FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=14056)

Posted by *|SLS|*K@pitano on 29-03-2005 11:21:

Nowy Argus 1.2e

Ukazała się nowa wersja Argusa 1.2e.
Można ją ściągnąć pod tym linkiem
http://www.kazo-xxl.org/acp/Argus-installer.exe
Jest już zainstalowana na naszym serverze. Ciekawe tylko jakie zmiany wnosi. Przed instalacją trzeba przeczytać i zaakceptować
"Read terms of use" i "Documentation"
Pozdrawiam

Posted by dżery on 29-03-2005 12:06:

Co do zmian to czytałem na stronie @NL że są kłopoty z działaniem FRAPSa oraz z czymś zwanym TS-Overlay (coś takiego).

Posted by boski *PL* on 29-03-2005 12:07:

no wlasnie... co wnosi "nowego"...
ale moze ktos wyjasni jaki jest sens ustawiania argusa jesli serwer nie jest "argus-only"?

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by boski *PL* on 29-03-2005 12:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Co do zmian to czytałem na stronie @NL że są kłopoty z działaniem FRAPSa oraz z czymś zwanym TS-Overlay (coś takiego).

czyli blokuje wyswietlanie danych z innych programow odpalonych w tle

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Posted by dżery on 29-03-2005 12:20:

quote:

Przypomniało mi się jeszcze co czytałem że te kłopoty wynikają z prób blokowania przez argusa czitów opartych na łamaniu directx, fraps działa podobnie jak te czity i dlatego są jakieś problemy.

edit: zajrzałem sobie na oficjalne argus forum i oto co wyczytałem:
- możliwość zapisywania na lobby wszystkich ID argusa razem z nickami jakie były wraz z nim używane. Jeśli ktoś wejdzie na innym nicku i przegina pałę to można wytropić inne nicki jakich używał.

- Instalacja przebiega ponoć trochę inaczej, trza zaznaczyć jakieś 2 checkboxy, inaczej kłopot.

- kłopot z frapsem ma być w kilka dni rozwiązany.

Posted by *CQF*Darek on 29-03-2005 15:38:

Co do kłopotów z nowym argusem to wczoraj doznaliśmy na włąsne skórze. Miliśmy miec mecz z klanem GK ( dobre cholery są), 3 godziny przed meczem ukazała sie w sieci nowa wersja argusa i lobby przekręciło sie na pokazywanie serverów z nową werjsą ( to nawet logiczne), lecz oszołomy z GK nie mogąc zainstalować nowej wersji, a bojąc sie jednoczesnie nas że kantujemy uznali że jedyną metodą bedzie zagranie na argus only na starej wersji. Po 50 min przepychanek na IRC, uznalize zagramy w innym terminie. Nisetety jest problem z serverami i argusem w wersji only, np Wyrok w naszym klanie ma argusa, ma ID w lobby, pokazuje go tam i miło sobie gra na serverach CQF, SLS i innych - jednak w wersji argus only wywala go, niewiedząc dlaczego. Może zna ktoś lekarstwo ?

Posted by *|SLS|*K@pitano on 29-03-2005 17:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez *CQF*Darek
Co do kłopotów z nowym argusem to wczoraj doznaliśmy na włąsne skórze. Miliśmy miec mecz z klanem GK ( dobre cholery są), 3 godziny przed meczem ukazała sie w sieci nowa wersja argusa i lobby przekręciło sie na pokazywanie serverów z nową werjsą ( to nawet logiczne), lecz oszołomy z GK nie mogąc zainstalować nowej wersji, a bojąc sie jednoczesnie nas że kantujemy uznali że jedyną metodą bedzie zagranie na argus only na starej wersji. Po 50 min przepychanek na IRC, uznalize zagramy w innym terminie. Nisetety jest problem z serverami i argusem w wersji only, np Wyrok w naszym klanie ma argusa, ma ID w lobby, pokazuje go tam i miło sobie gra na serverach CQF, SLS i innych - jednak w wersji argus only wywala go, niewiedząc dlaczego. Może zna ktoś lekarstwo ?

Jerry ma to samo, pokazuje go w lobby, gra na każdym serverze, ale na agrus-only dostaje CI i go wywala. Ciekawe jak teraz na nowej wersji.

Posted by on 29-03-2005 18:00:

Może czas zrezygnować z czitów ?

Posted by dżery on 29-03-2005 18:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|*K@pitano
Jerry ma to samo, pokazuje go w lobby, gra na każdym serverze, ale na agrus-only dostaje CI i go wywala. Ciekawe jak teraz na nowej wersji.

Najciekawsze jest to że wywala mnie na około 40% serwerów argus-only. Większa część pozwala grać i wsio jest ok. Niestety nasz serwer klanowy wywala mnie też :/

BTW. jak ***** wyjebać kombinację lewy alt - C z ******go "catalyst control center", gówno jest tak uparte że mimo wszelkich zmian po każdym uruchomieniu kompa wraca to ustawienie. Pamiętam że kiedus ktoś Yogasowi doradzał na ten temat.

Posted by boski *PL* on 29-03-2005 19:57:

quote:
jak ***** wyjebać kombinację lewy alt - C z ******go "catalyst control center", gówno jest tak uparte że mimo wszelkich zmian po każdym uruchomieniu kompa wraca to ustawienie. Pamiętam że kiedus ktoś Yogasowi doradzał na ten temat.
nie ma mozliwosci... chyba ze masz karte Gigabyte i ich stery z ControCenter... jesli nie pozostaje ci standardowy ControlPanel... ATI owszem tlumaczy stery na "nasze" ale nie CC...
tez boleje nad tym ;(

Posted by *BSP*Sigano on 30-03-2005 06:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|*K@pitano
czity

Posted by on 30-03-2005 09:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
nie ma mozliwosci... chyba ze masz karte Gigabyte i ich stery z ControCenter... jesli nie pozostaje ci standardowy ControlPanel... ATI owszem tlumaczy stery na "nasze" ale nie CC...
tez boleje nad tym ;(

Albo zainstaluj Omegi.

Posted by boski *PL* on 30-03-2005 12:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Albo zainstaluj Omegi.
no to wtedy bedzie mu sie wykladac delta i jo omegi sa fajne ale nie dla gier pisanych pod nvidie

Posted by dżery on 30-03-2005 12:29:

quote:
no to wtedy bedzie mu sie wykladac delta i jo omegi sa fajne ale nie dla gier pisanych pod nvidie

A niekoniecznie chyba, miałem kiedyś omegi (albo DNA może, jeśli są takie stery) i BHD hulało jak trza.

Posted by boski *PL* on 30-03-2005 18:17:

quote:
A niekoniecznie chyba, miałem kiedyś omegi (albo DNA może, jeśli są takie stery) i BHD hulało jak trza.

i czemu zmieniles?

Posted by dżery on 30-03-2005 19:36:

quote:
i czemu zmieniles?

Tamte były kilka wersji starsze, przesiadłem się na nowsze ale tu czekała kupa.

Posted by boski *PL* on 30-03-2005 20:19:

quote:
Tamte były kilka wersji starsze, przesiadłem się na nowsze ale tu czekała kupa.
ja mialem problem z omegami przy 3Dmaxie... okazalo sie, ze jednak musza byc oryginalne z ATI... a w BHD wywalalo "sys....txt"

Posted by *|SLS|*K@pitano on 31-03-2005 14:38:

Do poprawnego działania Argusa 1.2e potrzebny jest DirectX 9.0c .

Posted by on 31-03-2005 20:04:

Red face

Ja mam np. bardzo duże problemy z działaniem Argusa, po zainstalowaniu, gdy próbuje uruchomić grę, wyskakują mi błedy, raz ok.60 a czasem nawet 120, napisane jest coś po niemiecku, więc nie wiem o co chodzi za dardzo :/

Posted by *CQF*Duch on 27-04-2005 14:59:

Własnie pytano co do systemdump.txt czemu tak sie robi tez mm z tym problemy o co chodzi z tym błendem?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:18.