FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=87)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13406)
AvsP The movie...
No wlasnie, czesc widziala, czesc nie. Jedni z tych ktorzy widzieli, zachwycaja sie caloscia, drodzy twierdza ze badziew jakich malo, i jadą po biednym Andersonie...
Tutaj zwracam sie z pytankiem, do ludzikow ktorzy widzieli i im sie film nie podobal... Tylko plz, napiszcie jakies sensowne uzasadnienie Ciekaw jestem co wam sie tam tak strasznie nie podobalo
- Ja znam film na pamiec, przez co mozna zrozomiec ze raczej mi sie podobal..
Mala prosba - tak zeby ludzikowie ktorzy jeszcze nie widzieli filmu, bo czekaja na premiere w kinach, piszcie odpowiedzi ( w ktorych bedzie cos z fabuły itp ) w zalacznikach - maly pliczek txt a w tresci newsa zaznaczcie ze spoilers inside
bylem wczoraj na pokazie przedpremierowym.... jak dla mnie film jest OK owszem zawsze sie mozna do czegos przyczepic, poniewaz w temacie sie lubuje to nie zawracalem sobie glowy czepiactwem, choc jedno mi nie przypadlo do gustu predatorzy jako bogowie?! oni by chyba na to nie poszli....
a jesli ktos ma ochote na poczytanie sobie wywodow na temat filmu to prosze bardzo
http://www.stopklatka.pl/forum/foru...z=0&strona=
tylko czy tak narawde rozwodzienie sie nad sensem koloru krwi ma sens? czy fantastyka nie jest przypadkiem po to zeby zostawic zeczy takimi jakimi sa i nie zawracac sobie glowy nad ich naukowym wytlumaczaniem...
film jak to powiedziec juz nie trzyma klimatu wiadomo co sie stanie
moglo byc lepiej lecz jako fan musze przyznac ze cos w tym filmie jest fajnego.
Bestia zna troche litosci ja jej nie znam wiec nie nazywajcie mnie bestią.
William Shakespeare
scenariusz, żeby jakoś w napięciu trzymało albo chociaż namiastke tego strachu co w grze sie przeżywało (jak sie było marines oczywiście ). Powinien być jakiś bardziej ambitny bo to mi bardziej przypominało typowy hooliwódski film bazujący tylko na efektach
. No i 1 alien pokonuje 2 predatorów :/, w grze to predkiem alinów wybijało sie stadami
Aha no i jeszcze jedno - predator razem z człowiekiem w jednej ekipie !? nieee to by nie przeszło, czerwoniutka by prędzej zawisła za nogi
nie postarali się... zbyt szybko sie kończy polowanie na ludzi i brak punktu kulminacyjnego...
Bestia zna troche litosci ja jej nie znam wiec nie nazywajcie mnie bestią.
William Shakespeare
Baaardzo mierny film,
Co mi sie nie podobalo:
- fabula ( nosz glupszej nie mogli wymyslec, co to znaczy ze predatory maja piramide i zwabiaja w nia ludzi zeby se popolowac na alienki, pozatym uwieziona krolowa r0x )
- nie chce robic spojlera wiec napisze ogolnie "przyjazn" prdka z ta murzynka [; w ogole moment jak ona ... aliena i predek zrobil jej... - to moj komentarz "wychozimy z kina )
- koncowka tez nie lepsza czekalem na text "to gdzie Cie podrzuciuc kobieto?? )
- wyglad alienow, bardziej mi sie podobaly te stare...
co mi sie podobalo:
- wyglad preda i efekty broni...
- chyba nic wiecej...
aaa i jeszcze jedno, jak ktos sie spodziewa komedii to moze mu sie spodobac [;
Co było be ?
Na siłę połączyli robota Bishopa z jakimś bogaczem Nagle na ziemi jest zlot kosmitów z całej galaktyki i polują na siebie a ludki to tylko przekąski, cykle góry rodem z "Cube" itd. Na końcu filmu jak zobaczyłem co wyłazi z predatora to wylałem piwo ze śmiechu
- to jedne z elementów filmu które były wręcz żałosne. Ogólnie film był jak dla mnie nudny i oprócz kilku niezłych efektów specjalnych to za wiele z siebie nie dał. (Być może dlatego że nastawiłem się raczej na maxymalną rąbankę).
Avp2... hmm nie oglądałam trailerów, nie czytałam recenzji, zwiastunów, zapowiedzi, poprostu niczego, czekałam tylko na film... i na jego premiere w kinie...
... film obejrzałam na komputerze po polskiej premierze kinowej i stwierdzam, że jednak dobrze zrobiłam oszczędzając 14zł.
Według mnie film ani trochę nie oddaje klimatu jakim były filmy Alien badz Predator. Jedno co łączy te 3 filmy to postacie występujące we wszystkich trzech propozycjach. Pierwsza najśmieszniejsza rzecz jaka mi się nasuwa to niejaki "zwiazek" kobiety z predatorem. Na dobrą sprawe ona powinna nie żyć w połowie filmu, ich "przyjaźń" była conajmniej przezabawna. Żaden szanujący się łowca nie pozwoliłby na to aby jakiś człowieczek biegał z nim ramię w ramię, mały szczegół, ale dość konkretny, gdyż zamiast odczuwania jakiejś grozy czy tez strachu (jak na horror przystalo) odczuwałam śmiech i żal, że ktoś spieprzył dobry temat na film. Powinno być busi busi, a nazwa filmu: W krzywym zwierciadle: Aliens versus Predator.
Kolejna sprawa warta poruszenia... wszystkie starcia aliena i predatora były jakieś takie bez wyrazu... wogole mi sie nie podobało, nie było widać atakującego z zaskoczenia aliena, ani kunsztu walki predatora... tragedia. Jedyna walka która mi sie podobała to ta gdzie predator bronił sie przed alienem i bodajze przegrał.
A to co mi się podobało hmm wygląd predatora... były rzeczywiście świetne, jedyne za co moge podziękować twórcom filmu... to właśnie za te cudne postacie predatórków, naaa
Pozdrawiam
Mi sie fiml definitywnie i bezapelacyjnie podobal... chcialem zobaczyc film ktory by mi przypomnial klimat Obcego 2... nie udalo sie. Natomiast obejrzalem film ktory opowiadal w miare sensowna fabule z ciekawymi efektami specjalnymi, mocnymi scenami walki na ktorych mimowolnie chwytalem stolek na ktorym siedzialem no i byly tam postacie Obcego i Predatora... sluchajcie. Moge wymienic kilka innych filmow Si-Fi ktore wyszly niedawno i maja o wiele gorsze oceny niz AvsP:The Movie... pozatym w filmie zostaly zawarte WSZYSTKIE ELEMENTY KTORE POJAWILY SIE W KIMIKSACH wypuszczonych przez Dark Horse... mianowicie i dla przykladu: predator po zabiciu pierwszego obcego lamie mu palca i wypala sobie kwasem na czole znamie. Byl to przyklad rytualu nadawania pseudonimow wsrod predatorow np. w komiksie Aliens versus Predator: War część druga. W komiksie kobieta zaprzyjaznia sie z predatorem... ba! nawet postanawia zamieszkac na ich statku. Tu laska takze zaprzyjaznia sie z predem ktory jej daje wlocznie... myslicie ze to beznadziejne? To co powiecie na to ze Nemesis z Resident Evil 2: Apocalypse pomaga ludziom? <- to jest absurd ktory nie zostal oparty na grze... dlatego ludzie sie krytycznie odnosza do RE2:A bo wiekszosc z nich grala w gre i oczekiwala tego samego co w grze... a w AvsP:The move otrzymujemy cos do czego nie koniecznie musi dojsc widz... koles ktory zrobil AvsP:TM naprawde wziol pod uwage fanow Obcego i Predatora... nie fanów gry Aliens versus Predator czy Aliens versus Predator 2 ale tych zapalonych komiksomanow... w koncu wlasnie te komiksy tworzyly pokolei wszystkie rytualy i zwyczaje rasy predatorow. Moge sie zalozyc ze nie kazdy z was domyslal by sie po co ten predator oderwal palec obcemu i przylozyl go do czola... a ja odrazu zauwazylem ten moment. Zreszta ja do konca wierzylem ze ta laska odleci z tymi predatorami... zapytacie dlaczego? Bo gdy zobaczylem ile rzeczy rezyser umiescil w filmie z rytualow predatorow i elementow ktore nie byly pokazane w grze mialem piekna wizje komiksowego zakonczenia sie sprawy... to byl jeden z najlepszych komiksow serii Aliens versus Predator
Dla czego wlasnie rezyser nie mogl sie opierac na komiksie? Jak narazie to wszyscy mysla ze robil on to na podstawie filmow
... filmowe to tylko byly postacie, reszta to komiks i zasady wymyslone przez tworcow komiksow... gdyby istniala skala od 0 do 10 dal bym 7 bo takze jestem z******m fanem Aliens versus Predator 2 (gra) i mialem nadzieje na wieksza siekanke...
To że są gorsze filmy niczego nieusprawiedliwia (osobiści do Resident Evil 2 (filmu) czuje absolutny fstręt i obrzydzenie i nieobejże choćby za darmo ) A co do zgodności z komiksami AvP to ich nie czytałem więc wierze Ci na słowo Liv3sMack ale czy niemogłeś jakoś tego skrócić...
ekhm film byl beznadziejnie nudny bo:
- watek "milosny" murzynki z predatorem.. sorry ale jak tylko widzialem jej minke jak patrzyla na predatora to mysallem ze nie podniose sie z podlogi
- sceny ala batman & robin.. predator z murzynka biegnac przed ogniem.. sorry ale kolejna scena mianowana do "panie podnies sie pan z podlogi bo juz tam czysto jest..."
- fabula.. ehkm... pomine to milczeniem bo wiele tutaj nie mozna powiedzic..
film poprostu jest wyjatkowo dla fanatykow AVP...
To byl watek milosny? No to ciekawe jak sobie wyobrazasz swoja milosc... Jedyny minus jaki bym postawil to to ze predatorzy w jednych ujeciach byli wyzsi niz ludzie a na innych tego samego wzrostu... zle ujecie kamery albo blad rezysera.
buah.. a ty ni widzial tych " przy slowie milosny? poprostu sorry ale tak zostalo to ukazane.. ze predzio nie zabije jej bo mu wpadla w oko
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:13.