrze mógł mieć jakieś awarie na łączu i ot co powstawały dziwne sytuacje...
Więc pozwolę sobie może na małą rade dla nas wszystkich... by jednak być świadomym pewnych aspektów technicznych które mogą w pewien sposób negatywnie wpływać wizerunek danego gracza gdyż w wielu takich przypadkach nie jest to wcale zależne od niego...”
Jak już wspomniałem są to dwie z ciekawszych wypowiedzi w tej dyskusji. Proszę Was wszystkich o opinie na ten temat, powiedzcie z którą z tych wypowiedzi można się zgodzić, a z którą nie można i dlaczego.
Re: Prośba o opinie
mozesz jasniej napisac o co ci chodzi. jakies kropki, kreski. zdania wyrwane z kontekstu. mozesz zrobic to dla mnie. bo z tego co zauwazylem podchodzisz do jakiegos tematu od dupy strony, nie wiadomo o co ci chodzi, a potem powstaja jakies zgrzyty i niejasnosci.
jak osoby nie bioroace udzialu w spotkaniu w ramach PLK (PFT vs pixcom2) maja osadzac ich zasadnosc i czy sa zgodne z prawda?!
Chyba przedobrzyłeś, za dużo chciałeś przekazać półsłówkami tak aby przedwcześnie nie wskazać palcem o kogo Ci chodzi. ....
Jeśli chodzi Ci o rozwiązanie zagadki przez czytelników to Boski już to zrobił
NIe chodzi o rozwiązywanie żadnej zagadki. Nie chodzi równiez o rozstrzyganie problemu i osadzanie co jest zgodne z prawdą. Nie ma tu tez żadnych półsłówek, czu kropek i kresek. Jest tylko opisana sytuacja - ktos jest dla kogos trudny do zabicia (takie sytuacje zdarzają sie przecież co chwila czy to na Moscie czy to na innych serwerach i często na chacie gry jeden o drugim mówi koder, cheater itp.)- i zwiazane z sytuacja 2 wypowiedzi. Nie prosiłem o rozwiązywanie nieistniejącej zagadki (brawo za rozwiązanie nieisniejącej zagadki ) ale o zwykła opinie na temat umieszczonych tu komentarzy raczej w formie, jak to ładnie nazywacie, 4fun, niz dla odkrycia jekiejś prawdy.
Ehhh Radzioo Ty wszedzie widzisz spiski...
Nieprzyjemnie jest czytać niepotwierdzone zarzuty na swoją osobę dotyczące cheatowania, szczególnie umieszczane publicznie. Nie jest istotne w jakiej postaci zarzut jest podany, jak bardzo zawoalowany, jako żart, pytanie, czy chodzi o "nieśmiertelność" czy też o wzrost ratio czy też inne rzeczy. Teraz można zrozumieć zaangażowanie Dobiego i jego kompanów w topiku o "cudownym wroście umiejętności" i dlaczego każdy od razu myślał o czitach mimo że w ataku nie było o nich mowy.
Kwitując: raz na wozie raz pod wozem; nie czyń drugiemu... itd, itp.
Nieprzyjemnie jest czytać niepotwierdzone zarzuty na swoją osobę dotyczące cheatowania, szczególnie umieszczane publicznie. Nie jest istotne w jakiej postaci zarzut jest podany, jak bardzo zawoalowany, jako żart, pytanie, czy chodzi o "nieśmiertelność" czy też o wzrost ratio czy też inne rzeczy. Teraz można zrozumieć zaangażowanie Dobiego i jego kompanów w topiku o "cudownym wroście umiejętności" i dlaczego każdy od razu myślał o czitach mimo że w ataku nie było o nich mowy.
Kwitując: raz na wozie raz pod wozem; nie czyń drugiemu... itd, itp.
Mamy przecież wolność wypowiedzi nawet przesadnie swobodnej czasami, a czasem nawet całkiem prywatna staje się publiczną bronią
więc nie widzę problemów z zapodawaniem "ciekawych" tekstów. Koniec końców sprawa i tak się wypostuje sama.
Inną zupełnie kwestią jest to ,że jeśli ktoś gra nie 4fun to jego posty w stylu 4 fun zupełnie nie są 4 funowe.
quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
(...)Ehhh Radzioo Ty wszedzie widzisz spiski...![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
Inną zupełnie kwestią jest to ,że jeśli ktoś gra nie 4fun to jego posty w stylu 4 fun zupełnie nie są 4 funowe.
quote:
No tak. Odkryłes prawdę która tak długo skrywałem. Nie gram dla zabawy ale za kare i zostałem zmuszony do grania...
Przeciez monopol na gre dla zabawy masz tylko TY...
Ech...
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
W takim razie ja już się więcej nie odzywam, mam widocznie jakieś zboczenie.
W takim razie jeżeli nie ma tu podtekstów czy pułapek a zbieżność czegokolwiek jest przypadkowa to obie opinie są słuszne i z obiema można się zgodzić
quote:
No tak. Odkryłes prawdę która tak długo skrywałem. Nie gram dla zabawy ale za kare i zostałem zmuszony do grania...
Przeciez monopol na gre dla zabawy masz tylko TY...
Ech...
quote:
zawsze możesz wypełnić zgłoszenie na http://sas.bhd.pl/squad.htm i przystapić donajbardziej 4 funowego klanu w tym kraju![]()
quote:
zawsze możesz wypełnić zgłoszenie na http://sas.bhd.pl/squad.htm i przystapić donajbardziej 4 funowego klanu w tym kraju![]()
quote:
Chiałeś chyba napisać "spróbować przystąpić"![]()
Chiałeś chyba napisać "spróbować przystąpić"![]()
quote:
Nie śmiałbym nawet spróbować, bo inaczej niż za kare grać nie potrafie.![]()
quote:
![]()
![]()
quote:
Radzioo, a tak wracając do tematu, to znalazłeś już tą pułapkę ?![]()
quote:
Tak, to Ty byłes tym cziterem![]()
![]()
quote:
Dobrze że nie zapomniałeś o tej "czwórce"![]()
quote:
![]()
never ending story
Przyjmijmy ,ze osoba X oskarza osobe Y o przypuśmy czyn Z,kto ma racje czy ten ,który pierwszy oskarzyl czy ten który miał faktycznie racje wg,subiektywnej oceny czy ten,który nie mówi o fakcie U ,które = Z.Wynikiem tego jest niekorzystny wynik osoby X,która kontynulujac rachunek sama traci ,ale to p*****ne .Grajmy 4fun,nie po to aby wygrywac,choc wiadomo,ze bawimy sie jeszcze lepiej gdy wygrywamy
.
Re: never ending story
quote:
Napisane oryginalnie przez Cierń
Przyjmijmy ,ze osoba X oskarza osobe Y o przypuśmy czyn Z,kto ma racje czy ten ,który pierwszy oskarzyl czy ten który miał faktycznie racje wg,subiektywnej oceny czy ten,który nie mówi o fakcie U ,które = Z.Wynikiem tego jest niekorzystny wynik osoby X,która kontynulujac rachunek sama traci,ale to p*****ne .Grajmy 4fun,nie po to aby wygrywac,choc wiadomo,ze bawimy sie jeszcze lepiej gdy wygrywamy
.
quote:
Napisane oryginalnie przez lame
i ile czasu w tej sytuacji jedzie pociąg z miasta A do miasta B?
![]()
![]()
![]()
Napisane oryginalnie przez lame
i ile czasu w tej sytuacji jedzie pociąg z miasta A do miasta B?
![]()
![]()
![]()
quote:
![]()
quote:
"Pułapka" leży gdzie indziej![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:43.