FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1616)

Posted by killertowa on 15-10-2001 15:45:

internet z gniazdka

Czy ktoś z was słuchał wczoraj w Radiostacji Wnet'u?
Ja nie słuchałem od początku, a była mowa o dostępie do internetu przez sieć elektryczną. Usługa ta prawdopodobnie będzie dostępna już od marca. Ale ja chciałbym się dowiedzieć, czy mówili coś o szybkości transmisji, więc jeśli ktoś tego słuchał to niech bazgnie parę słów.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Posted by gazi on 15-10-2001 16:32:

Re: internet z gniazdka

killer moze z innej beczki ale badz dobrej mysli juz wkrotce moze odwiedzic cie przedstawiciel astera lub chello

sam dzwonilem w wakacje do nich i pytalem kiedy zakladaja i planowali poczatek 2002 (zrozumialem bo wiem ze raczej nie mieszkam w centrum)

ale nagle tydzien temu wpadl do mnie monter z chello i przedstawil oferte internetu z kablowki. - instalka ze free i 179zl abonamentu za net i tv
mowil tez ze juz wkrotce planuja rozkwit na cala warszawe

Posted by deathcrush on 15-10-2001 20:53:

aha fajnie, w Wawie
killertowa: poczytaj w najnowszym CHIP'ie o tym necie z gniazdka

Posted by CE3RDE on 15-10-2001 22:20:

killertowa gdzies juz o tym czytalem, w jakims czasopismie (chyba "wiedza i zycie") jak je znajde to postaram sie skana zarzucic...

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Posted by oxygen on 16-10-2001 02:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
aha fajnie, w Wawie
killertowa: poczytaj w najnowszym CHIP'ie o tym necie z gniazdka

tramwajq nie placz w Krakowie tez jest...i to juz rozkwitniete...
i z tanszym abo...

Posted by killertowa on 16-10-2001 08:44:

Re: Re: internet z gniazdka

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
killer moze z innej beczki ale badz dobrej mysli juz wkrotce moze odwiedzic cie przedstawiciel astera lub chello

sam dzwonilem w wakacje do nich i pytalem kiedy zakladaja i planowali poczatek 2002 (zrozumialem bo wiem ze raczej nie mieszkam w centrum)

ale nagle tydzien temu wpadl do mnie monter z chello i przedstawil oferte internetu z kablowki. - instalka ze free i 179zl abonamentu za net i tv
mowil tez ze juz wkrotce planuja rozkwit na cala warszawe

Dzięki Gazi. Będę. Choć mi trzy miechy temu mówili w aster, że najwcześniej początek 2003.
Jeżeli sieć w gniazdkach będzie pierwsza, a różnica w abonamentach niezbyt duża, to nawet jak będzie większa niż w aster to ja biorę gniazdka, a wszystkich innych dostawców mam głęboko w
Ci w aster to straszni palanci bo 4 lata temu okablowywali nowy blok i nie położyli kanału zwrotnego, choć już świadczyli taką usługę.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Posted by bizonek on 16-10-2001 08:57:

Fajnie będzie, szczególnie na podlasiu gdzie nie ma providera który daje więcej niż 256kbps za normalną cenę. :>

Posted by killertowa on 16-10-2001 08:59:

W Białymstoku to nawet internet cafe są kiepskie.
P.S. Byłem tylko w jednej

Posted by Kielbas on 16-10-2001 09:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

Marudzicie , ja kiedys przez 2 lata bywalem w kafei gdzie byl modem na 4 kompy, teraz maja sdi na 6 i ludzie sa zadowoleni.
No ale takie sa realia w malych miastach gdzie nikomu sie nie chce porzadnego dostepu do netu oferowac..
Chyba im sie narazie nie oplaca
szkoda

Posted by killertowa on 16-10-2001 09:55:

Kielbas: Wiem, tam jest bida z nędzą i jeszcze długo nie będzie się im opłacać

A teraz coś na podsycenie nadziei:

http://www.rp.pl/gazeta/wydanie_010.../nauka_a_5.html

http://www.pattern.pl/informacje11.html

Brzmi obiecująco, co ?

Posted by deathcrush on 17-10-2001 00:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen

tramwajq nie placz w Krakowie tez jest...i to juz rozkwitniete...
i z tanszym abo...

to w centrum a nie na peryferiach

Posted by killertowa on 18-10-2001 14:14:

oto czego dowiedziałem się na temat przepustowości:
"przepustowość 4Mb/s dla userów np. 100 to mamy 400kb/s"
to chyba będzie kiszka jak będzie tych userów 1000
ale to są informacje nie sprawdzone

Posted by bizonek on 18-10-2001 17:51:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

W jakiej ?
w CyberNecie czy Netcrafcie ?

Posted by killertowa on 19-10-2001 08:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez bisonek

W jakiej ?
w CyberNecie czy Netcrafcie ?

Nazywa się PC Dream i jest na osiedlu Słoneczny Stok

Posted by j@rzabek on 22-10-2001 19:39:

Też czytałem o necie z gniazdka. Bodajże w PC komputer świat u fryzjera. hehehe Trzeba było go odwiedzić, bo mi się super loczki z tyłu robią...hehehe. Właściwie robiły...hehe do rzeczy. Było tam napisane, że (faktycznie) ma być w marcu. Ma byś baaaardzo szybko i baaaardzo tanio. Ponoć to już się sprawdziło w Niemczech i idzie tam pełną parą. Transfer 200mb/s (tak było napisane, serio!) i abonament koło 200zl. To byłaby dopiero konkurencja. Probvlem miał polegać na modemie... właśnie

Posted by CE3RDE on 22-10-2001 19:46:

Dokladnie...cos podobnego czytalem na PO jak mi sie nudzilo w click'u qmpla, jak to sie sprawdzi w praktyce, w polsce czas pokaze o ile faktycznie sie to w naszym pieknym kraju pokaze...

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Posted by Xkill on 22-10-2001 21:53:

W Szwecji to maja

Bylem tam ok. 2 lat temu w takim zapadlym miescie koles jechal na gniazku. Sam osobiscie nie bawilem sie tym.

Posted by j@rzabek on 23-10-2001 18:56:

Poczekamy zobaczymy. Tylko, żeby nie było zapóźno

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:42.