FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=117)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=14092)
Gra się wyłacza
Podczas grania gra mi się wyłacza ba! nawet komp mi się wyłacza ściągałem najnowszego patcha nic to nie dało
procesor amd athlon 2400 xp
ram 256 :p
karta ati radeon 9200 128 mb
17 cali monitor
no i modem
sprawdzałem u mojego kuzyna gra działa bez problemu (z tej samej płytki instalował)
Obniżałem wymagania ale to tez nic nie dało co mogło sie stać ????
Re: Gra się wyłacza
quote:
Napisane oryginalnie przez shadow1989
Podczas grania gra mi się wyłacza ba! nawet komp mi się wyłacza ściągałem najnowszego patcha nic to nie dało
procesor amd athlon 2400 xp
ram 256 :p
karta ati radeon 9200 128 mb
17 cali monitor
no i modem
sprawdzałem u mojego kuzyna gra działa bez problemu (z tej samej płytki instalował)
Obniżałem wymagania ale to tez nic nie dało co mogło sie stać ????
PoP:WW mi działa na maksymalnych call of duty:UO też Max Payne 2 też SW:JA też wszystkie praktycznie gry co mam działają na maxa (oprócz far cry ale działa spox na minimalnych ) planuje dokupienie 512 ram kingstone zobaczymy co to da
Krizz co do zasilacza to jest mało prawdopodobne, mam bardzo podobna konfiguracje jak kolega i mam tylko 512MB ramu, a zasilacz to chieftec hpc-360-202-df (bardzo dobra zasiłka).
Ja bym stawiał na temperaturę niż na zasilacz, miałem podobne problemy bo standardowo mam wentylator na procu na 1800 rmp, i mi się wyłączało jak dałem na 3000 rmp to chodzi idealnie
więc shadow1989 sprawdź (jak możesz jakie masz temperatury podczas grania i jaką max. temp. masz ustawioną w biosie
Weź odpal prime 95 na około 30 minut i sprawdź jakie masz temperatury i jak ci się komp zwiesi to znaczy że nie stabilny.
- jak masz kręcony procesor to skręć go trochę niżej
- możliwe że masz za słaby zasilacz (wiem Krizz że do tego doszedłeś )
- za duże temperatury jaką masz temperaturę na procu w stresie ?
Więc jak już ściągnąłeś Prime 95 to w oknie programu masz menu: options>torture test i włączasz teraz będzie brał 100% mocy procka i możesz sprawdzić temperaturki i stabilność kompa (jeżeli chodzi o stabilność wielu uważa że stabilny komp to taki który chodził z 8 - 10 godzin z prime 95 i się nie powiesił/wyłączył)
A jak chcesz wyłączyć test to w menu test>stop
no ale jeszcze w ostateczności everest
Kupiłem ram teraz mam około 780 a gra dalej sie wyłacza co dziwne jednemu mojemu koledze co płyte dałem tez nie działa jak krzycza beaker beaker to mu sie wyłacza mi jak troche pogram a innemu wogule :/ chociaż że mamy identyko kompy :/ nie wiem juiż całkiem co się zepsuło
Może błąd w programie. Może piracik źle przegrany (jak to orginał to przepraszam)
Piracik?????? nieeeee ;D u innych działa (pożyczałem orginał )a u innych nie jedni mówią że za mało bitów płyta główna ma a ty że w programie jakim programie błąd jakby ktoś byłby mi w stanie pomóc to 4726048
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:40.