FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13547)

Posted by boski *PL* on 07-12-2004 23:06:

Unhappy kiedyś forum to "żyło"...

... a teraz jakiś marazm chyba dopadł towarzystwo :/

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by on 08-12-2004 06:01:

?? W BHD nic się nie dzieje a w JO niewiele osób gra.

Posted by Ponton .PL. on 08-12-2004 10:29:

wyedytowałem bo bzdury po pijaku pisałem (kto da rade szóstej kawie popijanej herbą?)

domek
przyjaciele

Posted by Ponton .PL. on 08-12-2004 10:46:

He to może ktos zrobi nową ligę? Odbędzie się trochę meczy, zacznie się wyklinanie, przeklenstwa, oskarżenia i pomówienia. Jednym słowem znowu zacznie sie jakieś łajno i na Szanownym Forum będzie ciekawie.

domek
przyjaciele

Posted by on 08-12-2004 11:40:

Łajno na szanownym forum to na ogół było z innego powodu
Co do kolejnej ligi to raczej wątpliwe bo nikomu na tym nie zależy. Owszem, jakbyś zrobił stronę, regulamin, poumawiał mecze i jeszcze przypilnował terminów żeby szanowne klany raczyły zagrać to może by coś z tego wyszło. W polskich klanach BHD panuje znudzenie i lenistwo.

Posted by *|SLS|*K@pitano on 08-12-2004 14:12:

bhd.fpp.pl też chyba nie żyje. Ktoś się wogóle zajmuje działem news ??

Posted by on 08-12-2004 14:46:

Trzeba zapytać redaktorów.

Posted by Ponton .PL. on 08-12-2004 15:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Trzeba zapytać redaktorów.

Tak naprawdę to o czym mają pisać? Że wszystkie nasze krajowe rozgrywki szlag trafił, że nic de facto nie zostało zakończone? Że producent BHD (moja gra absolutnie de best offff) ma w nosie aktualnych graczy (czytaj klientów) i nic nie robi w tej sprawie bo zajęte jest JO i marketingiem tej gry tyż niezłej zresztą? Że krajowy dealer novalogic (pewnie też zgodnie z planem marketingowym) też czka na BHD? A wierni klienci jak gdyby nigdy nic grają w BHD i jak na złość producentom nie chcą zmienić gierki.......

uffffffffffffffffff

Żeby dolać oliwy do ognia - NIC NIE NAPISALI W TYM SERWISIE O NOCKACH BHD W WAWIE I KRAKOWIE - za to można im dać MINUSA albo żółtą kartkę

domek
przyjaciele

Posted by Yogas on 08-12-2004 17:32:

Podstawowy problem to fakt, że JO jak i dodatek Escalation, mają nieporównywalne wymagania sprzętowe względem starej , dobrej BHD. Czyli wiadomo, że chodzi o "siano", a raczej jego brak Poza tym, nie pograsz w JO, nie mając orginała. Nie mamy co sie oszukiwać, ale masę ludzi grała w BHD na piratach. Dopiero w późniejszym czasie(gdy ta już w znacznym stopniu staniała), zaopatrywali sie w orginał. Póki co, trochę ludzi z Polski pyka w JO i powoli pojawiają sie tam różne nowe twarze. Ja mam nadzieje, że w końcu sie ta gra rozchula.

Pozdrawiam

Posted by *|SLS|*K@pitano on 08-12-2004 18:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
Podstawowy problem to fakt, że JO jak i dodatek Escalation, mają nieporównywalne wymagania sprzętowe względem starej , dobrej BHD. Czyli wiadomo, że chodzi o "siano", a raczej jego brak Poza tym, nie pograsz w JO, nie mając orginała. Nie mamy co sie oszukiwać, ale masę ludzi grała w BHD na piratach. Dopiero w późniejszym czasie(gdy ta już w znacznym stopniu staniała), zaopatrywali sie w orginał. Póki co, trochę ludzi z Polski pyka w JO i powoli pojawiają sie tam różne nowe twarze. Ja mam nadzieje, że w końcu sie ta gra rozchula.

Pozdrawiam

Nigdy się nie rozchula Jeżeli myślisz o klanach to napewno nigdy, gdyż do gry potrzeba dużo ludzi, nie przewiduje więcej niż 3-4 klany JO w Polsce. Po za tym JO to beznadziejna gra, gdzie żeby kogoś zabić trzeba przemieścić się kilka kilometrów

Posted by Rufus on 08-12-2004 18:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|*K@pitano
Nigdy się nie rozchula Jeżeli myślisz o klanach to napewno nigdy, gdyż do gry potrzeba dużo ludzi, nie przewiduje więcej niż 3-4 klany JO w Polsce. Po za tym JO to beznadziejna gra, gdzie żeby kogoś zabić trzeba przemieścić się kilka kilometrów

I nie musi sie rozchulac,bo po co,komu na tym zalezy???A czy bedzie jeden klan czy dziesiec w Polsce tez nie ma znaczenia,bo mozna grac z zagranica.

Posted by Jaro(PL) on 08-12-2004 20:45:

BHD i JO to tak naprawdę gry o zupełnie innej filozofi grania.BHD to gra solistów nastawionych na nabijanie killsów podczas gdy JO jest bardziej nastawiona na pracę zespołową. Stąd może mierny oddźwięk graczy którzy przywykli do prostego napier...... na mapach o wymiarach piaskownicy i teraz nie mogą się odnaleźć w nowej rzeczywistości JO.
Co do ceny JO to naprawdę zainteresowani mogą nabyć tą grę za rozsądną cenę choćby na allegro. Co do sprzętu to chyba naprawdę warto dołożyć parę złoty na nową kartę by móc nacieszyć się krajobrazami JO;. Jest w tej chwili na rynku parę kart za rozsądną cenę z możliwościami i potencjałem mogącym sprostać podstawowym wymaganiom tej gry. Co do klanów JO to chyba jedyna możliwość to połączenie wszystkich graczy w jedną drużynę sprostałoby założeniom gry w JO

Posted by Rufus on 08-12-2004 21:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
BHD i JO to tak naprawdę gry o zupełnie innej filozofi grania.BHD to gra solistów nastawionych na nabijanie killsów podczas gdy JO jest bardziej nastawiona na pracę zespołową. Stąd może mierny oddźwięk graczy którzy przywykli do prostego napier...... na mapach o wymiarach piaskownicy i teraz nie mogą się odnaleźć w nowej rzeczywistości JO.
Co do ceny JO to naprawdę zainteresowani mogą nabyć tą grę za rozsądną cenę choćby na allegro. Co do sprzętu to chyba naprawdę warto dołożyć parę złoty na nową kartę by móc nacieszyć się krajobrazami JO;. Jest w tej chwili na rynku parę kart za rozsądną cenę z możliwościami i potencjałem mogącym sprostać podstawowym wymaganiom tej gry. Co do klanów JO to chyba jedyna możliwość to połączenie wszystkich graczy w jedną drużynę sprostałoby założeniom gry w JO

No i to jest prawda.

Co do wymagan gry,to ma dosyc spore ale nie trzeba grac na max ustawieniach,u nas w klanie nie wszyscy smigaja na kartach za 2000zl i sobie radza.

Posted by Yogas on 08-12-2004 21:20:

quote:

Taka prawda Nic dodać, nic ująć

quote:
Co do ceny JO to naprawdę zainteresowani mogą nabyć tą grę za rozsądną cenę choćby na allegro. Co do sprzętu to chyba naprawdę warto dołożyć parę złoty na nową kartę by móc nacieszyć się krajobrazami JO;. Jest w tej chwili na rynku parę kart za rozsądną cenę z możliwościami i potencjałem mogącym sprostać podstawowym wymaganiom tej gry.

Oczywiście, że w tej chwili ceny na allegro, można powiedzieć są na każdą kieszeń. Jeśli jednak chodzi o karte graficzną, to nie ma się nad czym zastanawiać, bo każda następna gra, będzie miała takie same lub większe wymagania.

quote:
Co do klanów JO to chyba jedyna możliwość to połączenie wszystkich graczy w jedną drużynę sprostałoby założeniom gry w JO

Nie, no z tą tezą się nie zgodze W Polsce na dzień dzisiejszy są dwa klany, które dają sobie doskonale rade, a w najbliższym czasie licze na to, że dołączą jeszcze dwa. Narazie raczkują ale może sie przełamią. Mecze w CB rozgrywane są w systemie 8 vs 8. Nie jest powiedziane, że nie można grać po więcej. To tylko kwestia uzgodnień między klanami. Mimo wszystko na Polską lige ja przynajmniej nie licze

Posted by on 08-12-2004 21:37:

W takim tempie to rzeczywiście większych szans na rozwój klanowy jak to było w BHD nie ma.

Posted by Ponton .PL. on 08-12-2004 21:49:

quote:
Co do ceny JO to naprawdę zainteresowani mogą nabyć tą grę za rozsądną cenę choćby na allegro. Co do sprzętu to chyba naprawdę warto dołożyć parę złoty na nową kartę by móc nacieszyć się krajobrazami JO;. Jest w tej chwili na rynku parę kart za rozsądną cenę z możliwościami i potencjałem mogącym sprostać podstawowym wymaganiom tej gry.

Co do cen JO tylko w zeszlym tygodniu kilka aukcji zakonczylo sie cenami 30-50 zeta za orginała. Także to nie jest tragedia. Kwestia sprzętu troche gorzej - jaka karta za rozsądne pieniądze (dla mnie max za kartę to 5 stów) bedzie dzialać na JO?

domek
przyjaciele

Posted by on 08-12-2004 22:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez Ponton .PL.
Co do cen JO tylko w zeszlym tygodniu kilka aukcji zakonczylo sie cenami 30-50 zeta za orginała. Także to nie jest tragedia. Kwestia sprzętu troche gorzej - jaka karta za rozsądne pieniądze (dla mnie max za kartę to 5 stów) bedzie dzialać na JO?

To zależy od reszty gratów.

Posted by Jaro(PL) on 08-12-2004 22:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez Ponton .PL.

co do karty to musisz zapytać fachowców ale poczytaj sobie jakieś fora lub zaglądnij np. na www.bechmark.pl a może doczytasz się czegoś ciekawego, ja ostatnio nabyłem za kwote poniżej 400 zł kartę GeCube Radeon 5550 Extrem z silnikiem graficznym RV 360 czyli z Radeona 5600 i pamiątkami 3,3 ns i jestem zadowolony, gra chodzi płynnie i dostarcza mi wielu wzruszających trafień, proca mam Athlona 1700, a płytę to nawet sam nie wiem jaką mam. Dobrą opinią cieszą się też radeony 5550 Gigabyte 128 bit 128 MB, które podobno przy pomocy RivaTuner za jednym pociągnięciem suwaka przerabiasz na R5600 (jeśli chodzi o częstotliowści układu i pamięci) bez dodatkowego chłodzenia, podobno

Posted by amok on 08-12-2004 23:19:

a ja mam r9600/128...mega dziadowski , mozna takiego spokojnie trafic za 250(lub mniej) złych...
ustawienia minimalne , 25-40 klatek i jak większosc wie daje rade grac

Posted by on 09-12-2004 07:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez amok
a ja mam r9600/128...mega dziadowski , mozna takiego spokojnie trafic za 250(lub mniej) złych...

Granie na minimalnych detalach to jak granie w amoku
Przyznam szczerze że taką grę raczej bym odpuścił.

Posted by amok on 09-12-2004 07:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Granie na minimalnych detalach to jak granie w amoku
Przyznam szczerze że taką grę raczej bym odpuścił.

Jo na minimalnych to jak BHD na srednio wysokich
-wyzyłowane ustawienia na pewno pomagają w grze( cienie,wróg w trawie etc)...tyle ze ja jestem fanatycznym użytkownikiem lornety , wiec wszystko sie rekompensuje
pozdro

Posted by HdHrROM on 09-12-2004 11:27:

[B]BHD i JO to tak naprawdę gry o zupełnie innej filozofi grania.BHD to gra solistów nastawionych na nabijanie killsów podczas gdy JO jest bardziej nastawiona na pracę zespołową. Stąd może mierny oddźwięk graczy którzy przywykli do prostego napier...... na mapach o wymiarach piaskownicy i teraz nie mogą się odnaleźć w nowej rzeczywistości JO.

1Najbardziej mnie cieszy , że spora (wg mnie większość ) najlepszych graczy bhd zaryzykowała i podjęła ryzyko przejścia na JO i jak sądze nie żałuje.
2.W przeciwieństwie do sceny bhd nie pojawiają klany" tygodniowe", nie ma ciągłych migracji członków klanów.....krótko mówiąc jest sympatyczniej.
3Grające w Jo polskie klany jak widzę z brakami personalnymi się specjalnie borykać nie muszą (wiadomo , że każdy dobry gracz nadal mile widziany ..... w przypadku pft wystarczy , że sympatyczny)
4Zagraliśmy , my czyli pft już ponad 20 meczów z innymi klanami i zaręczam , że może z jednym wyjątkiem , wszystkie mecze są bardzo zacięte ,bez głupawych kawałków na czatach w trakcie gry...znaczy czysta przyjemność.

W zasadzie wszyscy którzy zagrali parę meczów w naszym klanie w JO grają dalej , co oznacza , że frajda jest.Frycowe trzeba zapłacić zawsze więc pierwsze gry mogą troszkę zniechęcać , grając indywidualnie tą grą też się można dosć szybko znużyć ale jak dla mnie zespolowo radość z gry mam znacznie większą niż w pierwszych miesiącach gry w bhd.

Posted by Jaro(PL) on 09-12-2004 11:54:

quote:

pewnie Ci się trafił "egzemplarz" 64 bitowy

Posted by *CQF*Darek on 09-12-2004 12:48:

quote:
pewnie Ci się trafił "egzemplarz" 64 bitowy

Karta która ni ema 256 bitowej architektury i min 8 potoków renderujących to w perspektywie 2005 roku i zapowiadanych gier wyrzucone pieniądze w błoto.
P.S. Nvidia szykuje na PlayStation3 chip graficzny który bedzie mia 24 potoki renderujące. Pożniej wpuszczą go na blaszaki).

Posted by amok on 09-12-2004 14:14:

jak kogos nie stac na potwora za 2000 zl... to taka przejsciówka za 2xx wydaje sie byc rozsądnym wyborem

Posted by Yogas on 09-12-2004 15:22:

quote:
jak kogos nie stac na potwora za 2000 zl... to taka przejsciówka za 2xx wydaje sie byc rozsądnym wyborem

W zupełności sie z Tobą zgadzam. Ja jestem jednym z tych szczęśliwców, co mają karte z górnej półki, ale wcześniej śmigałem na radkach 9600 i 9800. W tej chwili mam X800 XT i różnica jest znaczna w szczegółach. Łatwiej jest wypatrzyć przeciwnika w krzakach lub w trawie. Jednak poza samą kartą, trzeba mieć troche więcej ramu i można spokojnie śmigać w JO na słabszych kartach.

Posted by Whisper*NSO* on 09-12-2004 16:12:

quote:

ja kupilem radeona 9550 nowke za 280zl , elegancko go podkrecilem tak zeby chodzil jak Radeon 9600 i gram spokojnie na "normal detail"...

a jesli chodzi o nowe gry ktore maja sie kiedys tam pojawic to szczerze mowiac mnie nie obchodza... bo przez ostatnie 2 lata to tylko w delte i jakies stare gierki sobie pykalem

Posted by Jaro(PL) on 09-12-2004 17:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
W zupełności sie z Tobą zgadzam. Ja jestem jednym z tych szczęśliwców, co mają karte z górnej półki, ale wcześniej śmigałem na radkach 9600 i 9800. W tej chwili mam X800 XT i różnica jest znaczna w szczegółach. Łatwiej jest wypatrzyć przeciwnika w krzakach lub w trawie. Jednak poza samą kartą, trzeba mieć troche więcej ramu i można spokojnie śmigać w JO na słabszych kartach.

jeśli możesz to wrzuć parę screenów z "Puikonenea" bo strasznie mnie ciekawi na ile X800 XT poprawiła Ci się jakość tekstur i postaci

Posted by Jaro(PL) on 09-12-2004 17:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez Whisper*NSO*
ja kupilem radeona 9550 nowke za 280zl , elegancko go podkrecilem tak zeby chodzil jak Radeon 9600 i gram spokojnie na "normal detail"...

a jesli chodzi o nowe gry ktore maja sie kiedys tam pojawic to szczerze mowiac mnie nie obchodza... bo przez ostatnie 2 lata to tylko w delte i jakies stare gierki sobie pykalem

sam niewiem czemu ale w Twoich "normal detail" zaczynam się doszukiwać ukrytych podtekstów

Posted by Yogas on 09-12-2004 17:27:

quote:
jeśli możesz to wrzuć parę screenów z "Puikonenea" bo strasznie mnie ciekawi na ile X800 XT poprawiła Ci się jakość tekstur i postaci

Nie wiem jak to zrobić, ale w teście 3DMark03, miałem 9149 pkt

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:21.