FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2458)
esports.pl
Prowadze serwis o q3 i nawet jakos mi idzie... ale robie go praktycznie sam i to jest bol. Nie mam szans zagrozic najpopularniejszym swerisom q3 w polsce (q3a.wp i q3.fpp). Lubie to co robie i chcialbym stworzyc serwis o duzej popularnosci i dla ludzi... No ale nie bede owijal tak w bawelne. Chodzi mi o to, ze chce powolac pierwszy w polsce srewis poswiecony cyber-sportom (jesli znacie juz takie polskie strony to dajcie znac).
Nazwa serwisu- eSports PL, serwer mialbym na ta stronke i ftp tez... grafe zrobie ja i jedyne co mi trzeba to ludzi chetnych do wspolpracy... mysle, ze ktos z was bylby zainteresowany.
Narazie myslalem zrobic w tym serwisie dzialy tj. Q3, QW, CS, StarCraft hmm... macie jeszcze jakies pomysly?
Napiszcie co myslicie o tym pomysle...
No i czekam na chetnych do wspoltworzenia serwisu.
Aha dajcie jakies adresy na zagraniczne serwisy tego typu.
Zale�y co trzeba robi�
Ch�tnie bym pom�g�
do tego trzeba by bylo mnooostfo loodzioof
do tego trzeba by bylo mnooostfo loodzioof![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
mowisz o Slizgu2 ?![]()
Turniej q3 i stwia sie 10 graczy... to jest esport????????
"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"
niestety turniejow nikomu nie chce sie organizowac po prostu...wydaje mi sie ze wszyscy wlasciciele gralni/kafejek chcieliby aby przynioslo to im zysk i reklame...
sam turniej Slizg2 mialbyc malutkim turniejem dla Warszawy , brak jakichkolwiek sponsorow no i nagrod przekreslal go jako duzy turniej jak cgl, a jednak pieniadze same sie znalazly, z 10zl wpisowego zrobila sie bardzo fajna sumka i tutaj sie bardzo pozytywnie zaskoczylem - ludzie chca przyjezdzac z krancow polski by po prostu pograc a nie wygrac.
Tak wiec to mozna rozruszac ale trzeba chciec
Bardzo bym chcial by bylo tak jak w dawnych czasach Q2 - dwa turnieje na wiosne i trzy w wakacje, kazdy w innym miescie , hah
No niestety mieszkamy w polsce... turniejow jest malo... bardzo malo, a jak juz sa to takie badziewne. Raz na rok sie zdarzy cos ciekawego i na tym koniec. No ale swiat na polsce sie nie konczy... a serwis eSport mialby newsy z turniejow w roznych krajach np. ostatnio Praga, no i z nieliczny turniejow w polsce... nawet moze pokusil bym sie na zorganizowanie jakiegos wiekszego turnieju... moj sponsor www.ngd.pl bylby zainteresowany taka inicjatywa (firma ta ma rowniez gralnie w czestochowie... niestety adresu nie pamietam). Nagrody jakies fajne by byly... no ale wrocmy do eSport PL. Nie ma chyba polskiego serwisu, ktory jest poswiecony turniejom na calym siwiecie. A przydalby sie taki... zamieszczalibysmy newsy o malych turniejach miejscowych (np. w jakis malych miastach), jak serwis spopularyzowal by sie to organizatorzy sami beda sie zglaszali. Serwis bylby wtedy takim polskim centrum info o turniejach...
Jak pisal Infinite trzeba by miec mnostwo ludzi... prawie w kazdym rejonie polski... no ale chetni chyba by sie znalezli.
Przedewszystkim do pisania newsow.
A co do domeny to kaske trzeba miec... a ja bym mial od NGD serwa na stronke www.esports.ngd.pl i ftp na demka i inny stuff.
W sumie wszystko jest do zrobienia... moglibysmy przyczynic sie tym do rozwoju esportu w naszym "pieknym" kraju...
To kto chetny?
ja moge pisac newsy pod warunkeim ze nie bede muial takich problemow jak na fpp.pl, ale o turniejach q3...bo inne mnie nie interesuja narazie
quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
ja moge pisac newsy pod warunkeim ze nie bede muial takich problemow jak na fpp.pl
nie moge dodawac newsow bo co chwilke mam blad sesji...
ale spox....lucas i czapka pracuja nad tym
hmmm mysle ze moglbym sie zajac q3 i rtcw
widze kolego ze jestes ambitnym czlowiekiem z mozliwosciami
moze cos z tego wyjdzie...
killer towa
"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"
quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Je�eli to mia�aby by� strona o e-sport na �wiecie i ma zosta� stron� popularn� to trzeba zrobi� koniecznie english version
bez przesady, bo chi�czycy te� b�d� chcieli swoj� wersj�
chodzi mi o to, �e im wi�kszy ruch i zainteresowanie generowa�aby stronka, to mo�e by i sponsorzy turniei si� znale�li
quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
bez przesady, bo chi�czycy te� b�d� chcieli swoj� wersj�
chodzi mi o to, �e im wi�kszy ruch i zainteresowanie generowa�aby stronka, to mo�e by i sponsorzy turniei si� znale�li
no imho w polsce nie oplaca sie odpalac takiej stornki...
po co taki anglik czy hamerykaniec ma wchodzic na polska strone (nawet po engliszu) jezeli ma wlasna? a polak? w poslce nie ma sceny wiec...
cpl :(
na CPLe to bedziemy jeszcze dlugo czekac, oj dlugo
dobra, wale prosto z mostu...
fpp.pl jest w posiadaniu takowej domenki, wspolpracuja z nami ludzie ze sceny q3 i q2 ktorzy wyrazili chec wspoltworzenia takiej serwisu...
d00min: skontaktuje sie z toba i zobaczymy co da sie zrobic...
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
dobra, wale prosto z mostu...
fpp.pl jest w posiadaniu takowej domenki, wspolpracuja z nami ludzie ze sceny q3 i q2 ktorzy wyrazili chec wspoltworzenia takiej serwisu...
d00min: skontaktuje sie z toba i zobaczymy co da sie zrobic...
Moim zdaniem odpalenie takiej strony to nawet ciekawy pomysl. Tylko pomyslcie ilu ludzi musi taki serwis dopalac!. Pisanie o Q3 i RTWC nie wystarczy, gdyz do tego dochodza jeszcze inne gry typu Starcraft, Myth III, Fifa itd - te ktore sa aktualnie grane. Srednio wychodzi po jakies 2-3 osoby na dany tytulik, no chyba, ze dane dzialy beda prowadzili tacy sado-macho jak Ja i d00min.
P.S - moze pomysl ten wypali - zreszta zobaczymy. Oby wam wyszlo, wtedy bedzie jakies urozmaicenie.
Moim zdaniem odpalenie takiej strony to nawet ciekawy pomysl. Tylko pomyslcie ilu ludzi musi taki serwis dopalac!. Pisanie o Q3 i RTWC nie wystarczy, gdyz do tego dochodza jeszcze inne gry typu Starcraft, Myth III, Fifa itd - te ktore sa aktualnie grane. Srednio wychodzi po jakies 2-3 osoby na dany tytulik, no chyba, ze dane dzialy beda prowadzili tacy sado-macho jak Ja i d00min.
P.S - moze pomysl ten wypali - zreszta zobaczymy. Oby wam wyszlo, wtedy bedzie jakies urozmaicenie.
quote:
Napisane oryginalnie przez d00min
Npiszcie jakie gry powinny znalezc swoj dzial na takim serwisie oprocz:
starcraft
q3
qw
cs
myth3
fifa
rtwc
zreszta ja tego nie wymyslilem...
btw: d00min jakby co to grafa bedzie nasza, kod nasz i wszystko bedzie nasze... wiec grafy w domq robic nie musisz
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
imho nie warto odpalac takiej stronki... przeciez do tego musi byc scena rozwinieta w danym kraju... a w polsce co mamy? turniej q3 raz na 3miechy?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:22.