FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=15)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2620)
about dziwny jump
po pierwsze jestem nowy na bordzie wiec haj ol !
po drugie pytanko, jako ze juz wiele widzialem w q2 ale czegos takiego jeszcze nie.
jak to sie robi:
dla przykladu pokazuje skrina z dm8 bo na tej mapce widzialem cos takiego:
jak wskoczyc z dolnego poziomu na dm8 przy skrzyniach z granatnikiem na gore?
chodzi o to ze jest to skrzynia na ktora sie nie da normalnie wkoczyc a jednak koles to robil...
czy cos takiego mozna zrobic dajac double jump ze zmienionym rate czy jak. qrka nie wiem o co chodzi i jak ktos ma pomysl to chetnie sie dowiem. moze ktos z was ez to widzial?
plizz o rade bo mnie to zastanawia a juz chyba ze wszystkim kombinowalem i dupa z tego wyszla :-)
pozdro - g3o
skrin?
chyba sie gdzies skrin zapodzial
w cfg albo konsoli wpisz set cl_maxfps "160" jednak czasem na mniejszej ilosci fpsow mozna tam skoczyc
z tego co pamietam trzeba miec minimum 91 fpsow
qrka tak cos myslalem ze to fpsy za tym stoja,
ale niestety z tym bede musial poczekac do nowego kompa, bo obecnie moj sprzet wyciaga max 25-30 fpsow (tu smiech)
thx za tipy
quote:
Napisane oryginalnie przez -mkuh-
z tego co pamietam trzeba miec minimum 91 fpsow
chyba starej na cyce
chyba starej na cyce
quote:
Napisane oryginalnie przez eX3
nie moge musze skomentowac jestes tak zalosny ze sie w pale nie miesci,
quote:
tak wogole to ile masz lat 11?
quote:
tu zamknij dupe bo smierdzi.
Zapraszam na coolnet gdzie jest maxfps ustawiony na 90. Jak ci sie uda wskoczyc na te skrzynki to ja koncze z q2
btw te skoki byly wlasnie na coolu DM
pozdro
g3o
Nie wiedzialem, ze juz nie ma sv_maxfps 90 :/
Nie zmienia to faktu, iz wskoczenie tam majac cl_maxfps 75 jest niemozliwe i chyba tylko soltys z grajewa jest w stanie uwierzyc w takie brednie jakie wypisuje ten kapiszon
Nie wiedzialem, ze juz nie ma sv_maxfps 90 :/
Nie zmienia to faktu, iz wskoczenie tam majac cl_maxfps 75 jest niemozliwe i chyba tylko soltys z grajewa jest w stanie uwierzyc w takie brednie jakie wypisuje ten kapiszon
Napisales ze skakales majac cl_maxfps 75, a jest to nie mozliwe wiec przestan juz *******ic bo jestes nudny i ****owy.
Nie musisz odpowiadac na tego posta bo i tak nie bede tu juz zagladal. Oszczedzisz akumulator od kombajnu
Napisales ze skakales majac cl_maxfps 75, a jest to nie mozliwe wiec przestan juz *******ic bo jestes nudny i ****owy.
Nie musisz odpowiadac na tego posta bo i tak nie bede tu juz zagladal. Oszczedzisz akumulator od kombajnu
Huh - mi i tak nie wychodzi, niezaleznie od cl_maxfps (choc standartowo uzywam 90 - najlepiej mi sie gra), ale i tak przecietnie wyciagam 45fps
lol Burn. topic sprzed dwoch tygodni ale c00sh
a btw ja gram na 60 i rate 8000
60fps jest niefajne - jak ty to wytrzymujesz? za nic mi nie wychodzi pare skokow
Ciezko jest ale jest. Jakie skoki Ci nie wychodza?
Zareczam ze gram tylko na "nudnej" Edge
double jump po skrzynce od paka po ya... tzn od shardow wbiegasz na packa, odbijasz sie i ladujesz na ya... tlyko na 200 mi wychodzi ale mam max 80 nawet na icp...
zrob skrina i narysuj o co Ci chodzi bo jak jesz i mowisz to nic z tego nie rozumiem
zalacznik
Tak myslalem
patrz i placz
umiem tylko mi na 80 fps nie chce wyjsc
zreszta ja to umiem za pierwszym razem
tzn zle powiedzialem wychodzi mi na 80 ale nie zawsze
quote:
60fps jest niefajne - jak ty to wytrzymujesz? za nic mi nie wychodzi pare skokow![]()
quote:
Weirdo -> demos.zip
ja lepszy? heh...
spakowany bo mi rara nie chcialo uznac
quote:
Prawid�owe formaty: gif jpg txt zip jpeg
heh znam, ale myslalem ze to aluzja do dema ktore dzis wyslalem na forum do Burning'a n/p przeciez sie nie wsciekam a skoro ja jestem lame (mniej nish rok gry) to wiesh... nie smiem twierdzic ze gorszy jestes bo bym Cie obrazal
a ja 3 lata i to yoshi.dm2 probowalem 10 razy zanim dobrze wyszlo (maxfps 130)
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:42.