FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1359)

Posted by RapTuS on 01-10-2001 19:28:

Exclamation Jaka predkosc lacza ?

Mam pytanko z natury techniczej

Otoz chodzi mi o to jakie lacze wystarczy aby postawic na nim serwer, ktory bedzie sprawnie chodzil ?

Czy w glownej mierze zalezy to od procka+ram czy lacza ?

Czy np. serwer postawiony na celeronie 500 na laczu 1Mbit ktore jest raczej malo katowane, bedzie dobrze chodzil ?

Dodam ze lacze to polpak... bez cirow ale chodzi niezle i raczej nie ma problemow...

Posted by Mantis on 01-10-2001 21:04:

Na takim laczu i sprzeci stoi server Cyber Strefa wiec i tobie powinno wszystko dzialac. W sprawie info mozesz zawsze sie skontaktowac z Cyberem on sie przecierz na tym zna a jest tak jak ty z 3city

Posted by ON. on 02-10-2001 02:39:

Latwy rachunek srednia ilosc danych od i do gracza to razem okolo 5 kilo to mozna sobie policzyc.(mnozenie)
A gadanie ze serwy maja po 5 prockow i giga ramu jest smieszne.
Poczytajcie wymogi csa i postawcie taki serw na sdi to zobaczycie co jest wazniejsze lacze czy sto prockow.

Posted by RapTuS on 02-10-2001 08:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez ON.
Latwy rachunek srednia ilosc danych od i do gracza to razem okolo 5 kilo to mozna sobie policzyc.(mnozenie)
A gadanie ze serwy maja po 5 prockow i giga ramu jest smieszne.
Poczytajcie wymogi csa i postawcie taki serw na sdi to zobaczycie co jest wazniejsze lacze czy sto prockow.

no fakt... ale czasem nawet pamietacie ze na zion byly straszne lagi... a lacze mialo jakies 10Mbit czy nawet 100Mbit, naski, ciry, procki na ktore bedzie mnie stac za rok i tyle ramu ze chyba nie mozna wiecej bo plyta zwariuje

ale dzieki za info

Posted by ON. on 07-10-2001 13:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPEC]RapTuS

no fakt... ale czasem nawet pamietacie ze na zion byly straszne lagi... a lacze mialo jakies 10Mbit czy nawet 100Mbit, naski, ciry, procki na ktore bedzie mnie stac za rok i tyle ramu ze chyba nie mozna wiecej bo plyta zwariuje

ale dzieki za info

Dlaczego zion mial lagi tego nikt nie wie z wyjatkiem zionu.
Najczesciej jest to przyczyna lacza.
Zdarza sie jeszcze zalagowanie serwera czyli jego mocne obciazenie ale to nie jest czesta sytuacja.

Posted by Mantis on 08-10-2001 10:52:

Jak masz lacze z Cirem (dla nie wtajemniczonych cir to zapewniony minimalny transfer ktory wedlug zapewnien providera nie powinien spasc ponzej zapewnionej wartosci - czyjakos tak ) to raczej lagi nie sa spowodowane jakoscia twojego lacza tylko lacza severa ewentualnie duzym obciazeniem ktoregos z tych lacz.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:42.