FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=80)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=13946)
Turniej MoHAA - jak zorganizować?
Witam,
Mam bojowe zadanie - zorganizować w kafei mały turniej MoHAA - Deathmatch (niestety, drużynowo odpada ). W związku z tym chciałbym się Was zapytać, gdzie można znaleźć jakieś informacje dotyczące zasad obowiązujących na takim turnieju.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki dotyczące organizacji takiej imprezki
P.S. Czy istnieje jakiś dodatek do MoHAA, który podobnie jak BWScanner w StarCrafcie zabezpiecza przed lamami/hakerami?
P.S.2 Przepraszam za kodowanie, coś nawala :/
1. Sprawdz regulamin jakies ligi np. w ESL przeczytaj i stworz swoj pasujacy do turnieju.
2. www.dmwworld.com
quote:
Napisane oryginalnie przez Adziu
1. Sprawdz regulamin jakies ligi np. w ESL przeczytaj i stworz swoj pasujacy do turnieju.
quote:
2. www.dmwworld.com
Anty Noob Mod v 1.2 - jezeli chcesz aby nikt nieużywał lamerskich broni czyli SHOTGUNA , BAZOKI to ściągnij go i wuykorzystaj na serwera
My mods:
;p
i zaraz zaraz bedzie mod anty wszystkie
slowa typu "qur..., ci.. " itp ale na razie pracuje ad tym ,ale bedzie dobrze
wejdz/zobacz/pobierz/ have fun !
a jak tam niewejdziesz , to i
i
Re: ;p
Hehe, dzięki z a linki.
Spoko ale ty chcesz jakiś oficjalny czy taki o ?
A co rozumiesz przez oficjalny? To ma być taki turniej żeby ludzi ściągnąć do kafei, nagroda główna będzie i jak wypali, to może będziemy cyklicznie go powtarzać.
Oficjalny - ci goście od turniejów więdzą plakaty itp.
Aha ty chcesz aby ludzie ci przyłązili do kawiarenki
Moje rady:
1. Ustal godzine i datę
2. Stwożyć lub ściagnąc jakiś regulamin
3. Typ gry czyli - np. FFA lub TDM czy co tam chcesz
4. Zarezerwować miejsca (żeby niebyło tak , że goście przychodzą i niestraczy miejsc dla wszytkich)
5. Ustal jakiś plan lecących map
6. Ustal ilość fragów lub time limit (o ile wiem na kafejce czas niemiłosierny )
Można coś dodać , coś ując ale tak czy inaczej to moje rady. Możesz je oczywiście wykorzystać w organizacji turnieju.
My mods:
Dzięki za uwagi Rafał.
Największy problem mam z regulaminem A najgorsze jest to, że w życiu w MoHAA nie grałem, nie chce żeby kapa jakaś z tego wyszła.
Myśle, że najlepiej będzie znaleźć kogoś do pomocy z graczy grających w kafejce
Dzięki za pomoc Panowie :piwko:
;-)
Jak niewiesz co to tdm , itakie zeczy , to polecam lekture 2 czolowych polskich serwisow :
www.moh.fpp.pl i
www.moh.gamesnet.pl
tam sa informacje i o tych oszustwach to tesz sa strony :
www.oczitach.prv.pl i
www.caw.4.pl
a z regulaminem - moze na tsa zrobimy jakies spotkanie , ty ,ja,rafal, tomi .......i inni co chca o tym pogadac .
i nazwij to jakos np : [nazwa_kafejki] tdm moh:aa cup 2005 ;-))) i strone www bys zrobil dla zainteresowanych , zregulaminem i clientami anty_czitow !
PS. a jak to bedzie ? ze na 1 serwku bedzie ten mecz ?? jak tak to poszukaj jakiegos niezaleznego admina , co sie zna na zeczy : np Hiszpana z [E^G]. jak cos to pisz na priva
i
Nie no do połączenia nawet nie potrzebne jest Eye
P.S Nie bierz sie do takich rzeczy jak nigdy nie grąłę s radze Ci :/
Jeżeli turniej będzie w kafejce , to czitów niepowinno być. Na wszelki wypadek lepiej najpierw folder MAIN sprowadzić do standardowej postaci (czyli orginalce pliki). I bendzie pewne ,że nikt niema czitów
A co do serwera - w kafejce chyba jest sieć LAN ? Jeżeli tak to jeden z komputerów w kafejce mógłby być adminem a reszta by się dołonczyła na ten serwer (nawed jeżeli niema żadnego programu do szukania serwerków). Ty byś mógł siedzieć na komputerze admina i przez konsole obserwować gre (np. kto co pisze do sziebie itp )
A jeżeli kafejka nieposiada sieci LAN to możesz kupić serwer na PIF-PAF jednym SMS'em na godzine +15 minut za darmo (czas na ustawienia serwera ... )
Aha i broń Boże , nikomu niepodawaj hasła RCON , bo ci zepsują ten turniej :/
My mods:
Dziękuje wszystkim za pomoc, niestety kafejka została zamknięta = nie będzie turnieju
splajtowala ?
i
Kontrola była, znaleźli kilka gier których nie powinno być i zabrali dyski
P.S. A turniej miał być na oryginałach rozgrywany oczywiście.
OMG :|
Ale ktoś dostał opieprz za te dodatkowe gry (nieorginalne) :|
My mods:
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:54.