FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=1705)

Posted by XvX on 19-10-2001 22:42:

Lightbulb CS + 56k/s = ?

CZy ktoś z was próbował grać na modemie 56k???

.::<{[( *CZB* )]}>::.

Posted by lOOkAs on 19-10-2001 22:57:

Talking

ja caly czas gram na modemie

ping skacze w zaleznosci od serva od 200 do 400! czasem jest zajebiscie i jest pomizej 200 ja nie nazekam bo cala moja historia grania w cs to modem! musze sie kiedys przejsc do kafejki i zobaczyc jak to jest na pingu 30 lub cos w tym stylu!!!

"They will never see what I have seen. They cannot know, who I have been. The things I have done, they torture me. But I need them, for they are me!!!"

Posted by Rzeznik on 20-10-2001 07:45:

W kafejkach wcale nie ma pingu 30. Chyba że na LANie. A na modemku to raczej nie najlepiej się gra (ping 160-250 - zwykle), ale skoro musisz...

Posted by Mantis on 20-10-2001 20:07:

Ja mam na stalce 1 MB/s czasami ping 30-40 ale zwykle oscyluje na poziomie 60-100 i to wszystko zalezy od tego czy wszystko jest w porzadku z laczem polpak !

Posted by on 20-10-2001 20:55:

Pol zycia gram na modemie. Na 56k na dobrym servie ping ponizej 200 spoko, ale nie liucz na dobra gre w godzinach 8-20. Pozniej to tak, ale w ciagu dnia zapomnij. Zreszta modemowcy nie graja duzo w ciagu dnia bo by ich rachunki zniszczyly!
na szcescie juz nie musze sie o to martwic ;D

Posted by on 20-10-2001 20:56:

Mantis: ile placisz za lacze miesiecznie? I skad je masz?

Posted by Mantis on 20-10-2001 21:00:

Siec lokalna i place jakies 40 moze 50 zlotych ale strasznie zalagowana bo ma jakis 40 userow .

Posted by on 20-10-2001 21:06:

czyli za cale lacze kolo 2000 wychodzi dobrze licze?

Posted by Mantis on 20-10-2001 21:26:

Ehh troche taniej wychodzi ale utrzymanie routera serva ftp i jakas popijawa raz w miesiacu z tego sie jeszcze robi

Posted by on 20-10-2001 21:48:

Bylem blisko w kazdym razie

Posted by XvX on 20-10-2001 22:20:

Talking

JA mam z Dialogu . "Dial Net Co Noc" 23-8 rano. niecałe 40 zł. Spoko!

.::<{[( *CZB* )]}>::.

Posted by ShizO on 20-10-2001 22:31:

co by tu ... aaa... ja przez tepse 30 godzin.. glownie po 22 wczesniej sie nie da ja Destructor napisal.... a pozatym po 22 gra wiecej ludzi w moim wieku tez chodzacych do roboty co dnia wiec pilnujemy sie razem zeby sie nie zasiedziec

Posted by lOOkAs on 21-10-2001 05:20:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez XvX

hehe tesh mam z dialogu tyle ze caly dzionek i bule cos kolo 75 zetuf/miech

"They will never see what I have seen. They cannot know, who I have been. The things I have done, they torture me. But I need them, for they are me!!!"

Posted by pesel on 21-10-2001 13:49:

MODEM

tak, tak ja tesh gram przez modem 56 kilo,mam calodobowy dostep do sieci za jedyne 60 pare zł. czasami faktycznie sa problemy bo laguje , ping skacze do gory jak przez plotki ale to nic w porownaniu z tym ze moge sobie pograc w ulubiona gre. Na prawde modem to nic strasznego, a to ze czasami mi mowia ze gram z budki telefonicznej czy przez komorke wcale mnie nie zraza ..... MODEMY RULEZZZZZZ ))))))

Posted by on 21-10-2001 14:21:

He he jasne
A grales na stalce kiedys?
Po przesiadce na sztywne lacze juz modem not rulezzzz

Posted by pesel on 21-10-2001 14:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez [C4]==DeStRuCt0r==
He he jasne
A grales na stalce kiedys?
Po przesiadce na sztywne lacze juz modem not rulezzzz

gralem na stalkach i faktycznie jest roznica (bez dwoch zdan) ale powiedz mi co mam zrobic jezeli mnie na sdi, cdi czy isdn po prostu nie stac??? mam zrezygnowac z netu czy z gry bo mam opoznienie wieksze od ciebie o jakies 0.02 sek. no co ty ???

Posted by on 21-10-2001 14:35:

Nie rezygnowac z CS - NEVER!
Ja tesh gralem na modemie i nie przeszkadzalo mi to strasznie, jedynie czasem sie denerwowalem jak do 1000 ping skakal

Posted by pesel on 21-10-2001 14:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [C4]==DeStRuCt0r==
Nie rezygnowac z CS - NEVER!
Ja tesh gralem na modemie i nie przeszkadzalo mi to strasznie, jedynie czasem sie denerwowalem jak do 1000 ping skakal

No widzisz, moze ja tesh sie kiedys przesiade))))), ale na pewno nie bede modemow krytykowal tylko im pomagal (chodzi mi o userow) i tak to jest .......

Posted by [SUN]Lis3n on 21-10-2001 15:31:

quote:

jaki masz ping w tych godzinach ???

nie ma to jak panienki z Bulowic

mail me : [email protected]
give me a sign GG : 1454393

Posted by [SUN]Lis3n on 21-10-2001 15:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez lOOkAs

hehe tesh mam z dialogu tyle ze caly dzionek i bule cos kolo 75 zetuf/miech

ja tez cos kolo tego bede placil juz tylko 10 dni

nie ma to jak panienki z Bulowic

mail me : [email protected]
give me a sign GG : 1454393

Posted by ShizO on 22-10-2001 19:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez pesel

mam zrezygnowac z netu czy z gry bo mam opoznienie wieksze od ciebie o jakies 0.02 sek. no co ty ???

Nie jestem pewien i nie chce podwazac glosu pesela dobrego kumpla ale jak mi sie wydaje ping podawany jest w milisekundach czyli

1 mili = 0,001
wiec
ping 50 = 0,05 s
ping 200 = 0,20 s
---------------------------
roznica = 0,15 s

I to jednak robi swoje .... ale ... nie zawsze... bo wkoncu nawet 0,2 sek to bardzo malo. Czas reakcji ludzkiej na bodzce zdaje sie ze jest kolo 0,7 s ale moge se mylic (dane czerpie z glowy a glowa z discovery - moga byc przeklamania...) a przeciez zawsze mozna sie zagapic, albo pomylic lub zaciagac sie dymem (a to juz jak kto lubi)

pesel mnie zabije (ale tylko virtualnie)

Posted by Rzeznik on 22-10-2001 20:08:

quote:

gralem na stalkach i faktycznie jest roznica (bez dwoch zdan) ale powiedz mi co mam zrobic jezeli mnie na sdi, cdi czy isdn po prostu nie stac??? mam zrezygnowac z netu czy z gry bo mam opoznienie wieksze od ciebie o jakies 0.02 sek. no co ty ???

No co ty... Sprawę z pingami już kolega wyżej wytłumaczył, ja zajmę się czymś innym. Twierdzisz, że nie stac cię na SDI, tylko na modem? Człowieku, pogięło cię??? Przecież za godzinę netu dziennie (tyle właśnie przeciętny użytkownik korzysta) zapłacisz w tepsie 7 zł (o ile się nie mylę - 35 gr za impuls), a na SDI 5 zł. A podałem tutaj przeciętnego użytkownika, a ty z pewnością takim nie jesteś, więc SDI opłaca ci się jeszcze bardziej (przeciętne rachunki za Internet dla gracza wynoszą ok. 200 zł).

Posted by pesel on 23-10-2001 00:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rzeznik

No co ty... Sprawę z pingami już kolega wyżej wytłumaczył, ja zajmę się czymś innym. Twierdzisz, że nie stac cię na SDI, tylko na modem? Człowieku, pogięło cię??? Przecież za godzinę netu dziennie (tyle właśnie przeciętny użytkownik korzysta) zapłacisz w tepsie 7 zł (o ile się nie mylę - 35 gr za impuls), a na SDI 5 zł. A podałem tutaj przeciętnego użytkownika, a ty z pewnością takim nie jesteś, więc SDI opłaca ci się jeszcze bardziej (przeciętne rachunki za Internet dla gracza wynoszą ok. 200 zł).

i tu się mylisz...mam abonament w wysokosci ok. 65 zł. za całodobowy dostęp do NETU. heh....i co teraz ???
Jezeli bym mial bulic tyle co mowisz... to bym dawno przeskoczyl na stalke...))

Posted by [F|S|G] Fruit on 23-10-2001 07:10:

512

quote:

Ja mam 512Kb (tylko dla siebie) z Autocomu, za jakies 113zl... ale sa jakies tam ograniczenia... nie narzekam, ale i tak gram z cafe na 20 kompoof 1Mb lacze

[F|S|G] member

Posted by Rzeznik on 23-10-2001 07:10:

quote:

i tu się mylisz...mam abonament w wysokosci ok. 65 zł. za całodobowy dostęp do NETU. heh....i co teraz ???
Jezeli bym mial bulic tyle co mowisz... to bym dawno przeskoczyl na stalke...))

W takim razie zwracam honor...

Posted by [F|S|G] Fruit on 23-10-2001 07:28:

Za co?

quote:
W takim razie zwracam honor...

Zaco Rzeznik? O co Ci chodzi...? Nie qmam

[F|S|G] member

Posted by ShizO on 23-10-2001 12:11:

quote:

więc SDI opłaca ci się jeszcze bardziej (przeciętne rachunki za Internet dla gracza wynoszą ok. 200 zł).

Zgadzam sie, stac mnie nawet na wieksze rachunki (bo za tepse place srednio 300 zl/mies a bywa i wiecej i na jeszcze wiecej mnie stac...) ale SDI podlaczaja tylko tam gdzie sa nowe centralki telefoniczne! a u mnie musze przy numerze w dialupie wpisywac przecinek pomiedzy zero a dwadziescia bo nie wylapuje i slychac "nie ma takiego numeru"... i co ja mam biedny zrobic?
Najtansza stalka u prywaciaza to 600zl mies (instalacja jakies 1500-2000) a to juz za duzo... Aster nie w moim bloku, UPC mowi zawsze ze za 3 miechy, reszty ofert nie znam, prze moment mial byc Future-Net na osiedlu ale spoldzielnia zwlekala 3 miesiace z podpisaniem umowy i firma zrezygnowala...

Jak ktos ma jakies pomysly to mile widziane...
Podobno Tepsa ma jakas promocje ISDN ale malo wiem a na stronie nic nie widze takiego.

Posted by Rzeznik on 23-10-2001 14:08:

Re: Za co?

quote:
Napisane oryginalnie przez Fruit

Zaco Rzeznik? O co Ci chodzi...? Nie qmam

Wyedytowałem tamtego posta, może teraz zrozumiesz.

Posted by Cali on 25-10-2001 19:51:

Wiecie co na modemie fajnie gra się w nocy o północy

a w dzień to nie ma szans na normalną ge chyba że ktoś lubi nonstop informacje takiego typu : warning Connecting Problem

pozaty już nie długo będę miał stałke (nareszcie) bo w cafeji za duzo kasy przepuscułem

Będę miał z AsterCity czy ktoś ma jakię sugesttie na temat tej firmy

Uwagi miło widziane [email protected]

Posted by Johnny on 25-10-2001 21:37:

heh. Pamietaj ze sygnal musi dojsc tam i z powrotem

A ja gralem na 33.600 modemie (rulez forever zoltrix!) i bylo ok kolo gidziny 2-3 w nocy... oczywiscie telekompromitacja (kradniemy coraz wiecej) a tera sdi i nie jest wcale duzo lepiej

What is the death percentage here?

One per person

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:06.