FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12865)
Kto jest za ograniczeniem ilości osób grających na MOSCIE
Zakladając ten post chciałbym sie przekonać kto jest za tym aby ograniczyc ilośc osób grajacych na MOSCIE a kto nie.Wedlug mnie ograniczenie takie powinno być,gdyż:
po pierwsze: gra nie byłaby chaotyczna,wiecej grania i celowych zagrań, mniej przypadkowości.
po drugie: mniejsze lagi ,mniejsze pingi= lepsza zabawa.
po trzecie: TDM to gra na fragi,kazdy frag jest cenny ,kazdy zdobyty frag przybliza do wygrania swojej ekipy,kazdy stracony oddala,wiec innymi slowy NAUKA GRY W TDMa a nie bezmyslna rzez bez jakiejkolwiek logiki.
po czwarte : rozpowszechnienie i oswajanie graczy z innymi polskimi serwerami(jezeli sie nie myle jest ich okolo 5),w szczególnosci przed zblizajaca sie runda PSBHD.
Te czynniki wg.mnie wplynal znaczaco na zmiane (w pozytywnym sensie) i uprzyjemnienie gry na MOSCIE.
Ostatnio jak wszedlem na MOST ,gdy bylo okolo 40 graczy to mialem stop klatke,gra byla slaba a klimat jeszcze gorszy,lagi spowodowane nadmierna iloscia graczy wywolywaly u niektórych taka frustracje ,ze z czestotliwoscia co 20 sekund sypaly sie pod czyims adresem rózne epitety,których nie warto przytaczać.Wyrazcie swoja opinie,jestem ciekaw czy ja tylko mam takie odczucia co do tego tematu czy moze jeszcze ktos tak samo widzi to co sie dzieje.
Re: Kto jest za ograniczeniem ilości osób grających na MOSCIE
quote:
Napisane oryginalnie przez Cierń
(...)czy ja tylko mam takie odczucia co do tego tematu czy moze jeszcze ktos tak samo widzi to co sie dzieje.
quote:
Napisane oryginalnie przez lame
popieram w całej rozciągłości![]()
Re: Re: Re: Kto jest za ograniczeniem ilości osób grających na MOSCIE
quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
I odpowiedział ten co na Moscie najczęściej grywa![]()
Tu nie chodzi tylko o MOST ale ogólnie o przyjemność z gry. Jeżeli obniżenie ilości graczy ma zapewnić lepszą rozrywkę to czemu nie.
Re: Re: Re: Re: Kto jest za ograniczeniem ilości osób grających na MOSCIE
quote:
Moze nie grywa wlasnie z tego powodu.
quote:
Moze nie grywa wlasnie z tego powodu.
quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Tu nie chodzi tylko o MOST ale ogólnie o przyjemność z gry. Jeżeli obniżenie ilości graczy ma zapewnić lepszą rozrywkę to czemu nie.
quote:
Uwierz mi ,ze gralem tu i tam na róznych serwerach zagranicznych i zawsze najlepsze gry byly tam gdzie max players byl ustawiony na 16-26(przynajmniej jezeli chodzi o TDMa).
quote:
Przecież to mniej więcej napisałem![]()
quote:
A ja wcale nie zaprzeczylem tylko potwierdzilem swoja opinie na ten temat![]()
quote:
Jesteś pewny że właśnie to chciałeś napisać .... ? "![]()
![]()
"
quote:
hmmm... w kazdym badz razie mysle ,ze wiekszosc sie domysli o co mi chodzilo![]()
quote:
heh wiem, musisz częściej wpadać na to forum![]()
Uwierz mi ,ze gralem tu i tam na róznych serwerach zagranicznych i zawsze najlepsze gry byly tam gdzie max players byl ustawiony na 16-26(przynajmniej jezeli chodzi o TDMa).
Też jestem ZA, ale może jak już obniżać, to narazie do 32Zobaczymy jak lagi i albo sie zostawi, albo obniży liczbe graczy. Jeśli zaś chodzi o serwery zachodnie, to jest to spowodowane tym, iż firmy zajmujące się wynajmem serwerów, mają w ofercie serwery 16-to, 24-ro i 32-wu "miejscowe"
Wszystko zależy od zasobności klanu, który go użytkuje.
Pozdrawiam i czekam post na Miłego![]()
Genralnie jestem przeciw i to nie dlatego ,że gram na MOST, tylko dlatego że tam nie gram. Obawiam się że liczne rzesze graczy które nie wbiją się na MOST zaczną wibijać się gdzie indziej i to budzi mój niepokój
Też byłbym za ograniczeniem liczby osób. Ostatnio gram rzadziej ale nawet jak wejdę na MOST przy 30-40 osobach, to zaraz wychodzę, bo:
1) za duża rzeźnia,
2) strasznie lagi, ludziki nie padają i tylko się wnerwiam.
Niestety mam czas wieczorem a wtedy MOST jest zwykle prawie full
Brakuje mi MOSTowego klimaciku ale trza uciekać na serwy gdzie jest 26-32 max ludu. Tam przynajmniej każdy pada jak trzeba i można się zrelaksować
podłocze sie do twijego postu cierniu...i przypomne sie z pomysłem wyłaczenia sniperek na moscie...
podłocze sie do twijego postu cierniu...i przypomne sie z pomysłem wyłaczenia sniperek na moscie...
Jeżeli Miły ustawiłby limit broni to możnaby zaryzykować i skrócić czas mapy do np. 20 minut.
quote:
Napisane oryginalnie przez Pavia_wawa
(...)![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
(...)
quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
(...)
quote:
Ja tez moze dolacze to tej waszej "listy zyczen" i poprosze zeby wylaczyc moze wszystkie dostepne bronie....pozostana tam tylko baski, piesci i apteczki to chyba dobry 4funowy pomysl
w koncu sniperka to nie m60 prawda amok
Zenada
![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Powrót lolka, część I![]()
quote:
Zenada
quote:
Zenada
Żenadka =
=
quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
Żenadka =![]()
![]()
=
A gdzie Bolek ?![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:40.