FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=94)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13258)

Posted by T-34 on 03-10-2004 12:19:

Talking Pomocy

chciałbym zmienić coś w swojej grze ale nie wiem jak jak coś znajde to zazwyczaj brakuje dokładnego opisu

Posted by bait on 12-10-2004 15:08:

Generalnie to najlepszy jak dla mnie jest Thompson, jednak zagłosowałem na PPSH bo najbardziej ją lubie

Posted by Cpl.Spider on 12-10-2004 19:57:

Kar98k

Eeee tam nie ma jak Kar98k(bez lunetki). wymaga finezji, wyczucia czasu, odległości, prędkości i kierunku wroga i poprawki na ping by oddać ten jeden śmiertelny strzał. Żaden thomson nie da tyle satysfakcji z zabicia wroga co Kar98k.
P.s. Czy to nie brzmi jak reklama tej cudownej broni??

Posted by Kpt.Fred on 13-10-2004 04:53:

thompson, bez cienia watpliwosci, posiada i moc i celnosc. mp40 nie ma mocy, ppsh strasznie niecelna( chociaz gdy ma sie malego pinga to kosi wszystkich rowno)

Posted by bait on 14-10-2004 08:19:

Re: Kar98k

quote:
Napisane oryginalnie przez Cpl.Spider
Eeee tam nie ma jak Kar98k(bez lunetki). wymaga finezji, wyczucia czasu, odległości, prędkości i kierunku wroga i poprawki na ping by oddać ten jeden śmiertelny strzał. Żaden thomson nie da tyle satysfakcji z zabicia wroga co Kar98k.
P.s. Czy to nie brzmi jak reklama tej cudownej broni??

Tak ta broń jest też swietna, jednak ze ztrzelb to lubie tą od Ruskich (już jiepamiętam jak się nazywa)

Posted by T-34 on 15-10-2004 15:53:

Smile Karabin

Ta broń to Mosin Nagat i to nie jest strzelba tylko karabin ja też go lubie ale nie mylcie nazw

Posted by [FPP]Shooler on 16-10-2004 09:04:

Ja lubie mp40 (imo najlepszy, w miare celny na dlogie dystanse i dobry w zwarciu, tylko ze trzeba po glowie strzelac )

a na "otwartych" mapach Kar

Posted by ognisty on 23-10-2004 23:48:

lee-enfield też wymiata równo oczywiście nie tak jak kochany mauserek model 98k

...kompania braci

Posted by MatSan on 27-10-2004 08:54:

Najlepsza jest PPSh, może i nie jest zbyt celna na dalekie dystanse, a na średni dystans zawsze załatwi nas koleś z MP44, ale kiedy już wpadnie się w grupe wrogów to 71 kul w magazynku robi swoje Ruskimi należy tak biegać aby zdażały się tylko walki na małych odległościach.

Posted by Wojskowy on 08-01-2005 22:20:

No to najlepszą bronią w grze jest bezwątpienia MP44 broń świetna na każdą odległość, celna niemal do minimetra i bez wad.

Posted by biskup78 on 09-01-2005 10:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez Wojskowy
No to najlepszą bronią w grze jest bezwątpienia MP44 broń świetna na każdą odległość, celna niemal do minimetra i bez wad.

A ja tam twierdze, ze ma wade, co najmniej jedna,a jest nia szybkostrzelnosc, no i szybkosc przemieszczania, ale to normalne, w koncu to nie luger , choc niemniej bardzo lubie MP44

Posted by LoLo on 09-01-2005 10:47:

no wlasnie

ja tam bardzo lubie BAR'a i Thompson'a
ale teraz gram only rifle hihihhi kto sie zmierzy?

Posted by morr on 10-01-2005 06:50:

ja bardzo lubilem tomsona lecz ze rzecztwiscie przekonalem sie do Kar98k. Jest to dobra bros nie zaslania niczego w celownilu celna i skuteczne bardzo, Chociaz ma wade nie strzela seriami jak biegnie na ciebie kilku na raz ( najgorzej jak biegnie 3 z bliska na ciebie zabijesz 2 a i tak 3 ci zalatwi )

William Shakespeare

Posted by Gajos.pl on 10-01-2005 07:26:

A ja uwielbiam M1 i Nagat zarówno na długich jak i na małych dystansach. Jeden strzał jeden trup.

Posted by [FPP]Shooler on 10-01-2005 12:47:

A najgorszy zestaw broni? Wydaje mi sie ze Brytyjczycy maja najgorzej kazda inna "rasa" ma jakos wywazone bronie, a u Brytyjczykow albo nie masz celnosci albo prawie sie do przodu nie posowasz W dodatku celowniki przy rifle'ach jakies takie... dziwne

Posted by Wojskowy on 10-01-2005 14:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
A najgorszy zestaw broni? Wydaje mi sie ze Brytyjczycy maja najgorzej kazda inna "rasa" ma jakos wywazone bronie, a u Brytyjczykow albo nie masz celnosci albo prawie sie do przodu nie posowasz W dodatku celowniki przy rifle'ach jakies takie... dziwne

Chcaiłbym zauważyć że temat nagorsza broń jest gdzie indziej

Posted by Miron89 on 10-01-2005 17:29:

Ja uwielbiam thompsona ta bron wymiata.... nawet sie nie moze mierzyc z MP40. Thompson jest szybszy i celniejszy. Choc w przypadku skopskiego odpowiednika czuje sie ten zapas 2 naboi.Ostatnio gralem M1 Garandem.... jesli ktos z was tak jak ja preferuje thommyego to proponuje 2-3 dni pograc garandem a potem wrocic na thomspona...ZAJEFAJNA celnosc potem masz....

Posted by kafarek on 13-02-2005 20:37:

Kar98k i Mosin Nagat cos w nich jest, masz jedna szanse i jak sie uda... ;-D pieknie sciagaja na dlogich dystansach, a w pomieszczeniach Ppsh - te 71 naboi ... .

Posted by >|$eba|< PL on 14-02-2005 17:21:

Uwielbima Thompson dlatego bo wydaje Mi się że jest najbardziej szybko strzelna!! Z wszystkich i jak ktoś potrafi sie bią dobrze zabawić to i nawet na daleki dystans jest świetna.

Posted by chrzanekk on 21-02-2005 16:13:

KAR98 mi jakos pasuje oczywiscie na otwartych mapach, przypasowal mi rownierz MOSIN-NAGANT.. obydwie odpowiednia uzywane sa perfekcyjnie skuteczne... w innym wypadku uzywam broni ktura jest bardziej poreczna.

Posted by koliam on 24-03-2005 16:21:

Talking

Moje ulubione bronie to BAR i Thompson. Jak każdy widzi są to bronie alianckie. BARa charakteryzuje DUŻA siła ognia. Jeden celny strzał i po szwabie (jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam). Thompson natomiast to bron z klasą. Nie można z niej celnie strzelać jak sie nie grało w MP. MP daje Thompsonowi szansę pokazania swoich umiejętności. Tam się liczy precyzja, wyszkolenie oraz...PING

Posted by Sgt. Chaos on 15-05-2005 11:15:

Wszystkie bronie maja swoje wady i zalety. Raczej wszystkie bronie lubie. Jednak najbardzaj na krotkich dystansach ( na zabudowanych terenach takich jak Carentan ) uwielbiam Thompson`a. Zas na sporych odleglosciach ( mapka Hurtgen ) uwielbiam Springfield`a i BAR`a (wymiataja).

POZDRAWIAM

Posted by Cano on 19-09-2005 19:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez Miron89
Ja uwielbiam thompsona ta bron wymiata.... nawet sie nie moze mierzyc z MP40. Thompson jest szybszy i celniejszy. Choc w przypadku skopskiego odpowiednika czuje sie ten zapas 2 naboi.Ostatnio gralem M1 Garandem.... jesli ktos z was tak jak ja preferuje thommyego to proponuje 2-3 dni pograc garandem a potem wrocic na thomspona...ZAJEFAJNA celnosc potem masz....

Ja bym nie porównywał M1 Garand do Thompsona w ten sposób (szególnie jeśli chodzi o celność).
Garand jest połautomatyczny, ma owiele większąsiłę strzału i celność, ale naturanie nie może się równać z Thompsonem pod względem szybkostrzelności (i pojemności magazynka), ale na szczęście klasyfikuje się go do riflów i w podstawowym CoD mamy 3 granaty .
Thompson jest lekki, szybkostrzelny i automatyczny, ale żeby celniejszy? postrzelaj sobie do kogoś z daleka na Brecourt albo Hurtgen tym i tym to zobaczysz co jest celniejsze...

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler

Ja tam lubię Brytyjczyków, może sprinterami to oni nie są (już ja bym z Brenem szybciej zaiwaniał ), ale oko mają niezłe. Nie no, żartuję ;-D. Sten to może nie Thompson ale w pozycji leżącej można czasem kogoś upolować (ale nie serią bo Sten nie ma jakichś pochłaniaczy drgań ;-)). Za to Bren... Bren to jest to (szczególnie w podst. CoD bo w UO trochę go rozregulowali, tak jak BAR), super celność na leżąco, a nawet jak się ruszasz to też niczego sobie. Tryb celowniczy po prostu genialny, prawie żadnych drgań, każdy pocisk w to samo miejsce, nie to co Browning... A Enfield? Celownik rzeczywiście... ale za to jaki magazynek duży (ale wymienia się co 5 strzałów, a w innych riflach jak mamy np. 3 naboje w magazynku to możemy wepchnąc tam jeszcze 5 i jest 5 a dwa znowu trafiają do kieszeni ;-)). Jeśli chodzi o Webleya Mark 4 to lepiej nie będę się wypowiadał na jego temat .

Ja lubię wszystkie bronie długie, krótkie, średnie, małe, duż... (zagalopowałem się) oprócz Stena i... (niestety, co było wymiatające w MoH tu zawodzi) MP40. Ale używana broń zależy też pogody . Bo jak ciśnienie skacze to się źle czuję i nie gram z riflami (wydłużony czas reakcji...) . A jak jestem chory to nie mogę zabić riflemana z 1 metra nawet PPSHem (którego zresztąteż nie lubię).

Posted by Greedo on 15-10-2005 13:55:

Cool

Najlepszy jest M1 Garand.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:44.