FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2356)

Posted by KosiMazaki on 23-11-2001 21:57:

Mala prosba do grupowiczow;)

Hello guys

Mam do Was mala prosbe , tzn. Czy nauczyl by Mnie ktos pisac scrypty ???, bo kilka razy juz startowalem ale gdzies dupy dalem .
Prosze pomozcie.

Ps . gg 1231264 i ICQ 112869146

THX MAZAK

Posted by n00d3x on 23-11-2001 22:34:

Jakie skrypty?

Posted by Wania on 23-11-2001 23:03:

Exclamation

dobra rada ..

NIE UZYWAJ skryptow ... na turnieju, etc to jest niedopuszczalne, a czlowiek przyzwyczajony do grania na skryptach nie "wyrabia" sie w czasie turnieju .. Znam to z zycia, poniewaz kolega z mojego starego klanu byl skrypciarzem, pojechalismy na turniej CS 2:2, i zaczal wymiekac w momencie kupowania, bo zapomnial configa ...

Posted by MaslaV on 23-11-2001 23:10:

Re: Mala prosba do grupowiczow;)

Ej ale jemu chodzi chyba o skrypty do Flasha albo Pascala ( )....

Posted by ON. on 24-11-2001 00:30:

Re: Mala prosba do grupowiczow;)

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez KosiMazaki
[B]Hello guys

Mam do Was mala prosbe , tzn. Czy nauczyl by Mnie ktos pisac scrypty ???, bo kilka razy juz startowalem ale gdzies dupy dalem .
Prosze pomozcie.

Ps . gg 1231264 i ICQ 112869146

Najpierw oddaj mazaki i wtedy bedziemy gadac

Posted by n00d3x on 24-11-2001 10:40:

Posted by Rzeznik on 24-11-2001 12:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Wania
dobra rada ..

NIE UZYWAJ skryptow ... na turnieju, etc to jest niedopuszczalne, a czlowiek przyzwyczajony do grania na skryptach nie "wyrabia" sie w czasie turnieju .. Znam to z zycia, poniewaz kolega z mojego starego klanu byl skrypciarzem, pojechalismy na turniej CS 2:2, i zaczal wymiekac w momencie kupowania, bo zapomnial configa ...

Naprawd� trudno si� z tob� zgodzi�... Czyli uwa�asz, �e powinno si� nauczy� gra� bez skrypt�w, poniewa� mo�na zapomnie� kiedy� wzi��� konfiga? Ja proponuj� nauczy� si� gra� z wy��czonym kompem, bo te� czasami pr�d mog� wy��czy�.

Posted by KosiMazaki on 24-11-2001 18:40:

mazakow nie oddam , ale co do kredek to moze
Mistrowie moze sie zle zrozumielismy bo ja nie jestem jeszcze debesciakiem tak jak wy , ale wracajac do sprawy to chodzi mi dokladnie o zrobienie DUCKJUMPa i szybkiego przelaczania na pistola i spowrotem na karabin.

A nie wiem dokladnie czy to sa scrypty czy aliasy , ale wiem co to sa bindy....buhahaha.POza tym nie wiem czy mi sie spodoba granie z czyms takim, no i na turnieje narazie niewybieram sie takze luziik.

Posted by Rzeznik on 24-11-2001 18:51:

No problem:

Tu masz tego twojego "Duckjumpa":

alias +pn "+jump; +duck"
alias -pn "-jump; -duck"

bind "?" "+pn"

A co do szybkiego prze��czania broni to ustaw sobie: hud_fastswitch "1" i u�ywaj slot2, slot1. Ewentualnie mo�e by� weapon_nazwabroni, gdzie "nazwabroni" to np. knife.

Dzi�kuj� za uwag�.

Posted by =CoolNet=bOleK on 24-11-2001 18:55:

ja tam uzywam gotowych skryptow typu rzes...

gg: 814986

mail me: [email protected]

Posted by KosiMazaki on 24-11-2001 19:13:

Thx za scrypcik .

BTW:A czy mozna zrobic cos takiego zeby za kazdym razem nie wpisywac w konsoli CSka "exec autoexec.cfg" tylko wpisac go do configa tak aby sam startowal ??

Posted by CzAsZeK on 24-11-2001 21:29:

Cool

LoL
No pewnie.
Stw�rz sobie plik autoexec.cfg, a w nim umie�� nazw� pliku z konfigiem (u mnie np. cza.cfg).
I ju� Uruchamiasz CS"a i automatycznie �aduje ci konfiga.

Posted by Rzeznik on 24-11-2001 22:29:

Mylisz si�... autoexec.cfg nie �aduje wszystkich komend! Za to do tych peleszaj�cych animacj� jest niezb�dny.

Posted by Wania on 24-11-2001 23:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rzeznik

Naprawd� trudno si� z tob� zgodzi�... Czyli uwa�asz, �e powinno si� nauczy� gra� bez skrypt�w, poniewa� mo�na zapomnie� kiedy� wzi��� konfiga? Ja proponuj� nauczy� si� gra� z wy��czonym kompem, bo te� czasami pr�d mog� wy��czy�.

Nie zuperlnie chodzi mi o to ze kiedys mozna zapomniec konfiga .. a raczej o fakt, ze grajac na skryptach nie uczysz sie niczego .. wciskasz przycisk i masz zakupiony he,2fl,sg, m4,full kevlar,de.. to nie sa umiejetnosci, ktore sie szlifuje ... to jest gotowizna

Posted by CzAsZeK on 24-11-2001 23:49:

quote:
Mylisz si�... autoexec.cfg nie �aduje wszystkich komend! Za to do tych peleszaj�cych animacj� jest niezb�dny.

Rzeznik jak mam w konfigu aliasy bindy, aliasy na migaj�cy txt dla admina, i autoexec wszystko mi �aduje . W autoexecu chodzi o to, �eby ci �adowa� tw�j plik z konfigiem

Posted by Rzeznik on 25-11-2001 00:29:

Nie wszystko, komendy niewykonywalne w konsoli w trakcie �adawania jak np. r_drawviewmodel 0 z autoexec si� nie �aduj�. Wiem co m�wi�...

A co do Wani to c�, je�eli dla ciebie wa�n� umiej�tno�ci� jest kupowanie broni to... Nie mamy o czym rozmawia�. Pewnie jeste� z tych, co konfiguruj� cs'a z menu i graj� na strza�kach?

Posted by CzAsZeK on 25-11-2001 07:56:

quote:
Nie wszystko, komendy niewykonywalne w konsoli w trakcie �adawania jak np. r_drawviewmodel 0 z autoexec si� nie �aduj�. Wiem co m�wi�...

A co do Wani to c�, je�eli dla ciebie wa�n� umiej�tno�ci� jest kupowanie broni to... Nie mamy o czym rozmawia�. Pewnie jeste� z tych, co konfiguruj� cs'a z menu i graj� na strza�kach?

O bo�e .... jak z ciebie LoL
1) r_drawviewmodel nie wpisuje do pliku autoexec.cfg tylko do zwyklego konifga, ja mam to wpisane w swoim pliku z konfigiem, i jako� za ka�dym razem kiedy w��czam CS'a mam r_drawviewmodel 0, i nie musze nic w konsoli wpisywa� (jak ja to robi�

2) Skoro grasz tylko na strza�kach to wsp�czuje .... u�yj czasami mychy, zobaczysz, � si� przyjemnie, gra.

Btw. Je�li masz Gadu Gadu albo ICQ daj numerek udowpdnie ci, �e mam racje

Posted by Rzeznik on 25-11-2001 10:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK

O bo�e .... jak z ciebie LoL
1) r_drawviewmodel nie wpisuje do pliku autoexec.cfg tylko do zwyklego konifga, ja mam to wpisane w swoim pliku z konfigiem, i jako� za ka�dym razem kiedy w��czam CS'a mam r_drawviewmodel 0, i nie musze nic w konsoli wpisywa� (jak ja to robi�

Nie execowuje si� wszysto z autoexec, jestem tego pewnie i nie wciskaj mi kitu.
quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK

2) Skoro grasz tylko na strza�kach to wsp�czuje .... u�yj czasami mychy, zobaczysz, � si� przyjemnie, gra.

A to by�o do Wani jak by� nie zauwa�y�...

Posted by Wania on 25-11-2001 12:55:

quote:

....A co do Wani to c�, je�eli dla ciebie wa�n� umiej�tno�ci� jest kupowanie broni to... Nie mamy o czym rozmawia�. Pewnie jeste� z tych, co konfiguruj� cs'a z menu i graj� na strza�kach?....

CO MA WSPOLNEGO GRANIE NA STRZALKAACH I KUPOWANIE BRONI ??!! Sam od poczatku grania w CS, staram sie sprawic aby zrobienie czegos (wlaczenie latarki, etc.. etc.. ) bylo jak najmniej czasochlonne, z tegoz powodu, wiekszosc moich znajomych, grajacych u mnie, musi przynosic ze soba konfigi, bo u mnie WSZYSTKO jest zmienione )

A co do KUPOWANIA stuffu.
Dajmy na to moja ostatnia wizyta w kafe, gdzie nie mozna bylo wprowadzac zmian w CSie (wlacznie z wpisywaniem skryptow), dochodzil do tego, ze zabijalem, kolesi ktorzy nie zdarzyli kupic broni ! Wiec dajmy na to .. ktos kto od poczatku uzywa skryptow, idzie do takiej kafe, spotyka kogos takiego jak ja I CO ROBI ? GINIE, zanim zakupi sprzet ktorym moze sie wybronic, badz nie zajmuje pozycji, zdatnej do obrony BSa! Nie swieci wtedy "mistrzowska gra", a CZym ?! BRAKIEM UMIEJETNOSCI.

WIEC NIE MOW MI, ZE KUPOWANIE SZYBKO BRONI NIE JEST UMIEJETNOSCIA !

Posted by Rzeznik on 25-11-2001 13:30:

Po pierwsze to z tymi strza�kami to by� �art. Po prostu jest taka grupa ludzi (lamki totalne), kt�ra tak gra i uwa�a, �e nie ma to rzadnego znaczenia. Wielu tylko ustawia sobie skok, strza� i chodzenie - to tylko jest dla nich wa�ne.

Ja te� nigdzie si� nie ruszam bez mojego cfg, bo po prostu uwa�am, �e taka gra nie ma sensu. A na takie g�upie kafeiki leje ciep�ym moczem. To po prostu kpina z klienta, �eby nie pozwoli� na wgranie w�asnego pliku konfiguracyjnego...

A na koniec pochwal� si�, �e m�j nowy konfig wa�y prawie 20 kB...

Posted by on 25-11-2001 15:15:

quote:
Po pierwsze to z tymi strza�kami to by� �art. Po prostu jest taka grupa ludzi (lamki totalne), kt�ra tak gra i uwa�a, �e nie ma to rzadnego znaczenia. Wielu tylko ustawia sobie skok, strza� i chodzenie - to tylko jest dla nich wa�ne.

Ja te� nigdzie si� nie ruszam bez mojego cfg, bo po prostu uwa�am, �e taka gra nie ma sensu. A na takie g�upie kafeiki leje ciep�ym moczem. To po prostu kpina z klienta, �eby nie pozwoli� na wgranie w�asnego pliku konfiguracyjnego...

A na koniec pochwal� si�, �e m�j nowy konfig wa�y prawie 20 kB...

LOL
Nawet moj cfg do kwaka mniej wazy
A moj cfg do cs wazy 11kb (autoexec + config) ale czy to kogos obchodzi?

Posted by KosiMazaki on 25-11-2001 15:57:

heheheehe ale rozpetalem wojne......bijcie sie bijcie

Posted by Rzeznik on 25-11-2001 16:05:

Talking

Hehe... lol

A Destructor, mo�esz mi si� pochwalic cfg na maila, zobacz� co ty tam masz...

Posted by on 25-11-2001 16:17:

Ej nie moge bo mi czity oblookash i co bedzie?

Posted by ON. on 28-11-2001 02:59:

WIEC NIE MOW MI, ZE KUPOWANIE SZYBKO BRONI NIE JEST UMIEJETNOSCIA ! [/B][/QUOTE]

Motto

Kupuj bron szybko albo czekaj na Wanie ( i nie kupuj juz bo po co?)

Posted by KosiMazaki on 28-11-2001 10:36:

Smile

Spoko owszem kupowanie broni w normalny sposob jest git i warto nauczyc sie tak kupywac, ja gralem tak od poczatku zabawy w CSka czyli 6 miechow.

Ale Wes pod uwage to ze kupowac bronie w normalny sposob moga tylko ci co nie maja wiekszych lagow poniewaz moga to zrobic szybko i sprawnie, ale jak ktos ma problemy z polaczeniem
to scrypcik lub bindzyk jest wrecz wskazany .

Ja po wprowadzeniu przez mojego dostawce netu ograniczen dotyczacych predkosci przekonalem sie do scryptow dzieki nim moge robic calkiem niezly start czy to na sparingu czy podczas zwyklej gry na serwie.

Posted by [SPECNAZ]Smirnoff on 28-11-2001 16:13:

a wi�c : b, 1,3 -AK; b, 6 Primary ammo,....itd. do pracy skrypciarze, hyhyhyhy zobaczcie jak to mi�o delektowa� si� kupowaniem

Posted by on 28-11-2001 16:36:

Ja bez skryptow kupuje w 3 sek a ze skryptami 4 Bo musze pomyslec co zabindowalem pod ktorym klawiszem........

Posted by eRbol on 28-11-2001 19:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r
Ja bez skryptow kupuje w 3 sek a ze skryptami 4 Bo musze pomyslec co zabindowalem pod ktorym klawiszem........

Bo ich nie uzywasz. Ja mam zbindowane wszystko (z wyj�tkiem H&K costam 0.45 - pistolet i glock) i wcale sie nie gubie

Posted by ON. on 28-11-2001 20:56:

Proponuje by wszyscy kupowali myszka

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:41.