FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2543)

Posted by GrOs on 01-12-2001 15:26:

Question Szybka zmiana map.

Mam male pytanie do braci grajacej w RTCW full.
Jak oceniacie zmiane map w mp co rozgrywka? Moim zdaniem admini serwerow powinni zastanowic sie nad ustawieniami sewrwa umozliwiajacymi pogranie na jednej mapie 3-5 razy, co pozwoli nam na potrenowanie rozgrywki w danej lokacji. Ciagla gonitwa z mapy do mapy jest troche denerwujaca.

Napiszcie co o tym sadzicie.

Pozdrowienia for all.

IRCnet #wolfpl

Posted by Lucas on 01-12-2001 18:09:

Re: Szybka zmiana map.

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]GrOs
Moim zdaniem admini serwerow powinni zastanowic sie nad ustawieniami sewrwa umozliwiajacymi pogranie na jednej mapie 3-5 razy, co pozwoli nam na potrenowanie rozgrywki w danej lokacji. Ciagla gonitwa z mapy do mapy jest troche denerwujaca.

Dla mnie jest to oczywiste.... coz nawyki z q3 zostaly

Posted by Xceed on 01-12-2001 18:25:

Ma�y Skandal ! ;-D

W�a�nie wczoraj na serwerze toadiego ( hi babe ) przekona�rem si� , jak wielkim g�wnem i rozw�cieczaj�c� rzecz� mo�e by� recycle mapki co runda ... Beznadzieja do kwadratu , Bro� Bo�e dawa� takie co� !
My�l� , �e recycle mapki co 10 rund ( trzeba si� troch� rozegra� ) jest optymalny .

Posted by Zoltan on 01-12-2001 18:30:

Re: Ma�y Skandal ! ;-D

quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed
W�a�nie wczoraj na serwerze toadiego ( hi babe ) przekona�rem si� , jak wielkim g�wnem i rozw�cieczaj�c� rzecz� mo�e by� recycle mapki co runda ... Beznadzieja do kwadratu , Bro� Bo�e dawa� takie co� !
My�l� , �e recycle mapki co 10 rund ( trzeba si� troch� rozegra� ) jest optymalny .

5 lub 7 rund na mape wystarczy - wtedy wynik nie moze byc remisowy Axis vs Alienz . W sumie zawsze mozna dac callvote ...

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by KIeliH on 11-12-2001 10:52:

Talking

Ja tam wchodze po przelaczeniu mapy w drugiej rozgrywce, wiec na Toadiem widzialem tylko pasek ladowania mapy

gg #78870
irc #wolfpl

Posted by Xceed on 11-12-2001 11:00:

Nie no , na toadim ju� poprawili , i jest OK .

Posted by KIeliH on 11-12-2001 11:28:

Unhappy Postepy sa...

...poprawiony a jakze, ale znakomita wiekszosc lowi RyBy

gg #78870
irc #wolfpl

Posted by Zoltan on 11-12-2001 12:23:

Re: Postepy sa...

quote:
Napisane oryginalnie przez KIeliH
...poprawiony a jakze, ale znakomita wiekszosc lowi RyBy

Bo wiekszosc woli grac dla statow na Byrym ... Toudi ma problemy z postawieniem stats na swoim serverze. Magia cyferek nie ?

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by Xceed on 11-12-2001 14:43:

Fuckt , na toadim s� mniejsze pingi ... Staty sux

Posted by sud on 11-12-2001 16:43:

Zmiana map co runde to, fakt, przesada. Szczegolnie ze mi wolf sie czesto wiesza przy ladowaniu nowej mapki albo wtyke pokazuje (nie wiem czy ktos tak jeszcze ma?). No ale z drugiej strony jak nie ma zmian w ogole (vide ByRy) no tez mozna zajoba dostac... kazdy krzyczy jaka chce mape, co chwila ktos vota robi itd.

Posted by Zaitsev on 12-12-2001 04:53:

Exclamation c.d.tematu

No tak czyli jak widze wiekszosc "za"... ja tak samo co pare rund jakas mapa, ale co ile to juz nie wiem?Trzeba sensownie ustalic co i jak i po ile?

Posted by C4|Shiro on 12-12-2001 08:49:

dla mnie 6 rozgrywek po 7 minut rox

Posted by [mroova]ant on 12-12-2001 09:57:

Re: Szybka zmiana map.

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]GrOs
Mam male pytanie do braci grajacej w RTCW full.
Jak oceniacie zmiane map w mp co rozgrywka? (...)Napiszcie co o tym sadzicie.

Dobrze by by�o, jakby wi�kszo�� zdecydowa�a czy chce zmienia� map� i co ile meczy, w jakim trybie. A potem niech si� reszta dostosuje... Poza tym niekt�re mapy s� dupne..
Mi beach ju� zbrzyd�a (2 miechy w mp_beach_test grali�my!!!)
Assalut, depot - to mo�na gra� non stop, ale destruction nudzi po 3 razie...

Posted by [BK]FritzKrieg on 12-12-2001 14:40:

Arrow Moje 5 groszy

Zmiana mapy co 6 rund, Stop Watch On (wtedy kazda strona gra 3 razy i axis i allies) i WSZYSTKIE mapy. Nie tylko te 'ulubione' - przeciez taki pomysl to kpina. Wszystkie mapy powinny byc ograne. Te ktorych nie lubimy tez. A moze wlasnie przedewszystkim.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by ThoT on 12-12-2001 15:23:

Unhappy

Moze obecne rozwiazanie ze zmiana map na byry nie jest doskonale to i tak chyba najlepsze z dostepnych. Wydaje mi sie ze ciezko jest ustalic stale reguly, takie jak zmiana mapy co 6 rund (chyba ze graja ze soba 2 klany). Zawsze bedzie wiecej niezadowolonych z takiego rozwiazania, wiec jestesmy skazani na vote

Trzeba sie pogodzic z tym ze nie gramy sami na serwerze i jak duza czesc chce grac na tej samej mapce 20 raz to trudno, to jest domokracja, tez mi sie to nie podoba ale trzeba to wytrzymac

Prepare to be POISONED

Posted by [BK]FritzKrieg on 12-12-2001 15:41:

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT
Moze obecne rozwiazanie ze zmiana map na byry nie jest doskonale to i tak chyba najlepsze z dostepnych. Wydaje mi sie ze ciezko jest ustalic stale reguly, takie jak zmiana mapy co 6 rund (chyba ze graja ze soba 2 klany). Zawsze bedzie wiecej niezadowolonych z takiego rozwiazania, wiec jestesmy skazani na vote

Trzeba sie pogodzic z tym ze nie gramy sami na serwerze i jak duza czesc chce grac na tej samej mapce 20 raz to trudno, to jest domokracja, tez mi sie to nie podoba ale trzeba to wytrzymac

Wszystko tkwi w ustaleniach. Czy robimy amatorski server dla okazjonalnych 'wolf playerow' ktorzy chca sobie popykac na 'fajnej' mapce i wrocic do pokemona czy robimy server dla graczy powaznych ktorzy sie chca szkolic.
Jezeli wybierzemy to drugie rozwiazanie to nalezy sie ograc na KAZDEJ mapce a jezeli bedziemy mieli do tego Stop Watch Mode na ON to zdobedziemy oprocz ogrania jeszcze wszechstronnosc i brak monotonii (nie mowie juz o koszmarnych votach ktore zazwyczaj nie przechodza bo zadko jest w tej kwestii jednomyslnosc).
Przemyslmy to.
Pozdry

Posted by ThoT on 12-12-2001 17:26:

Masz racje. Tez jestem za tym aby mapy zmienialy sie regularnie ale wole kiedy mam prawo wyboru a nie z gory ustalone reguly. Z perspektywy czasu widze jednak ze na byry, toadie'm siedzi coraz wiecej dobrych graczy i sama gra staje sie dla mnie coraz bardziej ciekawa (team'owa) i wierze, ze poprzez sprawne glosowania mapy zaczna sie zmieniac regularnie, a gra stanie sie bardziej roznorodna i nie potrzebne beda zmiany mapy ustalone na np 6 rund.

Prepare to be POISONED

Posted by [BK]FritzKrieg on 12-12-2001 18:22:

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT
Masz racje. Tez jestem za tym aby mapy zmienialy sie regularnie ale wole kiedy mam prawo wyboru a nie z gory ustalone reguly. Z perspektywy czasu widze jednak ze na byry, toadie'm siedzi coraz wiecej dobrych graczy i sama gra staje sie dla mnie coraz bardziej ciekawa (team'owa) i wierze, ze poprzez sprawne glosowania mapy zaczna sie zmieniac regularnie, a gra stanie sie bardziej roznorodna i nie potrzebne beda zmiany mapy ustalone na np 6 rund.

Tak, ale wracamy do punktu wyjscia. Bedzie granie na mapkach 'ulubionych' a reszta odejdzie w niepamiec. A sztywna regula zmusi do ogrania sie na innych. Przecie jak przyjdzie co do czego (liga, klanowka) to bedzie smiech na sali z innymi mapkami. Zreszta dajmy szanse innym mapkom. A nuz sa calkiem niezle? Castle, Village, Crypt i inne - wszystko kryje sie za mgla. Ktos tam ma jakies 'ale' - norma, tylko czy nasze opinie sa calkowicie obiektywne bez gruntownego poznania mapek? Mnie juz nudzi walkowanie nonstop Assault i Communique... Mozna walkowac dalej - trzeba je poznac lepiej i jest tam nadal duzo do odkrywania ale co z innymi mapami - sie pytam.
Pozdry

Posted by C4|Sierra on 17-12-2001 07:58:

Thumbs up

Kolego masz calkowita racje . Niedlugo dojdzie do tego ze zby potrenowac trzeba bedzie samemu server zakladac jezeli ktos ma oczywiscie mozliwosci.
Nara

Posted by [BK]Pioter on 17-12-2001 09:21:

Cool

Mysle ze defaultowo na Byry'm tzreba ustawic Stop Watch,ze stop watchem sie nie nudzi I mozna zajebiscie szybko wygrac Wczoraj BK pobilo rekord wygrywajac w czasie ponizej 1 sekundy DDD BK Rulez

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:00.