FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12742)
-= Problem z hunkMegs =-
Witam,
Mam URT 3.4 - wszystko elegancko działało ale np. mapa Sands nie wczytywala sie i wyswietlal sie komunikat m alloc failed.
Zgodnie ze wskazowkami (mam 256 ram win xp) wpisalem com_hunkmegs 128 - niestety teraz zadna mapa sie nie wczytuje!!!
O co chodzi - pomocy!
Mozesz jeszcze sprobowac komendy com_zonemegs 32 (domyslnie jest 16). Nie gwarantuje to zadanego efektu ale kary nie zaplacisz a zepsuc tez nic nie zepsujesz
Jesli nie potrafisz docenic rady to o nia nie pros. Nie moja wina ze tobie nie pomogla. Ja mialem dawno temu podobny problem, zmienilem zonemegs na 32 i poskutkowalo. Zreszta mowilem odrazu ze nie gwarantuje ze ci to pomoze...
moze twoje ramy sa zbyt kiepskie , wolne lub slabej firmy i nie ma co ustawiac hunkmegs na 128 tylko moze na 100 albo wogole standardowo a jesli masz 256 ramu i to na win xp (nie wiem jaki masz win bo nie napisales a jak sie ma problem to sie podaje rozne dane zeby ulatwic ci pomoc) to se daruj zwiekszanie hunkmegs bo wiekszosc tych twoich 256 ramow to zabiera win xp i nie masz co marzyc o zmianie ich w q3 zatem zostaw w tym wypadku na standradzie.
moim zdanim zeby win xp chodzil plynnie oraz gry pod nim to potrzeba 512 ramu , 256 to jest minimalne minimum w tym wypadku , zatem pomysl o dokupieniu ramu...
drogi kolego napisalem ze mam xp. ramy sa normalne ale nie formowe ale t onic nie znaczy - gra jest zle zrobiona pewnie - jak nic po instalce nie robie to nie uruchamia sie tylko sands a jak ustawie jakakolwiek wartosc to zadna mapa nie wchodzi - wiec co jest grane?
mam win xp athlon 2400+ i radeona 9600 xt - 256 ram na razie jest w sam raz chociaz niektore gry sie szarpią momentami.
Odpalanie WinXP na 256MB RAM to troche tak jak odpalanie nowych gier na ich minimalnych wymaganiach (czyli tylko na pudelku pisze ze pojdzie dobrze ). Najlepiej 384 i wiecej, przy 256 hunkmegs nie ustawialbym wiecej niz 96.
I'm with stupid
||
||
\/
rozumiem ze chcesz sobie pograc po LANie z botami ?
jezeli mam racje to poprostu sprobuj postawic pusty server i boty dodawaj sam bezposrednio z gry ...
jezeli nie to nie wiem :x
malo ramu
to nie zauwazylem tego akurat ze masz xp ale tak czy inaczej reszte co napisalem to prawda i na xp 256 ram to za malo i w grze nie masz co brac polowy wartosci bo nie da rady.
a tak poza tym to przy tym procku i karcie grafiki tak malo ram dusi reszte podzespolow mowie ci dokup drugie tyle.
...a po za tym i tak nikt nie grywa na sands :E
widocznie masz dobra karte grafiki i wystarczajacy procesor ale faktem jest ze xp przy 256 sie zacina tak jakby a przy 512 chodzi plynnie.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:13.