FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13077)
kilka pytan nooba ;)
Witam wszystkich!
W Tribes2 gram od niespelna miesiaca (wczesniej probowalem sil w demie, ale ogrom akcji mnie lekko przytlaczal). Sciagnalem sobie pelna wersje z sieci i zaczalem przygladac sie jak powinno sie grac.
Szybko przyswoilem zasady panujace na polu gry i teraz juz gra zespolowa jest dla mnie wszystkim. Inne sieciowe FPSy odrzucaly mnie zawsze swoja chaotycznoscia i zlym traktowaniem nowicjuszy, tutaj natomiast jest atmosfera przyjacielska, nie ma przeklenstw w czasie gry i wszyscy dobrze sie bawia.
Mam jednak kilka pytan, ktore nie daja mi spokoju
Moim ulubionym miejscem na polu bitwy jest HoF. Czy nie jest to pewnego rodzaju kamperstwo? Mam taki brzydki nawyk z innych FPSow ze stanie dluzej w jednym miejscu i walenie do wrogow jest zle. Tutaj jest to raczej powszechnie stosowane, ale nadal nie jestem pewien czy od czasu do czasu nie powinienem zmienic swojego miejsca na atakujacego. Oczywiscie, jesli jest za malo ludzi do ataku to ruszam dziarsko (i rownie dziarsko gine)
Druga sprawa - dosych blacha. Jaki jest sposob na Jugga z Shieldem? Walilem w niego chyba ze wszystkiego a on dalej szedl przed siebie.
Z gory dzieki za rozwianie mych watpliwosci i pozdrawiam serdecznie!! Do zobaczenia na polu bitwy!
Tak, masz racje, granie jako HoF na publiku jest zle postrzegane. Wyniesienie flagi, na ktorej stoi HoF jest trudniejsze i wymaga duzo wiekszego zgrania po stronie dru�yny przeciwnej.
Nie musze chyba dodawac, ze na publiku zgranie sie jest duzo trudniejsze, niz na klanowce chociazby.
Granie na publikach jest wogole ciezkie, bo nastala taka moda ostatnio na 'defensive play'. Wystaczy ze zblizysz sie do druzyny przeciwnej i ci leb odstrzeli 5 laserow. Albo pusci sie za toba w poscig 3 fraghunterow. Porazka...
Zaproponowalbym Ci przyjmowanie pozycji ofensywnych, ale biorac pod uwage powyzsze, moze to byc frustrujace, szczegolnie dla poczatkujacego, wiec pozostawiam to twojemu wyborowi.
Na jugga ze shieldem najlepszy granatnik i granaty byle z daleka ;p Plazma tez dobra, ale trzeba siedziec w czyms ciezszym niz scout.
)
A czy to prawda ze na shielda dziala dobrze zwykly blaster tylko nastrzelac sie trzeba sporo?
Tak to prawda. Blaster stosuje sie wlasnie na HoF'y.
Jesli poszukujesz klanu, zajrzyj kiedys na IRCu na kanal #sys siec quakenet, to pogadamy.
Jaki jest twoj in-game nick btw?
Dzieki za pomoc
Wyslalem Ci zaproszenie do PolskiegoForum. To klan ktorego czlonkami sa chyba wszycy grajacy polacy, wiec i ty powinienes.
Jezeli nie doszedl sam, wyslij t-maila sam do siebie, na pewno pomoze.
teraz, majac swoja przynaleznosc, czuje sie zobligowany do cwiczenia swych umiejetnosci
Tag dodawany jest automatycznie. W browserze po lewej stronie masz liste klanow do ktorych nalezysz.
Jedyne co musisz zrobic, to kliknac na klan prawym przyciskiem myszki i zaznaczyc jako 'Make Pimary Tribe'.
Na serwerach bedziesz widoczny z tagiem klanu, ktory ostatnio zaznaczany byl jako 'Primary'.
quote:
Druga sprawa - dosych blacha. Jaki jest sposob na Jugga z Shieldem? Walilem w niego chyba ze wszystkiego a on dalej szedl przed siebie.
Zeby rozwalic jugga z shieldem to trzeba albo po prostu celnie trafiac albo zaspamowac go (jesli chodzi o HoFa) ze spina/granatnika/mortara. Blaster to strata cennego czasu. Jezeli widzisz takiego jugga w polu... to albo shock w plecy albo po prostu utrzymuj sie na dystans i wal komba spin+granat i granatnikiem pod nogi.
Mam jednak kolejne pytanko. Probowalem wczoraj wpasc do bazy przeciwnika i rzucic kilka beaconow, zeby mozna bylo zrobic BT jak z bajki. Niestety jakos nie udawalo mi sie wypuscic zadnego beacona. Jak mozna postawic takie cus? Trzeba to robic z powietrza czy pomodlic sie przed akcja?
quote:
Napisane oryginalnie przez pasqd
Dzieki wielkie! Wczoraj wieczorem udalo mi sie trafic kilka juggow i wykrasc flage przeciwnika w ciekawym stylu (obrona zmasakrowana shocklance i szybka ucieczka przy asyscie druzyny)
Mam jednak kolejne pytanko. Probowalem wczoraj wpasc do bazy przeciwnika i rzucic kilka beaconow, zeby mozna bylo zrobic BT jak z bajki. Niestety jakos nie udawalo mi sie wypuscic zadnego beacona. Jak mozna postawic takie cus? Trzeba to robic z powietrza czy pomodlic sie przed akcja?![]()
sam trafilem na to przypadkiem
raz nawet udalo mi sie do sufitu podczepic (na mapce beggar`s run), bezposrednio nad flaga. Dopiero po 15 minutach przeciwnicy wpadli gdzie moze byc ow beacon i go zdjeli
Hrhr tyle ze teraz sie uzywa wp zamiast beaconow=]
Hrhr tyle ze teraz sie uzywa wp zamiast beaconow=]
BOOM
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:31.