FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=15)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2275)
Quake 2 - co jest dozwolone
1. Czy grając na jakimś turnieju lub przez net można używać explosion filtera (brak lub zmniejszone wybuchy), własnych paków z podmienionymi teksturami nieba (np. na czarne)?
2. Czy dozwolone jest uzywanie gl_modulate wiekszego od 1?
Pytam bo zamierzam pograc troche przez net w Q2 i chce byc fair wobec innych graczy. A na jakims demie z zeszłych lat widzialem jak kolo gral bez wybuchów (chyba że demko mi źle odtworzyło)
I jeszcze jedno:
3. Nie znacie może adresów jakichś serwerów Q2 postawionych na tourney mod (fast weapon switching rulz)?
w Polsce ja osobiscie nie znam takowego servera
Dawno juz nie slyszalem takiego pytania...
Ale punkt dla ciebie kolego, przynajmniej sie pytasz, inni by odrazu sie zaputali skad ZBota sciagnac...
kai skad sciagnac zbota?
nie no zartuje
clay a co powiesz olamerskiej xani4.0 w ktora po wlaczeniu identyfikacji prawie przez sciany widac sam swego czasu tego uzywalem ale to lamerstwo...za wszystkie grzechy bardzo zaluje a Ciebie Ojcze prosze...
To cool że to o co pytałem jest dozwolone - nie będe musiał rezygnować z paka którego używałem do gry po LANie z qmplami (zmniejszone wybuchy + czarne niebo). A co do Zbot`a to dzięki, ale nie potrzebuje, po co mam sobie przyjemność z gry psuć.
Zbociarzy to się powinno:
quote:
Napisane oryginalnie przez astral
To cool że to o co pytałem jest dozwolone - nie będe musiał rezygnować z paka którego używałem do gry po LANie z qmplami (zmniejszone wybuchy + czarne niebo). A co do Zbot`a to dzięki, ale nie potrzebuje, po co mam sobie przyjemność z gry psuć.
Zbociarzy to się powinno:![]()
kazik: nieo takie boty chodzi
ex3: xania jest standardem ...
2-3 lata temu lamerstwem nazwano by wszystko co zwiazane jest z zabawa w kolorowanie pcx w pakach, nie mowiac nic juz o wav itd ...
Nieporozumienie
Nie zrozumiałeś mnie Kazik.
Zbot to nie jest sztuczny przeciwnik do gry deathmatch/1na1.
Zbot jest to takie wredne proxy które celuje za gracza.
Po prostu został nazwany Zbotem i stąd zbierzność nazw.
Zbociarzy to miałem na myśli graczy mających właczonego Zbota (które celuje za nich).
Zresztą słowo bot ma wiele znaczeń.
Sam gram z Gladiatorem i Zig Botem i nie mam nic do graczy tenujących z botami.
clay bycmoze ja wtedy nie mialem netu na lanie dm tylko se gralem, ale wiesz derazni mnie to ze koles poceluje 2-3s w jakies miejsce i pojawia sie napis "...' [tu ksywa ] i wie ze tam jestes no troche denerwuje chociaz i tak wiele tym niezdziaja aczkolwiek kicha gdy ktos wie gdzie ty jestes a ty nie..co do wavkow no coz odliczarki fajna rzecz wiesz kiedy quada wziac itd.
PS.Ja np. uwyam fullbrughtow i nie uwazam to za oszustwo gdyz wzrok mam skasowany na maxa i inaczej pewnie nikogo bym niewidzial
Re: Nieporozumienie
quote:
Nie zrozumiałeś mnie Kazik.
Zbot to nie jest sztuczny przeciwnik do gry deathmatch/1na1.
Zbot jest to takie wredne proxy które celuje za gracza.
Po prostu został nazwany Zbotem i stąd zbierzność nazw.
Zbociarzy to miałem na myśli graczy mających właczonego Zbota (które celuje za nich).
Zresztą słowo bot ma wiele znaczeń.
Sam gram z Gladiatorem i Zig Botem i nie mam nic do graczy tenujących z botami.
quote:
o do wavkow no coz odliczarki fajna rzecz wiesz kiedy quada wziac itd.
albo kfk timer
albo bitme
ktos kto uwaza ze fulbrajty to czit jest dla mnie debilem
xania - kilka filtrow jest fajnych, miazdzy mnie muzzlefilter wlaczony na cg\rl , id jest trohe ":S" ale uzywam
co do client_fastweap 1 to super sprawa ale jakos w polsce sie nie rozpowszechnilo
dla mnie czity to zmienione modele, nic pozatym
zmienianie modeli jest takim samym przegieciem jak uzywanie z-bota
ale jednego i drugiego nikt juz nie zabroni, nie liczac turnieji na ktorych mam nadzieje ze zmienianie modeli bedzie nadal zabronione tak jak to to bylo do tej pory
Ale mnie zamotaliście.
Już sam nie wiem co można, a czego nie. Pytam po raz kolejny:
1. Czy moge używać paka ze zmniejszonymi wybuchami?
2. Czy xania albo inne dozwolone proxy maja expolsion filter (wyłączenie wogóle wybuchów)? Bo jeśli mają to efekt jest chyba ten sam co granie z zmniejszonymi modelami wybuchów.
3. Czy można podmienić textury nieba na całe czarne?
Mam nadzieje, że zmienianie modeli to chodzi np. o granie takimi przegięciami jak np model przeciwnika zmieniony w taki sposób, że wystają z niego kilometrowe kolce i można go namieżyć z każdego miejsca. Sam tego nie popieram, nie stosuje i uważąm za cziterstwo i przegięcie, ale jeśli w jakimś dozwolonym proxy jest wyłączanie wybuchów i jest to dozwolone, to czemu zmienienie tego w paku nie jest, przecież efekt jest ten sam, a i nie trzeba na turnieje oprogramowania wozić - wystarczy sam pak.
odpowiednio pokolorowany wybuch i nie musisz sie bawic w zmiane modela ...
kolorowanie nieba hmm jesli ci to pomoze ....
Xania
Właśnie sobie zgrałem z netu to cudo i po przeczytaniu readme uważam, że to proxy ma wiele ciekawych opcji. Oczywiście wszystkie filtry sa dozwolone?
Tak to jest jak się wcześniej kontaktu z netem nie miało, nie wiadomo czego ludzie używają grając w Q2.
Ogólnie to filtry sa spoko i ma przydatne opcje (zegar rlz), ale identyfikacje przez sciany uważam za przegięcie i nie używam tej opcji.
quote:
identyfikacje przez sciany uważam za przegięcie i nie używam tej opcji.
you accept (reject, respect);
Re: Re: Xania - pierwsze wrazenia po testowaniu
quote:
Napisane oryginalnie przez Weirdo
oprocz tego jedno pytanie:
czy kampowanie 1v1 jest dozwolone?
wiem, glupie i banalne ale zdania sa podzielone i tu mam dylemat
Re: Re: Re: Xania - pierwsze wrazenia po testowaniu
quote:
Napisane oryginalnie przez eX3
dlaczego mialo by byc zabronione?!?!![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Weirdo
nazwalbys mnie lamuchem dowiadujac sie, ze uzywam .id ?
A jaka jest wasza opinia na temat identyfikacji w Xanii?
quote:
Ale zawsze znajdzie sie ktoś kto porażkę bedzie tłumaczył tekstem typu "bo on miał id przez ściany".
quote:
Napisane oryginalnie przez anomal
dla mnie czity to zmienione modele, nic pozatym
quote:
Zbociarzy to się powinno:![]()
Interesuje mnie czarne niebo .. wlasnie go szukam bardzo dlogo.
Bylem na toornieju w gliwicach, i widzialem jak graja prawie wszyscy najlepsi kolesie w kraju. Generalnie ro****** mnie Warrior ktoory nie uzywal chyba nic co poprawia gre, nawet foolbrightow (no moze mial troche zmniejszone wyboochy od rakietek), Scooby mial zmniejszone wyboochy i fuulbrighty, ale akurat te zmiany uwazam ze maja sens. Poza tym grali czysto czyli "na slooch".
Sam dotychczas nie uzywalem xani wiec nie wiedzialem dotychczas w uzyciu "identyfikacji", ale po tym jak polookalem na gre anomala to uwazam ze to jest spore przegiecie, autentyczny cheat. jeszcze kilka osob uzywalo identyfikacji, ale najbardziej przeginal riv3n ktoory, poza identyfikacja, oraz informacja czy dana bron znajdooje sie na miejscu, mial taki promien ktory pokazuje gdzie upadnie wystrzelona rakietka , co zajebiscie pomagalo gdy np rakieta byla wstrzeliwana do jakiegos pokoiku z zewnatrz. moim zdaniem BIG LOL, choc moze sie myle bo kolesie ktoorzy grali z rivenem nie mieli pretensji (choc moze nie wiedzieli ze ma takie syfy).
Poza tym taka informacja : loodzie strasznie mieli poprzerabiane tekstury i wiele q2 w ogole nie przypominalo q2, choc to akurat moim zdaniem moze urtoodniac gre. To co mial Mik to jusz w ogoole ROX, patrzac an jego gre czoolem sie jakbym jechal 100/h w zajebista mgłę
hmm na czystym q2 da sie przeciez normalnie grac i wcale nie gorzej od kogos kto ma jakies proxy, ale t tp proxy to podstawa i to chyba kazdy juz wie...
a co do rockethacka to sam uzywam kiedys nie mialem ale msx uzywal i zobaczylem co to i sie mi spodobalo i wcale nie uwazam tego za cheat
tak btw. id w xani serio gowno da jak ktos jest od ciebie lepszy w q2 to i id nie pomorze..
quote:
tak btw. id w xani serio gowno da jak ktos jest od ciebie lepszy w q2 to i id nie pomorze..
quote:
a co do rockethacka to sam uzywam kiedys nie mialem ale msx uzywal i zobaczylem co to i sie mi spodobalo i wcale nie uwazam tego za cheat
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:43.