FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13786)

Posted by Rademus on 26-01-2005 19:51:

Problem !!!

Zainstalowałe argusa i cuda.Nic mi się nie chce uruchomić.BHD,JO,MoH.Nie łapie o co biega.Zainstalowałem ponownie gry i nic to nie dało.W JO wyskakuje coś takiego "SYSDUMP.TXT. saved".W BHD nic się nie pojawia bo nawet nie chce ruszyć.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Posted by Tomcat27 on 26-01-2005 20:02:

Re: Problem !!!

quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
Zainstalowałe argusa i cuda.Nic mi się nie chce uruchomić.BHD,JO,MoH.Nie łapie o co biega.Zainstalowałem ponownie gry i nic to nie dało.W JO wyskakuje coś takiego "SYSDUMP.TXT. saved".W BHD nic się nie pojawia bo nawet nie chce ruszyć.

Ma ktoś jakiś pomysł?

A jak odinstalujesz Argusa to nadal masz ten problem?

Posted by Jaro(PL) on 26-01-2005 20:04:

skoro pytasz
spróbuj zainstalować najpierw Argusa i jak wszystko będzie smigać to potem doinstalujesz cuda

Posted by Rademus on 26-01-2005 20:06:

Re: Re: Problem !!!

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomcat27
A jak odinstalujesz Argusa to nadal masz ten problem?

Niestety tak.Została jedna gierka MoH.Wykopałem wsio łacznie z argusem i nie chce się uruchomić.

Posted by Rademus on 26-01-2005 20:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
skoro pytasz
spróbuj zainstalować najpierw Argusa i jak wszystko będzie smigać to potem doinstalujesz cuda

Jakie cuda?

Posted by Tomcat27 on 26-01-2005 20:13:

Re: Re: Re: Problem !!!

quote:
Niestety tak.Została jedna gierka MoH.Wykopałem wsio łacznie z argusem i nie chce się uruchomić.

a masz XP? Może przywrócenie systemu pomoże?

Posted by Jaro(PL) on 26-01-2005 20:22:

quote:
Jakie cuda?

no te o których piszesz
quote:
Zainstalowałe argusa i cuda.(...)

Posted by Ponton .PL. on 27-01-2005 16:11:

Odinstaluj czity brachu

domek
przyjaciele

Posted by Rademus on 27-01-2005 22:02:

Czity nie przeszkadzały,przywrócenie systemu nie pomogło,wyczyszczenie wszelkich sterów nie pomogło..."format c" pomógł

Posted by Rademus on 27-01-2005 22:04:

Jeszcze jedno zapytanie.Mając najnowszego Argusa jak go zainstalować aby się nic nie skopało.Na chyba 4 instale 3 skopały coś.2 razy musiałem przeładować system.

Posted by patryk pl on 29-01-2005 06:00:

Ja też mam problem jak gram z argusem i wyłączę grę to wyłancza mi się stała ochrona plików i poczty w antywirze (Panda) ?? Nezły ten argus integruje się z systemem w pełni

Posted by Jaro(PL) on 29-01-2005 08:07:

jest 100% sposób na pozbycie sie problemów z Argusem
1. odinstalować argusa,
2. odinstalować BHD

Posted by patryk pl on 29-01-2005 23:41:

Ciekawe mam Argusa a moje ID na serwerach się niw wyświetla coraz bardziej ten program mnie irytuje ??

Posted by dżery on 30-01-2005 01:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez patryk pl
Ciekawe mam Argusa a moje ID na serwerach się niw wyświetla coraz bardziej ten program mnie irytuje ??

Tutaj jest problem. Jak się dowiedziałem, najnowsza instalka argusa ma buga, objawia się to tym że nowe instalacje nie wyświetlają niestety klienta na lobby argusa. Ma to byc niedługo naprawione.

Posted by Rademus on 30-01-2005 20:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Tutaj jest problem. Jak się dowiedziałem, najnowsza instalka argusa ma buga, objawia się to tym że nowe instalacje nie wyświetlają niestety klienta na lobby argusa. Ma to byc niedługo naprawione.

Jerry to powiedz mi,gdzie moge znaleść instalke argus która bedzie dobrze działała i nie kaszaniła mi systemu.Wczoraj znowu wystartowałem do argusa i po 2 godzinach walki doszedłem do wniosku że to jest najgorszy badziew jaki instalowałem.BHD nie chciało chodzić a jak wystartowało to mogłem sobie pyknąć 5 s na serwerku i dostawałem kopa.

No może to trzeba mieć jakiś inny sytem niż XP SP2?

Posted by on 30-01-2005 21:59:

quote:

A to dlatego....

Posted by dżery on 30-01-2005 22:15:

quote:
Jerry to powiedz mi,gdzie moge znaleść instalke argus która bedzie dobrze działała i nie kaszaniła mi systemu.Wczoraj znowu wystartowałem do argusa i po 2 godzinach walki doszedłem do wniosku że to jest najgorszy badziew jaki instalowałem.BHD nie chciało chodzić a jak wystartowało to mogłem sobie pyknąć 5 s na serwerku i dostawałem kopa.

No może to trzeba mieć jakiś inny sytem niż XP SP2?

W sumie każda instalka jest taka sama chyba, i tak aktualizują się z serwera za każdym odpaleniem BHD.
Swoją drogą to dziwne co piszesz, rozumiem że masz sprawnie działający XP z SP2, działającą BHD, instalujesz argusa (czyli zmiana nazwy jednego dll'a i dorobienie drugiego w katalogu z grą - tak zapewniają autorzy)... i jakie są objawy? czy coś przestaje działać albo działa nie tak jak powinno?

Posted by Rademus on 30-01-2005 22:25:

quote:
W sumie każda instalka jest taka sama chyba, i tak aktualizują się z serwera za każdym odpaleniem BHD.
Swoją drogą to dziwne co piszesz, rozumiem że masz sprawnie działający XP z SP2, działającą BHD, instalujesz argusa (czyli zmiana nazwy jednego dll'a i dorobienie drugiego w katalogu z grą - tak zapewniają autorzy)... i jakie są objawy? czy coś przestaje działać albo działa nie tak jak powinno?

BHD nie działa

Posted by dżery on 31-01-2005 06:32:

quote:
BHD nie działa

A w jaki sposób pada BHD, kiedy i jak?

Posted by on 31-01-2005 06:51:

Mi argus działa tylko jak zainstaluję starą instalkę (bodajże pierwszą jaka wyszła) a potem się updade robi, jak instaluję a nowej instalki, która jest na stronie argusa, jest tak jakbym wcale argusa nie miał.

Posted by Rademus on 31-01-2005 07:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez MacieX >> -ABU-
Mi argus działa tylko jak zainstaluję starą instalkę (bodajże pierwszą jaka wyszła) a potem się updade robi, jak instaluję a nowej instalki, która jest na stronie argusa, jest tak jakbym wcale argusa nie miał.

To podeślij mi tą instalke jak byś mógł. [email protected]

Posted by on 31-01-2005 08:03:

quote:
To podeślij mi tą instalke jak byś mógł. [email protected]

Już wysłałem.

Posted by Rademus on 31-01-2005 08:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez MacieX >> -ABU-
Już wysłałem.

Thx.Doszło.Spróbuje tego dziś.Najwyżej wyrzuce kompa przez okno

Posted by dżery on 31-01-2005 09:18:

Jeśli ktoś chciałby poczytać coś więcej o argusie to podaję linki do forum:
1) po niemiecku: http://www.kampfzone.org/
2) po angielsku: http://www.kazo-xxl.org/

Posted by Yogas on 31-01-2005 22:13:

Żwracam sie do was z prośbą. Jest ona trochę nietypowa, ale nikt nie potrafi mi pomóc. Wiec tak;

Od pewnego czasu znikneła mi literka "c" z kreską(prawy Alt+c). W żaden sposób nie mogę jej odzyskac. Szlag mnie poprostu trafia. Mało tego, jest ona na klawiaturze ekranowej, ale niestety pisząc jej nie ma. Dodam tylko, że duża litera "Ć" jak widac jest! Nie mam pojęcia co zjeb..., ale to nie jest wina klawiatury, bo mam już trzecią, a problem jak był, tak jest.

Posted by on 31-01-2005 22:16:

Powyłączaj ikoiny na trayu i inneduperele które instlalowałeś ostatno bo to wygląda tak jakby jakiś skrót klawiaturowy (coś jak ctrl-c czy ctrl-v) przechwycił tą kombinację.

Posted by lame on 31-01-2005 22:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
Żwracam sie do was z prośbą.

a lewy alt+shift już trenowałeś?

edit
ĆĆĆĆĆććććć

Posted by boski *PL* on 31-01-2005 23:38:

quote:
Żwracam sie do was z prośbą. Jest ona trochę nietypowa, ale nikt nie potrafi mi pomóc. Wiec tak;

Od pewnego czasu znikneła mi literka "c" z kreską(prawy Alt+c). W żaden sposób nie mogę jej odzyskac. Szlag mnie poprostu trafia. Mało tego, jest ona na klawiaturze ekranowej, ale niestety pisząc jej nie ma. Dodam tylko, że duża litera "Ć" jak widac jest! Nie mam pojęcia co zjeb..., ale to nie jest wina klawiatury, bo mam już trzecią, a problem jak był, tak jest.

Mowisz i masz...
odinstaluj ATI Catalyst Control Center... ATI narazie nie wydalo tego pqakietu dla naszej wersji jezykowej... i niestety ALT-C jest przypisane dla niego... nawet wylaczenie skrotow w panelu CCC nie pomaga... w rejestrze tez nie znalazlem tego swinstwa... ja wrocilem do ATI Control Panel - szkoda tylko Catalyst A.I. :/
o "skrzyneczke", ze pomoze

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by Yogas on 01-02-2005 10:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
Mowisz i masz...
odinstaluj ATI Catalyst Control Center... ATI narazie nie wydalo tego pqakietu dla naszej wersji jezykowej... i niestety ALT-C jest przypisane dla niego... nawet wylaczenie skrotow w panelu CCC nie pomaga... w rejestrze tez nie znalazlem tego swinstwa... ja wrocilem do ATI Control Panel - szkoda tylko Catalyst A.I. :/
o "skrzyneczke", ze pomoze

Tak też zrobiłem i pomogło Bardzo dziękuje, masz u mnie skrzyneczkę, albo jak kto woli zgrzewke

Posted by boski *PL* on 01-02-2005 10:47:

quote:
Tak też zrobiłem i pomogło Bardzo dziękuje, masz u mnie skrzyneczkę, albo jak kto woli zgrzewke

loozik

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:12.