FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13238)

Posted by on 29-09-2004 14:11:

Question Budapeszt 1913

Panowie jest sprawa tego typu, otoz jestem w posiadaniu fotografii (a raczej tego czegos co wklada sie w rzutnik i oglada na scianie ) z Budapesztu i jakichs okolic Karpat. Fotki ze tak to nazwe ukazuja panorame miasta w 1913 roku! Pokazuja tez zycie góroli tamtego okresu i codzienne prace jakie wykonuja - mam tego kolo 20-25 sztuk, jak to ogladam to mam wrazenie ze jestem gdzies w muzeum

I teraz pytanie do Was, tak sie sklada ze chce to sprzedac - na allegro raczej mi sie nie widzi tego wystawiac, mysle raczej o tym zeby to zabrac i gdzies wywiezc gdzie sie tym zainteresuja, z tego co udalo mi sie dowiedziec to to ma spora wartosc i moge na tym sporo zarobic - pytanie gdzie sie z tym zglosic? Co wy byscie zrobili na moim miejscu? Jak wejde do muzeum to pan wozny mnie uprzejmie wyprosi Znacie kogos kto sie tym interesuje?

Wiem, glupi temat ale gdzie mialem zapytac jak nie tu

Posted by Infinite on 29-09-2004 14:32:

A ja ciekaw jestem jak wszedles w posiadanie tych "zdjec"

Posted by on 29-09-2004 14:40:

o jejku nie ukradlem...

pomagalem dzis dziadkowi sprzatac piwnice i powiedzial zebym sobie wzial

masz jakis pomysl komu to pokazac? **** obrazki ktore tam sa mozna drukowac w szkolnych podrecznikach, pokazywac w muzeach albo skansenach to musi byc cos warte, pomozcie

Posted by Infinite on 29-09-2004 15:05:

Ja najpierw poszedlbym do muzeum zeby sie dowiedziec co to jest i czy maja ochote to kupic i za ile. Potem jak juz bedziesz wiedzial co to jest bedziesz mogl zaczac szukac czegos konkretniejszego.

Posted by alka on 29-09-2004 16:27:

majes pierwsza rzecz to musisz sie dowiedziec ile to jest warte, to chyba najwazniejsza kwestia.
opcja nie gupia wydaje mi sie rowniez wlasnie muzeum, do woznego podchodzisz i mowisz, ze chcesz do dyrektora czy innego wyzszego stolka a on ma cie zaprowadzic. potem takiemu typokowi mowisz, ze wszedles w posiadanie cennej rzeczy, pokazesz 2-3 slajdy czy co to tam i szapka. jak na babski uep tyle moge ci doradzic

How I'm killing you

Posted by on 29-09-2004 18:58:

tak chyba zrobie

dzis bylem w antykwariacie, gosc mi powiedzial ze u mnie w miescie nikt tego nie kupie i skierowal mnie gdzies do lodzi :o bo niby tam zajmuja sie takimi wlasnie rzeczami...

najlepiej jakbym uderzyl gdzies do muzeum w samym budapeszcie ale to nie wchodzi w rachube

btw mam jeszcze pocztowki z 1913 roku, zaraz wystawie kilka na allegro zobaczymy ile tam dadza

Posted by rcube on 29-09-2004 19:03:

A ile moga byc warte srebne monety RPII (lata 20 i 30 XX wieku ) ?

A i ciekaw jestem po ile moze stac moje 5 centow amerykanskich bodajze z poczatku XIX w

Wiecej takich skarbow nie mam

Posted by Cali on 29-09-2004 21:53:

www.ebay.de www.ebay.com www.ebay.uk albo jakis antykwariat lub do lamusa

Posted by t0d on 01-10-2004 11:18:

or konsulat węgierski

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by on 07-11-2004 14:53:

chyba jednak wystawie to na allegro, problem w tym ze nie mam pojecia z jaka cena

Posted by [FPP]MephiR on 07-11-2004 17:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez majes
chyba jednak wystawie to na allegro, problem w tym ze nie mam pojecia z jaka cena

1000zł/sztuka =P

Posted by on 07-11-2004 18:41:

ta, chcialbym

Posted by t0d on 07-11-2004 18:43:

poczekaj do 2013 i sprzedaj w setną rocznicę

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by johny_blaze on 07-11-2004 19:23:

ja bym z tego zrobił zajebiste fotki i pokój ozdobił

Posted by [FPP]Krypton on 08-11-2004 22:01:

Ja bym Ci polecil wybrac sie do jakiegos miejscowego historyka i mu to pokazal (albo go zaprosil). Niech Ci oszacuje jakas wartosc lub powie, kto to moze zrobic. Pewnie powie Ci kto by byl zainteresowany sprzedaza tego.

Aukcje - moze domy aukcyjne by byly zainteresowane wystawieniem tego?

Muzeum w Budapeszcie - nie warto do nich napisac i przedstawic co dokladnie jest na nich?

Posted by johny_blaze on 09-11-2004 14:12:

no i jak udało się sprzedać bądz jakoś w inny sposób wykorzystać??

Posted by SweepeR on 12-11-2004 21:16:

O no wlasnie. Pomysl Kryptona z napisaniem do muzeum jakiegos w Budapeszcie nie jest glupi. Wyslesz im 2-3 fotki tego co masz i sie dowiesz co i jak.

Posted by on 13-11-2004 11:24:

ta, ale problem w tym ze nie moge znalezc namiarow na zadne muzeum w Budapeszcie

Posted by [FPP]krzysiek on 13-11-2004 17:14:

http://www.budapeszt.infinity.waw.pl/muzea.html

pierwsza strona z gogli z hasla "budapeszt". oj majes, majes.

Posted by on 13-11-2004 18:02:

hehe

szczerze mowiac nawet nie szukalem

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:30.