FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2462)

Posted by DIoDA on 28-11-2001 17:53:

WIN XP a CS

Pare tygodni temu czytalem posta na temat cs'a w win XP. Gdzie jest jakies info co do optymalizacji csa w tym systemie. Chodzi mi np o zwiekszenie czestotliwosci z 60hz na min 85. Bo automatycznie winshit zmienia na ta nizsza.

Posted by ha3m on 27-12-2001 10:36:

nie mam pojecia o czym mowisz..

Od roku chodzę z fantastyczną dziewczyną. Miesiąc temu postanowiliśmy rozpocząć współżycie. Niestety, byłem tak podniecony, że po chwili pieszczot, zanim doszło do zbliżenia, byłem już "po". Bardzo mnie to zdenerwowało. Co robić?
Marek, 18 lat

BRAVO.pl

Posted by Coen Hunter on 27-12-2001 15:15:

pliczek , ktory juz byl

Juz to bylo ludzie i to moderatorzy ,ale z was lolki , trzeba miec nvidia ratefix , to juz bylo chyba z 10 razy mowione na tym boardzie , w tematach o identycznym tytule ! W tym programie mozna ustawic czestotliwosc odswiezania na jakakolwiek sie chce i to dla kazdej rozdzielczosci !

Polecam tez mouse rate fix , bo dla win Me , 98 jest domyslna 80 hz , a dla Win XP 50 hz , wiec chodzi "troszeczke" inaczej !

MSN [email protected]

Posted by ha3m on 27-12-2001 23:52:

ja mam Win98SE i wszystko jest odlotowo !!!

Od roku chodzę z fantastyczną dziewczyną. Miesiąc temu postanowiliśmy rozpocząć współżycie. Niestety, byłem tak podniecony, że po chwili pieszczot, zanim doszło do zbliżenia, byłem już "po". Bardzo mnie to zdenerwowało. Co robić?
Marek, 18 lat

BRAVO.pl

Posted by alThRay on 28-12-2001 09:08:

Talking

WIN XP suxorz, jak mozna na tym syfie pracowac. nie mozesz jak normalni ludzi przacowac lub grac w cs'a na normalnym windowsie lub na linuksie?

Posted by [FPP]RAPTOR on 28-12-2001 09:42:

Re: pliczek , ktory juz byl

quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
Juz to bylo ludzie i to moderatorzy ,ale z was lolki , trzeba miec nvidia ratefix , to juz bylo chyba z 10 razy mowione na tym boardzie , w tematach o identycznym tytule ! W tym programie mozna ustawic czestotliwosc odswiezania na jakakolwiek sie chce i to dla kazdej rozdzielczosci !

Polecam tez mouse rate fix , bo dla win Me , 98 jest domyslna 80 hz , a dla Win XP 50 hz , wiec chodzi "troszeczke" inaczej !

Kitab widze ze nie umiesz rozroznic moderatora, powinienes juz to wiedziec, bo chyba z 10 razy juz to bylo mowione

Co do XP, to u mnie dobrze sie sprawuje i jestem zadowolony z niego.

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Posted by ha3m on 28-12-2001 09:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez alThRay
WIN XP suxorz, jak mozna na tym syfie pracowac. nie mozesz jak normalni ludzi przacowac lub grac w cs'a na normalnym windowsie lub na linuksie?

althray prawde Ci powie..

Marek, 18 lat

BRAVO.pl

Posted by Coen Hunter on 29-12-2001 18:29:

Re: Re: pliczek , ktory juz byl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor

Kitab widze ze nie umiesz rozroznic moderatora, powinienes juz to wiedziec, bo chyba z 10 razy juz to bylo mowione

Co do XP, to u mnie dobrze sie sprawuje i jestem zadowolony z niego.

Sorry , nie zrocilem uwagi , panowie moderatorzy wybaczcie mi !

MSN [email protected]

Posted by skuter on 31-12-2001 16:55:

Re: Re: Re: pliczek , ktory juz byl

JEDNO WAM POWIEM ,ŻE WIN XP
SUX SUX I JESZCZE RAZ SUX
WIĘKSZOŚĆ PISM KOMPUITEROWYCH STWIERDZIŁA, ŻE JEST DO DUPY !

Posted by AdaX on 31-12-2001 17:02:

Re: Re: Re: Re: pliczek , ktory juz byl

quote:
Napisane oryginalnie przez skuter
JEDNO WAM POWIEM ,ŻE WIN XP
SUX SUX I JESZCZE RAZ SUX
WIĘKSZOŚĆ PISM KOMPUITEROWYCH STWIERDZIŁA, ŻE JEST DO DUPY !

eh, XP r0x0rz
mi tam XP, sie bardzo podoba i nie wiem co sie wam nie podoba w nim, a pisma tu nie decyduja, liczy sie TTWOJA OPINIA, pewnie nawet go nie wgrales!

Posted by skuter on 31-12-2001 17:04:

Re: Re: Re: Re: Re: pliczek , ktory juz byl

NIE MUSIAŁEM WIDZIAŁEM GO NA TYCH KOMPACH W PRACOWNI POLIGRAFICZNEJ I MI SIĘ NIE SPODOBAŁ!

Posted by Coen Hunter on 01-01-2002 10:47:

Wlasnie wyglad XP jest super , ale o jego braku popularnosci decyduje masa bledow ( to jeden z najbardziej niedopracowanych systemow ! Caly czas wychodza coraz to nowe latki ( juz jest tego ze 100 MB ) !

MSN [email protected]

Posted by CzAsZeK on 01-01-2002 11:58:

XP jest wyklepany to nic, że mam troche mniej klatek w cs'ie skoro i tak płynnie chodzi
Mam XP miecha i jeszcze nie musiałem wciskać guzika "reset" wystarczy ctrl alt del i juz
A tak btw.
Powiedzcie mi co wam sie tak w XP nie podoba ? (wyglad można ustwić taki jak w 95/98/me/2k/nt

Posted by Coen Hunter on 01-01-2002 12:42:

Juz pisalem w innym topciu , ze ma mase bledow , wychodza coraz to nowe latki ( narazie jakies 100 MB ) ! I sa male konflikty ( siec zle chodzi ) jak w sieci lokalnej sa kompy na innych systemach ( np Me i XP ) !

MSN [email protected]

Posted by [STER]JACKKILLER on 01-01-2002 13:06:

quote:
Juz pisalem w innym topciu , ze ma mase bledow , wychodza coraz to nowe latki ( narazie jakies 100 MB ) ! I sa male konflikty ( siec zle chodzi ) jak w sieci lokalnej sa kompy na innych systemach ( np Me i XP ) !

W porownoaniu do wychwalanego przez ciebie win98 to XP ma bardzo malo bledow. W sieci lokalnej nie ma najmniejszych problemow, trzeba tylko wiedziec co i jak ustawic. Wiem bo robilem.

Posted by CzAsZeK on 01-01-2002 14:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]JACKKILLER

W porownoaniu do wychwalanego przez ciebie win98 to XP ma bardzo malo bledow. W sieci lokalnej nie ma najmniejszych problemow, trzeba tylko wiedziec co i jak ustawic. Wiem bo robilem.

Zgodze sie

Mam taka siec na 3 kompy w domu
Tylko trzeba podłączyć, dobrze ustawić i chodzi (a professional xp, potrafi sam odawalić 80% roboty przy ustawianiu)

Posted by Coen Hunter on 01-01-2002 14:40:

quote:

1. Nigdy nie chwalilem i nie bede chwalil Windowsa 98 , moj system to Millenium , ktory laduje sie w 15 s , a wylacza w 3 s ! Nie ma duzo bledow ( jakies 8 MB ) !
2. Sadzisz ze XP nie ma bledow ? To sie bardzo mylisz jak myslisz po co Bill wydaje poprawki ( przypominam , ze juz 100 MB ) !
3. Tak XP chodzi w sieci super , ale jak sa wszystkie kompy na XP , ew. serwer na linuxie ( z NT tez nie ma problemu ) , ale z Me i 98 ma problemy z kompatybilnoscia , chodzi o logowanie , udostepnianie plikow bez hasla !
4. Ja tez wiem jak sie ustawia siec , bo robilem to wiele razy , ale moj brat zna sie na tym jakies 10x lepiej ! Wiec nie chodzi tu o niewiedze !

MSN [email protected]

Posted by [STER]JACKKILLER on 01-01-2002 14:55:

quote:
1. Nigdy nie chwalilem i nie bede chwalil Windowsa 98 , moj system to Millenium , ktory laduje sie w 15 s , a wylacza w 3 s ! Nie ma duzo bledow ( jakies 8 MB ) !

ME ma malo bledow?? LOL

quote:
2. Sadzisz ze XP nie ma bledow ? To sie bardzo mylisz jak myslisz po co Bill wydaje poprawki ( przypominam , ze juz 100 MB ) !

A gdzie ja napisalem ze nie ma bledow??? Napisalem ze ma ich mniej niz cala seria 9x wliczajac w to ME. W tych shitach prosta rzecz jak kopiowanie plikow na dyskietke potrafi spowolnic caly system.

quote:
3. Tak XP chodzi w sieci super , ale jak sa wszystkie kompy na XP , ew. serwer na linuxie ( z NT tez nie ma problemu ) , ale z Me i 98 ma problemy z kompatybilnoscia , chodzi o logowanie , udostepnianie plikow bez hasla !

Co za bzdury, tak sie sklada ze mam mala siec osiedlowa - 10 kompow. Sa 2 XP, reszta to 98 i nikt nie narzeka, pliki sa udostepnione na konto goscia i nie ma zadnego logowana.

quote:
4. Ja tez wiem jak sie ustawia siec , bo robilem to wiele razy , ale moj brat zna sie na tym jakies 10x lepiej ! Wiec nie chodzi tu o niewiedze !

Chyba jednak chodzi skoro nie wiesz nic o koncie 'gosc', ktore trzeba bylo juz w W2K odblokowac.

Posted by Coen Hunter on 01-01-2002 16:32:

quote:

Chyba jednak chodzi skoro nie wiesz nic o koncie 'gosc', ktore trzeba bylo juz w W2K odblokowac.

Dobrze o nim wiem ! Ale to nie jest wazne , mylisz sie jesli sadzis , ze XP ma mniej bledow , wlasnie o to chodzi , ze ma ich wiecej i wszysyc to wiedza lacznie z Billem Gatesem ! Hmmm... siec , no moze rzeczewiscie mialem cos skopaane ! Ja uwazam , ze ten system jest dobry , tylko poczekam , az wszystkie "najwazniejsze" bledy zostana porpawione !

MSN [email protected]

Posted by [STER]JACKKILLER on 01-01-2002 17:13:

Ok, wymien bledy ktore cie razily i uniemozliwialy prace.

Posted by Ulraunt. on 01-01-2002 17:36:

Ej mam problem - jak ustawic w windowsie 2000 aby automatycznie sie logował jako administrator??? wyrzuciłem wszystkie konta prócz gościa. Jednak on chce sie zawsze logowac jako gość... pisze ze jest zła nazwa loginu lub hasła.
W |panelu sterowania|Użytkownicy i hasła| jest tylko administrator.

Posted by Coen Hunter on 01-01-2002 18:21:

quote:
Ok, wymien bledy ktore cie razily i uniemozliwialy prace.

1.Przy zainstalowanych sterownikach 23.11 nvidii reinstalka sterow VIA 4in1 z 4.36(a) na 4.37(a) zakonczyla sie totlanym wysypaniem systemu ! Oczewscie jest system restore , ale to samo jest w Me !
2.Instalacja sterownikow do Sound Blastera Live ! Wszyscy wiedza , ze z ta karta sa problemy pod XP ! Ja sobie poradzilem , ale troche zabawy z tym bylo !
3.Wlaczal / wylaczal protokol TCP/IP samoczynnie ! Juz wiem dlaczego , pod Me zobaczylem , ze sa konflikty i przestawielm na inny slot , ale pod XP NIGDZIE nie bylo tego widac .

To sa rzeczy , ktore zdarzyly sie tylko mi , koledze przy instalacji sterow do sbliva system sie wiesznal , a nie jest to lamus , pracowal po kolei na 95 , 98 , Me , NT 4.0 , 2000 ( w miedzy czasie caly czas ma Linuxa ). XP i teraz spowrotem na 2000 ! Takich przypdakow roznych bugow jest wiele , wystarczy na paru listach dyskusyjnych sie rozejrzec !

MSN [email protected]

Posted by Coen Hunter on 01-01-2002 18:26:

quote:

ME ma malo bledow?? LOL

Apropo bledow Me , tak wiem wg. duzej ilosci ludzi jest on niestabilny ! Z mojego i paru moich znajomych , nie nalezy po prostu wariowac ze sterwonikami i uwazac na to co sie z kompem robi . Me , jesli sie o niego dba , jest systemem bardzo stabilnym i tak , wtedy ma malo bledow ( errorow ) ! A samych bagow ma sporo , ale wiekszosc z nich ( no moze duza czesc ) zostala juz poprawiona , czego JESZCZE nie mozna powiedziec o XP !

MSN [email protected]

Posted by Ulraunt. on 01-01-2002 19:56:

Ludzie - przeczytajcie dwa posty wyżej. odpowiedzcie jesli cos wiecie na ten temat pliz!

Posted by Criterio on 02-01-2002 11:06:

Cs a IPX/SPX

Czy ktos z was wie cos o zwiazku cs'a i protokolu Ipx ?
mam xp i wywalilem ipx bo to moim zdaniem straszny syf i wirus wogole, otoczenie sieciowe mam po TCP/IP ale teraz nie moge lokalnie postawic cs'a czy cs potrzebuje IPX zeby postawic serwa po lanie?!?!

Posted by [STER]JACKKILLER on 02-01-2002 11:19:

quote:
1.Przy zainstalowanych sterownikach 23.11 nvidii reinstalka sterow VIA 4in1 z 4.36(a) na 4.37(a) zakonczyla sie totlanym wysypaniem systemu ! Oczewscie jest system restore , ale to samo jest w Me !

Taa, slyszalem ze niektorzy to maja, ale nie jest to regula. Ja np ciagle jade na 23.11, jest stabilnie i szybko.

quote:
2.Instalacja sterownikow do Sound Blastera Live ! Wszyscy wiedza , ze z ta karta sa problemy pod XP ! Ja sobie poradzilem , ale troche zabawy z tym bylo !

Akurat live'a mam zamiar kupic na dniach wiec gdybys byl tak mily i podrzucil mi krotki opis tego co zrobiles.

quote:
3.Wlaczal / wylaczal protokol TCP/IP samoczynnie ! Juz wiem dlaczego , pod Me zobaczylem , ze sa konflikty i przestawielm na inny slot , ale pod XP NIGDZIE nie bylo tego widac .

Nie mialem tego nigdy. Skoro byly konflikty to nie dziwne, a pozatym moze zle ich szukales, bo z tego co wiem to XP nie pokazuje konfliktow w menadzerze urzadzen.

quote:
To sa rzeczy , ktore zdarzyly sie tylko mi , koledze przy instalacji sterow do sbliva system sie wiesznal , a nie jest to lamus , pracowal po kolei na 95 , 98 , Me , NT 4.0 , 2000 ( w miedzy czasie caly czas ma Linuxa ). XP i teraz spowrotem na 2000 ! Takich przypdakow roznych bugow jest wiele , wystarczy na paru listach dyskusyjnych sie rozejrzec !

Lamus, czy nie lamus, gl. chodzi o sprzet. Czasem wystarczy miec markowy, czasem nawet to nic nie daje bo system nie lubi sie z danym chipsetem i trzeba poczekac na nowa wersje sterow.

Posted by Coen Hunter on 02-01-2002 13:18:

quote:

Akurat live'a mam zamiar kupic na dniach wiec gdybys byl tak mily i podrzucil mi krotki opis tego co zrobiles.

OK spox ! A wiec moj sposob jest taki , a zawsze dziala ( 4 x instalowlem XP , po wymianie prcoka , plyty glownej i dysku ) . Odinstalowuje steowniki od dzwieku windowsowe oraz usuwam wszystkie urzadzenia od dzwieku jakie windows wykryje ! Instaluje SBLIveUpdateDrv , czy cos takiego , stery do Live'a pod XP , resetuje kompa ! Windows wykrywa nowe urzadzenia i przypisuje je do zainstlowanych przeze mnie driverow i programow ( Live Ware 3.0 ) i wszystko dobrze chodzi !

Szalona metoda , ale latwa i szybka oraz co najwazniejsze zawsze zadzialala !

MSN [email protected]

Posted by CzAsZeK on 02-01-2002 14:11:

?

He ?
Ja najpierw (na starym windozie) ściągnąłem najnowsze stery do sprzętu, na grałem na płyte a potem jak instalowałem XP to nie było żadnych problemów (nawet z SB)

Posted by [STER]JACKKILLER on 07-01-2002 12:32:

quote:
OK spox ! A wiec moj sposob jest taki , a zawsze dziala ( 4 x instalowlem XP , po wymianie prcoka , plyty glownej i dysku ) . Odinstalowuje steowniki od dzwieku windowsowe oraz usuwam wszystkie urzadzenia od dzwieku jakie windows wykryje ! Instaluje SBLIveUpdateDrv , czy cos takiego , stery do Live'a pod XP , resetuje kompa ! Windows wykrywa nowe urzadzenia i przypisuje je do zainstlowanych przeze mnie driverow i programow ( Live Ware 3.0 ) i wszystko dobrze chodzi !

Szalona metoda , ale latwa i szybka oraz co najwazniejsze zawsze zadzialala !

Heh, no wiec kupilem live'a, zainstalowalem najpierw z driver'ami z win xp, potem wrzucilem te z dostarczonego CD. Co sie okazalo? NIC. System chodzi stabilnie, zadnych problemow. Jak widac jest to problem konfiguracji, lub plyty gl. o czym zreszta mozna przeczytac na http://www.teleport.pl/windowsxp/art/sb_live_a_xp.html
Moja plyta - Soltek SL77KV, Athlon 600 (slot A).

Posted by Coen Hunter on 07-01-2002 15:02:

quote:

Heh, no wiec kupilem live'a, zainstalowalem najpierw z driver'ami z win xp, potem wrzucilem te z dostarczonego CD. Co sie okazalo? NIC. System chodzi stabilnie, zadnych problemow. Jak widac jest to problem konfiguracji, lub plyty gl. o czym zreszta mozna przeczytac na http://www.teleport.pl/windowsxp/art/sb_live_a_xp.html
Moja plyta - Soltek SL77KV, Athlon 600 (slot A).

Coz moge powiedziec ? Szczesciarz , tylko zazdroszcze ! Ja mam SB Live! 64 , a plyte glowna FIC AZ11EA ! I niestety mam zawsze problemy z zainstalowaniem sterow pod XP dla Live'a ( live ware 3.0 ) !

MSN [email protected]

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:40.