FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2742)

Posted by BadIdea on 12-12-2001 19:53:

Lightbulb Mapa...moze

Ello All.

Jakiego typu akcje najbardziej lubicie?

1. ukrasc i doniesc cos? (np dokumenty) (Village/Beach)
2. Wysadzic cos ? (Base/Assault)
3. Wsysadzic cos lecz takze bronic by wam nie wysadzono - (Depot)

A moze inne kombinerki? Np. aliesi wysadzaja.. a axis w tym czasie kradnie im doki:P

Robie mape do Wolfa. Moze sie uda:P
Coz... pytanko kolejne co was denerwuje na mapach RTCW?
I czy wam tez nie lezy mapa GENERATOR?

Wieczorkiem rzuce kilka screenow z palcu budowy:)

Posted by Zoltan on 12-12-2001 20:05:

Re: Mapa...moze

quote:
Napisane oryginalnie przez BadIdea
Ello All.

Jakiego typu akcje najbardziej lubicie?

1. ukrasc i doniesc cos? (np dokumenty) (Village/Beach)
2. Wysadzic cos ? (Base/Assault)
3. Wsysadzic cos lecz takze bronic by wam nie wysadzono - (Depot)

Robie mape do Wolfa. Moze sie uda
Coz... pytanko kolejne co was denerwuje na mapach RTCW?
I czy wam tez nie lezy mapa GENERATOR?

Odpowiedz numer -= Trzy =-. Generalnie akcje w ktorej kazda ze stron ma "teoretycznie" rowne szanse.
Tak Generator tez mi nie lezy
Powodzenia w budowie mapki !
Czekamy na screeny

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by C4|Shiro on 12-12-2001 20:38:

oh coz za niespodzianka...Bad robisz mape?
a tak btw...3 rozwiazanie rox...a genarator ssie jak malo co!!!

Posted by BadIdea on 12-12-2001 20:51:

Hehe.. UFF bo ja tez mysle ze 3cie rozwiazanie jest najlepsze.
... Inaczej gra sprowadza sie do kampowania jednej ze stron...

Sorry za NOWY TOPIC -MOJA WINA.

Posted by Cain on 12-12-2001 20:52:

ja tam lubie kroic dokumenty
ale tak jak to juz bylo powiedziane, najlepiej zeby obie strony mialy takie same szanse.....

generator �ee

powodzenia w pracy nad mapka

nowy topic to nie przestepstwo.....chyba.............

Posted by [BK]FritzKrieg on 12-12-2001 23:27:

Arrow

Wg. mnie jakies kombinacje typu pkt. 3 to juz zamotka lekka, lepiej cos klarownego zrobic typu pkt. 1 i 2. Depot mi sie z lekka zagmatwany wydaje i chaotyczny przez takie objectives po obu stronach.
Masz juz pomysl? Moze alianci/axis wysadzaja most a sama akcja dzieje sie w plenerze (las, polana)? Pomysl ciekawy i chyba nie wymagajacy ekstremalnie duzo nakladow pracy.
Generator sux. Wysoko poprzeczke masz bad ale gl.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Posted by DarkXenocide on 13-12-2001 00:11:

No wra mysle ze sie postrasz i graficznie bedzie nice. jestem za nr3. i osloniete respawny :> bo nie ma ic bardziej denerwujacego niz panzer na czesc. To moje sugestie. Ja lubie waskie pomieszczenia, bardziej niz otwarte przestrzenie
Ale assault czy depot laczy to i to wiec proponuje cos takiego.
Inna sprawa fajnie zeby mialo klimat WW2 moze jakis fort eben emael gdzie niemieccy para ladowali , u gory duzo otwartego terenu z bunkrami z MG pod tym komplex. Tak jak historycznie.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by BadIdea on 13-12-2001 01:39:

Talking

http://www.wrath.3d.pl/screenshots/
Porcja zdjec z placu budowy...

Napisalem dlugi opis co gdzie i jak... ale mi sie IE wywalil
HEHE teraz nie chce mi sie juz przepisywac.

Zobaczymy jak to wyjdzie...

Posted by C4|Shiro on 13-12-2001 01:49:

pogral bys a nie kopiesz i przestawiasz te skaly:p...tesknimy!!!

Posted by Zaitsev on 13-12-2001 02:17:

Talking Good |dea

NO stary co do mapy to juz widzialem foto zrobione przez ciebie...wyglada ciekawie....czekam na full wersje twojej mapki.
BTW robic mapy na potrzeby zeby obie strony mialy jakies konkretne zadania a nie tak jak w niektorych ze Axis bronia przez 10 minut bazy zeby np:radaru im nie wysadzono...
ja jestem za dzialaniem i za przeprowadzaniem szybkich akcji...a siedzenie na dupsku i plinowanie jest nudne jak flaki z olejem...ale w to wszytko mozna wplejsc jeszcze jakies zadanie zeby cos komus zapierdzielic

Posted by FF_ZOh1w2 on 13-12-2001 07:54:

Thumbs up

Wi�cej takich inicjatyw a nie b�dziemy si� musieli ba� o przysz�o�� RTCW bo niestety prawda jest taka ,�e single player jest w wi�kszo�ci do bani. Jaki jest multi to wszyscy wiedz�. Ma wady i zalety, a jedn� z jego najwi�kszych wad s� mapy. Po pierwsz to ma�o jest ich a co za tym idzie wiele os�b jest ju� znudzonych graniem w tych samych lokacjach. Po drugie spora cz�� z nich jest po prostu s�aba ( takie jest moje subiektywne zdanie ), wi�c z niecierpliwo�ci� czekam na owoce twojej pracy.

Posted by Przecinek on 13-12-2001 10:17:

Nice ! Kochane mapki , zapowiada sie ciekawie - tylko jak sie robi takie serie screen-shotow ? Bo zabawa z Print-Screenem szybko mnie znudzila
Lubie Outdoorowe mapy , a co do mojej opini na temat Generator to chyba wszyscy jush wiedza

A moze tez powiesz czy to early-beta czy mapka wyjdzie na dniach bom niecierpliwy???

Posted by Zaitsev on 13-12-2001 13:12:

Talking

No ja z dniem dzisiejszym postanowilem tez cos z tym zrobic:
nie zamierzam robic map tak jak to robia Bad|dea czy Przecinek ale wpadlem na genjalny pomysl zeby zrobic cos w rodzaju szkicu mapy"terenu" w 3D, bez textur i tych podobnych rzeczy.Moze moj pomysl i moja praca jaka wykonam bedzie bez sensu wzgledem niektorych....moze?
Ale nie czuje sie na silach zeby robic takie rzeczy jak Bad|dea czy Przecinek...
Tereny"zabudowania" ktore zamierzam zrobic beda(jak mi sie uda) zwiazane z wydarzeniami podczas 2 wojny swiatowej(a mam duzo materjalof na temat 2 wojny swiatowej)pomocny tez sie okaze historyk(ktorego w rodzinie posiadam(Shiro tak tak wiem...tylko sie nie smiej...hehe) i ktory bedzie mial duzy wklad w to co zrobie)....wiec jak to mi wypali, to potem bede potzebowal kogos kto to wszytsko "ubierze" w textury.
Postaram sie tez (jesl to bedzie mozliwe) wygrzebac jakies "maisje" dla Aliantof ktore zapisaly sie w naszej HISTORI swiata...
Co o tym sadzicie czy moja "idea" ma sznse zaistniec....

Posted by BadIdea on 13-12-2001 13:28:

Good Idea

Wlasnie sie zastanawiam... czy next TIME nie polaczyc sil?
Moze Nastepna mapa bedzie robiona na 4 rece albo i wiecej)

Szkice... textury,... idea ogolna... itp.. dla kazdego cos milego

Posted by Zaitsev on 13-12-2001 13:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Zaitsev
...Postaram sie tez (jesl to bedzie mozliwe) wygrzebac jakies "maisje" dla Aliantof ktore zapisaly sie w naszej HISTORI swiata...
Co o tym sadzicie czy moja "idea" ma sznse zaistniec....

Sorrki ze jeszce raz dopisuje ale zapomnialem dodac tez o Axis zeby co poniektozy zle sie nie poczuli ze znowu szkopof sie olewa...wiec to samo bedzie dla dzielnej "3 Rzeszy"

Posted by RealitY on 13-12-2001 19:56:

Z�y pomy�le
no ja chetnie tez moge pomoc w robieniu map ... zajmowalem sie tym troche juz przy q2 wiec jakies tam wyobrazenie mam o tym co sie robi ... w sumie taka mapa opracowana przez pare osob by mogla byc czyms niezlym naprawde

najpierw jakies plany opracowanie pozniej praca w teamie podzielona na osoby no nic ... mozna nad tym jeszcze podyskutowac

Posted by Przecinek on 13-12-2001 22:31:

Spoko , count me IN . Ale czy aby nie bedzie zbyt duza widocznosc w przejsciu pomiedzy "sektorem" jednego mappera a drugiego ? Wiadomo ze kazdy ma swoj specyficzny styl . Nie mowiac o tym ze glupio bym sie poczul gdyby moja czesc mapki sie nie umywala to czesci robionej przez kogos innego .
Ale i tak ja sam sie nigdy bym nie zabral za naprawde duza /profesjonalna mape wiec dla mnie by to bylo jedyne rozwiazanie.

Posted by Xceed on 13-12-2001 22:51:

Thumbs up Kul skriny !

Z samych skrinuff mo�na �mia�o powiedzie� , �e ta Twoja mapka przebije mp_generator ( chocia� ten szyt przebije byle co ;-)
Fajny klimacik zapodajesz , czu� go przez te shoty
Og�lnie fajnie by by�� , jakby twoja mapka nie by�a kiczem ... a n� widelec zagrozi pozycji oficjalnych mapek ? 3mam kciuki .
PS . Ma�y tips - nie dawaj wiejskich tekstur , bo mo�na si� dzi�ki nim �atwo zrazi� do mapki ( mp_generator odpycha od monitora ju� po 1szych 5 sekundach )
GL

Posted by C4|Shiro on 14-12-2001 01:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Zaitsev
[...]ktorego w rodzinie posiadam(Shiro tak tak wiem...tylko sie nie smiej...hehe[...]

BWAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHA-AHAHAHA-AHAHAHA.... LOL LOL LOL LOL

a tak na powarznie...chetnie pomoge...a i softu chtnie sie poducze...wyobraznie przestrzenna tez slaba nie mam

Posted by DarkXenocide on 14-12-2001 03:19:

Jestem za, w kazdym razie co do obaw przecinka, mozna poprostu plan mapy , teren etc jak wolicie zrobic wspolnie, i tak nie bedzie przejsc w stylu Mr X robil polowe N a Mr Y polowe S i tyla.

Ja chcetnie pomoge w miare mozliwosci, mapek tez znam sporo w sumie, wyobraznie tez mam, badidea to ostatnie chyba wie ehehhe.

Narka ide nynac.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:03.