FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2183)
sekwencje mowione
cholera czy ktosmi wreszcie pomoze?
nie potrafie zbindowac sekwencji mowionych?
czy ktos moze mi wyjasnic jak to zrobic?
bind X "vsay Hi"
bind X "vsay Cheer"
bind X "vsay Bye"
bind X "vsay Thanks"
bind X "vsay GreatShot"
bind X "vsay Oops"
bind X "vsay_team FireInTheHole"
bind X "vsay_team HoldYourFire"
bind X "vsay_team TakingFire"
bind X "vsay_team AllClear"
bind X "vsay_team DynamitePlanted"
bind X "vsay_team DisarmDynamite"
bind X "vsay_team DynamiteDefused"
bind X "vsay_team EnemyWeak"
bind X "vsay_team Incoming"
bind X "vsay_team DefendObjective"
bind X "vsay_team ClearPath"
bind X "vsay_team PathCleared"
bind X "vsay_team LetsGo"
bind X "vsay_team Medic"
bind X "vsay_team NeedAmmo"
bind X "vsay_team NeedEngineer"
bind X "vsay_team OnDefense"
bind X "vsay_team OnOffense"
bind X "vsay_team NeedBackup"
bind X "vsay_team FollowMe"
bind X "vsay_team Sorry"
bind X "vsay_team Welcome"
bind X "vsay_team Affirmative"
bind X "vsay_team Negative"
bind X "vsay_team IamEngineer"
bind X "vsay_team IamMedic"
bind X "vsay_team IamLieutenant"
bind X "vsay_team IamSoldier"
calosc wklej do pliku wolfconfig_mp.cfg
Ja gram na takich i nie jest to całkiem złe rozwiązanie.
miłej lekturki
http://www.wolfensteinworld.com/mod...cle&artid=4
defaultowe jest dobre troche pograsz i jak automat je wybierasz z V-2-2 etc. Reszta klawiszy sie przyda na inne bindy wierzcie mi
Napisane oryginalnie przez DarkXenocide
defaultowe jest dobre troche pograsz i jak automat je wybierasz z V-2-2 etc. Reszta klawiszy sie przyda na inne bindy wierzcie mi![]()
Bez bindow jestem jak bez rak ... Juz w godzine po instalce wolfa dorwalem sie do configu (standard q3) i ustawilem vcmd na klawiature numeryczna bo pstrykanie V-x-x-x troche potrafi rozpraszac w czasie gry ...
). Co jest raczej niemozliwe przy defaultowym ustawieniu (v-x-x). Zbindujcie sobie. Przyzwyczaicie sie po dwoch rozgrywkach i do pierwotnego komunikowania sie juz nigdy nie wrocicie
Pozdry
wciskanie v22 podczas gry strasznie mnie rozzpraszalo
po prostu jestem quakerem i cfg musi byc dopracowany idealnie
inaczej nie ma satysfakcji z gry
A ja mam takie pyanie: czy istnieje taka mozliwosc jak "sekfencyjne"(co kolwiek to oznacza?) mowienie komed, nie wciskasz tylko je mowisz a na ekranie wyswietla ci sie odpowiednia komeda.
Ciekawa idea..tylko trohce nowatorska...
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
Ja mam poustawiane bindy na wszystkie komunikaty jakie uzywam (konkretnie 10). Nie trzeba zdejmowac reki z WSADi robi sie wszystko jednoczesnie (bieganie, strzelanie i gadanie
). Co jest raczej niemozliwe przy defaultowym ustawieniu (v-x-x). Zbindujcie sobie. Przyzwyczaicie sie po dwoch rozgrywkach i do pierwotnego komunikowania sie juz nigdy nie wrocicie
Pozdry
Co do listy wykonanej przez ZOLTAN'a to jest jeden blad, tez go na poczatku zrobilem. Otoz 'bind X "vsay Thanks"' powinno byc zamienione na 'bind X "vsay_team Thanks"', albo nasze "DZIEKI!" bedzie siu ukazywalo na ogolnym i wkurzalo wszystkich przeciwnikow.
Pozdrawiam,
[AGD]Dyzio
Napisane oryginalnie przez [AGD]Dyzio
Ja osobiscie mam zbindowane wszystkie na klawiaturze numerycznej (gram na strzalkach).
Co do listy wykonanej przez ZOLTAN'a to jest jeden blad, tez go na poczatku zrobilem. Otoz 'bind X "vsay Thanks"' powinno byc zamienione na 'bind X "vsay_team Thanks"', albo nasze "DZIEKI!" bedzie siu ukazywalo na ogolnym i wkurzalo wszystkich przeciwnikow.
Pozdrawiam,
[AGD]Dyzio
Napisane oryginalnie przez Zoltan
Hehe jasne - nie ma jak zafloodowac chat... tzn. wkurzyc wszystkich
![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [mroova]ant
Nie ma jak trzepać konia nad swoim arcypięknym fragiem![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [AGD]Dyzio
quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet
nie wiem czy wszyscy w [BK] uzywaja tej listy, fakt, wspominalem o tym [BK]FritzKrieg'owi na ByRY jak rzucal danke i jawohl w globalu; stwierdzil wtedy lakonicznie: "juz tak mam zbindowane" hehe
siem rozchodzi o... i tu wyraze sie jasno ze jasniej juz nie potrafie: mowienie "jawohl" albo dziekowanie medykowi za szpryce globalnym "danke" (ZIELONYM) jest slyszne przez team przeciwny a co to ich obchodzi?! ze gdzies tam 2 km dalej ktos jest wdzieczny? pomijam oczywiscie wrodzony sarkazm u klientow ktorzy dziekuja za to ze zostana zabici albo sami zabija kogos w latwy sposob hehe wtedy dziekuja mu za fraga.
Pozdrowionka
quote:
...mowienie "jawohl" albo dziekowanie medykowi za szpryce globalnym "danke" (ZIELONYM) jest slyszne przez team przeciwny a co to ich obchodzi?! ze gdzies tam 2 km dalej ktos jest wdzieczny? pomijam oczywiscie wrodzony sarkazm u klientow ktorzy dziekuja za to ze zostana zabici albo sami zabija kogos w latwy sposob hehe wtedy dziekuja mu za fraga.
Pozdrowionka
;D
quote:
Napisane oryginalnie przez sud
To chyba masz trzy rece!No bo jak masz 10 klawiszy zbindowanych zeby je miec w jednym miejscu? Ja mam defaultowo (prawie, bo zamiast V mam SPACE) i jakos mi sie gra... zreszta i tak nie wydaje komend w czasie gdy strzelam sie z wrogiem.
nie wiem czy wszyscy w [BK] uzywaja tej listy, fakt, wspominalem o tym [BK]FritzKrieg'owi na ByRY jak rzucal danke i jawohl w globalu; stwierdzil wtedy lakonicznie: "juz tak mam zbindowane" hehe
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
Niektore tylko gadki ustawilem zeby sie wyswietlaly w global. Tak jak powiedzialem zrobilem to z premedytacja. Dodaje to troche klimatu jak i alianci slysza po udanej swojej akcji niemieckie "Nein!" albo "Affirmative". Jak do tej pory (oprocz malkontenta belhifeta) nie spotkalem sie z nagana wiec puszczam te narzekania mimo uszu.
Zreszta odkad uzywam Rogera juz coraz mniej wklepuje teksty wolfowe.
Pozdry
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:39.