FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1417)

Posted by deathcrush on 04-10-2001 23:58:

Question deja vu

cholera. wlasnie mialem bardzo realistyczne deja vu. wam sie to tez czesto zdarza?
bo ja mialem taki okres ze nawet co kilka dni sie zdarzalo, teraz jakby rzadziej...

Posted by [FPP]Saari on 05-10-2001 06:24:

Talking

Matrix sie psuje

A tak serio to sama kiedys mialam cos w tym rodzaju jak malowalismy w podstawowce taki model do zdjec co sie wsadza w niego glowe - w pewniej chwili stwierdzilam, ze mysmy juz kiedys na pewno to robili... potem dopiero uswiadomilam sobie ze mi sie kiedys snila identyczna scena .. Moze wiec to nie deja vu a jakis proroczy sen? A kij go wie

Posted by Ulraunt. on 05-10-2001 22:40:

Lightbulb Re: deja vu

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
cholera. wlasnie mialem bardzo realistyczne deja vu. wam sie to tez czesto zdarza?
bo ja mialem taki okres ze nawet co kilka dni sie zdarzalo, teraz jakby rzadziej...

Czasami zdarza sie ,�e podczas dnia wydaje nam sie jakby�my juz to kiedy� widzieli, prawda?

Posted by gazi on 05-10-2001 22:56:

Re: Re: deja vu

Niom , to zdarza czesto...
W nocy przysni mi sie pewna sytuacja , a potem po 2-3 godzinkach to sie wydarza , chociarz niekoniecznie w tej samej scenerii...
Kiedys czytalem o teorii swiata astralnego i tam ten problem byl poruszany - w kwestii swiadomych snow i projekcji astralnych

Posted by Ulraunt. on 05-10-2001 23:14:

Lightbulb

tylko przypomina sobie ta sytuacje ze snu dopiero ,gdy sie juz wydarzyla heh dziwne to jest, moze mamy zdolnosci jasnowidzace

Posted by Wania on 05-10-2001 23:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez PoZ
tylko przypomina sobie ta sytuacje ze snu dopiero ,gdy sie juz wydarzyla heh dziwne to jest, moze mamy zdolnosci jasnowidzace

Ale nie zdajemy sobie z tego sprawy ? hmm ciekawe ..

Posted by deathcrush on 06-10-2001 00:41:

ja sam nie wiem jak to jest u mnie, ale np. wczoraj przypomnial mi sie sen sprzed baaaardzo dawna (tak mi sie zdaje) w ktorym sluchalem sobie plytki Slipknota. a bodzcem byly wlasnie utworki Slip'a ktore ciagnalem z sieci. siedzialem tak chwile gapiac sie przed siebie a potem wszystko zniknelo. btw fajne uczucie

Posted by DEiMOss on 06-10-2001 01:03:

quote:
ja sam nie wiem jak to jest u mnie, ale np. wczoraj przypomnial mi sie sen sprzed baaaardzo dawna (tak mi sie zdaje) w ktorym sluchalem sobie plytki Slipknota. a bodzcem byly wlasnie utworki Slip'a ktore ciagnalem z sieci. siedzialem tak chwile gapiac sie przed siebie a potem wszystko zniknelo. btw fajne uczucie

Raz jak wstalem z lozka i podszedlem do szafy [mialem do niej kilka krokow] i dostalem zawirowania w glowie [dosyc czesto mam takie zawirowania, ale zazwyczaj szybko przechodza], ze zaczalem sie "paniecznie" bac i nieswiadomie jebnalem sie na podloge i tak z 5-6 sekund mialem wstrzasy na ciele, mozna to porownac do mini-padaczki. Tylko raz w zyciu mialem takie "cos", ale bylo zajebiscie
Deja vu tez mi sie zdarza, np. gadam z kims i wydaje mi sie, ze ta rozmowa juz kiedys sie odbyla. Dawniej bylo to cos dziwnego, teraz juz wiem o co chodzi i jedyne co robie to ironicznie sie usmiecham oraz czekam kiedy przejdzie to "przeczucie" - to tak jakbym wiedzial co kto powie za chwile. Trwa to gora niecala minute.
Mozna sie tylko domyslac co takie rzeczy oznaczaja, albo dlaczego przydarzaja sie nam. Moze to przemeczenie, moze stres, moze strach, moze szatan/Bog, moze...

[ w tle: Sepultura - Amen/Inner Self [Live] ]

Posted by deathcrush on 06-10-2001 01:20:

mialem taka akcje tydzien temu w kiblu. wstaje sobie w nocy, ide do kibla, zalatwiam sie (soz za szczegoly) i... nagle urwal mi sie film. w kazdym razie swiadomosc wrocila mi jakis czas potem (nie sprawdzalem) - siedzialem na srodku tego kibla, na podlodze i cholernie bolala mnie glowa. ale jakos dotoczylem sie z powrotem do lozka i poszedlem spac
tyle ze to juz nie deja vu

Posted by ya. on 06-10-2001 01:34:

a miewacie czasem sny w snach ?
czlowiek chce sie wylac... mysli ze sie obudzil idzie do kibelka...
rozpina rozporek i w trakcie lub przed znowu sie budzi...i znowu do kibelka tym razem juz pewny ze to real a tu o!...mialem tak ostatnio

Posted by [FPP]Saari on 06-10-2001 02:06:

Talking

Ja mam tak czasem jak budzik dzwoni rano
Wstaje wylaczam ...po czym dalej dzwoni i sie budze i patrze ze spalam dalej a nie wylaczylam..podchodze wylaczam ...i tak pare razy

Posted by DEiMOss on 06-10-2001 02:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Ja mam tak czasem jak budzik dzwoni rano
Wstaje wylaczam ...po czym dalej dzwoni i sie budze i patrze ze spalam dalej a nie wylaczylam..podchodze wylaczam ...i tak pare razy

Nastepnym razem nie wachaj budaprenu...

[ w tle: KoRn - A.D.I.D.A.S. ]

Posted by [FPP]RAPTOR on 06-10-2001 09:35:

co do deja vu to niezastanwiajace jest to ze jakos nikomu sie jeszcze nie zdarzylo by wczesniej (jeszcze przed zdarzeniem) zareagowal na sytuacje?

Slyszalem ze to jakies spiecie sie robi w mozgu i podwojnie kopiuje nam sie pamiec (fajne co?)

Problemy trzeba rozwi�zywa�, a nie stwarza�!

Posted by CE3RDE on 06-10-2001 09:50:

Mialem sporo deja vu w podstawowce teraz jakby nie powtarzaja sie z takim nasileniem ostatnio mialem takie chyba tydzien temu ogladalem jakis film na hbo i byla tam scena w pociagu z kolesiem i mialem przeczucie ze juz gdzies to widzialem potem sobie przypomnialem ze mi sie to snilo...swoja droga spoko uczucie robiles taka rzecz widziales to miejsce mimo ze jestes w nim pierwszy raz ciekawe kiedy mi sie to przydarzy nastepny raz...

"Jak tu �y� w mie�cie, kt�re jest z tego znane, �e wszystko, co si� dzieje z g�ry jest ukartowane Tam, gdzie dominuj� poszlaki, a nie fakty i �eby co� osi�gn�� ***** musisz mie� kontakty. Prawdziwe �ycie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak by�o, b�dzie, musi by�- umiesz z tym �y�?" WWO

Posted by Ulraunt. on 06-10-2001 09:51:

quote:
mialem taka akcje tydzien temu w kiblu. wstaje sobie w nocy, ide do kibla, zalatwiam sie (soz za szczegoly) i... nagle urwal mi sie film. w kazdym razie swiadomosc wrocila mi jakis czas potem (nie sprawdzalem) - siedzialem na srodku tego kibla, na podlodze i cholernie bolala mnie glowa. ale jakos dotoczylem sie z powrotem do lozka i poszedlem spac

Jak bylem ma�y to mia�em sen o tym ze stoje sobie przed drzewkiem w lesie i strasznie chce mi sie lac... nagle sie robi bardzo cieplo w pid�amce... po chwili sie budze i "fakk znowu"

Posted by weirdo on 06-10-2001 10:08:

right now i'm having amnesia and deja vu at the same time.
i think i've forgotten this before

you accept (reject, respect);

Posted by [FPP]Shooler on 06-10-2001 11:45:

Mi sie tylko czasami zdaza ze jak ide gdzies (gdzie jestem po raz pierwszy w zyciu) mam dziwne wrazenie ze juz kiedys tu bylem i jakos tak dziwnie znajomo.

Posted by oxygen on 06-10-2001 13:30:

wlasnie...ja mam czesto podobne uczucia

Posted by [FPP]Shooler on 07-10-2001 13:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
wlasnie...ja mam czesto podobne uczucia

Chyba tylko my to mamy

Posted by Yazoo on 08-10-2001 16:22:

quote:

mam taka fajna ksiazke "Obcy spotkanie z nieznanym" o ufo i pacanach z cosmosu . Tam opisane sa typowe scenariusze rzekomych porwan przez sharaki - idziesz gdzies i nagle urywa ci sie film...a potem budzisz sie we wlasnym lozku (tudziez na kiblu ). no offence tramwaj, ale mogly cie porwac kosmity

w ksiazce napisane jest takze,ze ofiary uprowadzen dowiaduja sie o tym dopiero po hipnozie ...

Posted by LuZnY on 10-10-2001 15:13:

Talking hehe

quote:
wam sie to tez czesto zdarza?

taa ja mam daja vu od 4 lat i ciagle to samo a mianowicie wstaje ide do budy i o qrcze juz tu kiedys bylem ide na lekcje dostaje banke heh juz kiedys ja dostalem (i nawet za to samo )

\/

Posted by DEiMOss on 10-10-2001 15:55:

Re: hehe

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
taa ja mam daja vu od 4 lat i ciagle to samo a mianowicie wstaje ide do budy i o qrcze juz tu kiedys bylem ide na lekcje dostaje banke heh juz kiedys ja dostalem (i nawet za to samo )

LOL

Posted by Yazoo on 10-10-2001 16:45:

Re: hehe

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY

kurde wiesz ja tez mam cos podobnego i to coraz czesciej

Posted by ZimZum on 10-10-2001 18:27:

ja tesh, chyba musimy sie leczyc

Posted by weirdo on 10-10-2001 18:55:

a mi sie pala z matmy snila w przeddzien

you accept (reject, respect);

Posted by ZimZum on 10-10-2001 19:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez Stahoo
a mi sie pala z matmy snila

idz do seksuologa, jak ci sie paly snia

Posted by deathcrush on 10-10-2001 22:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yazoo

mam taka fajna ksiazke "Obcy spotkanie z nieznanym" o ufo i pacanach z cosmosu . Tam opisane sa typowe scenariusze rzekomych porwan przez sharaki - idziesz gdzies i nagle urywa ci sie film...a potem budzisz sie we wlasnym lozku (tudziez na kiblu ). no offence tramwaj, ale mogly cie porwac kosmity

w ksiazce napisane jest takze,ze ofiary uprowadzen dowiaduja sie o tym dopiero po hipnozie ...

'nie wierze w aniolki, reinkarnacje, podwodne cywilizacje ani swietego mikolaja'
w kosmitow tez nie. ale wtedy troche z pifem przesadzilem na pusty zoladek i mialem jazdy :/
btw: hipnoza, probowal kots tego? tzn nie poddac sie ale samemu kogos zahipnotyzowac i np wmowic mu ze jest psem or sth...?

Posted by Yazoo on 10-10-2001 22:06:

quote:

'nie wierze w aniolki, reinkarnacje, podwodne cywilizacje ani swietego mikolaja'
w kosmitow tez nie.

ja tyz nie, ale jak widze moich nauczycieli w szkole to zaczynam wierzyc
quote:

ale wtedy troche z pifem przesadzilem na pusty zoladek i mialem jazdy :/

a to wszystko wyjasnia

quote:

btw: hipnoza, probowal kots tego? tzn nie poddac sie ale samemu kogos zahipnotyzowac i np wmowic mu ze jest psem or sth...?

probowalem na nauczycielce - probowalem wmowic jej ze ta 1 na kartkowce to tak naprawde 5

Posted by giBBeR on 14-10-2001 16:56:

My z qmplami w podstawowce wmawialismy kolesiowi takiemu ze placze i naprawde zaraz plakal. Do tej pory niewiem o co w tym chodzilo. On poprostu zaraz zaczynal plakac.

Posted by P@ulo on 14-10-2001 17:03:

czyzby sila persfazji ???

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:50.