FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12845)
Skazani na "śmierć"
Chciałbym aby w tym temacie wypowiadały się osoby które z powodu internetu nie mogą pokazać swojego prawdziwego "JA", tzn. mają kiepski ping bo łączą się z SDI (np. Killer) albo mają to co ja tj. krótko trałe zaniki internetu co mi nie pozwala grać na swoim najwyższym poziomie. Pamiętam jak nie miałem tych zaników netu to grałem lepiej niż teraz tzn. nie miałe aż tak dużo deaths. Musiałem zrezygnować z gry w klanach bo żaden ze mnie pożytek kiedy to na meczu co minute miałbym zaniki netu, ale nie zrezygnowałem z samej gry bo mam zamiar grać w UrT bez względu na to jaki mam net i jak mała jest scena UrT'a. Opiszcie wasze problemy dotyczące netu nie pozwalające wam gry na swoim najwyższym poziomie.
Re: Skazani na "śmierć"
quote:
Napisane oryginalnie przez Tomi
Chciałbym aby w tym temacie wypowiadały się osoby które z powodu internetu nie mogą pokazać swojego prawdziwego "JA", tzn. mają kiepski ping bo łączą się z SDI (np. Killer) albo mają to co ja tj. krótko trałe zaniki internetu co mi nie pozwala grać na swoim najwyższym poziomie. Pamiętam jak nie miałem tych zaników netu to grałem lepiej niż teraz tzn. nie miałe aż tak dużo kill'ów. Musiałem zrezygnować z gry w klanach bo żaden ze mnie pożytek kiedy to na meczu co minute miałbym zaniki netu, ale nie zrezygnowałem z samej gry bo mam zamiar grać w UrT bez względu na to jaki mam net i jak mała jest scena UrT'a. Opiszcie wasze problemy dotyczące netu nie pozwalające wam gry na swoim najwyższym poziomie.
po pierwsze granie w takich warunkach mija sie z celem bo sami z gry nie korzystacie a psujecie swoim pingiem gre innym bo lagujecie albo warpicie.
po drugie skoro tak narzekacie to se zalozcie neostrade jest dostepna w calym kraju i jest bardzo dobra wszyscy teraz prawie ja maja.
nie ma z nia zadnych problemow zadnych lagow , warpow , packet lostow czy cos.
pingi od 50 wiekszosc europy oraz kolo 100 w portugalii i hiszpanii.
ja bym sie zastanowil na waszym miejscu nad tym.
p.s. nie pracuje dla t.p. s.a. mimo ze juz pisze o tym ktorys raz z kolei
Napisane oryginalnie przez capone
po pierwsze granie w takich warunkach mija sie z celem bo sami z gry nie korzystacie a psujecie swoim pingiem gre innym bo lagujecie albo warpicie.
po drugie skoro tak narzekacie to se zalozcie neostrade jest dostepna w calym kraju i jest bardzo dobra wszyscy teraz prawie ja maja.
Re: Re: Skazani na "śmierć"
quote:
Napisane oryginalnie przez Rombi
(thx 4 Klakier & Czarli)
Re: Skazani na "śmierć"
JA to kiedys mialem dobry net ale sie zrąbalo bo admin sie zgubil :/ glupek jeden, mialem tez tak ze raz na 30 minut mialem jakies rozlaczenia na minute. Pewnie jak bym sie dodzwonil do tego admina albo go kajs znalazl to zas bym mial dormalny ping :/ino gdzie go znalezc
robta co chceta
wiem to jest moja wina albo jeszce kogos innego ale nie wasza.
co ja mam wam poradzic innego niby ?
dalem wam dobra rade i tyle a co zrobicie to wasza sprawa i nie piszcie mi to daj kase bo mi tez jej nikt nie dal.
a co do zakladanie pownownie netu to wiadomo ze rozwiazujesz umowe z jednymi a zawierasz z drugimi.
wejdzcie se na www.neostrada.pl moze sa jakies promocje za 1zl jak kiedys a i jest tez druga tansza opcja netu za 99zl ale jezeli to i tak za duzo to ja nie wiem czego wy oczekujecie bo taniej na pewno nie bedzie nigdy za porzadny net w tym kraju.
A co mamy zrobić skoro to nie nasza wina że mamy taki powalony net, a nie każdy ma kase by se ponownie założyć neta.
oczywiscie w porownaniu z innymi operatorami ktore sa obecnie w naszym pieknym kraju.
a ping jest bardzo dobry wszedzie stabilny i nie warpiacy i bez zadnych packet lostow z tym sie musisz zgodzic.
zreszta kazdy kto u nas na scenie ma neo to jest generalnie zadowolony z tej uslugi.
oczywiście się mylę i nie mam racji ani pojęcia o tym co piszę...
czy ja wiem
w sumie nie wiem czy az taka chorendalna bo wiele osob jakos sobie dalo z tymrade , a u mnie w wwa ceny za net oscyluja tylko w tych okolicach np. wczesniej mialem astercity net za 170 bodajze a jest jeszce chello ktore tez kosztuje 150 wiec ceny sa mniej wicej te same tyle ze jakosc uslugi bez watpliwosci najlepsza ma neostrada dlatego wlasnie se zmienilem.
jak juz mowilem taniej niz 100zl nie bedzie nigdy bo tak tez jest na zachodzie a itenety w cenach 40 czy iles zlotych nigdy nie beda dobre dlatego kosztuje tyle a nie wiecej niby dziala ale do dupy ale w koncu wiesz za co placisz.
Niech by spadły ceny do tych 100PLN brutto - już by było co innego. 139 to cały czas prawie półtorej stówki
Nie kazdego stac na taki dodatkowy koszt zwiazany z zalozeniem Neo. W firmie zakladalem calkiem niedawno i oprocz tj symbolicznej zlotowki to jeszcze trzeba wybulic 99 zl za modem, nie mowiac o abonamencie.
Obecnie korzystam z netu z kablowki za 56 pln=ow i daje rade przy wylaczonym PB. Z wlaczonym tez sie da pograc, ale wymaga to samozaparcia i dobrze skonfigurowanego serwera.
A poza tym, nie mam zamiaru zakladac sobie telefonu stacjonarmego, bo i tak zawsze sie dopalca jeszcze abonament za sam telefon, W sumie lekko liczac 250 PLN co miesiac do TPSA. Pewnie zgodza sie ze mna osoby, ktore licza kazdy grosz a nie zgodza sie ze mna osoby, ktore zyja na utrzymaniu rodzicow - bez urazy.
Pozdrawiam all
To nie zależy od tego kto ci daje kase tylko ile tej kasy masz i do czego tego netu potrzebujesz i jakiej jakości. Co do reszty zgoda.
chcesz grac i miec dobry ping bez warpow i lagow to musisz zaplacic a jak chcesz sie meczyc to placisz za to co masz.
a tak poza tym nikt nikogo do gier online nie zmusza , mnie osobiscie i zapewne nie tylko mnie wkurwiaja lagerzy i warperzy bo z gry robia gowno i sie tylko czlowiek denerwuje bo dlaczego jezeli ja mam wszystko ok to mam cierpiec z powodu kogos takiego co ma wszystko w dupie i on bedzie gral bo mu sie tak podoba a ze ping 500 to niewazne...
p.s. szkoda ze tu prawie nikt nie zaglada mimo ze link jest na glownej stronie urt , takby sie poznalo opinie reszty osob ale coz...
Bo to forum jest jeszcze bardziej martwe niż tamta strona :>
quote:
A tak apropo to link umieszczony na stronie głównej forum nie działa
Napisane oryginalnie przez Rombi
dlatego włączam ET bo tam jest o niebo lepszy netcode![]()
hmmm
Jasne, ze pieknie jest miec lepszy net niz gorszy.
Zgodze sie, ze Neo jest obecnie najlepsza opcja dotepna dla "klienta indywidulanego".
ALE:
mam w pracy Neo - tylko dla mnie :-)
I tu niespodziewajka. Pingi sa tylko odrobine lepsze niz u mnie w domu, gdzie mam net z kablowki. Antywarp przycina mniej, ale niestety i tak jest.
Co do warperow. Moje zdanie jest takie, ze wszystko zalezy od nazwijmy to "kultury" gracza. Osobiscie nie mam zadnej przyjemnosci grania z pingiem powyzej 200, wiec nawet nie probuje. Ja sie w.....wiam, inni tez, bo warpuje, wiec nie wlaze i nie psuje innym zabawy.
Napisane oryginalnie przez franc
Ja sie w.....wiam, inni tez, bo warpuje, wiec nie wlaze i nie psuje innym zabawy.
To kiedy i gdzie ta obiecana vodeczka ?? ;-)
2. zeby ludzie wchodzili to moznaby wlasnie jakos wyszczegolnic ten link do boarda oraz napisac jakies info ogolne w newsach na stronie glownej.
3. gdyby kazdy mial takie podejscie to gralo by sie o wiele przyjemniej , niestety to jest rzadkosc jak snieg w australii...
1. link na urt.pl dziala normalnie.
quote:
2. zeby ludzie wchodzili to moznaby wlasnie jakos wyszczegolnic ten link do boarda oraz napisac jakies info ogolne w newsach na stronie glownej.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:03.