FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12907)
Firewall
Po wejściu na dowlny serwer po kilku sekundach 1-3 jestem wyrzucany z niego. Mam wrażenie że może to być spowodowane firewallem. Tak więc jakie porty powinny być u mnie otwarte.
Marioosh
Raczej powoduje to brak argusa
Lub zła wersja gry... Patch potrzebny
Albo powoduje to Argus
Ten Argus to badziew, zainstalowal gowno, ping mam do dupy teraz a w dodtaku cholernie dobrze sie zadomowil i nie moge go wy.........
Czy ktoś może wytłumaczyć co to za zwierz ten ARGUS. Tylko jasno grzecznie proszę
quote:
Napisane oryginalnie przez Marioosh
Czy ktoś może wytłumaczyć co to za zwierz ten ARGUS. Tylko jasno grzecznie proszę
quote:
Napisane oryginalnie przez Marioosh
quote:
Napisane oryginalnie przez http://wiem.onet.pl
Argus (Scatophagus argus), ryba zaliczana do rodziny argusów, zamieszkująca przybrzeżne wody Oceanów Indyjskiego
Z tym argusem to dziwna sprawa. Mi rozpieprzył grę i musiałem instalować na nowo. Bardzo dziwny program bo nie ma możliwości w tym programie, aby go odinstalować. Napewno dodaje bibliotekę nIAPIclient.dll i sporo dodaje do istniejącej biblioteki APIclient.dll. Przed uruchomieniem gry program łączy się z serwerem i szuka uaktualnień. Bardzo dziwne, bardzo.
Argus (także stu oki smok) nie pomógł w dłuższym przyłączeniu się do gry, niestety. Gdyby ktoś miał jakieś sugestie to proszę.
A czy zmieniłeś default nick? Jeśli masz Mongoose, to większość serwerów wykopie cię z hukiem po 1-3 sek. Zmień w menu Player
Myślę, że Argus tutaj nie ma nic do rzeczy, bo ja go do tej pory nie zainstalowałem i nie spotkałem serwera, który by mnie wykopał :-)
Napisane oryginalnie przez legolas
Z tym argusem to dziwna sprawa. Mi rozpieprzył grę i musiałem instalować na nowo. Bardzo dziwny program bo nie ma możliwości w tym programie, aby go odinstalować. Napewno dodaje bibliotekę nIAPIclient.dll i sporo dodaje do istniejącej biblioteki APIclient.dll. Przed uruchomieniem gry program łączy się z serwerem i szuka uaktualnień. Bardzo dziwne, bardzo.
quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Instalacja i deinstalacja argusa (o ile dobrze pamiętam): podczas instalowania argus tworzy kopię pliku APIClient.dll i zapisuje ją pod nazwą nlAPIClient.dll, następnie tworzy nowy plik APIClient.dll, z którego korzysta BHD.
Deinstlacja: usuwamy śmiało plik APIClient.dll a następnie zmieniamy nazwę pliku nlAPIClient.dll na nową nazwę APIClient.dll. Deinstalacja skończona, argusa nie ma.
quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
A skąd Ty to wiesz.Czyżbyś nie grał z Argusem?![]()
quote:
Swego czasu buszowałem po forach o argusie. A argusa mam ale i tak na serwer acp only wleźć nie mogę bo gryzie się z moją siecią![]()
quote:
U mnie to on się z wszystkim gryzie.Mam marne zdanie o Argusie![]()
quote:
Na tym polega jego zadanie żeby gryzł się z niektórymi "programami"![]()
quote:
Tylko dlaczego gryzie się z tymi co nie trzeba![]()
quote:
Widać autorzy argusa mają inne zdanie na temat które Twoje programy są potrzebne do grania w BHD![]()
![]()
Napisane oryginalnie przez lame
explorer? svchost? winlogon? spoolsv? nprotect? regsvc?
![]()
![]()
![]()
quote:
zobacz_skad_strzela_wrog.exe![]()
Widać autorzy argusa mają inne zdanie na temat które Twoje programy są potrzebne do grania w BHD![]()
![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:02.