FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1627)
Testy gimnazjalne
I jak? Boicie sie tego co bedzie jutro? Przygotowywaliscie sie jakos?
Ja szczerze mowiac olalem sprawe. Wogole sie tym nie stresuje, bedzie co bedzie, jak zwykle sobie z kumplami i paroma nauczycielami robilismy dzisiaj z tego polewke (heh, jakie teksty szly).
Teraz stwierdzam, ze moglem sobie troche przypomniec z fizy, bioli i chemii, bo te trzy przedmioty totalnie u mnie leza. Ale trudno, juz za pozno, nie chce mi sie Zreszta, taka zarabista pogoda dzisiaj bylo, ze jakos nie chcialo mi sie siadac do ksiazek - totalnie sielankowa pogoda. Jak na zlosc. Boje sie co bedzie w maju, mam nadzieje, ze bedzie lalo jak ja *******e
to przynajmniej sie czegos naucze...
saari.deviantart.com
Dzieki.
I'm cool
ueeeeeeee sweeper ile ty masz lat...?
Co za rok...
Od pocz�tku wrze�nia tylko s�ycha� o maturze, egzaminach gimnazjalnych i jakich� innych pierdo�ach...
Przynajmniej dobrze, �e ju� wiadomo jaka matura b�dzie... (mo�na teraz nieco wyluzowa� )
Ja te� mam to za sob�. ;>
Za roczek maturka, ale t� zdam bez problemca. ;>
A co uczenia, dam wam dobr� rad�, co do prawa jazdy.
Nigdy nie uczcie si� test�w, kupcie sobie ksi��ke z testami, a tam s� wszystkie wa�ne zasady wypisane przed ka�dym rozdzia�em.
Niom, w�a�nie wr�ci�em z budy po napisaniu pr�bnych test�w gimnazjalnych. Tak jak chcia�em uda�o mi si� wylosowa� test humanistyczny, kt�ry by� beznadziejnie prosty. Z tego co wiem to matematyczno-przyrodniczy by� te� taki �atwy...
Tak sobie my�l� do czego to prowadzi? Za kogo maj� nas egzaminatorzy, a raczej rz�d, kt�ry za tym wszystkim stoi. Oczywi�cie ciesz� si� z tego, �e bez �adnych problem�w napisa�em ten test, nie musia�em si� w �aden spos�b przygotowywa� (no, poza tymi paroma testami z gazet). Ale do czego to prowadzi? Do dewaluacji warto�ci uko�czonej szko�y. Matury s� coraz prostsze i obecnie mie� matur� to normalna, w sumie prawie wszyscy j� zdaj�. Mie� tytu� magistra? Obecnie te� to ju� nie jest nic nadzwyczajnego. Ludzie ko�cz� szko�y, dostaj� �wistek i s� ju� m�drzy. Nie wa�ne to, �e egzamin by� na takim poziomie, �e przedszkolal m�g�by z powodzeniem go napisa�...
Czy mo�e polski rz�d boi si� o to, �e Polacy maj� s�abe wykszta�cenie? Chc� za wszelk� cen� spowodowa�, aby�my ko�czyli wy�sze uczelnie, etc.? Polskie matury nie maj� np. �adnego znaczenia w �wiecie, zazwyczaj trzeba zdawa� dodatkowe egzaminy ubiegaj�c si� o prac� za granic�... A mo�e chc� zrobi� z Polski nar�d dobrych robotnik�w, kt�rrzy b�d� zasilali Europ�?
Dobra, szybciutko napisa�em swoje spostrze�enia co do tego a teraz spadam na piwo =P.
Cu�, rzeczywi�cie test humanistyczny do trudnych nie nale�a�, ale z tego co s�ysha�em to matematyczno-przyrodniczy taki �atwy nie by�... jeden z najlepshych matematyqw w klasie.. [cytat] "ostatnie zadanie mnie poprostu rozpier*****o"...
W ka�dym razie je�li najlepshy kolo z matmy taki dopry nie jest to humanistyczny test i tak by� "pro�ciejejshy".
A Polska edukacja sta�a [no mo�e nie zawshe], stoi, i sta� bedzie na "nienajwyrzshem" poziomie... Kr�tko m�wi�c "lajf ys brutal end ful of zasadzkas"
wlasnie w polsce edukacja stoi na raczej wysokim poziomie... pojedzcie sobie do niemiec czy innego usa to zobaczycie jacy tam analfabeci chodza... polacy zagranica za raczej uwazani za tych lepszych...
Czy ja wiem, gdziew� s�ysha�em �e polak po studiach [w polsce, owkoz] nie jest tak wykrzta�cony jak kolo z USA po studiach [w USA, owkoz ] Teraz mo�na powiedzie� �e trudno �eby polascy byli we wshystkim najlepsi itp. ale fak, faktem �e edukacji w polsce troche jeshche brakuje... W ko�cu czemu ludzie chc� studiowac za granic� [zach�d, owkoz
] ?
i qfa ostatnia strona tez mnie roz*******ila
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
no ja tez dzis pisalem to scierwo...
trafilem na matematyczno-przyrodniczy
i qfa ostatnia strona tez mnie roz*******ila![]()
Co zas do poziomu w USA i Polsce - tam sie uczy czlowiekjednej rzeczy raczej .. scisle tej ktora mu w zyciu bedzie potrzebna..a u nas daja troche tego troche tamtego zeby czlowiek ogolnie mogl sie troche wypowiedziec na kazdy temat ... tak mi sie przynajmniej wydaje z tego co slysze
I'm cool
mi, naszcz�cie trafi� si� humanistyczny , i byl prosty!!
Co zas do poziomu w USA i Polsce - tam sie uczy czlowiekjednej rzeczy raczej .. scisle tej ktora mu w zyciu bedzie potrzebna..a u nas daja troche tego troche tamtego zeby czlowiek ogolnie mogl sie troche wypowiedziec na kazdy temat ... tak mi sie przynajmniej wydaje z tego co slysze![]()
W polsce jest lepszy poziom nauczania bo do nas jakos magistry z Ameryki nie przyjezdzaja a my do nich raczej tak...
magistra kazdy moze miec...kolejny lol: moze w jakiejs prywatnej szkolce po ktorej bedzie ze swiecZka szukal pracy...co innego w renomowanych panstwowych szkolach...wiem cos o tym bo wlasnie zaczynam studia na polibudzie we wrocku...w 3 tygodniu mam gorszy mlyn niz przed matura!!!
wiec nie pieprz$#@ ze u nas niski poziom edukacji
wyzsze szkolnictwo jest na poziomie tylko za duzo ludzi sie teraz do tego garnie...
Spokojnie Neo spokojnie ...
Zwlaszcza ze tez to nie jest wszystko tak do konca fajnie... naprawde teraz trudno o prace nawet po magisterskich .. podobno po wieczorowkach juz prosciej czy zaocznych bo takie maja praktyki..
Nie wiem ..mnie jeszcze ten temat nie dotyczy ale tak mi koledzy i kolezanki starsi powiadaja ktorzy teraz po studiach roboty znalezc nie moga :/
powiadaja ktorzy teraz po studiach roboty znalezc nie moga :/
dwie ostatnie strony z matematycznego byly wyjeba*** w kosmos te testy ukladali chyba chorzy ludzie.
Ale chala ... przeciez niektorzy sa dobrze w tym niektorzy w tym... Ja np. pewnie waszych zadan z dziedziny matematycznej bym nie rozwiazala![]()
Matematyczno-przyrodniczy
boshe, matme, fize to lubie
ale zeby do tego wrzucic biologie i hcemie
ocipieli?
powinien byc:
humanistyczny
przyrodniczy
scisly
Do testu humnistycznego zalicza sie jeshche jeb*** sztuka[plastyka+muzyka]
Spokojnie Neo spokojnie ...
Zwlaszcza ze tez to nie jest wszystko tak do konca fajnie... naprawde teraz trudno o prace nawet po magisterskich .. podobno po wieczorowkach juz prosciej czy zaocznych bo takie maja praktyki..
Nie wiem ..mnie jeszcze ten temat nie dotyczy ale tak mi koledzy i kolezanki starsi powiadaja ktorzy teraz po studiach roboty znalezc nie moga :/
no tak jak mowi Neo. w polsce na dobrych studiach poziom jest naprawde duzo wyzszy niz w takim usa. tam wiekszosc ludzi jest znacznie "glupsza" od takiego polaczka
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
no tak jak mowi Neo. w polsce na dobrych studiach poziom jest naprawde duzo wyzszy niz w takim usa. tam wiekszosc ludzi jest znacznie "glupsza" od takiego polaczka
\/
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:01.