FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12987)
Q3A nie wykrywa serwerow! ;(
W q3a nie wykrywa mi serwerow (NO RESPONSE FROM MASTER SERVER). Nie wiem o co chodzi, ale internet dziala mi bez zadnych problemow i w inne gierki moge pogrywac. Mam zainstalowany Point Relase 1.31 - do tej pory w zupelnosci wystarczal (gram na InstaGib Unlagged). Umie mi ktos pomoc?
sprobuj skorzystac z jakiejsc wyszukiwarki serverow np. All Seeing Eye
lub wpisz w konsoli /connect (adres_servera)
i powinienes sie polaczyc :>
to zeby pograc a zeby bylo widac servery to nie wiem co zrobic.. mialem to chyba kiedys ale nie pamietam
ale i tak lepsze sa inne wyszukiwarki jak np. ta wspomniana wyzej
Zainstalowalem plugin do IE6.0 i niby na stronach www widze serwery, ale kiedy probuje sie do ktoregos dolaczyc /connect itd przy awaiting connection wywala mi komunikat SERVER USES PROTOCOL 68. Mysle, ze reinstalka wingrozy pomoze, ale chcialbym to zrobic w ostatecznosci! Zalezy mi na adresie servera na InstaUnlagged - BORG! Juz trzy dni nie gralem :/ Salut!
protokol 68 tzn ze gra jest na innym patchu o ile mi sie wydaje :o
moze server na ktory chciales wejsc ma inny PR
z tym ze o ile pamietam to 68 to wlasnie jest na PR 1.31 :|
sprobuj jakies inne servery
probowales sie polaczyc np. na osp lub cpma ? moze to cos jest z tym insta unlaged..
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
aaaa rzeczywiscie..
zapomnialem ze 1.31 to nie jest najnowszy patch
sciagnij nowy i bedzie po problemie
Chcecie wiedziec co bylo nie tak? Juz wyjasniam
Zainstalowalem SpyBota, ktory wykryl wpisy w rejestrze, ktore z kolei blokowaly wykrywanie serwerow w q3a i dodatkowo odpowiedzialne byly za jeszcze innych kilka nieprzyjemnych rzeczy (np. przy blednie wpisanym adresie w IE automatycznie przekierowywal na kilka stron erotycznych - to udalo mi sie zablokowac niemal od razu, nie przypuszczalem, ze moglo to miec jakis zwiazek rowniez z q3a!). Po usunieciu szkodliwych wpisow, wsystko dziala jak trzeba! Dzieki wam za probe pomocy (nauczylem sie, ze protokol 68 to niezgodnosc wersji) Salut - pedze grac bo mam zaleglosci!
Tja, tylko, ze odkad pamietam nie moglem zainstalowac PR 1.32. Blad przy rozpakowywaniu pak7.pk3 Jak wroce z namiotow to przeinstaluje XP i mysle, ze bedzie po problemie bo wszystko zaczelo sie walic jak mialem pad systemu. Jak podnioslem go na nogi to q3a juz niestety nie dzialalo tak jak dawniej
Jak masz b�ad przy rozpakowywaniu paka�w, to raczej nie winde reinstaluj, tylko ssij PR z innego serwera.
Co do protoko�u 68, to nie jest to oznaka niezgodno�ci wersji
Po prostu nowe rozwi�zania stosowane w kodzie sieciowym powoduj�, �e starsze i nowsze wersje �atek s� niekompatybilne. Poprzednia by�a 67, jeszcze kiedy� 48.
Aha, teraz uwa�aj!
Jak �ci�gniesz i zainstalujesz sobie tego PR 1.32, kt�ry obs�uguje wersj� 68, spotka Cie niemi�a niespodzianka gdy b�dziesz chcia� ogl�da� nagrane w PR 1.32 demka z rozszerzeniam .dm68.
Taki paradoks, musisz zmieni� rozszerzenie na dm.67
EDIT>> ZAINSTALOWALEM Q3PR1.32 po czym odinstalowalem i zainstalowalem 1.31 na nowo Ze starsze wersje nie sa kompatybilne z nowymi to rozumiem, ale ze nowe ze starymi to juz przekracza moja pojecie! PARANOJA!
Heh... dzieki
Ale demek nie ogladam, jakos nie chce mi sie nigdy...
Zrobie tak jak powiedziales i sprobuje sciagnac z innego zrodla, ale z tego co pamietam wczesniej tez mialem takie problemy (sciagam z planetquake3.net) wiec nie wiem :> Zobaczymy. Jak mi sie uda to dam tutaj znac Milego dnia zycze - ide pograc!
w instagibie nie musisz ogladac dem bo tam sie malo liczy tacc i raczej nic z nich nie wyniesiesz ;ASD
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:51.