FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12762)

Posted by Yogas on 01-06-2004 11:58:

Question Fuzja?

W ostatnim czasie, często da sie "usłyszeć" o fuzji klanów SLS i PFT. Pragne wszystkich zainteresowanych poinformować, że takowej nie ma i nie będzie. Była i jest natomiast propozycja powstania całkiem nowego klanu(w którego skład miałby się składać między innymi z członków w/w klanów), tylko i wyłącznie do rozgrywek w JO. Tak jak słuchy chodzą(co mielismy możliwość zaobserwować w demo), do w/w gry będzie potrzebny wieloosobowy skład. Jak będzie? To akurat czas pokaże Jeśli jednak mecze będą sie miały odbywać w składach np.25 vs 25, to na dzień dzisiejszy, nie ma takiej drużyny, który by temu podołała.

Dodam jeszcze, że członkowie naszych klanów mieli okazje grać razem w jednej drużynie w demo w/w gry i całkiem nieźle nam to wspólnie wychodziło

Pozdrawiam

Posted by Rufus on 02-06-2004 06:44:

Sensacji nie ma ,to i nie ma sie komu wpisywac !!??

Posted by tmat on 02-06-2004 08:43:

Nie ma, bo całe szczęście pozostali członkowie PFT jak jeden mąż wyrazili swój sprzeciw na taka propozycję jednego z adminów...

Posted by tmat on 02-06-2004 09:01:

Re: Fuzja?

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
W ostatnim czasie, często da sie "usłyszeć" o fuzji klanów SLS i PFT. Pragne wszystkich zainteresowanych poinformować, że takowej nie ma i nie będzie. Była i jest natomiast propozycja powstania całkiem nowego klanu(w którego skład miałby się składać między innymi z członków w/w klanów),
Pozdrawiam

A to tak tylko w formie ciekawostki:

Tak sie zastanawiam czy niektórzy wiedzą co to jest fuzja. Tu kolega mówi że fuzji nie ma a zaraz mówi że jest

Dla przypomnienia podaje definicje wyrażenia fuzja, bo widze że jest z tym mały problem.

Fuzja (z łacińskiego fusio – stapianie, połączenie), połączenie się całości dóbr; działalności kilku przedsiębiorstw w celu utworzenia nowego przedsiębiorstwa lub przejęcia reszty firm przez jedną. W praktyce oznacza to, że przedsiębiorstwa wchodzące w skład fuzji zostają zlikwidowane, a ich majątek w postaci aportu zostaje włączony do innego lub całkiem nowego przedsiębiorstwa.

Proszę o szczególne zwrócenie uwagi na tekst w definicji pisany grubą czcionką i proszę porównać ją z wypowiedzią autora dementującego pogłoski o fuzji...

Posted by Longbow on 02-06-2004 09:52:

quote:
W praktyce oznacza to, że przedsiębiorstwa wchodzące w skład fuzji zostają zlikwidowane, a ich majątek w postaci aportu zostaje włączony do innego lub całkiem nowego przedsiębiorstwa.

tmat - IMHO trochę nadinterpretujesz tą fuzję Yogasa Wydaje mi się, że chodziło mu o to, że nie będzie połączenia dwóch klanów w jeden (i zlikwidowania SLS i PFT), natomiast może powstać jakby osobny klan składający się z członków tych dwóch wymienionych do JO...

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Posted by on 02-06-2004 10:33:

To jest nieistotne. Tu chodzi tylko o włożenie kija w mrowisko

Posted by Yogas on 02-06-2004 10:38:

Re: Re: Fuzja?

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
W praktyce oznacza to, że przedsiębiorstwa wchodzące w skład fuzji zostają zlikwidowane, a ich majątek w postaci aportu zostaje włączony do innego lub całkiem nowego przedsiębiorstwa.

Proszę o szczególne zwrócenie uwagi na tekst w definicji pisany grubą czcionką i proszę porównać ją z wypowiedzią autora dementującego pogłoski o fuzji...

Jak zwykle próbujesz mieszać. Już nas do tego zdąrzyłeś przyzwyczaić.

Kto i gdzie napisał o likwidacji klanów SLS i PTF? Kto i gdzie napisał, że jest obowiązek wejścia w skład nowego klanu?
Kto i gdzie napisał, że tylko z czlonków tych dwóch klanów ma być stworzony nowy klan grający w JO?

Jeszcze drobny cytacik z górnego posta, bo chyba nie zauważył

"....Była i jest natomiast propozycja powstania całkiem nowego klanu(w którego skład miałby się składać między innymi z członków w/w klanów), tylko i wyłącznie do rozgrywek w JO..."

Posted by Yogas on 02-06-2004 10:39:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
To jest nieistotne. Tu chodzi tylko o włożenie kija w mrowisko

Dokładnie Radzioo, dokładnie...., gość szuka sensacji której nie ma.

Posted by tmat on 02-06-2004 11:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
Dokładnie Radzioo, dokładnie...., gość szuka sensacji której nie ma.

I całe szczęście że jej (tej sensacji) już nie ma, a nie ma jej dlatego że po tym jak jeden z adminów klanu PFT, po kilku godzinnym pobycie w klanie SLS zaproponował na ts-ie połączenie klanów, to wszyscy członkowie klanu PFT wyrazili swój stanowczy sprzeciw.

Posted by dżery on 02-06-2004 11:33:

Na ts SLS jakoś nie stwierdziłem wielkiej zawieruchy czy wzburzenia wywołanych takimi pogłoskami. Może z raz coś ktoś coś "bąknął" i tyle - żadnej sensacji.

Posted by on 02-06-2004 11:36:

quote:
I całe szczęście że jej (tej sensacji) już nie ma, a nie ma jej dlatego że po tym jak jeden z adminów klanu PFT, po kilku godzinnym pobycie w klanie SLS zaproponował na ts-ie połączenie klanów, to wszyscy członkowie klanu PFT wyrazili swój stanowczy sprzeciw.

Wiesz co Tomku ? Masz specyficzny dar wyciągnia brudów. Jeżeli nie wróciłeś do klanu to chyba nie za bardzo możesz rozgłaszać co się w nim dzieje lub działo.... pozostaw to adminom tego klanu.
Jeżeli jednak wróciłeś to bardzo przepraszam.

Posted by tmat on 02-06-2004 11:38:

quote:
Wiesz co Tomku ? Masz specyficzny dar wyciągnia brudów. Jeżeli nie wróciłeś do klanu to chyba nie za bardzo możesz rozgłaszać co się w nim dzieje lub działo.... pozostaw to adminom tego klanu.
Jeżeli jednak wróciłeś to bardzo przepraszam.

Przepraszam bardzo, a czy to ja otwarłem ten topik ???!!!

Posted by on 02-06-2004 11:39:

quote:
Przepraszam bardzo a czy to ja otwarłem ten topik ????????

Otworzył go admin jednego z zainteresowanych klanów

Posted by tmat on 02-06-2004 11:41:

quote:
Otworzył go admin jednego z zainteresowanych klanów

No właśnie !
Podstawowe pytanie, po co i dlaczego to zrobił ???!!!
Wiesz jaka jest geneza powstania tego topiku ???
Ja wiem !
I nie podoba mi sie to że ktos wyciąga wewnętrzne sprawy i rosterki graczy (byłych czy bardziej byłych) jednego z klanów na forum publiczne.

Posted by on 02-06-2004 11:50:

Ja to odebrałem tak: poszła fama o fuzji (czy dyfuzji ) 2 klanów. Jak miało być to ich wewnętrzna sprawa, ogólnie pojawiło się info tłumaczące aby dalej nie snuć plotek i domniemywań. Innych podtekstów nie wyczytałem.

Posted by dżery on 02-06-2004 11:55:

quote:
No właśnie !
Ja wiem !
I nie podoba mi sie to że ktos wyciąga wewnętrzne sprawy i rosterki graczy (byłych czy bardziej byłych) jednego z klanów na forum publiczne.

Wczytałem się dość dokładnie w pierwszy post tego topiku i nie znalazłem żadnej wzmianki o rozterkach graczy ani wywlekania spraw klanowych na forum. Jeśli ktoś uważa że coś takiego jest to niech łaskaw będzie wskazać mi to. Co więcej treść wydaje mi się naprawdę neutralna i raczej ma na celu wyjaśnienie i sprostowanie pogłosek. Takie pogłoski mogą na przykład sprawić, że na GG uderzają ludzie, pytają czy to prawda, a dlaczego itp., a tak mamy post wyjaśniający całą sprawę.

Posted by tmat on 02-06-2004 12:09:

quote:
Ja to odebrałem tak: poszła fama o fuzji (czy dyfuzji ) 2 klanów. Jak miało być to ich wewnętrzna sprawa, ogólnie pojawiło się info tłumaczące aby dalej nie snuć plotek i domniemywań. Innych podtekstów nie wyczytałem.

Radzioo ja Cie pytałem o geneze i czy ją znasz. Często nie wiedząc o pewnych sprawach można wyciągać błędne wnioski, ale nie winie Cię za to, bo mysle że wewnętrzne sprawy PFT nie były w Twoim kregu zainteresowań. Powstał topik w którym pewne rzeczy mijaja sie z rzeczywistymi wydarzeniami sprzed kilkunastu dni, więc jak zawsze takie rzeczy wychwytuje i staram sie je sprostować. A geneze powstania tego topiku można znalezć na stronie PFT, ale jeszcze raz powtarzam że to była sprawa wewnętrzna klanu PFT i jej byłych członków, więc nie rozumiem czemu ten pan to wyciągnął tutaj.
A jeżeli tak jak pisze Jerry, były pytania to wystarczyło umiescić jakąs informacje na stronie SLS (na PFT jeden z adminów umieścił info) i wówczas zainteresowani sprawą którzy zadawali SLS-om takie pytania mieli by jasna odpowiedz. Jerry wystarczyło dać info, dopisać że "pozdrawiacie swoich fanów" (przepraszam, ale musiałem Wam to wypomnieć ) i po krzyku.

Posted by dżery on 02-06-2004 13:41:

quote:
A jeżeli tak jak pisze Jerry, były pytania to wystarczyło umiescić jakąs informacje na stronie SLS (na PFT jeden z adminów umieścił info) i wówczas zainteresowani sprawą którzy zadawali SLS-om takie pytania mieli by jasna odpowiedz. Jerry wystarczyło dać info, dopisać że "pozdrawiacie swoich fanów" (przepraszam, ale musiałem Wam to wypomnieć ) i po krzyku.

Info na stronie czy na forum to przecież żadna różnica, przekaz jest publiczny tak czy siak.
Co do genezy to może osobiście czujesz się w jakiś sposób urażony tym postem, tego nie wiem a i domyśleć się też niełatwo. Jednak analizując wypowiedzi forumowiczów, którzy przeczytali posta i odebrali informację, można stwierdzić że chyba nikt nie doszukał się tam jakichś ukrytych "szpil" a każdy widział po prostu zwykłą informację.
Naprawdę miło że ktoś odebrał pozdrowienia, cieszy fakt że nie poszły one w las. Dział PR się stara, mało osób pozostaje obojętnych, większość już zna "firmę", teraz pozostaje tylko wszystkich przeciągnąć tak, żeby byli "na plus"

Posted by on 02-06-2004 14:11:

quote:
Radzioo ja Cie pytałem o geneze i czy ją znasz(...)

Wiem o co mnie pytałeś ale geneza powstania tego topiku mnie nie interesuje. Nie znam zgrzytów między klanami SLS i PFT lub pojedyńczych członków tychże klanów. Ja po prostu czytam boarda tak jak jest napisany bez wgryzania się w możliwą straszliwą historię danego posta.

Posted by lame on 02-06-2004 14:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
(...)pozostaje tylko wszystkich przeciągnąć tak, żeby byli "na plus"

jak zawsze podkreślam, że nie lubię SLS

Posted by dżery on 02-06-2004 14:39:

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
jak zawsze podkreślam, że nie lubię SLS

Na szczęście nie zastosowałes diafory, rozumiem więc że ta niechęć nie jest szczególnie silna

Posted by lame on 02-06-2004 14:50:

quote:
Na szczęście nie zastosowałes diafory, rozumiem więc że ta niechęć nie jest szczególnie silna

diafory nie zastosowałem wyłacznie dlatego, że nie podoba mi się używanie jej po kimś silącym się na intelektualizm (czy jak to sobie ktokolwiek chce nazwać), a używającym błędnych form czasownika przy odmianie

bardzo nie lubię

Posted by on 02-06-2004 15:01:

Szczerze mówiąc cieszę się z tego że tej fuzji nie będzie bo inaczej inne klany które powstaną do gry w JO nie będą miały najmniejszych szans z tak utworzonym klanem, pozatym taki klan miał by monopol na wszelkie nagrody :/
PS: Ludzie nie przyczepiajcie się tak do Tomka on też jest człowiekiem.

Posted by dżery on 02-06-2004 15:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez ~sfora~ ABU
PS: Ludzie nie przyczepiajcie się tak do Tomka on też jest człowiekiem.

To bardzo ładnie ABU, że ujmujesz się za kolegą.

Posted by lame on 02-06-2004 15:18:

quote:

tak, to takie ludzkie...

Posted by on 02-06-2004 15:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
diafory nie zastosowałem wyłacznie dlatego, że nie podoba mi się używanie jej po kimś silącym się na intelektualizm (czy jak to sobie ktokolwiek chce nazwać), a używającym błędnych form czasownika przy odmianie

bardzo nie lubię

Posted by Rufus on 02-06-2004 16:15:

Talking

""Szczerze mówiąc cieszę się z tego że tej fuzji nie będzie bo inaczej inne klany które powstaną do gry w JO nie będą miały najmniejszych szans z tak utworzonym klanem, pozatym taki klan miał by monopol na wszelkie nagrody :/""

Zaczyna mi sie ten pomysl podobac,beda nagrody!!!!!!!

Posted by on 02-06-2004 16:22:

quote:

Ktoś musi wszyscy go tylko krytukują :/

Posted by Yogas on 02-06-2004 17:25:

quote:
No właśnie !

Wiem, że to trudne, więc postaram sie wytłumaczyć

Po to, żeby ludzie przestali pisać w tej sprawie na moje gg. A dlaczego tu , a nie na stronie? Dlatego, że miałem taki kaprys i jest to forum publiczne(chyba, że się myle).

quote:
Ja wiem !

Ja też Informacja

quote:

Wewnętrzne sprawy? Przecież wyrażnie jest napisane, że to jest propozycja i nikt nie robi z tego tajemnicy. Nie doszukuj sie w tym sabotażu To jest zwykła informacja ni mniej, ni więcej.

Posted by Tomcat27 on 02-06-2004 17:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
""Szczerze mówiąc cieszę się z tego że tej fuzji nie będzie bo inaczej inne klany które powstaną do gry w JO nie będą miały najmniejszych szans z tak utworzonym klanem, pozatym taki klan miał by monopol na wszelkie nagrody :/""

Zaczyna mi sie ten pomysl podobac,beda nagrody!!!!!!!

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:21.