FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2612)

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 12:18:

Question Liga RTCW by FPP.PL

Czas plynie nieublaganie, trzeba rozpoczac przygotowanie do calej zabawy, wiec prosze o odpowiedz na pytania w ankiecie. My zajmiemy sie reszta Mysle, ze MP Generator bedzie jedna z map oficjalnych w rozgrywkach i chyba nikt nie ma nic przeciwko temu.
Dobrze by bylo gdyby zglaszaly sie chetne do wspolpracy serwery.
Nie chce robic tu 100 ankiet wiec moze wypowiedzcie sie ilu osobowe teamy powinny grac.
Mysle ze terminem najlepszym bedzie styczen
Rozgrywki mysle ze powinny toczyc sie w cyklach kwartalnych. Mozna tez wprowadzic Laddera dodatkowo bo tam moga dojsc klany w kazdej chwili o zwyciestwie decyduja punkty, podliczane na koncu rozgrywek. W lidze neistety sa grupy i raz ustalone pozostana niezmienne.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by Zoltan on 05-12-2001 13:08:

Re: Liga RTCW by FPP.PL

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
... Mysle, ze MP Generator bedzie jedna z map oficjalnych w rozgrywkach i chyba nikt nie ma nic przeciwko temu.
Dobrze by bylo gdyby zglaszaly sie chetne do wspolpracy serwery....

Sorry ale chyba cos zle przeczytalem ... Generator ???? Nooo tylko nie to ... ciekawe ile osob zna tak dobrze ta mape. Z [BK] chyba nikt. Sa przeciez mapy w full wersji wiec nie rozumiem wyboru Generatora. Imho - ta mapka jakos szczegolnie mi sie nie podoba ale to tylko jak zaznaczylem moja skromna opinia ... A ile osob ma grac to w duzej mierze zalezy od wielkosci mapy ...

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by on 05-12-2001 14:12:

Re: Liga RTCW by FPP.PL

quote:
Czas plynie nieublaganie, trzeba rozpoczac przygotowanie do calej zabawy, wiec prosze o odpowiedz na pytania w ankiecie. My zajmiemy sie reszta Mysle, ze MP Generator bedzie jedna z map oficjalnych w rozgrywkach i chyba nikt nie ma nic przeciwko temu.
Dobrze by bylo gdyby zglaszaly sie chetne do wspolpracy serwery.
Nie chce robic tu 100 ankiet wiec moze wypowiedzcie sie ilu osobowe teamy powinny grac.
Mysle ze terminem najlepszym bedzie styczen
Rozgrywki mysle ze powinny toczyc sie w cyklach kwartalnych. Mozna tez wprowadzic Laddera dodatkowo bo tam moga dojsc klany w kazdej chwili o zwyciestwie decyduja punkty, podliczane na koncu rozgrywek. W lidze neistety sa grupy i raz ustalone pozostana niezmienne.

a macie gdzie grac?

Posted by Cain on 05-12-2001 14:16:

Lightbulb

Ja jestem za liga typu leader, bo lepiej pograc sobie ze wszystkimi......a nie, jak sie trafi na kogos bardzo silnego w groopie to juz koniec ,hmmm a co do mapy generator to hmmm ja na niej nigdy nie gralem i raczej popieram zdanie Z0ltana co do niej...
Gra powinna rozgrywac sie tylko na mapach z fulla
Liczba osob w jednym teamie..... mysle ze 6 - 8

pozdr.

Posted by Cain on 05-12-2001 14:20:

Lightbulb

a jeszcze lepiej zrobic lige taka zeby gral kazdy z kazdym a jak cos to dodatkowo jakis puchar ligi czy cos takiego, z podzialem na gropy itd.

Posted by Przecinek on 05-12-2001 15:15:

1) MP_Generator wg.powinien byc . Ja np.Nie gralem w mp_Castle i co ? z tego powodu wolam ze NIE MA BYC CASTLE ? Sa jeszcze ok. 2 miechy naprawde duzo czasu zeby niedobitki sciagnaly sobie ta mape dostepna notabene juz od miesiaca ( wczesniej jako mp_wolf29 ) . Mapka jest wg. mnie bardzo fajna i prosta w swych zalozeniach .

2) Ja zaglosowalem na podzial na grupy gdyz jest on ultymatywnym polaczeniem miedzy typowym schematem 32-16-8-4-2-1 a wlasnie Ladderem . Zakladajac ze bedzie np.16 klanow mozna by bylo podzielic je na grupy po 4 i stad wylonic 8 finalistow ktorzy by juz szli 8-4-2-1 . Grajac tym sposobem mozna np.przygotowac odpowiednie strategie , stwiedzic z kim ma sie szanse w grupie a z kim nie , podgladnac grupowiczow w czasie walki i.t.p . W ladderze jest to wszystko jedno bo i tak musisz walczyc ze wszystkimi klanami po kolei - nie ma wlasnie zabawy ( fun )

P.S Wlasciwie to segregujac finalistow mozna by ich podzielic wzg. punktow aby walczyli w schemacie Pierwszy z Piatym , Drugi z Szostym , Trzeci z Siodmym i Czwarty z Osmym . Unieknelo by sie sytuacji ze np C4 spotyka sie z BK w 1/8 ( na poczatku ) i odrazu mamy jednego potencjalnego finaliste z glowy :/

Posted by [BK]FritzKrieg on 05-12-2001 15:24:

Thumbs down

Generator? Co-to-kjuwa-jest? Malo to do obcykania mamy map oficjalnych (i to niezlego obcykania jezeli sie chce grac w lidze) zeby brac jeszcze jakas niskiego lotu mapke zrobiona przez amatora i to chyba w ramach testu (bo to przecie pierwsza mapa nieoficjalna). Dajmy sobie z tym spokoj.
A co do sposobu rozgrywek to argumentowanie Przecinka mi przemowilo do rozsadku i jestem za podzialem na grupy.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 15:49:

Re: Re: Liga RTCW by FPP.PL

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan

Sorry ale chyba cos zle przeczytalem ... Generator ???? Nooo tylko nie to ... ciekawe ile osob zna tak dobrze ta mape. Z [BK] chyba nikt. Sa przeciez mapy w full wersji wiec nie rozumiem wyboru Generatora. Imho - ta mapka jakos szczegolnie mi sie nie podoba ale to tylko jak zaznaczylem moja skromna opinia ... A ile osob ma grac to w duzej mierze zalezy od wielkosci mapy ...

NIe na 1 mapie, zwyczajowo pewnie kazdy team wybierze 1 mape na ktorej chce grac i 1 runda jako Axis jedna jako Alies na danej. Do wyboru all mapy z fulla i byc moze generator.
Zle zrozumiales.
A jak nie znasz to poznaj LOL
Inne gry maja nie raz po 20 map na ktore trzeba byc ready do gry.

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 15:51:

Re: Re: Liga RTCW by FPP.PL

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

a macie gdzie grac?

Nie bedzie sie przeciesh gralo na 1 serwie bo to sie nigdy nie skonczy. Prawdopodobnie pogada sie z paroma adminami. Btw w wiekszosc wypadkow klany ustalaja serw zeby mies pingi ok. Sedzia oglada caly meczyk , ustawienie serwa sa 1dne z regulaminu i thats all. Wielkie halo w CSa sie tak gra caly czas...

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 15:54:

quote:
[i]P.S Wlasciwie to segregujac finalistow mozna by ich podzielic wzg. punktow aby walczyli w schemacie Pierwszy z Piatym , Drugi z Szostym , Trzeci z Siodmym i Czwarty z Osmym . Unieknelo by sie sytuacji ze np C4 spotyka sie z BK w 1/8 ( na poczatku ) i odrazu mamy jednego potencjalnego finaliste z glowy :/ [/B]

Jesli liga to all losowane bedzie grupy etc. Tak juz jest jak na poczatku spotkaja sie 2 dobre teamy to co? trudno to jest liga, jak kazda inna na swiecie :> co chcesz zeby czolowe teamy tlukly slabych zeby graly dluzej?

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 15:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
Generator? Co-to-kjuwa-jest? Malo to do obcykania mamy map oficjalnych (i to niezlego obcykania jezeli sie chce grac w lidze) zeby brac jeszcze jakas niskiego lotu mapke zrobiona przez amatora i to chyba w ramach testu (bo to przecie pierwsza mapa nieoficjalna). Dajmy sobie z tym spokoj.
Pozdry

Generator - Nie gralem na tej mapie, ale tak szumnie bylo o niej ze myslalem ze wiekszosc chce
Co do txtow tyle mam map do nauki, nie tylko twoich to normalnie mam MEGA ROTFLA Co to jest te pare mapek? Macie czas pocwiczyc na nich. Assault, Depot, Beach, ta z 2 radarami do wysadzenia, sa proste jak swinski ogon np. Wejdz sobie pobiegaj 20 minut robiac rundki roznymi trasami zagraj 30mins z ludzmi i znasz je na pamiec. Castle na oczy nie widzialem Village wlasnie poznaje.

PS: Moze zrobimy mala lige tylko na MP Beach ? i starczy MP TEST2 do tego. *kiddin*

Posted by on 05-12-2001 16:12:

i to sie wlasnie nazywa nabijanie post'ow

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 16:16:

quote:

Nie to sie nazywa odpisywanie kazdemu do jego posta, a nie wrzucanie do worka jak ziemniaki, ja to widze jako szacunek dla boardowiczow.

Majes nie masz co robic?

Posted by Zoltan on 05-12-2001 16:20:

quote:

Troszke nie rozumiem ... Akurat w tym topicu nie ma zadnych zbednych postow ... Po przeczytaniu prosze wykasowac ten moj zbedny post, ktorym sobie to nabilem licznik

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by [BK]FritzKrieg on 05-12-2001 19:17:

quote:

Generator - Nie gralem na tej mapie, ale tak szumnie bylo o niej ze myslalem ze wiekszosc chce
Co do txtow tyle mam map do nauki, nie tylko twoich to normalnie mam MEGA ROTFLA Co to jest te pare mapek? Macie czas pocwiczyc na nich. Assault, Depot, Beach, ta z 2 radarami do wysadzenia, sa proste jak swinski ogon np. Wejdz sobie pobiegaj 20 minut robiac rundki roznymi trasami zagraj 30mins z ludzmi i znasz je na pamiec. Castle na oczy nie widzialem Village wlasnie poznaje.

PS: Moze zrobimy mala lige tylko na MP Beach ? i starczy MP TEST2 do tego. *kiddin*

Mi chodzi o zajebiste obcykanie mapy. Takie jak do tej pory w mp_beach a nie swiadomosc co gdzie jest i co trzeba zrobic. Musza byc wyrobione taktyki, przydzial zadan itp. Jezeli wy w styczniu chcecie robic juz ta lige to nie beda to autorytatywne i obiektywne rozgrywki, but that's just my opinion.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by [SPECNAZ]RoL on 05-12-2001 19:53:

Ja osobi�cie uwa�am i� map� przewodni� w lidze powinna by� mp_beach, poniewa� ludzie zebrali najwi�kshe do�wiadczenie na tej w�a�nie mapie. Pozatym lubie Sheregowca Ryana .

A co do drabinek to uwa�am �e s� SUX ! Dobry klan trafi na siln� grupe z kt�rej jakim� zonkiem sie nie wydostanie, a jaki� lamerski klanik wyjdzie z grupy w kt�rym graj� same lamerskie klaniki i b�dzie wielka kucha. Poniewa� fina�owa pozycja w lidze zalerzy od grupy a nie inwidualnych zdolno�ci... A liga robiona na takich samych zasadach jak ClanBase ===> www.clanbase.com <=== Jest bardzo sensowna... No w�a�nie... Nie lepiej za�orzy� w�asny ladder na CB ??? Mo�na by by�o zagada� z adminem CB, i mo�e by postawili... No chyba �e chcecie zrobi� to bardzo po sfojemu

Posted by Cain on 05-12-2001 20:12:

O wlasnie dokladnie tak samo mysle... podpisuje sie pod ostatnimi postami [SPECNAZ]RoL'a i [BK]FritzKrieg'a
dobrze gadaja

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 20:34:

A co do drabinek to uwa�am �e s� SUX ! Dobry klan trafi na siln� grupe z kt�rej jakim� zonkiem sie nie wydostanie, a jaki� lamerski klanik wyjdzie z grupy w kt�rym graj� same lamerskie klaniki i b�dzie wielka kucha. Poniewa� fina�owa pozycja w lidze zalerzy od grupy a nie inwidualnych zdolno�ci... A liga robiona na takich samych zasadach jak ClanBase ===> www.clanbase.com <=== Jest bardzo sensowna... No w�a�nie... Nie lepiej za�orzy� w�asny ladder na CB ??? Mo�na by by�o zagada� z adminem CB, i mo�e by postawili... No chyba �e chcecie zrobi� to bardzo po sfojemu [/B][/QUOTE]

No to sie zdecyduj czy drabinki sux czy nie
Ja jestem osobiscie za ladderem, juz od dawna wiem ze regulamin na podstawie CB bedzie Po 2 Liga jaki tytul otrzyma wygrany klan? na ile czasu etc? wydaje mi sie ze jeszcze duzo wody powinno uplynac do organizowanie jakichs mistrzostw klanow. Ankieta jest zeby poznac wasze opinie, narazie wiecej ma liga... Ja wole lader na wzor CB. Pomysli sie jeszcze.

Posted by [SPECNAZ]RoL on 05-12-2001 20:59:

quote:

No to sie zdecyduj czy drabinki sux czy nie
Ja jestem osobiscie za ladderem, juz od dawna wiem ze regulamin na podstawie CB bedzie Po 2 Liga jaki tytul otrzyma wygrany klan? na ile czasu etc? wydaje mi sie ze jeszcze duzo wody powinno uplynac do organizowanie jakichs mistrzostw klanow. Ankieta jest zeby poznac wasze opinie, narazie wiecej ma liga... Ja wole lader na wzor CB. Pomysli sie jeszcze.

Przecie� CB to nie jest ladder, tylko liga... No chyba �e ja poj�cia myle...

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 21:03:

Question OPCJE

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]RoL

Przecie� CB to nie jest ladder, tylko liga... No chyba �e ja poj�cia myle...

CB to Clan Base tam sa puchary - Cups, Laddery- drabinki etc all jest. To nie jest liga :>

Wiec jest tez taka opcja odpalic w miare szybko naszego ladderka, gdzie grac bedziemy na 1 mapie mpbeach w rtcw test i all moga grac w to na loozie. Jest takie cos na CB regulamin jest prosty:

Each round is played with the standard timelimit of 8 minutes.
Each clan plays each side three times, so 6 rounds are played.
The round wins are added to determine the score. So possible scores are 6-0, 5-1, 4-2 and 3-3.
Clans can agree to play more rounds beforehand, as long as they play both sides an equal number of times.

Czy ladder z mapami tylko z fulla?
Wypowiedzcie siem

Mozna tez odpalic ten tylko z beach i bedzie to np maly ladder a pozniej sie odpali z mapami all z fulla np duzy cos ala to?

Posted by Cain on 05-12-2001 21:14:

Re: OPCJE

quote:

.....
Czy ladder z mapami tylko z fulla?
Wypowiedzcie siem

Mozna tez odpalic ten tylko z beach i bedzie to np maly ladder a pozniej sie odpali z mapami all z fulla np duzy cos ala to?

O wlasnie to byl by bardzo dobry pomysl, zrobic szybciutko ladera tylko na beach ktora jest oblukana przez wszystkich ze wszystkich stron, a najwyzej pozniej na fullu kiedy wiecej osob bedzie w niego gralo, bedzie wiecej serwow itd.

Posted by [SPECNAZ]RoL on 05-12-2001 21:17:

Tam s� CUPS, oraz LADDERS. I pod tymi ladderami s� odzielne drabinki dla ka�dej gry. Ka�da gra jest podielona na r�ne kraje, a jak sie kliknie na dany kraj... To co ???... Zamiast jakiej� drabiny... LIGA !!!

A takie ladderowe laddery [LOL] s� tylko w CUP'ach...

Posted by DarkXenocide on 05-12-2001 22:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]RoL
Tam s� CUPS, oraz LADDERS. I pod tymi ladderami s� odzielne drabinki dla ka�dej gry. Ka�da gra jest podielona na r�ne kraje, a jak sie kliknie na dany kraj... To co ???... Zamiast jakiej� drabiny... LIGA !!!

A takie ladderowe laddery [LOL] s� tylko w CUP'ach...

Heh nie czepioj sjem Na jedno wychodzi jest to i to.

Posted by Zaitsev on 05-12-2001 22:22:

Exclamation Za wcze�nie na to!

Moim skromnym zdaniem za wczesnie na to...
Po pierwsze nie ma oficjalnie fula u nas w Polsce wi�c cze�� os�b na testach nas�wa ,a rozgrywanie tego na poczatku na jednej mapie "beach" to kiszka
Mnie sie ju� ta mapa przejad�a tak jak niekt�rym zreszt� te�...
No i jak ma by� ten Ladder..jak to ma wygl�da�?
Co do map to ja bym wykluczyle te najwieksze z rozgrywki(je�li takowe s�?

Posted by DarkXenocide on 06-12-2001 04:23:

Drogi skromny Zaitsevie

Po pierwsze: moim skromnym zdaniem zapisy klanow potrwaja trzeba dac szanse kazdemu

Po drugie: W zamysle generalnie Ladderoliga ma ruszyc w styczniu, wiec:

a) orygnial juz bedzie, biorac pod uwage jak glosna jest ta gra, wiekszosc ktora chce to kupi ja na X-mazz lub wysepi od rodziny.

b) Ew. nabedzie special limited version of verbatim cd. Dojdzie troche klanow napewno, ludzie beda znac mapy, ja o dziwo z wielkim bolem ogarnalem w miare dzis village Mysle ze styczen bedzie perfekt.

c) open ladderek ma to do siebie ze mozna caly czas dolaczac i walczyc o punkty, kto chce je miec musi grac

Po trzecie pomysl odpalenie gry na bitchu w mp toscie2, to opcja do dyskusji , idea (nie bad), bo taki ladderek chodzi juz na CB i jest dosc popularny (jesli mnie pamiec nie myli- moze mylic) jest tam ok 128 klanow jakos tak.

Po czwarte wpisowe obejmuje wykupienie bonu w wartosci 5z� na cel charytatywny: pro gaming mouse dla Xeno
*just kiddin*

Thats all, tovarish

Posted by DarkXenocide on 06-12-2001 04:25:

Red face Re: Za wcze�nie na to!

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Zaitsev
Moim skromnym zdaniem za wczesnie na to...
Po pierwsze nie ma oficjalnie fula u nas w Polsce wi�c cze�� os�b na testach nas�wa ,a rozgrywanie tego na poczatku na jednej mapie "beach" to kiszka
Mnie sie ju� ta mapa przejad�a tak jak niekt�rym zreszt� te�...
No i jak ma by� ten Ladder..jak to ma wygl�da�?
Co do map to ja bym wykluczyle te najwieksze z rozgrywki(je�li takowe s�?

Drogi skromny Zaitsevie

Po pierwsze: moim skromnym zdaniem zapisy klanow potrwaja trzeba dac szanse kazdemu

Po drugie: W zamysle generalnie Ladderoliga ma ruszyc w styczniu, wiec:

a) orygnial juz bedzie, biorac pod uwage jak glosna jest ta gra, wiekszosc ktora chce to kupi ja na X-mazz lub wysepi od rodziny.

b) Ew. nabedzie special limited version of verbatim cd.

c) Dojdzie troche klanow napewno, ludzie beda znac mapy, ja o dziwo z wielkim bolem ogarnalem w miare dzis village Mysle ze styczen bedzie perfekt.

d) open ladderek ma to do siebie ze mozna caly czas dolaczac i walczyc o punkty, kto chce je miec musi grac

Po trzecie pomysl odpalenie gry na bitchu w mp toscie2, to opcja do dyskusji , idea (nie bad), bo taki ladderek chodzi juz na CB i jest dosc popularny (jesli mnie pamiec nie myli- moze mylic) jest tam ok 128 klanow jakos tak.

Po czwarte wpisowe obejmuje wykupienie bonu w wartosci 5z� na cel charytatywny: pro gaming mouse dla Xeno
*just kiddin*

Po pi�te, dlaczego wykluczyc duze mapy? @_@ teamy beda spore pewnie.

Po 6ste, jak bedzie wygladac? - tak jak ladder CB, lepiej korzystac z czegos dobrego niz na sile kombinowac. Prosto mowiac kazdy gra z kazdym zdobywa punkty (np za ilosc wygranych rund total w meczu) i na tej podstawie ustala sie pozycje. Wiec najwyzsza beda miec klany wygrywajace. Dobrym przykladem jest ladder CSa PL (link na www cs poison- nie chce mi sie wklejac ROTFL)

Thats all, tovarish

Posted by Lucas on 06-12-2001 06:35:

quote:

Nie to sie nazywa odpisywanie kazdemu do jego posta, a nie wrzucanie do worka jak ziemniaki, ja to widze jako szacunek dla boardowiczow.

Majes nie masz co robic?

Wlasnie - do Ziuma to mu jeszcze daleko...

Posted by KIeliH on 06-12-2001 09:18:

Thumbs up

Heh sam nie wiem ...grupy s� dobre bo pozwalaj� zachowa� �ad i porz�dek....a ka�dy z ka�dym daje szanse pechowcom w losowaniu grup . Generalnie jestem z grypami .
A to, �e np. dobry klan odpadnie ma pocz�tku, to ju� duch sportu Panowie - wszyscy lubimy przecie� niespodzianki.

gg #78870
irc #wolfpl

Posted by Zaitsev on 06-12-2001 10:09:

Exclamation Hmmmm...

No wi�c ja Laddera uwa�am ze jest dobry...spoxy tylko jak on ma si� odnosi� w przypadku Wolfa?
Rozumiem Ladder w Quak'u 2 to jak najbardziej mi si� widzi prosta zasada 1/1....No ale tu mamy Wolfa !!!GRA TIMOWA!!!!
Mo�e ja poj�cia myle albo czego� nie kumam...mo�e zosta� wymy�lony nowy rodzaj Laddera???
****� o�wie�cie mnie...
No i �adafaka "CB"??? ja jestem ze wsi w�c nie kumam

Posted by Zaitsev on 06-12-2001 10:19:

Re: Re: Za wcze�nie na to!

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
[B]

Drogi skromny Zaitsevie ...

...Po 6ste, jak bedzie wygladac? - tak jak ladder CB, lepiej korzystac z czegos dobrego niz na sile kombinowac. Prosto mowiac kazdy gra z kazdym zdobywa punkty (np za ilosc wygranych rund total w meczu) i na tej podstawie ustala sie pozycje. Wiec najwyzsza beda miec klany wygrywajace. Dobrym przykladem jest ladder CSa PL (link na www cs poison- nie chce mi sie wklejac ROTFL)...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:38.