FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13903)

Posted by on 23-02-2005 00:23:

Argus w CB

"ARGUS Rule not enforced for the cup.

Due to the number of complaints and problems of the new rule so close to the cup , the Argus client rule will not be enforced for the cup. It's up to the clans to agree on this.
The ladder rule remains for now.
This is also due to a number of known cheats being able to bypass argus, and the instablility on a number of systems."

Krótko mówiąc admini CB stwierdzili że skoro cheaty obchodzą argusa więc w pucharze nie jest on wymagany a klany same mogą się dogadać czy będą go używać czy nie.

Posted by Yogas on 23-02-2005 02:05:

Re: Argus w CB

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
"ARGUS Rule not enforced for the cup.

.....

Krótko mówiąc admini CB stwierdzili że skoro cheaty obchodzą argusa więc w pucharze nie jest on wymagany a klany same mogą się dogadać czy będą go używać czy nie.

To Sigan może zrobić kariere

Posted by on 23-02-2005 02:46:

Wspominają też o niestabilności systemu (którego to niektórzy z nas doświadczyli)

Posted by HaOs on 23-02-2005 06:46:

Re: Re: Argus w CB

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
To Sigan może zrobić kariere

on juz jest slawny

Posted by Rademus on 23-02-2005 09:49:

I najbardziej dziwiące jest to że wiedząc że Argus to szit upierają się aby go jeszcze używać.Dziwny ten świat...jak to spiewał Czesiek

Posted by dżery on 23-02-2005 10:19:

Nachodzi mnie refleksja. Każdy antyczit (myślę o Argusie i PB)działa chyba jak monitor antywirusowy, jeśli wykryje działalnośc programu zapisanego w bazie jako czit to reaguje. Normalną zatem jest sytuacja gdy koleś sam sobie pisze hacka, używa go rozsądnie, nigdzie nie publikuje i tym samym anyczit jest bezradny, autorzy nie mogą go rozpracować i dołączyć do bazy. Takie coś dotyka argusa, słyszy się coraz częściej o czitach omijających argusa, przechwałki kolesi piszących własne hacki. Z drugiej strony ludzie mówią że nie widzieli czitera w JO, pod ochroną PB. Dlaczego taka różnica, czy BHD jest bardziej podatna na grzebanie w niej domorosłych hakerów? A może argus jest za rzadko aktualizowany, zanim zablokuje popularnego czita to ludzie muszą się z nim długo jeszcze męczyć... ?

Posted by Chester on 23-02-2005 11:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
....Dziwny ten świat...jak to spiewał Czesiek

Hm... nie przypominam sobie...

Posted by on 23-02-2005 11:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Nachodzi mnie refleksja. Każdy antyczit (myślę o Argusie i PB)działa chyba jak monitor antywirusowy, jeśli wykryje działalnośc programu zapisanego w bazie jako czit to reaguje. Normalną zatem jest sytuacja gdy koleś sam sobie pisze hacka, używa go rozsądnie, nigdzie nie publikuje i tym samym anyczit jest bezradny, autorzy nie mogą go rozpracować i dołączyć do bazy. Takie coś dotyka argusa, słyszy się coraz częściej o czitach omijających argusa, przechwałki kolesi piszących własne hacki. Z drugiej strony ludzie mówią że nie widzieli czitera w JO, pod ochroną PB. Dlaczego taka różnica, czy BHD jest bardziej podatna na grzebanie w niej domorosłych hakerów? A może argus jest za rzadko aktualizowany, zanim zablokuje popularnego czita to ludzie muszą się z nim długo jeszcze męczyć... ?

Chyba wszystko po trochu ... i w brew opinii niektórych osób PB i argus trochę inaczej działają. PB działa na zasadzie dobrego antywira który mimo że nie ma w swojej bazie jakiegoś robaka to na podstawie porównania kodu z istniejącą bazą może zaryzykować że jest to kolejna mutacja bądź podobny wirus. argus jest chyba raczej mniej elastyczny i tak na prawde sprawdza tylko sygnatury które ma w swoich danych więc nowy (lub nieznany) cheat jest automatycznie przepuszczany.

Posted by Rademus on 23-02-2005 11:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez Chester

No to może się pomyliłem

Posted by lame on 23-02-2005 12:03:

quote:
Chyba wszystko po trochu ... i w brew opinii niektórych osób PB i argus trochę inaczej działają. (...)

Bardzo dobre wyjaśnienie I dlatego PB często nie przepuszcza osób, które nie czitują - bo coś mu się tam nie zgadza w plikach. Surowo, ale sprawiedliwie - no i skutecznie. Z radością powitałbym takie rozwiązanie w behade.

Posted by dżery on 23-02-2005 12:07:

quote:

Oj Czesiek, pewno byłeś trzeźwy

Posted by dżery on 23-02-2005 12:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
Bardzo dobre wyjaśnienie I dlatego PB często nie przepuszcza osób, które nie czitują - bo coś mu się tam nie zgadza w plikach. Surowo, ale sprawiedliwie - no i skutecznie. Z radością powitałbym takie rozwiązanie w behade.

Ciekawe co wyjdzie z tego projektu BHD RELOAD, fajnie było by zobaczyć jakiś nowy oficjalny produkt z PB, w konwencji BHD, z nowymi większymi wymaganiami

Posted by lame on 23-02-2005 12:22:

quote:
Ciekawe co wyjdzie z tego projektu BHD RELOAD, fajnie było by zobaczyć jakiś nowy oficjalny produkt z PB, w konwencji BHD, z nowymi większymi wymaganiami

może być nieźle... PB przysyła maile czasem, i napisał że Vivendi zaimplementowało antycheata do Tribes2 i że dadzą w updacie, a ponieważ BHD:R to ich projekt więc pewnie PB będzie od razu...

Posted by dżery on 23-02-2005 12:40:

Co jest kur^$# z tymi godzinami, nic nie zmieniałem w profilu a każdy mi pisze posty 6 godzin do przodu. Powrót do przyszłości czy co? Też Wam się tak chrzani?

Posted by Rademus on 23-02-2005 12:42:

quote:
Co jest kur^$# z tymi godzinami, nic nie zmieniałem w profilu a każdy mi pisze posty 6 godzin do przodu. Powrót do przyszłości czy co? Też Wam się tak chrzani?

Co raz mnie czasu do fajrantu

Ps.Chrzani się jak .... jakieś 2 godzinki do przodu

Posted by lame on 23-02-2005 12:45:

u mnie czy

Posted by dżery on 23-02-2005 13:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
u mnie czy

No na przykład ten post lamy jest u mnie z godziny 13,45. Wszystko jest przestawione, w profilu mam czas CET. Zauważyłem to już wczoraj w domu, teraz w robocie to samo. Zmowa jakaś czy co?

Posted by Rademus on 23-02-2005 14:06:

quote:
No na przykład ten post lamy jest u mnie z godziny 13,45. Wszystko jest przestawione, w profilu mam czas CET. Zauważyłem to już wczoraj w domu, teraz w robocie to samo. Zmowa jakaś czy co?

U mnie jest o 12:45

Posted by lame on 23-02-2005 14:14:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
U mnie jest o 12:45

napisałeś to o 14:06

Posted by *|SLS|*K@pitano on 23-02-2005 14:24:

Późno już, prawie 15 30

Posted by dżery on 23-02-2005 14:27:

Czuję się jakbym znowu nadgodziny robił

Posted by on 23-02-2005 14:31:

Znowu coś walnęlo z zegarem na serwerze ale admini jak zwykle ignorują to. Jedyne wyjście to przestawić sobie czas lokalny w konfigu konta.

Posted by lame on 23-02-2005 14:36:

quote:
Czuję się jakbym znowu nadgodziny robił

uwolnić użytkowników hehehehe

Posted by HdHrROM on 23-02-2005 15:33:

quote:

Pamiętam śpiewałeś w Dąbkach : "dziwny jest ten świt"

Posted by dżery on 23-02-2005 15:39:

quote:
Znowu coś walnęlo z zegarem na serwerze ale admini jak zwykle ignorują to. Jedyne wyjście to przestawić sobie czas lokalny w konfigu konta.

To jaki czas wybrać? Seszele, Trynidad?

Posted by lame on 23-02-2005 16:20:

quote:
To jaki czas wybrać? Seszele, Trynidad?

ustawiłem Lima przez wzgląd na przodków

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:01.