FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2458)

Posted by d00min on 28-11-2001 17:27:

esports.pl

Prowadze serwis o q3 i nawet jakos mi idzie... ale robie go praktycznie sam i to jest bol. Nie mam szans zagrozic najpopularniejszym swerisom q3 w polsce (q3a.wp i q3.fpp). Lubie to co robie i chcialbym stworzyc serwis o duzej popularnosci i dla ludzi... No ale nie bede owijal tak w bawelne. Chodzi mi o to, ze chce powolac pierwszy w polsce srewis poswiecony cyber-sportom (jesli znacie juz takie polskie strony to dajcie znac).

Nazwa serwisu- eSports PL, serwer mialbym na ta stronke i ftp tez... grafe zrobie ja i jedyne co mi trzeba to ludzi chetnych do wspolpracy... mysle, ze ktos z was bylby zainteresowany.

Narazie myslalem zrobic w tym serwisie dzialy tj. Q3, QW, CS, StarCraft hmm... macie jeszcze jakies pomysly?
Napiszcie co myslicie o tym pomysle...
No i czekam na chetnych do wspoltworzenia serwisu.

Aha dajcie jakies adresy na zagraniczne serwisy tego typu.

Posted by j@rzabek on 28-11-2001 18:39:

Zale�y co trzeba robi�
Ch�tnie bym pom�g�

Posted by Infinite on 28-11-2001 20:29:

do tego trzeba by bylo mnooostfo loodzioof

Posted by Lucas on 28-11-2001 22:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
do tego trzeba by bylo mnooostfo loodzioof

Trzba miec jeszcze domene....

Posted by Lucas on 28-11-2001 22:11:

First Person Perspective Re: esports.pl

W fpp.pl juz dawno temu ten pomysl dysktowalismy... zostal zarzucony.... po prostu w polsce nie ma esportu...

Turniej q3 i stwia sie 10 graczy... to jest esport????????

Posted by gazi on 28-11-2001 23:51:

mowisz o Slizgu2 ?

Posted by Lucas on 29-11-2001 06:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
mowisz o Slizgu2 ?

Gazi - jeden porzadny turniej raz na 6 mies i kilka malych raz na dwa - to jest esport????

Posted by killertowa on 29-11-2001 08:04:

Re: Re: esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

Turniej q3 i stwia sie 10 graczy... to jest esport????????

Tak! I w dodatku elitarny

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by gazi on 29-11-2001 08:50:

niestety turniejow nikomu nie chce sie organizowac po prostu...wydaje mi sie ze wszyscy wlasciciele gralni/kafejek chcieliby aby przynioslo to im zysk i reklame...

sam turniej Slizg2 mialbyc malutkim turniejem dla Warszawy , brak jakichkolwiek sponsorow no i nagrod przekreslal go jako duzy turniej jak cgl, a jednak pieniadze same sie znalazly, z 10zl wpisowego zrobila sie bardzo fajna sumka i tutaj sie bardzo pozytywnie zaskoczylem - ludzie chca przyjezdzac z krancow polski by po prostu pograc a nie wygrac.
Tak wiec to mozna rozruszac ale trzeba chciec

Bardzo bym chcial by bylo tak jak w dawnych czasach Q2 - dwa turnieje na wiosne i trzy w wakacje, kazdy w innym miescie , hah

Posted by [FPP]xen0m on 29-11-2001 09:51:

no imho najwiekzy problem to to ze wlasciciele kafejek chca na tym zarobic - to co podkresla Gazi...

tutaj potrzeba prawdziwych sponsrow taki jak ci koreancy od CGL'a... musi ktos kase wlozyc...

Posted by d00min on 29-11-2001 10:08:

No niestety mieszkamy w polsce... turniejow jest malo... bardzo malo, a jak juz sa to takie badziewne. Raz na rok sie zdarzy cos ciekawego i na tym koniec. No ale swiat na polsce sie nie konczy... a serwis eSport mialby newsy z turniejow w roznych krajach np. ostatnio Praga, no i z nieliczny turniejow w polsce... nawet moze pokusil bym sie na zorganizowanie jakiegos wiekszego turnieju... moj sponsor www.ngd.pl bylby zainteresowany taka inicjatywa (firma ta ma rowniez gralnie w czestochowie... niestety adresu nie pamietam). Nagrody jakies fajne by byly... no ale wrocmy do eSport PL. Nie ma chyba polskiego serwisu, ktory jest poswiecony turniejom na calym siwiecie. A przydalby sie taki... zamieszczalibysmy newsy o malych turniejach miejscowych (np. w jakis malych miastach), jak serwis spopularyzowal by sie to organizatorzy sami beda sie zglaszali. Serwis bylby wtedy takim polskim centrum info o turniejach...

Jak pisal Infinite trzeba by miec mnostwo ludzi... prawie w kazdym rejonie polski... no ale chetni chyba by sie znalezli.
Przedewszystkim do pisania newsow.

A co do domeny to kaske trzeba miec... a ja bym mial od NGD serwa na stronke www.esports.ngd.pl i ftp na demka i inny stuff.

W sumie wszystko jest do zrobienia... moglibysmy przyczynic sie tym do rozwoju esportu w naszym "pieknym" kraju...

To kto chetny?

Posted by oxygen on 29-11-2001 11:34:

ja moge pisac newsy pod warunkeim ze nie bede muial takich problemow jak na fpp.pl, ale o turniejach q3...bo inne mnie nie interesuja narazie

Posted by [FPP]xen0m on 29-11-2001 12:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
ja moge pisac newsy pod warunkeim ze nie bede muial takich problemow jak na fpp.pl

jakich problemow? o co chodzi dokladnie bo nic nie wiem...

Posted by oxygen on 29-11-2001 13:53:

nie moge dodawac newsow bo co chwilke mam blad sesji...
ale spox....lucas i czapka pracuja nad tym

Posted by Infinite on 29-11-2001 14:58:

hmmm mysle ze moglbym sie zajac q3 i rtcw

widze kolego ze jestes ambitnym czlowiekiem z mozliwosciami
moze cos z tego wyjdzie...

Posted by killertowa on 29-11-2001 17:14:

Je�eli to mia�aby by� strona o e-sport na �wiecie i ma zosta� stron� popularn� to trzeba zrobi� koniecznie english version

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by j@rzabek on 29-11-2001 17:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Je�eli to mia�aby by� strona o e-sport na �wiecie i ma zosta� stron� popularn� to trzeba zrobi� koniecznie english version

jasne...
je�eli ju� to odrazu umie�ci� j� na ameryka�skim serwie i tylo english...

Posted by killertowa on 29-11-2001 17:48:

bez przesady, bo chi�czycy te� b�d� chcieli swoj� wersj�
chodzi mi o to, �e im wi�kszy ruch i zainteresowanie generowa�aby stronka, to mo�e by i sponsorzy turniei si� znale�li

Posted by j@rzabek on 29-11-2001 19:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
bez przesady, bo chi�czycy te� b�d� chcieli swoj� wersj�
chodzi mi o to, �e im wi�kszy ruch i zainteresowanie generowa�aby stronka, to mo�e by i sponsorzy turniei si� znale�li

Ale aktualizowanie stronki w obu j�zykach jest baaardzo m�cz�ce. Szczeg�lnie jak jest du�o newsow...

Posted by [FPP]xen0m on 29-11-2001 19:48:

no imho w polsce nie oplaca sie odpalac takiej stornki...

po co taki anglik czy hamerykaniec ma wchodzic na polska strone (nawet po engliszu) jezeli ma wlasna? a polak? w poslce nie ma sceny wiec...

Posted by [FPP]Krypton on 29-11-2001 20:27:

cpl :(

na CPLe to bedziemy jeszcze dlugo czekac, oj dlugo

Posted by on 30-11-2001 08:07:

dobra, wale prosto z mostu...

fpp.pl jest w posiadaniu takowej domenki, wspolpracuja z nami ludzie ze sceny q3 i q2 ktorzy wyrazili chec wspoltworzenia takiej serwisu...

d00min: skontaktuje sie z toba i zobaczymy co da sie zrobic...

Posted by Lucas on 30-11-2001 09:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
dobra, wale prosto z mostu...

fpp.pl jest w posiadaniu takowej domenki, wspolpracuja z nami ludzie ze sceny q3 i q2 ktorzy wyrazili chec wspoltworzenia takiej serwisu...

d00min: skontaktuje sie z toba i zobaczymy co da sie zrobic...

Znasz moje zdanie...

Sprzeciw przeciwko wszystkim nowym strona.... zwlaszcza tej...

A o domenie nie chialem mowic - bo by sie napalili...

Posted by [FPP]xen0m on 30-11-2001 10:23:

domenka to nie problem dla nich przeciez... dodadza sobie "-" do adresu a tego chyba fpp nie ma?

a wogole to mam takie samo zdanie jak Lucas

Posted by LaGranda on 30-11-2001 10:29:

Moim zdaniem odpalenie takiej strony to nawet ciekawy pomysl. Tylko pomyslcie ilu ludzi musi taki serwis dopalac!. Pisanie o Q3 i RTWC nie wystarczy, gdyz do tego dochodza jeszcze inne gry typu Starcraft, Myth III, Fifa itd - te ktore sa aktualnie grane. Srednio wychodzi po jakies 2-3 osoby na dany tytulik, no chyba, ze dane dzialy beda prowadzili tacy sado-macho jak Ja i d00min.

P.S - moze pomysl ten wypali - zreszta zobaczymy. Oby wam wyszlo, wtedy bedzie jakies urozmaicenie.

Posted by d00min on 30-11-2001 10:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez LaGranda [Qnet]
Moim zdaniem odpalenie takiej strony to nawet ciekawy pomysl. Tylko pomyslcie ilu ludzi musi taki serwis dopalac!. Pisanie o Q3 i RTWC nie wystarczy, gdyz do tego dochodza jeszcze inne gry typu Starcraft, Myth III, Fifa itd - te ktore sa aktualnie grane. Srednio wychodzi po jakies 2-3 osoby na dany tytulik, no chyba, ze dane dzialy beda prowadzili tacy sado-macho jak Ja i d00min.

P.S - moze pomysl ten wypali - zreszta zobaczymy. Oby wam wyszlo, wtedy bedzie jakies urozmaicenie.

thx za slowa uznania... a ty sie nie skusisz na pomoc w dziale q3?
Co do ludzi to poszukalbym troche... w starcrafta sam gralem wiec problemow chyba bym nie mial z tym...
Szate graficzna juz kombinuje w domu. Jak skoncze to wrzuce na boarda do oceny...

Npiszcie jakie gry powinny znalezc swoj dzial na takim serwisie oprocz:
starcraft
q3
qw
cs
myth3
fifa
rtwc

Posted by LaGranda on 30-11-2001 10:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez d00min
Npiszcie jakie gry powinny znalezc swoj dzial na takim serwisie oprocz:
starcraft
q3
qw
cs
myth3
fifa
rtwc

stary takich pozycji jest chyba cala masa, ale nalezy wybrac chyba te najpopularniejsze w Polsce. Jakie to nie wiem .
Co sie tyczy dzialu q3, to narazie mecze swoja strone wiec nie moge. Sa tez inne powody o ktorych niebede pisal - zainteresowani wiedza jakie .

Posted by [FPP]xen0m on 30-11-2001 11:14:

imho nie warto odpalac takiej stronki... przeciez do tego musi byc scena rozwinieta w danym kraju... a w polsce co mamy? turniej q3 raz na 3miechy?

Posted by on 30-11-2001 16:24:

no sam juz nie wiem...

zreszta ja tego nie wymyslilem...

btw: d00min jakby co to grafa bedzie nasza, kod nasz i wszystko bedzie nasze... wiec grafy w domq robic nie musisz

Posted by Lucas on 30-11-2001 18:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
imho nie warto odpalac takiej stronki... przeciez do tego musi byc scena rozwinieta w danym kraju... a w polsce co mamy? turniej q3 raz na 3miechy?

Dokladnie... - ja jestem przeciwny....

O battlenecie tez serwis mamy...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:22.