FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=80)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13907)

Posted by KozaInc on 24-02-2005 03:55:

Niewidoczny serwer

WItam mam pewien problem. Zakladam nowy serwer przez ekran gry, wszytko ladnie pieknie. Sprawdzam na drugim kompie czy wogole jest on wykrywany na GameSpyu i nic. Nie wiedziec dlaczego pomimo iz jest zalozony nie ma go na GAmeSpyau i nie nikt nie moze sie ze mna polaczyc nawet przez IP. Mam orginalnego Medala i nie wiem co robic HELP ME!!!!!!!!!

Posted by Rafał on 24-02-2005 16:29:

Musisz mieć zewnętrzne IP. Lub postawić serwer na kompie , z którego dochodzi dodrugiego kompa net.

My mods:

Posted by KozaInc on 24-02-2005 17:44:

A jak sprawdzic czy mam zewnetrzne IP?? A poza tym lacze sie bezposrednio z netem. I czy wogole jest jakas mozliwosc zalozenia serwa na moim kompie ??

Posted by Tomy on 24-02-2005 19:50:

Robisz server wchodzisz na drugi komp dajesz gra przes sieć i klikasz LAN GAME i tam masz człowieku

Posted by Rafał on 24-02-2005 19:55:

Włącz MOH:AA i w konsoli wpisz "connect twój_ip" i zobaczysz czy zadziała.

My mods:

Posted by KozaInc on 24-02-2005 20:32:

No niby proste ale nie zupelnie bo i tam go nie ma cos sie psulo i juz a ja nie wiem co.

Posted by KozaInc on 25-02-2005 10:38:

Wyskakuje znany wszystkim dobrze komunikat: Server connection time out

Posted by Rafał on 25-02-2005 12:31:

Niemożna się połączyć z serwerem - tak to najłatwieł wytłumaczyć niż jakieś czas połączenia skończył się. A wracająd do twojego serwera , to możesz się poddać bo wielu sie poddaję
www.pifpaf.pl - tam można kupywać serwery z dobrym pingiem za małą cenę (gamesnet jest gorszy)

My mods:

Posted by zegi on 22-03-2005 14:04:

Samodzielne zakładanie serwerów w necie ?? Myślę, że problem jest tego rodzaju że serwery tak zakładane mają zmienne IP
Na początku miałem ten sam problem, ale polecam tak jak Rafał -
www.pifpaf.pl

Posted by Rafał on 23-03-2005 18:22:

Jeżeli chcesz własny serwer , to musz mieć zewnętrzne IP (a takie się ma przeważnie w domkach jedno rodzinnych , bo w bloku niema ) i dobre łącze ( ja mam 120kb i sie może zmieścić około 7 graczy max i jest dobrze ).
Ale jak już mówiłem , najlepiej kupić.

My mods:

Posted by profseb1 on 24-03-2005 08:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rafał
Jeżeli chcesz własny serwer , to musz mieć zewnętrzne IP (a takie się ma przeważnie w domkach jedno rodzinnych , bo w bloku niema )

haahhaahahahahhahaahahah wymiękam<hahaha>!!

Posted by Rafał on 25-03-2005 19:01:

Idiota. To jest moje zdanie - ja TAK MYŚLE - niewiem czy w blokach są zewnętrzne IP aleznałem kilku takich co w blokachmieszkali i niemogli serwa stawiać.

My mods:

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:12.