FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1627)

Posted by SweepeR on 15-10-2001 19:33:

Testy gimnazjalne

I jak? Boicie sie tego co bedzie jutro? Przygotowywaliscie sie jakos?

Ja szczerze mowiac olalem sprawe. Wogole sie tym nie stresuje, bedzie co bedzie, jak zwykle sobie z kumplami i paroma nauczycielami robilismy dzisiaj z tego polewke (heh, jakie teksty szly).

Teraz stwierdzam, ze moglem sobie troche przypomniec z fizy, bioli i chemii, bo te trzy przedmioty totalnie u mnie leza. Ale trudno, juz za pozno, nie chce mi sie Zreszta, taka zarabista pogoda dzisiaj bylo, ze jakos nie chcialo mi sie siadac do ksiazek - totalnie sielankowa pogoda. Jak na zlosc. Boje sie co bedzie w maju, mam nadzieje, ze bedzie lalo jak ja *******e to przynajmniej sie czegos naucze...

Posted by [FPP]Saari on 15-10-2001 19:38:

Ja juz to na szczescie mam za soba

GL jutro

Posted by SweepeR on 15-10-2001 19:42:

Dzieki.

Posted by [SPECNAZ]RoL on 15-10-2001 19:47:

yyyyyyyyyyy....... testy.. bleeeeeee
Ja se wchodze na boarda �eby troche wyluzowa� przed tym a ten mi tu z testami

Posted by ya. on 15-10-2001 20:37:

ueeeeeeee sweeper ile ty masz lat...?

Posted by [FPP]sarmac on 15-10-2001 20:43:

Co za rok...
Od pocz�tku wrze�nia tylko s�ycha� o maturze, egzaminach gimnazjalnych i jakich� innych pierdo�ach...

Przynajmniej dobrze, �e ju� wiadomo jaka matura b�dzie... (mo�na teraz nieco wyluzowa� )

Posted by [FPP]xen0m on 15-10-2001 22:40:

Sweep dobrze robisz... w maju sobie tydzien poswiecisz i spoko zdasz... ja sie do testow do liceum uczylem na 2 dni przed po jakies 2h dziennie i poszlo gites

Posted by bizonek on 16-10-2001 09:00:

Ja te� mam to za sob�. ;>
Za roczek maturka, ale t� zdam bez problemca. ;>
A co uczenia, dam wam dobr� rad�, co do prawa jazdy.
Nigdy nie uczcie si� test�w, kupcie sobie ksi��ke z testami, a tam s� wszystkie wa�ne zasady wypisane przed ka�dym rozdzia�em.

Posted by Wania on 16-10-2001 09:56:

hmmm .. jak daawno temu pisalem egz kompetencji, wyszedlem z zalozenia, ze czego nie naucze sie w 8 lat, tego w godzine nie nadrobie

Posted by SweepeR on 16-10-2001 10:41:

Niom, w�a�nie wr�ci�em z budy po napisaniu pr�bnych test�w gimnazjalnych. Tak jak chcia�em uda�o mi si� wylosowa� test humanistyczny, kt�ry by� beznadziejnie prosty. Z tego co wiem to matematyczno-przyrodniczy by� te� taki �atwy...

Tak sobie my�l� do czego to prowadzi? Za kogo maj� nas egzaminatorzy, a raczej rz�d, kt�ry za tym wszystkim stoi. Oczywi�cie ciesz� si� z tego, �e bez �adnych problem�w napisa�em ten test, nie musia�em si� w �aden spos�b przygotowywa� (no, poza tymi paroma testami z gazet). Ale do czego to prowadzi? Do dewaluacji warto�ci uko�czonej szko�y. Matury s� coraz prostsze i obecnie mie� matur� to normalna, w sumie prawie wszyscy j� zdaj�. Mie� tytu� magistra? Obecnie te� to ju� nie jest nic nadzwyczajnego. Ludzie ko�cz� szko�y, dostaj� �wistek i s� ju� m�drzy. Nie wa�ne to, �e egzamin by� na takim poziomie, �e przedszkolal m�g�by z powodzeniem go napisa�...

Czy mo�e polski rz�d boi si� o to, �e Polacy maj� s�abe wykszta�cenie? Chc� za wszelk� cen� spowodowa�, aby�my ko�czyli wy�sze uczelnie, etc.? Polskie matury nie maj� np. �adnego znaczenia w �wiecie, zazwyczaj trzeba zdawa� dodatkowe egzaminy ubiegaj�c si� o prac� za granic�... A mo�e chc� zrobi� z Polski nar�d dobrych robotnik�w, kt�rrzy b�d� zasilali Europ�?

Dobra, szybciutko napisa�em swoje spostrze�enia co do tego a teraz spadam na piwo =P.

Posted by [SPECNAZ]RoL on 16-10-2001 10:54:

Cu�, rzeczywi�cie test humanistyczny do trudnych nie nale�a�, ale z tego co s�ysha�em to matematyczno-przyrodniczy taki �atwy nie by�... jeden z najlepshych matematyqw w klasie.. [cytat] "ostatnie zadanie mnie poprostu rozpier*****o"...
W ka�dym razie je�li najlepshy kolo z matmy taki dopry nie jest to humanistyczny test i tak by� "pro�ciejejshy".

A Polska edukacja sta�a [no mo�e nie zawshe], stoi, i sta� bedzie na "nienajwyrzshem" poziomie... Kr�tko m�wi�c "lajf ys brutal end ful of zasadzkas"

Posted by [FPP]xen0m on 16-10-2001 11:08:

wlasnie w polsce edukacja stoi na raczej wysokim poziomie... pojedzcie sobie do niemiec czy innego usa to zobaczycie jacy tam analfabeci chodza... polacy zagranica za raczej uwazani za tych lepszych...

Posted by [SPECNAZ]RoL on 16-10-2001 11:15:

Czy ja wiem, gdziew� s�ysha�em �e polak po studiach [w polsce, owkoz] nie jest tak wykrzta�cony jak kolo z USA po studiach [w USA, owkoz ] Teraz mo�na powiedzie� �e trudno �eby polascy byli we wshystkim najlepsi itp. ale fak, faktem �e edukacji w polsce troche jeshche brakuje... W ko�cu czemu ludzie chc� studiowac za granic� [zach�d, owkoz ] ?

Posted by on 16-10-2001 11:23:

no ja tez dzis pisalem to scierwo...

trafilem na matematyczno-przyrodniczy

i qfa ostatnia strona tez mnie roz*******ila

Posted by [SPECNAZ]RoL on 16-10-2001 11:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
no ja tez dzis pisalem to scierwo...

trafilem na matematyczno-przyrodniczy

i qfa ostatnia strona tez mnie roz*******ila

Zaczynam coraz bardziej sie cieshy� �e pisa�em humanistyczny
Cho� mam dysgrafie, dysortografie i inne gloopoty... [a te *ooje nie kcia�y mi doda� 50% czasu d�u�ey.... ]

Posted by [FPP]Saari on 16-10-2001 12:55:

Jesu ...to teraz sie losuje???
Ale chala ... przeciez niektorzy sa dobrze w tym niektorzy w tym... Ja np. pewnie waszych zadan z dziedziny matematycznej bym nie rozwiazala

Co zas do poziomu w USA i Polsce - tam sie uczy czlowiekjednej rzeczy raczej .. scisle tej ktora mu w zyciu bedzie potrzebna..a u nas daja troche tego troche tamtego zeby czlowiek ogolnie mogl sie troche wypowiedziec na kazdy temat ... tak mi sie przynajmniej wydaje z tego co slysze

Posted by [SPECNAZ]RoL on 16-10-2001 13:48:

"co jest do wshystkiego to jest do niczego" [zdanie z jakiej� reklamy do proshq, chyba ]

Posted by [FPP]snO on 16-10-2001 14:33:

mi, naszcz�cie trafi� si� humanistyczny , i byl prosty!!

Posted by bizonek on 16-10-2001 14:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari

Co zas do poziomu w USA i Polsce - tam sie uczy czlowiekjednej rzeczy raczej .. scisle tej ktora mu w zyciu bedzie potrzebna..a u nas daja troche tego troche tamtego zeby czlowiek ogolnie mogl sie troche wypowiedziec na kazdy temat ... tak mi sie przynajmniej wydaje z tego co slysze

Dlatego u nas jest du�o ludzi inteligentnych, a w stanach specjalist�w.
Bo specjalist to kto�, kto sie wiele o niczym. ;>

Posted by Neo on 16-10-2001 16:39:

jak to wszystko przeczytlem to sie toooootalnie wyluzowalem...

W polsce jest lepszy poziom nauczania bo do nas jakos magistry z Ameryki nie przyjezdzaja a my do nich raczej tak...

magistra kazdy moze miec...kolejny lol: moze w jakiejs prywatnej szkolce po ktorej bedzie ze swiecZka szukal pracy...co innego w renomowanych panstwowych szkolach...wiem cos o tym bo wlasnie zaczynam studia na polibudzie we wrocku...w 3 tygodniu mam gorszy mlyn niz przed matura!!!

wiec nie pieprz$#@ ze u nas niski poziom edukacji
wyzsze szkolnictwo jest na poziomie tylko za duzo ludzi sie teraz do tego garnie...

Posted by [FPP]Saari on 16-10-2001 16:59:

Spokojnie Neo spokojnie ...
Zwlaszcza ze tez to nie jest wszystko tak do konca fajnie... naprawde teraz trudno o prace nawet po magisterskich .. podobno po wieczorowkach juz prosciej czy zaocznych bo takie maja praktyki..
Nie wiem ..mnie jeszcze ten temat nie dotyczy ale tak mi koledzy i kolezanki starsi powiadaja ktorzy teraz po studiach roboty znalezc nie moga :/

Posted by ZimZum on 16-10-2001 18:19:

quote:
powiadaja ktorzy teraz po studiach roboty znalezc nie moga :/

zalezy jaki kierunek i jaki dyplom

Posted by Ulraunt. on 16-10-2001 18:31:

Thumbs down

dwie ostatnie strony z matematycznego byly wyjeba*** w kosmos te testy ukladali chyba chorzy ludzie.

Posted by SweepeR on 16-10-2001 19:27:

quote:
Jesu ...to teraz sie losuje???
Ale chala ... przeciez niektorzy sa dobrze w tym niektorzy w tym... Ja np. pewnie waszych zadan z dziedziny matematycznej bym nie rozwiazala

Nie, nie losuje sie, tylko po prostu to byl egzamin probny. Na tym prawdziwym bedzie sie pisalo obie czesci.

Posted by Ulraunt. on 16-10-2001 19:31:

Cool

spoko jeszcze duzo czasu do maja przynajmniej wiemy czego musimy sie nauczyc

Posted by ZimZum on 16-10-2001 19:40:

popatrzyelm w ankiete:
Matematyczno-przyrodniczy

boshe, matme, fize to lubie
ale zeby do tego wrzucic biologie i hcemie
ocipieli?

powinien byc:
humanistyczny
przyrodniczy
scisly

Posted by [SPECNAZ]RoL on 16-10-2001 19:58:

Do testu humnistycznego zalicza sie jeshche jeb*** sztuka[plastyka+muzyka]

Posted by Neo on 16-10-2001 20:27:

quote:
Spokojnie Neo spokojnie ...
Zwlaszcza ze tez to nie jest wszystko tak do konca fajnie... naprawde teraz trudno o prace nawet po magisterskich .. podobno po wieczorowkach juz prosciej czy zaocznych bo takie maja praktyki..
Nie wiem ..mnie jeszcze ten temat nie dotyczy ale tak mi koledzy i kolezanki starsi powiadaja ktorzy teraz po studiach roboty znalezc nie moga :/

dlatego poszedlem na renomowana uczelnie

Posted by [FPP]xen0m on 16-10-2001 20:54:

no tak jak mowi Neo. w polsce na dobrych studiach poziom jest naprawde duzo wyzszy niz w takim usa. tam wiekszosc ludzi jest znacznie "glupsza" od takiego polaczka

Posted by LuZnY on 16-10-2001 23:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
no tak jak mowi Neo. w polsce na dobrych studiach poziom jest naprawde duzo wyzszy niz w takim usa. tam wiekszosc ludzi jest znacznie "glupsza" od takiego polaczka

a ja bym chcial byc troche "glupszy" to bym moze k.urwa wiecej czasu mial. tak wogole to po jaki hooj mam sie znac na jakis piepshonych fukcjach, logarytmach i innych takich poyebanych rzeczach. imho jezeli jestem w technikum na kierunku telekomunikacja to po jaka cholere mam sie tego uczyc, do czego mi sie to w zyciu przyda, ze bede umial narysowac wykres jakiejs zafajdanej funkcji.wedlug mnie powinno byc tak: przedmnioty z glownego kierunku + j.polski i matma ale w jakims zakresie podstawowym (zeby mnie w sklepie w konia nie zrobili ), a nie zeby kazdego na drugiego einstena przerabiac !!!

\/

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:01.