FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12824)
PSBHD to nowa liga ?
Do zadania tego pytania zmusiła mnie informacja zamieszczona na stronie jednego z klanów, a brzmiała nastepująca:
"Wynik meczu zostanie uwzględniony w nowej lidze, Polskiej Strefie BHD. W skrócie PSBHD, Zostaną tam również przeniesione wyniki meczy rozegranych wcześniej pomiędzy klanami w ramach PLK, która została zatrzymana przez jej "szefa". Teraz już śmiało możemy dać upust radości i stwierdzić, że rozegraliśmy wszystkie mecze 2 sesji ligi nie tracąc przy tym ani jednej mapy."
Po pierwsze. Liga PLK została rzeczywiście zatrzymana i jej rozgrywki zostały przeniesione na scene gry JO, wraz z wcześniejszym regulaminem i ustaleniami.
Druga sesja dokonczona być nie mogła ponieważ jej "szef" ją zawiesił i nie została ona dokończona, więc upust radości jest przedwczesny lub bardzo wymuszony.
Informacja o ukonczeniu drugiej sesji oraz o przeniesieniu wyników, może świadczyć o tym że PSBHD nie jest nową ligą, o której dumnie pisze autor, ale jest to nie autoryzowana kontynuacja PLK. Tym bardziej jest to dziwne iż dostałem zapytanie czy wyrażam zgodę na kontynucję tej ligi przez inne osoby, na którą odpowiedziałem negatywnie.
Tak jak powiedziałem na wstępie PLK nie może byc kontynuowana, ponieważ trwają już prace nad jej kontynacja w JO co było juz zresztą nie raz zapowiadane.
Jeżeli na pytanie czy PSBHD jest nową ligą mamy odpowiedziec twierdząco, to poprosze autorów takowej o stworzenie jej od początku do końca. Oczywiście wszystkie doświadczenia PLK, moga służyc Wam za wzór do naśladowania i wszystkie dobre rozwiązania możecie z tej ligi zapożyczyc. Na to macie błogosławieństwo "szefa" i "szef" w tej kwestii służy pomocą. Natomiast na kontynuację ligi pod zmienioną nazwą zgody nie ma, nie było i nie będzie.
Re: PSBHD to nowa liga ?
quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
Do zadania tego pytania zmusiła mnie informacja zamieszczona na stronie jednego z klanów, a brzmiała nastepująca:
"Wynik meczu zostanie uwzględniony w nowej lidze, Polskiej Strefie BHD. W skrócie PSBHD, Zostaną tam również przeniesione wyniki meczy rozegranych wcześniej pomiędzy klanami w ramach PLK, która została zatrzymana przez jej "szefa". Teraz już śmiało możemy dać upust radości i stwierdzić, że rozegraliśmy wszystkie mecze 2 sesji ligi nie tracąc przy tym ani jednej mapy."
Po pierwsze. Liga PLK została rzeczywiście zatrzymana i jej rozgrywki zostały przeniesione na scene gry JO, wraz z wcześniejszym regulaminem i ustaleniami.
Druga sesja dokonczona być nie mogła ponieważ jej "szef" ją zawiesił i nie została ona dokończona, więc upust radości jest przedwczesny lub bardzo wymuszony.
Informacja o ukonczeniu drugiej sesji oraz o przeniesieniu wyników, może świadczyć o tym że PSBHD nie jest nową ligą, o której dumnie pisze autor, ale jest to nie autoryzowana kontynuacja PLK. Tym bardziej jest to dziwne iż dostałem zapytanie czy wyrażam zgodę na kontynucję tej ligi przez inne osoby, na którą odpowiedziałem negatywnie.
Tak jak powiedziałem na wstępie PLK nie może byc kontynuowana, ponieważ trwają już prace nad jej kontynacja w JO co było juz zresztą nie raz zapowiadane.
Jeżeli na pytanie czy PSBHD jest nową ligą mamy odpowiedziec twierdząco, to poprosze autorów takowej o stworzenie jej od początku do końca. Oczywiście wszystkie doświadczenia PLK, moga służyc Wam za wzór do naśladowania i wszystkie dobre rozwiązania możecie z tej ligi zapożyczyc. Na to macie błogosławieństwo "szefa" i "szef" w tej kwestii służy pomocą. Natomiast na kontynuację ligi pod zmienioną nazwą zgody nie ma, nie było i nie będzie.
Re: Re: PSBHD to nowa liga ?
quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
Zawsze myślałem że liga to drużyny a nie jeden człowiek w postaci admina.Całe życie się czegoś człowiek uczy....
Re: Re: Re: PSBHD to nowa liga ?
quote:
Więc wyjaśniam. Liga (nieważne jaka) to rozgrywki organizowane PRZEZ kogoś DLA kogoś. W tym przypadku, jak i zresztą w każdym innym, DLA to zawsze drużyny.
Re: Re: Re: Re: PSBHD to nowa liga ?
quote:
Oki.Drużyny.Ale dla czego organizatorem ma być jeden człowiek.Podobno mamy demokracje,są admini klanów.
Gra przy komputerze, dajmy na to w BHD, to tak naprawdę zabawa (w naszym przypadku). PSBHD mogłoby się równie dobrze nazywać liga wujka Mariana albo puchar kiszonej kapusty. Klany grały, grają i będą grały między sobą dla zabawy jaka wynika z meczu. Wyniki meczy rozegranych w PLK istnieją i życzeniem klanów prawdopodobnie jest aby zostały uznane jako przewidywalne wyniki ponownie rozegranych meczy. Cała zabawa jest nieformalna a dobre wzory prawdopodobnie zostaną zapożyczone z PLK. Rozwiązania PLK nie są nadzwyczaj oryginalne, choć wymagały nakładów pracy, myślę ze każda liga opierała by się na podobnych zasadach.
Cała sytuacja napewno jest przykra i nieprzyjemna ale życie toczy się dalej.
Co do radości to nie była wymuszona ale szczera bo nadeszła zaraz po ciężkim meczu i napięciu. Jeśli przedwczesna, to cóż, mawiają śmiech to zdrowie.
quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Gra przy komputerze, dajmy na to w BHD, to tak naprawdę zabawa (w naszym przypadku). PSBHD mogłoby się równie dobrze nazywać liga wujka Mariana albo puchar kiszonej kapusty. Klany grały, grają i będą grały między sobą dla zabawy jaka wynika z meczu. Wyniki meczy rozegranych w PLK istnieją i życzeniem klanów prawdopodobnie jest aby zostały uznane jako przewidywalne wyniki ponownie rozegranych meczy. Cała zabawa jest nieformalna a dobre wzory prawdopodobnie zostaną zapożyczone z PLK. Rozwiązania PLK nie są nadzwyczaj oryginalne, choć wymagały nakładów pracy, myślę ze każda liga opierała by się na podobnych zasadach.
Cała sytuacja napewno jest przykra i nieprzyjemna ale życie toczy się dalej.
Co do radości to nie była wymuszona ale szczera bo nadeszła zaraz po ciężkim meczu i napięciu. Jeśli przedwczesna, to cóż, mawiają śmiech to zdrowie.
quote:
Zgadza sie. Każda liga to zabawa. Weżmy na przykład LM. To też, pomijając ogromne pieniądze, czysta zabawa na najwyzszym poziomie. I wyobrazmy sobie sytuacje że 8 najlepszych klubów chce założyć swoja własną ligę, bazując na pracy i dotychczasowych wynikach UEFA oraz samozwańczo chcą kontynuować rozgrywki LM. Czy w normalnym świecie do tego mogłoby wogule dojść ?
quote:
Jeśli piłkarze tych 8 klubów zechcą grać sobie po powrocie z pracy, ze szkoły (tak jak my), umówią się gdzieś i będą grać sobie na zasadach nawet LM, zrobią sobie stronę internetową i tam będą umieszczać wyniki, to jak myślisz FIFA będzie ich ścigać? A jeśli stwierdzą: "niedawno przecież rozegraliśmy kilka meczy w pod egidą FIFA, co Wy na to żeby te wyniki potraktować jak wyniki meczy które rozegralibyśmy ponownie? Nie ma sprawy, po co grać jeszcze raz? Graliśmy niedawno więc pozostawmy te wyniki w FIFA ale nieformalnie uznajmy je sobie za ważne również w naszej podwórkowej lidze."
Myślę że i tutaj FIFA by się nie wtrącała. Oczywiście normalnie taka sytaucja raczej nie wystąpi, bo w grę wchodzą pieniądze, my możemy sobie tak grać bo to zazwyczaj forma relaksu, rozrywki.
quote:
Nie kumam dlaczego porównujesz LM do PLK.To mała przesada.
quote:
I to liga i to, oczywiście z zachowaniem wszelkich proporcji.
Re: Re: Re: PSBHD to nowa liga ?
quote:
Więc wyjaśniam. Liga (nieważne jaka) to rozgrywki organizowane PRZEZ kogoś DLA kogoś. W tym przypadku, jak i zresztą w każdym innym, DLA to zawsze drużyny.
Wydaje mi się też, że jeśli uczestnicy nie mają nic przeciwko temu, to organizator tego typu rozgrywek nie może uzurpować sobie praw do wyników meczy. Wyniki to przede wszystkim wewnętrzna sprawa 2 klanów i ich zmartwienie co z nimi uczynią i czy uznają ich wartość.
Witam. Cieszy mnie fakt że na tym boardzie ponownie zaczynamy rozmawiać na temat BHD. Oby tak zostało.
Pozdrawiam
Do zadania tego pytania zmusiła mnie informacja zamieszczona na stronie jednego z klanów
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Jeżeli na pytanie czy PSBHD jest nową ligą mamy odpowiedziec twierdząco, to poprosze autorów takowej o stworzenie jej od początku do końca.
quote:
Oczywiście wszystkie doświadczenia PLK, moga służyc Wam za wzór do naśladowania i wszystkie dobre rozwiązania możecie z tej ligi zapożyczyc.
quote:
Natomiast na kontynuację ligi pod zmienioną nazwą zgody nie ma, nie było i nie będzie.
Napisane oryginalnie przez lame
...........czy masz patent na samą ideę prowadzenia rozgrywek między klanami na gruncie naszego kraju?
Niestety Tomku w moim odczuciu te dwie ligi to dwa różne światy.
Temat daj już spokój nie wyszło nam z Tobą może wyjdzie bez Ciebie, a jeśli nie to będziesz miał satysfakcję że to nie była twoja wina lecz nasza.
Z wyrazami coraz mniejszego szacunku.
P.S. Nie powoduj abym w następnym poście już musiał o tym szacunku zapomnieć.
Re: Re: Re: Re: PSBHD to nowa liga ?
quote:
Liga to mecze toczone między drużynami
quote:
aż do wyłonienia zwycięzców.
quote:
Uczestników ligi można podzielić na organizatorów i uczestników. Organizatorzy organizują, uczestnicy grają. Organizatorzy, którzy przestali organizować nie są już organizatorami. Uczestnicy którzy uczestniczą, są dalej uczestnikami.
quote:
O ile wiem, mechanizmy PLK są standardowymi mechanizmami, regulamin powstał na nowo, czy masz patent na samą ideę prowadzenia rozgrywek między klanami na gruncie naszego kraju?
quote:
Napisane oryginalnie przez patryk pl
Temat daj już spokój nie wyszło nam z Tobą może wyjdzie bez Ciebie, a jeśli nie to będziesz miał satysfakcję że to nie była twoja wina lecz nasza.
Z wyrazami coraz mniejszego szacunku.
P.S. Nie powoduj abym w następnym poście już musiał o tym szacunku zapomnieć.
Re: Re: PSBHD to nowa liga ?
quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
No niestety, ale ty już na to wpływu nie masz.
Odejdź
Nie płacz
Poprostu odejdź
quote:
Jeżeli zorganizowałbyś rozgrywki i mi powierzył byś misje ich prowadzenia to oczywiście miałbys prawo do stwierdzenia żę Wam ze mną nie wyszło. To nie ja wepchałem sie do Waszej piaskownicy, ale to Wy przyszliscie, oczywiście zaproszeni, z zabawkami do mojej. Wiec po tym jak Was z piaskownicy wyprosiłem, ze złosci próbujecie w kieszeniach wynieść piasek, a w wiaderkach deski...
quote:
Napisane oryginalnie przez VAV
Odejdź
Nie płacz
Poprostu odejdź
quote:
Słyszysz jakieś głosy w swojej głowie ?![]()
![]()
![]()
quote:
Ty widzisz to tak, ja na przykład widzę to tak: nie podobał nam się sposób, w jaki rządziłeś piaskownicą. Każdy zabrał swoje zabawki i wyszedł. Podpatrzyliśmy jak wygląda Twoja piaskownica i niedaleko zbudowaliśmy podobną. Prostokąt z desek z piaskiem w środku. U Ciebie w piaskownicy zorganizowałeś nam jeszcze konkurs na najładniejszy zamek z piasku, w połowie roztrzygnięty. W nowej piaskownicy kończymy konkurs (już bez Ciebie ale na dość podobnych zasadach), pamiętając kto zajmował dotychczas jakie miejsce. Za chwilę przybiegasz do nas i krzyczysz że robimy źle bo zbudowaliśmy taką samą piaskownicę a do tego kończymy konkurs z Twojej piaskownicy z kolejnością, którą z niej zapamiętaliśmy. My zaczynamy właśnie się bawić, Ty przybiegasz do nas naburmuszony; jak według Ciebie, przyglądamy się Tobie?
Bardzo ładny przykład![]()
quote:
Ano słysze tylko musze odpalić programik żeby zobaczyć z której strony do mnie mówią![]()
quote:
Ano słysze tylko musze odpalić programik żeby zobaczyć z której strony do mnie mówią![]()
quote:
Zasadniczo słuszny,ale z małymi ale. Skoro stać Was było na zbudowanie nowej piaskownicy (tu nie dziwie sie że wykorzystaliście ten sam projekt) to dlaczego nie stac Was na stworzenie własnego konkursu z własnymi zasadami ( tym bardziej że inne dzieci zostały zaproszone do mojej piaskownicy i razem sobie konkurs kończymy), tylko musicie kontynuować zabawe tego naburmuszonego.
A jeżeli chcemy być dokładni to musimy pamietać to, że nie zabraliście zabawek i wyszliście, ale zostaliście delikatnie wyproszeni.
Tomku co do twojego "prawa własności" do ligi to chciałem ci przypomnieć że sam fakt stwożenia czegoś nie czyni cię właścicielem (patrz np:umowa o dzieło) ty zrobiłeś coś dla ogułu (no chyba że wyłącznie dla siebie) więc oguł jako adresat jest właścicielem, ty tylko przez pewien czas byłeś dzirżycielem i to jak sie okazało naraziłeś własne dzieło na uszczerbek
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:06.