FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2183)

Posted by Infinite on 14-11-2001 19:49:

sekwencje mowione

cholera czy ktosmi wreszcie pomoze?
nie potrafie zbindowac sekwencji mowionych?
czy ktos moze mi wyjasnic jak to zrobic?

Posted by Zoltan on 14-11-2001 20:00:

Za X wstaw cyfre lub litere - to bedzie bind voicecmd:

bind X "vsay GoodGame"
bind X "vsay Hi"
bind X "vsay Cheer"
bind X "vsay Bye"
bind X "vsay Thanks"
bind X "vsay GreatShot"
bind X "vsay Oops"
bind X "vsay_team FireInTheHole"
bind X "vsay_team HoldYourFire"
bind X "vsay_team TakingFire"
bind X "vsay_team AllClear"
bind X "vsay_team DynamitePlanted"
bind X "vsay_team DisarmDynamite"
bind X "vsay_team DynamiteDefused"
bind X "vsay_team EnemyWeak"
bind X "vsay_team Incoming"
bind X "vsay_team DefendObjective"
bind X "vsay_team ClearPath"
bind X "vsay_team PathCleared"
bind X "vsay_team LetsGo"
bind X "vsay_team Medic"
bind X "vsay_team NeedAmmo"
bind X "vsay_team NeedEngineer"
bind X "vsay_team OnDefense"
bind X "vsay_team OnOffense"
bind X "vsay_team NeedBackup"
bind X "vsay_team FollowMe"
bind X "vsay_team Sorry"
bind X "vsay_team Welcome"
bind X "vsay_team Affirmative"
bind X "vsay_team Negative"
bind X "vsay_team IamEngineer"
bind X "vsay_team IamMedic"
bind X "vsay_team IamLieutenant"
bind X "vsay_team IamSoldier"

calosc wklej do pliku wolfconfig_mp.cfg

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by FF_ZOh1w2 on 14-11-2001 21:50:

Hej a nie lepiej pozostać przy dedykowanych ustawieniach - Alpha ( tylko nie numeric).
Ja gram na takich i nie jest to całkiem złe rozwiązanie.

Posted by ins@ne on 14-11-2001 23:59:

Post miłej lekturki

http://www.wolfensteinworld.com/mod...cle&artid=4

Posted by DarkXenocide on 15-11-2001 04:36:

defaultowe jest dobre troche pograsz i jak automat je wybierasz z V-2-2 etc. Reszta klawiszy sie przyda na inne bindy wierzcie mi

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by FF_ZOh1w2 on 15-11-2001 08:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez DarkXenocide
defaultowe jest dobre troche pograsz i jak automat je wybierasz z V-2-2 etc. Reszta klawiszy sie przyda na inne bindy wierzcie mi

Proponuję Ci zmienić ustawienie Quck Chat Mode na Alpha ( za standardowe numeric) . Jest ono bardziej wygodne i szybsze ( sprawdź może Ci się spodoba.

Posted by Zoltan on 15-11-2001 11:03:

Bez bindow jestem jak bez rak ... Juz w godzine po instalce wolfa dorwalem sie do configu (standard q3) i ustawilem vcmd na klawiature numeryczna bo pstrykanie V-x-x-x troche potrafi rozpraszac w czasie gry ...

www.bkrieg.prv.pl

Posted by [BK]FritzKrieg on 15-11-2001 12:50:

Arrow

Ja mam poustawiane bindy na wszystkie komunikaty jakie uzywam (konkretnie 10). Nie trzeba zdejmowac reki z WSAD i robi sie wszystko jednoczesnie (bieganie, strzelanie i gadanie ). Co jest raczej niemozliwe przy defaultowym ustawieniu (v-x-x). Zbindujcie sobie. Przyzwyczaicie sie po dwoch rozgrywkach i do pierwotnego komunikowania sie juz nigdy nie wrocicie
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by Infinite on 15-11-2001 12:53:

bez bindow bylo by bardzo dretwo
wciskanie v22 podczas gry strasznie mnie rozzpraszalo
po prostu jestem quakerem i cfg musi byc dopracowany idealnie
inaczej nie ma satysfakcji z gry

Posted by Xceed on 14-12-2001 10:32:

Unhappy Kurdeeeeeeeee

Dobra , wszystko pięknie , ale ja potrzebuje dobrego konfiga do RtcW dla LEWORĘCZNYCH ! Ma ktoś jakiś fajny w zapasie ? ;-)

Posted by Zaitsev on 14-12-2001 14:57:

Question

A ja mam takie pyanie: czy istnieje taka mozliwosc jak "sekfencyjne"(co kolwiek to oznacza?) mowienie komed, nie wciskasz tylko je mowisz a na ekranie wyswietla ci sie odpowiednia komeda.
Ciekawa idea..tylko trohce nowatorska...

Posted by sud on 14-12-2001 16:41:

Smile

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
Ja mam poustawiane bindy na wszystkie komunikaty jakie uzywam (konkretnie 10). Nie trzeba zdejmowac reki z WSAD i robi sie wszystko jednoczesnie (bieganie, strzelanie i gadanie ). Co jest raczej niemozliwe przy defaultowym ustawieniu (v-x-x). Zbindujcie sobie. Przyzwyczaicie sie po dwoch rozgrywkach i do pierwotnego komunikowania sie juz nigdy nie wrocicie
Pozdry

To chyba masz trzy rece! No bo jak masz 10 klawiszy zbindowanych zeby je miec w jednym miejscu? Ja mam defaultowo (prawie, bo zamiast V mam SPACE) i jakos mi sie gra... zreszta i tak nie wydaje komend w czasie gdy strzelam sie z wrogiem.

Posted by [AGD]Dyzio on 14-12-2001 18:32:

Exclamation

Ja osobiscie mam zbindowane wszystkie na klawiaturze numerycznej (gram na strzalkach).

Co do listy wykonanej przez ZOLTAN'a to jest jeden blad, tez go na poczatku zrobilem. Otoz 'bind X "vsay Thanks"' powinno byc zamienione na 'bind X "vsay_team Thanks"', albo nasze "DZIEKI!" bedzie siu ukazywalo na ogolnym i wkurzalo wszystkich przeciwnikow.

Pozdrawiam,
[AGD]Dyzio

Posted by Zoltan on 14-12-2001 19:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez [AGD]Dyzio
Ja osobiscie mam zbindowane wszystkie na klawiaturze numerycznej (gram na strzalkach).

Co do listy wykonanej przez ZOLTAN'a to jest jeden blad, tez go na poczatku zrobilem. Otoz 'bind X "vsay Thanks"' powinno byc zamienione na 'bind X "vsay_team Thanks"', albo nasze "DZIEKI!" bedzie siu ukazywalo na ogolnym i wkurzalo wszystkich przeciwnikow.

Pozdrawiam,
[AGD]Dyzio

Hehe jasne - nie ma jak zafloodowac chat ... tzn. wkurzyc wszystkich

www.bkrieg.prv.pl

Posted by [mroova]ant on 14-12-2001 19:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan

Hehe jasne - nie ma jak zafloodowac chat ... tzn. wkurzyc wszystkich

Nie ma jak trzepać konia nad swoim arcypięknym fragiem

Posted by C4|Shiro on 14-12-2001 20:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez [mroova]ant

Nie ma jak trzepać konia nad swoim arcypięknym fragiem

albo trzepac fraga swoim arcypieknym koniem

Posted by [mroova]ant on 14-12-2001 20:46:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro

albo trzepac fraga swoim arcypieknym koniem

Huh, tego tricka to nie znam ...

Aha, topic... MP strzela szybciej <<<YEE-HAW>>>

Posted by bel on 14-12-2001 22:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez [AGD]Dyzio

nie wiem czy wszyscy w [BK] uzywaja tej listy, fakt, wspominalem o tym [BK]FritzKrieg'owi na ByRY jak rzucal danke i jawohl w globalu; stwierdzil wtedy lakonicznie: "juz tak mam zbindowane" hehe

Posted by Zoltan on 15-12-2001 00:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet

nie wiem czy wszyscy w [BK] uzywaja tej listy, fakt, wspominalem o tym [BK]FritzKrieg'owi na ByRY jak rzucal danke i jawohl w globalu; stwierdzil wtedy lakonicznie: "juz tak mam zbindowane" hehe

Jedni wola Vxxx inni maja wszystko zbindowane ... proste nie ?

www.bkrieg.prv.pl

Posted by bel on 15-12-2001 02:20:

Lightbulb

siem rozchodzi o... i tu wyraze sie jasno ze jasniej juz nie potrafie: mowienie "jawohl" albo dziekowanie medykowi za szpryce globalnym "danke" (ZIELONYM) jest slyszne przez team przeciwny a co to ich obchodzi?! ze gdzies tam 2 km dalej ktos jest wdzieczny? pomijam oczywiscie wrodzony sarkazm u klientow ktorzy dziekuja za to ze zostana zabici albo sami zabija kogos w latwy sposob hehe wtedy dziekuja mu za fraga.
Pozdrowionka

Posted by Zaitsev on 16-12-2001 11:29:

quote:
...mowienie "jawohl" albo dziekowanie medykowi za szpryce globalnym "danke" (ZIELONYM) jest slyszne przez team przeciwny a co to ich obchodzi?! ze gdzies tam 2 km dalej ktos jest wdzieczny? pomijam oczywiscie wrodzony sarkazm u klientow ktorzy dziekuja za to ze zostana zabici albo sami zabija kogos w latwy sposob hehe wtedy dziekuja mu za fraga.
Pozdrowionka

A mnie to wali ten caly globalny czat: wqrwiajacwe jest to ze po zakonczonej rozgryvce jakas strona wciska (wygrana)v.5.7 i tak spamuja ze sie robi glosno..a ta druga v.5.2 i tak samo spamuja...
Ja tam kozystam z ROGERA z chlopakami z timu i jest good.......

Posted by [BK]Pioter on 17-12-2001 10:02:

Talking

Mysle ze Roger dobrze rozwiazuje wszelkie floody itd BK juz siedzi znacznie ciszej...za to wydzieramy sie na seibie na chacie ;D

Posted by [BK]FritzKrieg on 17-12-2001 13:06:

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez sud

To chyba masz trzy rece! No bo jak masz 10 klawiszy zbindowanych zeby je miec w jednym miejscu? Ja mam defaultowo (prawie, bo zamiast V mam SPACE) i jakos mi sie gra... zreszta i tak nie wydaje komend w czasie gdy strzelam sie z wrogiem.

Wiekszosc potrzebnych zbindowanych tekstow mam pod lewa reka, wystarczy troche ja przesunac podczas gadki (cyferki 7, 8, 9, 0) reszte mniej potrzebnych mam na PGUP, PGDOWN, DEL, INSERT itd. Wiec nie jest to tak ze reki nie zdejmuje, biegne, strzelam, podaje ammo i jeszcze gadam ale jest to duzo bardziej optymalna opcja niz v-x-x.
Zainteresowanym moge przeslac swoj maly konfig zeby go skonfrontowali z rzeczywistoscia i zgodzili sie z jego wyzszoscia
A i tak Roger ownz y0.
Pozdry

Posted by [BK]FritzKrieg on 17-12-2001 13:11:

quote:

Niektore tylko gadki ustawilem zeby sie wyswietlaly w global. Tak jak powiedzialem zrobilem to z premedytacja. Dodaje to troche klimatu jak i alianci slysza po udanej swojej akcji niemieckie "Nein!" albo "Affirmative". Jak do tej pory (oprocz malkontenta belhifeta) nie spotkalem sie z nagana wiec puszczam te narzekania mimo uszu.
Zreszta odkad uzywam Rogera juz coraz mniej wklepuje teksty wolfowe.
Pozdry

Posted by bel on 17-12-2001 17:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg

Niektore tylko gadki ustawilem zeby sie wyswietlaly w global. Tak jak powiedzialem zrobilem to z premedytacja. Dodaje to troche klimatu jak i alianci slysza po udanej swojej akcji niemieckie "Nein!" albo "Affirmative". Jak do tej pory (oprocz malkontenta belhifeta) nie spotkalem sie z nagana wiec puszczam te narzekania mimo uszu.
Zreszta odkad uzywam Rogera juz coraz mniej wklepuje teksty wolfowe.
Pozdry

a co ja jestem jakis krytyk za wszelka cene czy co? spox

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:39.