FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2432)
RtcW - 2 in 1 - jakie opinie ?
Co jest grane ? Czemu nic nie dyskutujecie o wolfie ? No OK , rozumiem , że tak zagrywacie się do nieprzytomności , że nawet nie potraficie napisać parę słów o wrazeniach z kosznia Nazi-Fuckerów , ale bez przesady
Podoba się gierka co ? W tym topiku macie przede wszystkim ocenić subiektywnie RtcW ... konkretnie co myślicie o singlu , no i jak się gra w multi . Wystawcie notę . No i podajcie moze tesh , co was w singlu/multi dosłownie i w przenośni rozmieniłó na drobne , OK ? Ten topik dedykuje wszystkim maniakom RtcW , takim jak ja
IMHO , gostki z G-Matter , Nerve , supportowani przez zajebisty silnik Queja dali solidnie w dupę wszystkim niedowiarkom , którzy mysleli , że RtcW to będzie kolejna , przeciętna , średniacka gierka . Oj qrcze się nieźle mylili ... Mógłbym tutaj wrzucić 100 powodów , dlaczego ta gra zasługuje na 10/10 ale , po co . Przecież to oczywiste Jeżeli chodzi o single , to mnie osobiście najbardziej ujęło b.wysokie AI dojczmenuff ... Czegoś takiego jeszcze nie było ! Grafa miód , klimat idealny ...Wilczy Szaniec jest dokładnie taki , jak go sobie wyobrażałem ... a tak naprawdę jest jak dla mnie potężnym kopem w tyłek , jeśli chodzi o dobrą singlową zabawę . Wam również wolf pewnie solidnie skopał dupę w singlu , ale nie chcecie się przyznać ;-)
Design leveli - mistrzostwo
No a jeśli chodzi o multiplayer - Ogrooooomniaste mapy są naprawdę nieźle przemyślane ... jakie jest mp_beach wie każde dziecko , solidna mapka z solidną porcją miodu ... ale takie akcje jakie odchodzą na mapkach tj. Assault , Village , czy choćby Depot albo nawet Destruction .... to jest po prostu chore . Tylu możliwości w mp nie daje nam IMHO żadna inna giera massive mp online fpp . Jest to spowodowane na pewno ukierunkowywaniem team'u na robienie zadań/objectivesuff , ale mimo wsztstko . Do każdego objective'a przeważnie nie ma tylko , jednej , jedynej drogi . I to jest piękne ^_^ Zresztą nie chodzi tylko o wypełnianie zadań , ale o sam styl dochodzenia do nich . Pełna kooperacja ( jeśli nie grasz z przypadkowymi osobami ofkoz ) ... powiece , że to d dawna jest w CeeSie , ale jak dla mnie goście z Nerve poszli dużo dalej . Dobra, miało być ocenianie samej gry .
RtcF'nW : Return to Fuckin' Castle Wolfenstein
RtcW singielek : bez dwóch zdań 10/10
RtcW Multi : najlepszy multi jaki grałem w swoim pieprzonym życiu , więc ocena musi być nie inna jak ... 10/10
Generalizując , good job Gray Matter , Nerve & reszta .
Umarł król ( CS ) , niech żyje król ! (oby jak najdłużej )
Tyle na razie , bo idę męczyć Nazi-Bitches
BTW : design wrogów też jest git , ale to ush chyba każdy zauważył ;-P
****, ale długi topic, nie chce mi się czytać .
Jeleń to jeleń ;-)))
quote:
Napisane oryginalnie przez JeloneK
****, ale długi topic, nie chce mi się czytać :).
Badidea masz racje chlopie. Kiedy w koncu beda gierki gdzie bedzie mozna zrobic prawie wszystko co przyjdzie ci do glowy. Cholera nie wiem... ale mam nadzieje ze dozyje. W sumie powoli nowe gierki wnosza cos nowgo. Na przyklad taki RedFaction ma juz ten swoj geomod, moze jeszcze niedopracowany, ale zawsze. Tylko dlaczego tego nie ma w innych nowych fppkach? Dlaczego z panzerfausta nie mozna rozwalic pudel w basemencie? A z flamera spalic siatki maskujacej nad upper bunker? Moze w kolejnej czesci... Oby, bo ja juz mam dosc kolejnych nowych gierek, w ktorych zmieniaja tylko tekstury i dzwieki.
PS: Odnosnie tych ciemnosci... moze sie myle, ale podczas drugiej wojny swiatowej chyba nie bylo jeszcze noktowizorow, co?
1. Mundury i modele- juz gotowe super modele z singla... dlaczego nie ma ich w multi???
Jak w singlu wyglada koles z flamerem !! mozna sie posikac z radosci...
2. Znow disneyland - np Warrom - krzeselka, tablice itp zniszczyc mozna.. ale stol musi byc...telefony ...
3. Kopniak z singla... nie ma w multi juz pisalem kilka postow temu, ze taki kopniak przydalby sie jak cholera.
4. W tescie nr1 mozna bylo ustawic czas zapalnika w dynamicie.. teraz nie mozna:/ znow ktos zabral nam kilka mozliwosci przeprowadzenia akcji.
5. Brakuje .. ciemnosci...wszedzie jest jasno :/
Wyobrazcie sobie akcje w nocy...z latarkami, noktowizorami itp...
Roznorodnosc modeli to dla mnie zagadka... mysle ze kompy by to ciagnely aktualne spoxz. Tak na dobra sprawe mysle czemu Alies i Axis sie to zwie skoro mamy szwabow ewidentnie i US sadzac po mundurach.
Kopniak- NEIN, wszystko fajnie ale zaraz stado debili by cie kopalo i bys spadal ze skarpy axis na depocie czy komplexu na bitch etc. zly pomysl znajac graczy.
Timer 30sek musi byc, bo jak inaczej mamy to rozbrajac? trzeba czesto dobiec etc.
Pory dnia i nocy jestem za, jest tylko mgla na assault.
Ja bym chcial zeby byl taki wypas juz zebym mogl odczytac stan timera na TNT P
1P
mozna niszczyc czesc szyb a z kieliszka sie pije Bad
Ogolnie jak juz pisalem, latwy w pien, lole maja AI ale po multi experiences sie ich jedzie jak panienki na wsi (taki obiegowy txt nie wiem nie sprawdzalem ) LOL
PS: w wersji na PL ma byc ponoc 50na vodki hehz
Roznorodnosc modeli to dla mnie zagadka... mysle ze kompy by to ciagnely aktualne spoxz. Tak na dobra sprawe mysle czemu Alies i Axis sie to zwie skoro mamy szwabow ewidentnie i US sadzac po mundurach.
PS: w wersji na PL ma byc ponoc 50na vodki hehz [/QUOTE]
Taaa , jakos w gierkach fpp mozna sciagac modele grac multi i nawet jak kazdy ma inny model to wszystko yest oki ( moze sie myle ) . Jezeli modele sa na twardym to wlasciwie jedna zmienna przesylana przez internet moze odpowiadac zarowno za profesje jak i za model ewentualnie jak sobie sam wybierasz to dwie zmienne ale to chyba nie jest duza roznica w potoku innych zmiennych .
50na - hmm nie jestem w tych sprawach Newbie ale chodzi o 50siatke ? . Mam nadzieje ze dolaczal oryginal kieliszek bo wodke wypije i co mi tam a kieliszek bedzie sluzyl ...
quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed
Jeleń to jeleń ;-)))
Tak mi sie przypomnialo widzial ktos w single tego ninja? byl na skrinach ID taki koles Bo ja nie spotkalem.
No właśnie **** nindżji nie ma w full werszyn ! Wycofali ninje ... a taki fajny design miał ... nie wiem czemu ... trochę Dalekiego Wschodu do pofragowania - czy to nie ciekawe ? Nie miałbym nic przeciwko
Ponoć ninja miał rzucać granaty dymne i tego typu stuff . Szkoda , naprawdę szkoda tej nindzii .
**** o cholere oni tych zombiakow dali, to już nie pasuje
rozumiem ich starania, ale ma to być gra o II wojnie śiatowej a nie tomb raider ! ps. zmutowani axis to co innego!
Fantazyjne bajery w RtcW - tak miało być
---> rados , z tego co się orientuję , to RtcW wcale nie miało byćczymś na kształt Operation Flashpiont , tylko bardziej wykręconą wizją wojny ... Jak powiedział jakiś oficjel z Gray Matter albo iD , że klimat i styl gry , będzie przypomniał połączenie ... "Second World War meets X-Files" ... tak więc jak chcesz coś bardziej realnego , to kup ... Unreal (:-) , żartuje ;-) ... poczekaj na Medal Of Honor : Allied Assault ( mp demko w grudniu , full ver. w lutym )
A tak na marginesie , to chyba bardzo nieuważnie czytasz materiały nt. RtcW , o ile w ogóle czytasz ;-)))
Wytłumaczenie
newsy czytam na rtcw.fpp.pl , www.3dactionplanet.com/wolfenstein , www.Planetwolfenstein.de , ale to tylko moja subiektywna ocena
i tak RTCW jest the best i nie mam zamiaru przerzucać się na MofH:AA
Mnie w RTCW najbardziej uderzyło to że gra była zaprojektowana tyko i wyłącznie pod zozgrywke dla pojedynczego gracza, a tak naprawde to singel jest żałosny
Porówniąc do takiego RF którgeo miałem przyjemność skończyć 2x, ta gra jest bardzo prymitywna pod wzglendem fabularnym. Prawie wogule nie ma integracji NPC w grze poproastu, strzel, strzel, skocz, strzel, zabij, wejdz, weź... Troche to nudawe... W takim RF można było używać pojazduff a tu ?... Co najwyrzej pooglądać ... Kolejna rzecz która mnie zraziła to klimat... Na początq tak fajnie sie zapowadało... Poprostu klimacik 2-giej wojny światowej... A po jakiemś czasie grania jakieś zombiaki, mutole, jakiś barbarzyńca z D2... itp. To strasznie uderzyło w klimat... Tak samo bronie... Naboji do thopsona nie dawali
A zamiast tego jakieś Venomy, spawary, karabiny sniperskie z widokiem na negatyw [LOL]... Jakby to robiło tylko i wyłącznie ID to ja jush sie wogule boje myśleć co oni by tam wstawili... Plasma-venom-spawara... To w ich stylu...
A tak teraz +'y tey gry [Nadal mowa o singlu...] ... Hmmmm... Ładna grafa ? Ciekawy lokacje ? Kolorowe modele ? Naaaah... Każdy wie że panie z SS One rulez !
You must realise that someday you will die
FIRST IMPACT: board.hive.pl
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Rol znow sie napalasz na ta gruba Frau Bulov ?
![]()
![]()
![]()
Rol znow sie napalasz na ta gruba Frau Bulov ?
![]()
![]()
![]()
Mnie w RTCW najbardziej uderzyło to że gra była zaprojektowana tyko i wyłącznie pod zozgrywke dla pojedynczego gracza, a tak naprawde to singel jest żałosny
Porówniąc do takiego RF którgeo miałem przyjemność skończyć 2x, ta gra jest bardzo prymitywna pod wzglendem fabularnym. Prawie wogule nie ma integracji NPC w grze poproastu, strzel, strzel, skocz, strzel, zabij, wejdz, weź... Troche to nudawe... W takim RF można było używać pojazduff a tu ?... Co najwyrzej pooglądać... Kolejna rzecz która mnie zraziła to klimat... Na początq tak fajnie sie zapowadało... Poprostu klimacik 2-giej wojny światowej... A po jakiemś czasie grania jakieś zombiaki, mutole, jakiś barbarzyńca z D2... itp. To strasznie uderzyło w klimat... Tak samo bronie... Naboji do thopsona nie dawali
A zamiast tego jakieś Venomy, spawary, karabiny sniperskie z widokiem na negatyw [LOL]... Jakby to robiło tylko i wyłącznie ID to ja jush sie wogule boje myśleć co oni by tam wstawili... Plasma-venom-spawara... To w ich stylu...
A tak teraz +'y tey gry [Nadal mowa o singlu...] ... Hmmmm... Ładna grafa ? Ciekawy lokacje ? Kolorowe modele ? Naaaah... Każdy wie że panie z SSOne rulez !
![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:06.