FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2508)
"Cos" dla fanow LOTR...
W USA odbyły się specjalne pokazy filmu "Władca Pierścieni".
Twórcy filmu "Władca Pierścieni" postanowili zorganizować specjalne pokazy dla wybranych osób i dzięki nim poznaliśmy pierwsze opinie o filmie. Staraliśmy się w każdej recenzji znaleźć fragment, który przedstawiałby negatywne strony obrazu...
Cóż, było tego naprawdę niewiele. Główny zarzut stawiano pod adresem stylu, w jakim Peter Jackson realizuje zdjęcia, czyli - gwałtowne zbliżenia na twarz, uczucie klaustrofobii - jednak jak napisał któryś z recenzentów - to i tak nie jest wadą. Wszyscy zgodnie przyznają, że film jest ARCYDZIEŁEM - wyśmienite aktorstwo, efekty zmienią wizerunek kina. Fani z pewnością nie będą zawiedzeni, bo jest prawie tak jak w książce, poza drobnymi zmianami, oczywiście.
Gdyby napisała to jedna osoba, miałbym wątpliwości co do jej wiarygodności, ale gdy kilka osób przedstawia podobną opinię, myślę, że można im zaufać.
[...]
zrodlo: stopklatka.pl
Hmm, juz po obejrzeniu zapowiedzi wiedzialem, ze film mi sie spodoba
[ w tle: Clawfinger - Two Steps Away ]
A jeden kumpel już sssa LOTR.
[ w tle: T.Love - IV LO '98 ]
Tak jak np. Matrix
A tak w ogole to polecam to arcydzielo wszystkim !
LaM4 : "Matrix" jest nudy. Przynajmniej mi, nie chciało mi się go trzeci raz oglądać. RAz w kinie i raz na DVD.
A LOTR ....hmmm.... ja bede na premierze napewno
Matrix IMHO nie byl niczym wielkim - fajny pomysl ale film zrabano ( okrootnie amerykanski ... az do bolu )![]()
[...]
nie no nie ma watpliwosci ze jesli sie ten film zrozumie, ma sie po nim zupelnie inne spojrzenie na wszystko dookola... no ale saari chyba ma zbyt normalna psyche zeby mocno odleciec... w kazdym razie jezeli przez amerykanski rozumiesz komercyjny, to sorry, ale ten film na pewno taki nie jest... przeciez do polowy nie wiadomo do konca o co chodzi, a po przeciekach z produkcji M2 i M3 to byc moze M1 to tez byla sciema... ten film nie jest dla mas, i byc moze nie jest dla ciebie
a muza jest super hiper czader roxxx... no brak mi slow... az kaseta mi sie zniszczyla od ciaglego sluchania
Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07
Po prostu zdenerwowalo mnie w tym filmie to ze tak zrabali scenariusz- wymyslaja swietny pomysl po czym wsadzaja w to oklepany do bolu motyw wybranca - jedynego ktory moze zbawic swiat ( to jest wlasnie typowo amerykanskie - jedne bohater przeciw reszcie... ). Poza tym to wspaniale zakonczenie - takie szczesliwe i slodkie... scenka zozywianiem zdechlaka przy pomocy pocalunkujest troche zerznieta zkrolewny sniezki Naprawdenie dalo sie wymyslic niczego oryginalnego? I naprawde nie mowcie ze ja jestem za madra bowiele glupich/durnych i innych filmow widzialamktore mi sie podobaly... ale po prostu uwazam zejesli cos ma byc kultowe to niech bedzie zrobione porzadnie..
nie bierzesz pod uwage takiego malego szcegolo - tam sa akcenty z roznych bajek, bracia wachowscy trzasneli to specjalnie, glowny watek z Alicji w krainie, no ty zobaczylas krolewne sniezke [ ja o tym nie pomyslalem, ta scena mnie troche wkurza, ale i tak najlepsze z mozliwych rozwiazanie ] i kilka innych... a gdyby Neo nie byl neo, wybrancem itp to to wszystko nie mialoby takiego sensu jaki ma...
poza tym co do kultowosci... film nie jest robiony zeby byl kultowy... on sie robi kultowy z naszego powodu, przez odbiorcow... poza tym kultowy to nie znaczy idealny, tylko taki ktory przekazuje okreslone hasla i pomysly... taki chyba byl Pulp Fiction, moze Urodzeni Mordercy... Gwiezdne Wojny... Alien 1... mozna by duzo wymieniac... nie dlatego ze sa idealne, ale dlatego ze pokazaly cos nowego, zrobily kolejny krok... a matrix taki byl, chocby ze wzgledu na ich ujecia wykonane 360 aparatami fot... i nowe spojrzenie na rzeczywistosc... to iluzja... istnieje tylko Matrix
http://www.alienlab.cad.pl/hel/wallpapers/t11_1024.jpg
There is no spoon
Nie wiem... byc moze... na mnie jednak nie zrobil wrazenia prawie wcale - byl to film ktory sie fajnie ogladnelo, o ktorym sie pogadalo jeszcze przez pare dnipo wyjsciu z kina ina tym koniec. Ot kolejny niezly film.
Matrix IMHO nie byl niczym wielkim - fajny pomysl ale film zrabano ( okrootnie amerykanski ... az do bolu )![]()
A LOTR ....hmmm.... ja bede na premierze napewno![]()
Co do Matrixa to jest ZAJEB|$ty i cool. Jest to film kultowy i wracaac do tematu to najprawdopodobniej LOTR bedzie tez filmem kultowym, tak jak sama ksiazka.
PS. Czekam na Matrix II moze bedizie
Cosik slyszalem w Multikinie ze zaczeli krecic Matrixa2 ale ogolnie caly matrix srednio mi sie spodobal - dobry film akcji, bylem na nim w kinie dwa razy ale tylko i wylacznie dla obejrzenia efektow specjalnych
premiera pierscionkow juz 19 grudnia , licze na dobrej jakosci divx subbed cama bo chyba nie doczekam do lutego
ewentualnie mozna pojechac na sylwestra do niemiec
Mój numerek gg: 2285535
quote:
Napisane oryginalnie przez LaM4
Co do Matrixa to jest ZAJEB|$ty i cool. Jest to film kultowy i wracaac do tematu to najprawdopodobniej LOTR bedzie tez filmem kultowym, tak jak sama ksiazka.
PS. Czekam na Matrix IImoze bedizie
![]()
Cosik slyszalem w Multikinie ze zaczeli krecic Matrixa2 ale ogolnie caly matrix srednio mi sie spodobal - dobry film akcji, bylem na nim w kinie dwa razy ale tylko i wylacznie dla obejrzenia efektow specjalnych
premiera pierscionkow juz 19 grudnia , licze na dobrej jakosci divx subbed cama bo chyba nie doczekam do lutego
ewentualnie mozna pojechac na sylwestra do niemiec![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
quote:
ewentualnie mozna pojechac na sylwestra do niemiec[/B]
[2001-12-12 12:35]
Zachwyty nad "Władcą pierścieni"
"Pierwsze filmowe cudo XXI wieku, arcydzieło epickie i barokowe, lepsze niż 'Harry Potter', godny sukcesor 'Gwiezdnych Wojen'" - tak pisali brytyjscy krytycy po poniedziałkowej londyńskiej premierze "Władcy pierścieni" Petera Jacksona, wg pierwszego tomu trylogii Tolkiena.
Przed londyńskim kinem Odeon zebrało się 2 tys. osób czekających na przybycie gwiazd. Pojawili się m.in. Liv Tyler i Christopher Lee. "Myślę, że ten film, jak i dwie następne części, wejdzie do historii kina, bo nikt nie widział jeszcze niczego podobnego" - powiedział ten ostatni, filmowy zły czarownik.
"Times" napisał, że film "honoruje należycie tekst książki, nie będąc jej niewolnikiem", "Daily Mail" dorzucił, że to "arcydzieło kina, imponujący popis brawury i wyobraźni". "The Sun" dał "Władcy" notę 10 (najwyższą z możliwych), "Harry Potter" dostał od nich ósemkę. Film nie podoba się za to synowi Tolkiena - Christopherowi, który nie podważa samej idei adaptacji, ale sądzi, że "Władca pierścieni" jest nieprzekładalny na obraz filmowy. Biograf Tolkien Michael White posunął się nawet do stwierdzenia, że pisarzowi, zmarłemu w 1973, film by się nie podobał.
Film trwa trzy godziny, kosztował 109 mln dol. Następne części będą gotowe na Gwiazdkę 2002 i 2003 r.
[ w tle: KoRn - Faget ]
maxymalny wypas !
Tylko mi jakos nie pasuje Gandalf jakos inaczej go soblie wyobrazalem, co do orkow to sa swietnie zroboine
, a scena gdy stoja przed bramami Mordoru, a caly tlum orkow maszeuje po polu (newsweek) WYMIATAJACA!!!
Qrde obowiazkowo musze isc na ten film do kina !
Matrix jest cool !
quote:
premiera pierscionkow juz 19 grudnia , licze na dobrej jakosci divx subbed cama bo chyba nie doczekam do lutego![]()
[...]
A tak serio to niektorych filmow nie mozna sobie spraprac ogladaniem na kompie! Ja na pewno zadnego divixa nie sciagne![]()
Tym razem binar... zajebisty reportaz z planu LOTR, ktory byl puszczany na kanale Fox. Duzo niepublikowanych scen, jesli komus moze to przeszkodzic w przyjemnosci z ogladania finalnego produktu, to zalecam sie wstrzymac
BTW: lepiej szybko ssac, bo niejaki Paulo mowil, ze pliczek nie zagosci tam zbyt dlugo...
» Lord Of The Ring Special ~ 216 MB
[ w tle: Deftones - Back To School ]
Film wyjdzie, znowu zrobi sie masowa, w kazdym sklepie bedzie mozna kupic jakies figurki nazguli czy saurona czy innego aragorna. A co najgorsze film juz jest porownywana np. do HArego Potera, przeciez to swietokractwo!! Haryy Poter to jedno wielkie gowno i jak mozna cos takiego cudowanego jak ksiazki Mistrza Tolkiena z tym rownac??
LOTR
Nie wiem jak inni, ale pierwszy raz LOTR trzeba zobaczyc w kinie - moim zdaniem. Potem divxem mozna sobie tylko przypominac, przypominac... Dodatkowo napisy na divx moga byc zrabane, bo kto niby zrobi pozadne tlumaczenie?
Trailery LOTR wygladaja super, ale co do filmu nie moge sie wypowiadac, bo nie widzialem. Czekam z niecierpliwoscia na premiere w lutym i mam nadzieje, ze bedzie to pozadny film, a nie jakis tam hary cos tam (tutaj zgoda z Klarkash-tonem).
Tia... porownywac LOTR z Harrym to tak jakby karabin maszynowy z pistoletem na wode... to i to strzela, ale to drugie jest dla dzieci [no offence]
Dokladnie LOTR to film koniecznie do zobacznia w kinie , ja nawet chcialem leciec do Anglii na premiere , ale za duzo kasy by wyszlo !
MSN [email protected]
quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
Dokladnie LOTR to film koniecznie do zobacznia w kinie , ja nawet chcialem leciec do Anglii na premiere , ale za duzo kasy by wyszlo !
w tym linku jest spis tracków z płyty, które możecie sobie na AudioGalaxy znaleść. Na AG cały czas są.
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
Chyba w dobrym kinie, bo u mnie w Sarzynie jest taki szajs, ze LOTR wyswietla chyba na wakacjach, nie mowiac juz o jakosci...
M.in. dla takich jak ja ludziska rippuja DivX z DVD![]()
MSN [email protected]
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:15.