FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13660)
Provector
Zagajam a propo dzisiejszej gry na provectorze. Kto z Was miał lagi jak kosmos? Ja miałem śmieszny efekt że mój ludek przechodził 1 metr a cofał się o pół Czy inni użytkownicy neo też mieli takie problemy ? Jak było 40 osób to już była tragedia, jestem ciekawy czy to problemy dostawcy netu czy też inne.
--edit--
To chyba jednak łącze bo dziś miałem na każdym serwie hopki-siupki
Re: Provector
quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Zagajam a propo dzisiejszej gry na provectorze. Kto z Was miał lagi jak kosmos? Ja miałem śmieszny efekt że mój ludek przechodził 1 metr a cofał się o półCzy inni użytkownicy neo też mieli takie problemy ? Jak było 40 osób to już była tragedia, jestem ciekawy czy to problemy dostawcy netu czy też inne.
--edit--
To chyba jednak łącze bo dziś miałem na każdym serwie hopki-siupki
quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
Nie mam neo ale też miałem dziwne efekty.Strasznie cieło i nie mogłem w wejscie do bunkru trafić![]()
Jestem przekonany, że winę ponosi maszyna, a nie łącze. Poprostu do JO serwer musi być deko lepszy niż do BHD. Gra była fajna do 20 osób na serwerze. Potem zaczeły dziać sie dziwne rzeczy(np. opisane przez Radzioo). Rozmawiałem już z Krisem i może wspólnymi siłami coś wymyślimy. Np. (chyba)DEA ma serwer na dwóch prockach 2.8GHz i 2Giga pamięci. W porównaniu z Provectorem , to coś jak "maluch" do Mercedesa. Poza tym nie można porównywać dostawców internetu na zachodzie, do naszej obsranej TP-sy. Szkoda, bo jak każdy z grających zauważył, na serwer PROVECTOR, zaczeli sie schodzić ludziska, a jeszcze parę takich "reklam" jak ta dzisiaj, to o rozkręceniu serwka, będzie można zapomnieć.
Pozdrawiam
quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
J(...)Np. (chyba)DEA ma serwer na dwóch prockach 2.8GHz i 2Giga pamięci.(...)
quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
Bylo tyle pic przed gra???![]()
To co działo się wczoraj to porażka, niekoniecznie może z winy servera (wcześniej nova była wyłączona z jakiegoś tam powodu). Szczególnie frustrująca była jazda samochodem, w trakcie przejazdu kładki zwykle lądowało się w wodzie, lesie lub gdziekolwiek tylko nie tam gdzie się akurat jechało. To dawało do myślenia co się działo podczas strzelania do ruchomego celu, żenada, a ilość nieśmiertelnych przekraczała granice dobrego smaku.I szczerze mówiąc to szkoda własnego czasu na taką "zabawę".
I jeszcze, zanim nastapi dalsze wieszanie psów na servie, warto by się zastanowić nad próbą opisania"polskiej sceny lagerów", bo ( nie umniejszając niczyich umiejetności )to wartość pingów niektórych "zawodników" powoduje, że przy splocie niekorzystnych warunków sieciowych mózg się lasuje.
quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
To co działo się wczoraj to porażka, niekoniecznie może z winy servera (wcześniej nova była wyłączona z jakiegoś tam powodu). Szczególnie frustrująca była jazda samochodem, w trakcie przejazdu kładki zwykle lądowało się w wodzie, lesie lub gdziekolwiek tylko nie tam gdzie się akurat jechało. To dawało do myślenia co się działo podczas strzelania do ruchomego celu, żenada, a ilość nieśmiertelnych przekraczała granice dobrego smaku.I szczerze mówiąc to szkoda własnego czasu na taką "zabawę".
Przy łączu 10 Megowym, to jest pryszcz. Ja mimo wszystko jestem przekonany, że to wina maszyny.
Pewnie ze 2 mega
quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
ciekawe jaki maja CIR na tym 10Mbit?
Pasmo gwarantowane.
jeśli chcemy mieć gwarancję dobrej zabawy to trzeba założyć ograniczenie ludków na tym servie, bo tak to jest kaszana nie gra, chyba że ktoś zastosuje CIR'ka sześciopak to wtedy będzie grał "normalnie"
Problem w tym że ograniczenie serwera to najgorsza opcja przy tej grze a 6pak to też chwilowo bo możnaby zbanktutować na ten "przyspieszacz"
może tak, ale trzeba wybrać mniejsze zło albo niby grać,
ograniczyć ilość osób i założyć ograniczenie na ping, inaczej szkoda czasu, którego i tak nie jest za wiele
Prvectora powinno postawić się na maximum 30 osób, a kłopot z pingiem prawdopodobnie by się unormował i zabawa byłaby lepsza ; także na serwery do 30 osób z tego co zauważyłem wolą wchodzić ludzie którzy pokazują co nieco w JO.
A wiec historia zatoczyla kolo po ostatnich wypowiedziach.Jesli pamietacie bylo to juz przerabiane z gra BHD i serwerem MOST-PL ,narazilem sie wtedy kilku modemowca wiec uwazajcie bo moze oni sa wsrod nas (jeszcze).
ha ha ha
Można zatoczyć jeszcze szersze koło i postawić provectora na BHD. Grałem kiedyś mecz BHD na tym serwerze i była to jedna z lepszych gier, jakie pamiętam, pod względem pingów i "padania przeciwnika" Było po prostu super.
Jeżeli chodzi o "skokową" jazdę pojazdami to musze przyznać, że miałem ostatnio bardzo podobny problem. Opisane przez jednego z kolegów wrażenie jazdy nie tam gdzie się podążało naprawdę było denerwujące z tym, że mi przytrafiało się to na każdym serwerze. Posiadam neo640 więc wydawać by się mogło że nie była to wina łącza. Okazało się że miałem w swoim komputerze jakieś „śmieci” których nie wykrywały ani antywirusy, ani stinger ani żadne inne wynalazki. Pomógł format dysku i reinstalacja systemu – fakt czasochłonne, ale przynosi efekty. Co do samego serwera Prov to rzeczywiście nie jest najlepiej. Ostatnio wchodząc na niego pokazywał ping rzędu 170-220 przy 8 graczach. Zdecydowanie za duży na przyjemna rozgrywkę.
Przeglądając posty dochodzę do wniosku że jak zwykle wina jest rozłozona na kilka czynników. Pierwszy to zapewne niedporacowany kod sieciowy mimo iż Nova zarzekała się że jest on o niebo lepszy niż w BHD, drugi to być może jednak nasz kochany monopolista może mieć jednak jakieś problemy (większość narzekających to "neonowcy") i trzeci oraz czwarty to sam serwer i jego łacze aczkolwiek z naciskiem na łącze bo nie bardzo chce mi się wierzyć że potrzeba kombajnu na którym gładko działałoby np. allegro
quote:
Przeglądając posty dochodzę do wniosku że jak zwykle wina jest rozłozona na kilka czynników. Pierwszy to zapewne niedporacowany kod sieciowy mimo iż Nova zarzekała się że jest on o niebo lepszy niż w BHD, drugi to być może jednak nasz kochany monopolista może mieć jednak jakieś problemy (większość narzekających to "neonowcy") i trzeci oraz czwarty to sam serwer i jego łacze aczkolwiek z naciskiem na łącze bo nie bardzo chce mi się wierzyć że potrzeba kombajnu na którym gładko działałoby np. allegro![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
(...)w JO widac zielona krope (albo zolta lub czerwona) (...)rozwiazania.
quote:
Napisane oryginalnie przez phantom
Prvectora powinno postawić się na maximum 30 osób, a kłopot z pingiem prawdopodobnie by się unormował i zabawa byłaby lepsza ; także na serwery do 30 osób z tego co zauważyłem wolą wchodzić ludzie którzy pokazują co nieco w JO.
quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Można zatoczyć jeszcze szersze koło i postawić provectora na BHD. Grałem kiedyś mecz BHD na tym serwerze i była to jedna z lepszych gier, jakie pamiętam, pod względem pingów i "padania przeciwnika"Było po prostu super.
Napisane oryginalnie przez tmat
Jeżeli chodzi o "skokową" jazdę pojazdami to musze przyznać, że miałem ostatnio bardzo podobny problem. Opisane przez jednego z kolegów wrażenie jazdy nie tam gdzie się podążało naprawdę było denerwujące z tym, że mi przytrafiało się to na każdym serwerze. Posiadam neo640 więc wydawać by się mogło że nie była to wina łącza. Okazało się że miałem w swoim komputerze jakieś „śmieci” których nie wykrywały ani antywirusy, ani stinger ani żadne inne wynalazki. Pomógł format dysku i reinstalacja systemu – fakt czasochłonne, ale przynosi efekty. Co do samego serwera Prov to rzeczywiście nie jest najlepiej. Ostatnio wchodząc na niego pokazywał ping rzędu 170-220 przy 8 graczach. Zdecydowanie za duży na przyjemna rozgrywkę.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:28.