FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2687)
sensitivity
własnie jestem ciekaw na jakiej sensitivity grają boardowicze,bo słyszałem że im mniejsza czułosć mychy tym łatwiej sie celuje,mnie też zresztą sie tak zdaje
co o tym myslicie?
wypowiedcie sie
wszystko zalezy od gracza,mychy ,podkaldki,preferencji ,sprzetu,mouseaccel,fova i kupy innych rzeczy.....z tego co wiem to calkiem fajnie celuje sie przy sens ok 10 ale jak juz mowilem to nie jest zadna regula no i moze na poczatku jak zaczynasz przygode z q3 i nie masz wyczucia broni np.rejla to rzeczywiscie latwiej celowac przy malym sens ale jak juz poczujesz blusa to uswiadomisz sobie ze latwiej sie poruszac ,wykonywac triki,zwroty itp przy wiekszym sens lub z wlaczonym mouse accel
jeden z boarda ma sensa 40(serio) a inny 5 -jak widzisz no rules
wielkie dzieki ,jednak zpujż na venoma,eek'a,fatalitiego,makaweli itd.te gostki hyba już dawno sie wgrali w qłeja i czują jak to okresliłes "blusa",a jednak grają na naiskiej czułosci np: fatality raila ma na 2,wiem że to w koncu są profesjonalisci i że to troche głupio ich tu podawac jako przykłady ale w koncu powinnismy sie uczyc od najlepszych nie?
aha i jaszcze jedna sprawa niemusisz mnie uznawać za begginera tylko dlatego że sie niedawno zapisałem sie na board bo qłeja już napirdziela z ok prawie dwa latka
apropos kto gra na czułosci 40 bo niemagę uwieżyc
to naprawde wsztko zalezy od twoich ze tak powiem naturalnego skilla jak taktykujesz itd itp to lepej miec mnieszy sens zeby trafiac pewne akcje-lapa sie tak nie trzsiee no i troche gorzej jest sie poruszac ale to ni jest takie zle... ale np:jak atakujesz to lepszy wikszy sens bo wtdy szybko machnieszi trafisz ale gorzejz kampieniem itp. aczkolwiek rozwionzuje to /cl_mouseaccel
np masz malego sensa 2-3 a accel na ok 1 to jak kapisz to tak ci sie lapa nie trzsie a jak chesz szbcie ruszysz renkom to mycha przspieszy...
aha ja mam sens na 4 i /cl_mouseaccel na 1.3 a i tak mi sie lapa trznsie bym zaponial mouse weare-wingman roola po srodku...
PS.tak czy tak jak dla mnie jak sie ma mouse ware po srodku i nie ma sie accel`a to sens po wyzej 5 musi byc bo nic ni zespawasz
PS2.Ale sie rozpisalem a gram w q3 CPMa 10 miechuw
wielkie dzieki ,jednak zpujż na venoma,eek'a,fatalitiego,makaweli itd.te gostki hyba już dawno sie wgrali w qłeja i czują jak to okresliłes "blusa",a jednak grają na naiskiej czułosci np: fatality raila ma na 2,wiem że to w koncu są profesjonalisci i że to troche głupio ich tu podawac jako przykładyale w koncu powinnismy sie uczyc od najlepszych nie?
aha i jaszcze jedna sprawa niemusisz mnie uznawać za begginera tylko dlatego że sie niedawno zapisałem sie na board bo qłeja już napirdziela z ok prawie dwa latka
moze i progamerzy maja mala sensitivity ale na jakich oni mychach graja, razer boomslang 1000
Napisane oryginalnie przez L0b0
zpujż
najlepiej chba poustawiac sobie inna do kazdej broni, ja mam do kazdej broni 14.3 cl_mouseaccel 0.9 procz spawary - 8.2 i raila - 4.3 i cg_mouseaccel do tych dwoch ostatnich 0.3. Im nizsza wartosc sensitivity tym chyba lepiej, ale nie powinna byc tak niska abys nie mogl sie w miare szybko obracac. IMO ofkoz
najlepiej chba poustawiac sobie inna do kazdej broni, ja mam do kazdej broni 14.3 cl_mouseaccel 0.9 procz spawary - 8.2 i raila - 4.3 i cg_mouseaccel do tych dwoch ostatnich 0.3. Im nizsza wartosc sensitivity tym chyba lepiej, ale nie powinna byc tak niska abys nie mogl sie w miare szybko obracac. IMO ofkoz
sens na rajla mam 4, a na innych gunach po 5
moze i progamerzy maja mala sensitivity ale na jakich oni mychach graja, razer boomslang 1000![]()
2.wiesz odpowiedzialem na posta , co do beginneroof to kazdy nim byl/jest co nie?![]()
wielkie dzieki ,jednak zpujż na venoma,eek'a,fatalitiego,makaweli itd.te gostki hyba już dawno sie wgrali w qłeja i czują jak to okresliłes "blusa",a jednak grają na naiskiej czułosci np: fatality raila ma na 2,wiem że to w koncu są profesjonalisci i że to troche głupio ich tu podawac jako przykładyale w koncu powinnismy sie uczyc od najlepszych nie?
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
Jak fatal bedzie marszczyl pigwina co czwartek, to ty tez to bedziesz robil?
DObry gracz to po prostu dobry gracz i cfg ma malo tu do powiedzenia.
Po pierwsze ja rozumiem ze ludzie maja dysleksje, spiesza sie itp, ale kwiatki w stylu "rużnią" i "hrzań " naprawde odstraszja. Po drugie po kiego pytasz sie o sensyt innych, skoro i tak zalezy ono od n czynnikow i samo sens ci nic nie powie. Po trzecie ja sie ofkorz ucze od lepszych (demka), ale ustawienia kazdy preferuje inne, tak wiec nasladowanie innych w tym momencie nie ma sensu
Po pierwsze ja rozumiem ze ludzie maja dysleksje, spiesza sie itp, ale kwiatki w stylu "rużnią" i "hrzań " naprawde odstraszja. (...) inne, tak wiec nasladowanie innych w tym momencie nie ma sensu
Po drugie po kiego pytasz sie o sensyt innych, skoro i tak zalezy ono od n czynnikow i samo sens ci nic nie powie. Po trzecie ja sie ofkorz ucze od lepszych (demka), ale ustawienia kazdy preferuje inne, tak wiec nasladowanie innych w tym momencie nie ma sensu
quote:
Po pierwsze ja rozumiem ze ludzie maja dysleksje, spiesza sie itp, ale kwiatki w stylu "rużnią" i "hrzań " naprawde odstraszja. Po drugie po kiego pytasz sie o sensyt innych, skoro i tak zalezy ono od n czynnikow i samo sens ci nic nie powie. Po trzecie ja sie ofkorz ucze od lepszych (demka), ale ustawienia kazdy preferuje inne, tak wiec nasladowanie innych w tym momencie nie ma sensu
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
kurcze wy sie nagadacie
btw.Mil0sh chyba sie dzisiaj niewyspales
quote:
Napisane oryginalnie przez tRoll_q
L0bo: chodzi mi o to ze wlasnie wielu poczatkowych graczy sciaga sobie cfg znanego gracza i mysla ze zaraz beda ownowac. Ustawienia maja to do siebie ze mozna grac np. dobrze na malych czulociach , oraz duzych (np matr0x). Tak wiec lepiej samemu kombinowac, zamiast slepo ufac cudzemu cfg.
demarcos: a kto sie wysypia w poniedzialki?
"to co nas nie zabija, wzmacnia nas"
quote:
lenar: miesnie superwojownika potarfia sie przystosowac do kazdej sytuacji![]()
![]()
quote:
lenar: miesnie superwojownika potarfia sie przystosowac do kazdej sytuacji![]()
![]()
![]()
L0bo: chodzi mi o to ze wlasnie wielu poczatkowych graczy sciaga sobie cfg znanego gracza i mysla ze zaraz beda ownowac. Ustawienia maja to do siebie ze mozna grac np. dobrze na malych czulociach , oraz duzych (np matr0x). Tak wiec lepiej samemu kombinowac, zamiast slepo ufac cudzemu cfg.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:07.