FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2399)
Fuck Nazi Symbols!
[BK]FritzKrieg: "Czesciowo ocenzurowane?? co to ma byc?
Me wanna swastika
Mam nadzieje ze pojawia sie paki gdzie beda graficzki do podmiany z wersji nieoncezurowanej.
Nie identyfikuje sie z polityka w ktorej jest zakaz pokazywania SYMBOLU, przecierz to bezsens... Jedyny kogo moze razic symbol swastyki to jakis dziadek, ktory i tak nie zasiadzie do wolfa. Chociaz moze sie myle
Pozdry"
Wesją która będzie ocenzurowana w singlu bo o niego cały czas chodzi będzie na pewno niemiecka. Jestem max za tym aby z multi wywalać każdy symbol nazi. Obecnie można powiedzieć o graniu Niemcem a nie faszystą -o o to przecież chodzi- o zabawę a nie nacjonalizm. Co do tych "graficzek" pewnie znajdą się tacy co je będą podmieniać aby kosić szwabów. Zmienią widziane u siebie flagi na te ze sfastyką. I pojawią się hasła: "Zabijaj prawdziwych hitlerowców" itp. tylko kto z mieszkańców Polski życzyłby sobie mieć sfastykę na ramieniu? Nikt normalny na pewno. A co do tego dziadka to wiedz, że "można wybaczyć ale nie zapomnieć"
Pozdro
--------------------------------------------------------------------------------
od komentowania newsow sa komentarze...
Co sądzicie o symbolach nazi w MP?
Jasne, ale do otwarcia wątku można się wesprzeć cytatem. Poza tym ile osób zagląda w komentarze i to te starsze? -widać po ich ilości.
Toaleta ma rację
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet
Jasne, ale do otwarcia wątku można się wesprzeć cytatem. Poza tym ile osób zagląda w komentarze i to te starsze? -widać po ich ilości.
Moim skromnym zdaniem w singlu "emblematyka" axisowa wogule mnie nie rusza ale w multi raczej nie powinno byc juz takich symboli. Z reszta w multi to TY jestes ten good amerykanski soldat, ktory wymierza sprawiedliwosc tym "zlym" nazistom. Zaraz moglaby ruszyc nagonka, ze "mlodziez" w kafejkach internetowych gra w faszystowskie gry wcielajac sie w nazistow z naszywkami ze swastyka ... Jeszcze przyczepiliby sie do klanow, ktore ze tak sie wyraze wola grac po stronie axis ... Poprawnosc polityczna ? Osobiscie mi to wisi ale dla szeroko rozumianych mediow to jest niezly kasek na temat: "Wciel sie w naziste i zabijaj amerykanskich zolnierzy" - buhaha ... Podobno FinalFantasy zdjeli w ósa poniewarz jest tam przedstawiona destrukcja N.Y. .... paranoja ... ?
Fakt ze poprawnosc polityczna w RTCW sie rzuca w oczy i to bardzo . Oczywiscie nie jestem 88 / rasita lub whatever ale grajac w dana gre lubie poczuc jej klimat i takie dodatki bardzo w tym pomagaja ( vide oryginalny Wolf. z portretami hitlera na scianach) Oczywiscie w takiej grze zawsze musi byc "ten zly" ( - np. CS i terrorysci ) wiec skoro wiadomo ze sa to axis a nie jacys niemcy XXI wieku to po co maskarada ? Przypomina mi sie Mortyr ... ( pytalem sie jednego niemca na innym boardzie czy wyszla u niech ta gra i podobno tak - ocenzurowana i do 18 lat ) . A do tego dochodza jeszcze np. w Multiplayer 50% skinow ( chyba ) to murzyni ktorzy faktycznie pojawiali sie sporadycznie na froncie IIWS raczej w osobnych malych oddzialach ( bo "zbyt maly reflex" i.t.p - bez komentarza ) . Sluzyli raczej jako support ( pasuje nawet pod Engn.) ale Leut.??? Jednak to jest marginalna sprawa bo o realizm nie ma co sie troszczyc kiedy w rece dzierzy sie Venom guna
Zoltan : przypomnialo mi sie ze zdjeli tez z TV jeden odcinek spider mana w ktorym lapie jakiego kolesia w gigantyczna siec rozwieszona pomiedzy ... zgadnij czym :///
Ja wiem, ja wiem !
Czyzby to bylo WTC ?
A tak wgole to moim zdaniem, jakis czas po ukazaniu sie RTCW mozemy sie spodziewac w tv ( np. w Rowerze Błażeja )programu mowiacego o przemocy w grach komputerowych i dodatkowo o propagowaniu nazizmu lub czegos podobnego....
Wesją która będzie ocenzurowana w singlu bo o niego cały czas chodzi będzie na pewno niemiecka. Jestem max za tym aby z multi wywalać każdy symbol nazi. Obecnie można powiedzieć o graniu Niemcem a nie faszystą -o o to przecież chodzi- o zabawę a nie nacjonalizm. Co do tych "graficzek" pewnie znajdą się tacy co je będą podmieniać aby kosić szwabów. Zmienią widziane u siebie flagi na te ze sfastyką. I pojawią się hasła: "Zabijaj prawdziwych hitlerowców" itp. tylko kto z mieszkańców Polski życzyłby sobie mieć sfastykę na ramieniu? Nikt normalny na pewno. A co do tego dziadka to wiedz, że "można wybaczyć ale nie zapomnieć"
Pozdro
No a co do cenzurowania, to w sumie nie wiem czemu to ma komus przeszkadzac. W koncu i tak cala gra kojarzy sie jednoznacznie. Wiec kazdy wie o co chodzi czy bedzie widac znaki czy nie. Takze dla mnie to jest zupelnie bez roznicy... wszystkie te znaczki i facjaty Hitlera klimatu gry ani nie psuly ani poprawialy w poprzedniej czesci. Jednak faktycznie prasa moglaby sie przyczepiac... Jednym slowem lepiej jak nie bedzie zadnych swastyk i tym podobnych.
Me wanna swastika
Mam nadzieje ze pojawia sie paki gdzie beda graficzki do podmiany z wersji nieoncezurowanej.
Nie identyfikuje sie z polityka w ktorej jest zakaz pokazywania SYMBOLU, przecierz to bezsens... Jedyny kogo moze razic symbol swastyki to jakis dziadek, ktory i tak nie zasiadzie do wolfa. Chociaz moze sie myle
Pozdry"
[BK]FritzKrieg: "Czlowieku, mi nie chodzi o zadna ideologie, ja sie od niej odzegnuje rekami i nogami. Wale to ze ktos sobie pomysli ze zabijanie kolesi ze swastyka na ramieniu to walka z nazizmem. W ogole nie o to mi chodzilo. Mi chodzilo o klimat i o realistyke zgodna z realiami II wojny swiatowej.
Czlowiek ktory mysli podobnie jak ty powinien pousuwac skory graczy-murzynow (alianci) bo ktos moze wysunac podejrzenie ze tu rasizm wchodzi w gre. Obudz sie!
A jaki normalny polak zaczal by chodzic ze swastyka na ramieniu? Zaden. Ale chyba ci sie zaczyna rozmywac roznica pomiedzy gra a rzeczywistoscia..."
"Wesją która będzie ocenzurowana w singlu bo o niego cały czas chodzi będzie na pewno niemiecka. Jestem max za tym aby z multi wywalać każdy symbol nazi. Obecnie można powiedzieć o graniu Niemcem a nie faszystą -o o to przecież chodzi- o zabawę a nie nacjonalizm. Co do tych "graficzek" pewnie znajdą się tacy co je będą podmieniać aby kosić szwabów. Zmienią widziane u siebie flagi na te ze sfastyką. I pojawią się hasła: "Zabijaj prawdziwych hitlerowców" itp. tylko kto z mieszkańców Polski życzyłby sobie mieć sfastykę na ramieniu? Nikt normalny na pewno. A co do tego dziadka to wiedz, że "można wybaczyć ale nie zapomnieć"
Pozdro"
Ostygnij Człowieku! Wygląda na to że to Ty masz klapki na oczach i proste treści osobiście traktujesz kierując je jako atak na swoją personę. Problematyka symboli w grze interesuje mnie z prostych powodów o których powinieneś wiedzieć: gram w klanie ProAxis. Wygląda też na to, że widzisz to co chcesz widzieć a nie to co w treści chodzi autorowi. Przeczytaj pierwsze moje zdanie. Potem drugie i trzecie a następnie spróbuj przez chwilę pomyśleć-to nie boli. O czym tam jest mowa? Tak o multiplayer. Graficzki do podmiany proszę- singleplayer. U wanna swastika? To możesz być spokojny bo trafi w Twoje łapki wersja ang. A multi? Tak jak w teście: stylizowane "W" z dwugłowym orłem i wszystko w tym temacie. Mi chodziło o podmiany textur w wersji multi. Ale skoro jak napisałeś "...polityka w ktorej jest zakaz pokazywania SYMBOLU, przecierz to bezsens..." no to jak chcesz Twój wybór. No i miałeś rację, że "chociaż może się myliłeś" bo oprócz dziadka mi też było by nie w smak grać w teamie hitlerowców. Ale co tam wojna to było tak dawno temu nie? A tak jak jest teraz: team jakichśtam alternatywnych Niemców i niech tak zostanie.
Nie wiem jak mogłeś tak opacznie zrozumieć mój komentarz, że "zabijanie kolesi ze swastyka na ramieniu to walka z nazizmem" (w sumie to chyba dobrze nie?)Znowu ja o mp Ty o sp. Mnie wali singleplayer i tam może nawet Adolf nago z Ewą Braun fiku-miku w gaciach ze sfastyką na dupie. Szczerze? ***** mnie to. Ale jak widzę serwery a'la HitlerJugend to możliwość jest, że goście i z mapki generator wzieli sobie flagi hehe. Nie, to raczej granie w MULTIPLAYER po stronie Axies z włączoną emblematyką może być niesmaczne. Ciekawe co powiedziałeś o texturach Afroamerykanów (popr.polit. rulez hehe) na modelach Allies. Do głowy mi to nie przyszło. Widziałem texty ludzi którym przeszkadzało że "Czarny" jest porucznikiem bo byli tylko "zapleczem" ale e tam! Ty się nie pier....łeś - od razu RASIZM. No cóż, to nijak jeśli chodzi o Twoją "realistykę zgodna z realiami II wojny swiatowej".
To Ty powinieneś się obudzić po tym tekście: "A jaki normalny polak zaczal by chodzic ze swastyka na ramieniu?" haha LOL.
Ja tu o GRACZACH przedstawianych w grze MULTIPLAYER jako MODELE pokryte TEXTURAMI a Ty o Polakach chodzących ze swastyką na ramieniu. Tracisz chyba kontakt z real life! hehe.
Pozdro all
Re: FNS!
Moje trzy grosze....
Uwazem, ze wszelkie symbole powinny byc zachowane - jak i w single, tak i w multi. Sorry - jak gramy w C&C z z rosyjskim sierpem i mlotem to jest ok, ale sfastyka nie....
Jestesmy polakami i wiem co zdarzyloe sie 50 lat temu, wiem tez jest to tylko gra. A ze niemcy nie wiedza (a czesc ma naprawde mala widze na temat IIWS - dlatego tyle tam neofaszystow) to juz ich problem....
[i] Ostygnij Człowieku! Wygląda na to że to Ty masz klapki na oczach i proste treści osobiście traktujesz kierując je jako atak na swoją personę. Problematyka symboli w grze interesuje mnie z prostych powodów o których powinieneś wiedzieć: gram w klanie ProAxis. Wygląda też na to, że widzisz to co chcesz widzieć a nie to co w treści chodzi autorowi. Przeczytaj pierwsze moje zdanie. Potem drugie i trzecie a następnie spróbuj przez chwilę pomyśleć-to nie boli. O czym tam jest mowa? Tak o multiplayer. Graficzki do podmiany proszę- singleplayer. U wanna swastika? To możesz być spokojny bo trafi w Twoje łapki wersja ang. A multi? Tak jak w teście: stylizowane "W" z dwugłowym orłem i wszystko w tym temacie. Mi chodziło o podmiany textur w wersji multi. Ale skoro jak napisałeś "...polityka w ktorej jest zakaz pokazywania SYMBOLU, przecierz to bezsens..." no to jak chcesz Twój wybór. No i miałeś rację, że "chociaż może się myliłeś" bo oprócz dziadka mi też było by nie w smak grać w teamie hitlerowców. Ale co tam wojna to było tak dawno temu nie? A tak jak jest teraz: team jakichśtam alternatywnych Niemców i niech tak zostanie.
Nie wiem jak mogłeś tak opacznie zrozumieć mój komentarz, że "zabijanie kolesi ze swastyka na ramieniu to walka z nazizmem" (w sumie to chyba dobrze nie?)Znowu ja o mp Ty o sp. Mnie wali singleplayer i tam może nawet Adolf nago z Ewą Braun fiku-miku w gaciach ze sfastyką na dupie. Szczerze? ***** mnie to. Ale jak widzę serwery a'la HitlerJugend to możliwość jest, że goście i z mapki generator wzieli sobie flagi hehe. Nie, to raczej granie w MULTIPLAYER po stronie Axies z włączoną emblematyką może być niesmaczne. Ciekawe co powiedziałeś o texturach Afroamerykanów (popr.polit. rulez hehe) na modelach Allies. Do głowy mi to nie przyszło. Widziałem texty ludzi którym przeszkadzało że "Czarny" jest porucznikiem bo byli tylko "zapleczem" ale e tam! Ty się nie pier....łeś - od razu RASIZM. No cóż, to nijak jeśli chodzi o Twoją "realistykę zgodna z realiami II wojny swiatowej".
To Ty powinieneś się obudzić po tym tekście: "A jaki normalny polak zaczal by chodzic ze swastyka na ramieniu?" haha LOL.
Ja tu o GRACZACH przedstawianych w grze MULTIPLAYER jako MODELE pokryte TEXTURAMI a Ty o Polakach chodzących ze swastyką na ramieniu. Tracisz chyba kontakt z real life! hehe.
Pozdro all [/B]
Wg. mnie [WC]belhifet powinienes troche zluzowac . Grajac Axis nie musisz i nikt cie nie namawia do przyjmowania i propagowania ideologii nazistowskiej ( tak samo np. W Close Combat ) . Jest singleplayer z ustalona jednoznacznie fabula i jest Multi ktory sie do tej fabuly w jakis sposob odnosi . Wiadomo kim sa Axis i nie ma co wg. mnie tego ukrywac . Mozesz oczywiscie przyjmowac ze to jacystam "niemcy" tak jak mozesz uwazac ze w Red Alercie grasz jakimis "rosjanami" a nie komunistami i w CS jakimis tam ludzmi a nie terrorystami . We wszystkich tych przydkach widac odrazu naciąganie i ukrywanie tego co oczywiste . I w grze jestes Nazi a w rzeczywistosci NIE , i to ludzimi ktorzy nie widza takiej roznicy powinnio sie zajac a nie gra . Bo oni i tak chocby axis nazywani byli "Gloobersi" beda przypisywac temu swoja ideologie .
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:51.