FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13269)
Reset-Forever #15
Stało się! Tragedia! Musicie porzucić wszystkie dotychczasowe zajęcia i całkowicie poświęcić się lekturze najnowszego numeru Reset-Forever. Nie macie innego wyjścia, bowiem "piętnastka" zawiera jak zawszę masę pyszności (miodzio!). W grach m.in. znajdziecie zapowiedzi FIFY 2005 i ZOO Tycoon 2, recenzję drugiej odsłony nieśmiertelnych Simsów oraz Ace Venturę w retro. Cyberatleci znajdą za to relację z warszawskich eliminacji do WCG 2004. Dla moli książkowych, kinomanów oraz melomanów mamy recenzje "Alchemika", "Świtu żywych trupów" i starusieńkiej płyty Korn - Untouchables. Ciekawi? Zabierać się do ściągania!
Konstruktywna krytyka mile widziana =).
gry, cybersport, etc rzeczy mnie nie interesza a recenzji ksiazek, filmow i muzyki to od tutejszych boardowiczow mam tutaj wiecej w ciagu jednego dnia niz w tym magazynie raz na miesiac . w dodatku sa to recki ciekawsze bo wypowiada sie na temat tych ksiazek/filmow/muzyki wiecej niz jedna osoba a mozliwosc polemiki dodaje im interakcji co w sumie koncowej wzbogaca tresc.
ale robcie swoje, starajcie sie rozwijac pod ludzi nie majacych stalego dostepu do internetu bo imo na tym polu mozecie gl. zawojowac cos.
co do samych recek to bez wiekszych zastrzezen (na polu filmowym i muzycznym, o grach nie czytalem bo mnie to nie interesi jak juz mowilem). recenzje filmowe sa wstrzelone w gust przecietnego widza jak sadze, co jest na plus bo tworzycie produkt, ktory probujecie "sprzedac" szerszemu gronu. troche szkoda, ze az dwie z nich bronia slusznosc swego bytu tekstem "film warto obejrzeć, jeżeli widz nie oczekuje żadnego większego wysiłku umysłowego". w ten sposob to wszystko mozna pochwalic, kazdy debilizm swiata, a przeciez wysilanie szarych komorek nie jest zbrodnia w polsce po roku '90. zabraklo mi tez troche "ostrosci piora". wszystkie recki sa suma sumarum przychylne opisywanemu filmowi. a przeciez w kinie w tym roku moglismy obejrzec cala mase dziadostw. tu chyba winna jest koncepcja, ze dzialem nie zajmuje sie jedna osoba, tylko 4 rozne filmy zostaly zrecenzowane przez 4 rozne osoby o 4 roznych gustach. bo jestem prawie pewien, ze pan interceptor filmu krol artur nie skwintowal by jako "Podsumowując: film warto obejrzeć...".
co do muzyki to zgadzam sie z t0dem. urozmaicic trzeba. nie mowie by dac odrazu w jednym zinie wszystkie gatunki swiata bo by to nie byla juz gazetka o grach komputeorowych ale mozna bylo jeszcze z dwa albumy innej gatunkowo muzy zapodac na wzor ilosciowy recenzji filmowych.
co do filmow: nie staracie sie dostosowac do gustow? heh, nie wierze. liczycie na poczytnosc waszego pisma co wyraziles chociazby w zdaniu "i tym samym stracili dość pokaźną rzeszę czytelników". a jak sie liczy na poczytnosc to trzeba sie liczyc z gustami czytelnikow i jak sadze dobrze o tym wiecie i z cala swiadomoscia sie do tego stosujecie.
"gry, cybersport, etc rzeczy mnie nie interesza a recenzji ksiazek, filmow i ..."
gdzie tutaj widzisz jakikolwiek zalazek krytyki? bo ja myslalem, ze napisalem zdanie informacyjne wyjasniajace czemu nie mam zamiaru oceniac waszej pracy z tych dzialow i ukazanie tresci, ktora mnie interesuje, na ktorej sie znam, i ktara dlatego moge poddac krytyce.
gdzie tutaj widzisz jakikolwiek zalazek krytyki?bo ja myslalem, ze napisalem zdanie informacyjne wyjasniajace czemu nie mam zamiaru oceniac waszej pracy z tych dzialow i ukazanie tresci, ktora mnie interesuje, na ktorej sie znam, i ktara dlatego moge poddac krytyce.
quote:
ale to w takim razie pisanie recenzji muzycznych w waszym zinie mija sie z celem skoro macie klapki na oczach i sluchacie tylko jednego gatunku muzycznego.
Każdy ładnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja też je wymienię, co tak będę głupio stał to: pieniądze, forsa i oczywiście szmal.
breakoff tez byl niezly...
you accept (reject, respect);
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:01.