FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=94)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13664)

Posted by [FPP]Shooler on 05-01-2005 10:14:

Exclamation 1.4 va 1.5

Wlasnie - takie pytanie do was. Co myslicie o nowym patch'u (nie chodzi mi tyle o poprawiki tylko o to co moze zmienic na scenie). Zauwazylem ze wielu adminow zwleka z aktualizacja patch'y na serverze. Mam wrazenie ze moze dojsc do pewnego rozlamu ktory powstal swego czasu na scenie quake, kiedy czesc ludzi przesiadla sie na nowa wersje mod'a (cpm) a czesc pozostala przy starym.

Jak myslicie, czy w koncu na wszystkich serverach bedzie 1.5? Sam mam na dysku dwie wersje CoD'a z obiema wersjami, ale troche to meczace

Posted by Gajos.pl on 05-01-2005 12:00:

Jak dla mnie jeszcze troche utrzyma si� znaczna liczba serwer�w 1.4 ze wegledu na to ,i� by� to bardzo dobrze napisany patch. Wiadomo jak co� jest nowe i nie ca�kiem pewne w dzia�aniu to wstrzemi�liwo�� jest zrozumia�a. My�l� �e w ciagu miesi�ca, p�tora wi�kszo�� serwer�w przestawi si� na 1.5.

Ja sam wr�ci�em z 1.5 na 1.4 ale g��wnie ze wzgl�du na single player bo multi prezentuje si� nienajgorzej.

Posted by [FPP]Totek on 05-01-2005 15:37:

Stanowczo jestem, za patchem 1.5!!!

Posted by Cpl.Spider on 05-01-2005 18:55:

Ja tez uwa�am, �e ju� nied�ugo przejd� wszyscy na 1.5 bo tak na dobr� sprawe to r�nicy graj�c w multi nie odcz�wa si� �adnej a atut nowego patcha jest w postaci nowej mapki zreszt� bardzo fajnej a i patch 1.51 te� jest fajny. Mam zastrze�enia co do nowego Mappacka. Te przerobione mapki nie zawsze s� fajne szczeg�lnie jak kto� gra na pami�� ponad rok w te mapy a tu niespodzianka bo przej�cia nie ma tam gdzie go powinno by�.

Posted by morr on 05-01-2005 20:53:

Ja przeszedlem na 1.5 i nie nazekam

William Shakespeare

Posted by [FPP]Shooler on 06-01-2005 00:05:

Najgorszy chyba jest ten okres przejsciowy kiedy servery stoja na dwoch roznych wersjach nie wiadomo kiedy sie przerzucic mam nadzieje ze niedloogo sie sytuacja unormuje

Posted by Cpl.Spider on 06-01-2005 12:24:

A tak co do roz�amu to on ju� nast�pi� ale to nie za spraw� patcha tylko za spraw� dodatku do CoD w postaci CoD UO. Wiele os�b woli starego CoDa a i szerokie rzesze ludzi wol� CoDa UO od CoDa. Ja osobi�cie wole CoD UO. Bardziej czuje si� klimat wojny. Cha�as g�sienic czo�g�w, wystrza�y z dzia�, aryleria, p�dz�ce Jeepy to wszystko sprawia �e czuje si� klimat jak z singleplayer. A no i same mapki "�yj�" co� si� pali co� si� dymi jakie� samoloty przelatuj� nad g�owami w Podstawowym CoD mapy s� bardzo ograniczone w dos�ownym s�owa tego znaczeniu.

Posted by Miron89 on 06-01-2005 13:04:

A ja mam taki problem ze i po zainstalowaniu patcha 1,5 nie moge wejsc na mape tigertown bo jest napisane ze nie moze jej wczytac...a tych przerobionych map...tez nie moge na nie wejsc bo tez ich nie mzoe wczytac...

Posted by MatSan on 06-01-2005 17:56:

NO to �adnie, nie do�� �e podzia� na CoD i CoDUO to jeszcze na 1.4 i 1.5, oj coraz mniej server�w b�dzie do wyboru...

0110010111STAJEMY10011SI�10011100001
111101BEZMY�LNYMI1011000ISTOTAMI0110

Posted by [FPP]Shooler on 06-01-2005 19:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez MatSan
NO to �adnie, nie do�� �e podzia� na CoD i CoDUO to jeszcze na 1.4 i 1.5, oj coraz mniej server�w b�dzie do wyboru...

Podzial na patch'e z czasem zaniknie, gorzej z podzialem na "czystego" cod'a i dodatek. Imo cala scena w przyszlosci bedzie grac na jednej platformie ale nie wiem na ktorej.

(Chyba ze zrobi sie to co na scenie Q3 ze graja w OSP i CPMa )

Posted by morr on 07-01-2005 23:15:

pewnie na tej co dopiero wyjdzie

William Shakespeare

Posted by man007 on 20-01-2005 19:34:

wed�ug mnie w mp patch 1.51 a sp 1.41

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:20.